2011. január 23., vasárnap

KOPT PÁPA

Emléxem, valaha egy kormányfői látogatás nagy dolog volt, a lapok címoldalon hozták.

Mintha mára kissé devalválódott volna ezek értéke, legalábbis Orbán egyiptomi útjából erre lehet következtetni, - pedig hát személyében nem csak Magyarország miniszterelnökét, hanem az Unió soros elnökségét adó ország miniszterelnökét is tisztelni kellene vendéglátóinak, - hát, majd meglátjuk, mennyire futja a tiszteletből.
Mindenesetre érdekes időpontban történik a látogatás, Egyiptomban a vallási ellentétek éppen komoly problémákat okoznak az ország vezetésének, - a muzulmán fanatikusok merényletekkel próbálják megfélemlíteni az egyiptomi keresztényeket, a koptokat.
Mi sem természetesebb, hogy Orbán azonnal kötelességének érezte, hogy belepiszkáljon a darázsfészekbe, hálistennek ezúttal eléggé mértéktartóan nyilatkozgatott.
Igaz viszont, hogy még nincs vége a látogatásnak, ha nincs szerencsénk, még felvarrhatja a zakója hátára meg a hasára a keresztet, hogy II.Orbán pápa reinkarnációjaként, vagy mint magyar Bouillon Gottfried kardot rántson a koptok mellett, akiknek egyébként azt mondta, hogy az ellenük elkövetett merényletnek nagy visszhangja volt Magyarországon.
Eltekintve attól, hogy magyarember azt sem tudja jószerivel, hogy a koptokat eszik avagy isszák, ennek dacára jelen esetben tekintsük ezt most udvariassági szófordulatnak, merthogy a szolidaritás kinyilvánítása nyilván helyénvaló volt.
Az egyiptomi – magyar üzleti fórumon a Vezér és Kancellár beszámolt a magyar gazdaság sikereiről, miszerint Európában a két uniós tagállam közül, melyekben csökkenni fog az államadósság, Magyarország lesz az egyik, - ezt egyébként Gyurcsány már néhány évvel ezelőtt elmondta, csak időközben a nép elfelejtette, Orbán meg azt hiszi, hogy tőle van ez az eredmény...
Úgy legyen - ha már egyszer hárommillió magyartól  ellopta a pénzét, akkor legalább az, ami megmarad majd az osztozkodás után, javíthatja akár az ország mérlegét is…
Aztán elmondta, hogy - tekintettel a magyar vasúti pályákk kiváló állapotára - mint ősi vasútépítő nemzet együttműködhetnénk a vasútépítésben vagy a vízgazdálkodásban.
Vasútépítés területén talán az immár feleslegessé vált Gaskót szeretné felkínálni némi krampácsolásra, esetleg Szíjjártó papája találja kevésnek a rendelésállományát -vízgazdálkodásban pedig valószínűleg a belvíz exportjára gondolt…
Amr Moussa, az Arab Liga főtitkára is fogadta a miniszterelnököt, tőle az arab világ aktuális problémáiról hallgathatott meg tájékoztatást, holnap beköszönhet Mubarak elnökhöz, majd tárgyal a miniszterelnökkel is, aztán hazaballag.
Érdekes Orbán külpolitikai felfogása, vonzódása a Közel-Kelethez.
2001-ben Szaúd-Arábiában járt, most Egyiptomot látta jónak felkeresni, de járt már – igaz, leginkább focista minőségben - Marokkóban is.
Ki tudja miért, valahogy ezeken a látogatásokon soha nem jutnak eszébe a lábbal tiport emberi jogok, pedig errefelé aztán van tiprás ezerrel.
Dicséretes ez a buzgalom, gondolom a szárított teveszar magas fűtőértéke üthetett szöget a fejébe, lehet, megoldja az ország energiagondjait.
Talán azért az sem lenne hátrányos, ha az európai országokban is aktivizálná magát, habár megértem őt, bizonyára nem akarja agyonszeretni európai partnereit, nehogy csökkenjen az iránta érzett szeretet hőfoka…
Meg aztán állandóan iránymutatni is fárasztó lehet, szegény Ceausescu is olyan nyúzott volt állandóan…
Ennyit a Nílus tájékáról, - és most nem tudom megállni, hogy - bár nem tartozik a témához -  ne adjak tovább egy viccet, már csak, hogy legyen min nevetnünk ezekben a forradalmi időkben:

A Sándor-palota második emeletén a mellékhelyiségben a takarítónő talál a földön egy használt WC-papírt.
Miközben tanulmányozza, a huzat kikapja a kezéből és a nyitott ablakon át husss! – bereppen a papír a Köztársasági Elnök Úr egy emelettel lejjebb lévő irodájának nyitott ablakán át.
A takarítónő rohan, és lihegve kéri a kabinetfőnököt, hogy valahogy diszkréten hozza ki.
A kabinetfőnök megértően mosolyog, bemegy, majd kisvártatva bánatos arccal jön ki:
Nem tudtam kihozni – már aláírta…

:O))))

A BEJEGYZÉS ITT IS OLVASHATÓ: http://kapcsolat.hu/blog/kopt_papa

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most ezt miért mondod Pupu, a vasút területén tényleg jók vagyunk! Van egy remek MÁV-unk ami évente 220 milliárd forint veszteséget termel, ellenben okádék a kocsik és a szolgáltatás színvonala, nna és a vasúti pályáink! Hmm! Budapest és Pécs között az IC átlagsebessége a távolság és a menteidő hányadosából kiszámolva (220 km/3óra)ippeg 73,3 km/óra. Háát tényleg vetekszik a francia TGV szupervonatéval!
:-)))

Névtelen írta...

Igen.
Köztársasági Elnökünk mindent xart aláír, amit elébe hoz a sors. Még esetleg évezdek múlva, az ásatásokkor nagy értéke lehet minden megtalált irományának. Nagy fejtörtést fog okozni a tudósoknak, hogy mi is lehetett a WC papíron ilyen fontos törvény. Persze kólva.

ahetszazat írta...

"melyekben csökkenni fog az államadósság, Magyarország lesz az egyik, - ezt egyébként Gyurcsány már néhány évvel ezelőtt elmondta, csak időközben a nép elfelejtette, Orbán meg azt hiszi, hogy tőle van ez az eredmény..."

Gyurcsány sose hazudott ilyet, viszont remekül felduzzasztotta az adósságot, köszönd meg neki...
IMF tollbamondott (a la bajnai) intézkedéseinek köszönheted, hogy elkerültük az államcsődöt, o.v meg rutinos politikusként természetesen magáénak vallja az "eredményt"
Te azt hiszed, hogy ez a coci fantasztikus gazd.politika elismerése, ha viszont leveszed balos szemellenződet, és picit gondolkodsz, rájössz:
o.v pontosan tudja, hogy IMF csecsre még rácuppanhatunk, ezen "eredmény" elismerés üzenet feléjük (is), és köze nincs ahhoz, amit Te hiszel... :D

PuPu írta...

Kedves ahetszazat, te ehhez sajnos olyan butuska vagy, hogy érdemben nem is lehet vitatkopzni veled, különösképpen azért nem, mert tényeket tagadsz le.
Bajnai egyébkéánt azt a konvergenciaprogramot folytatta, amit Gyurcsány kezdett el és aminek eredményeit most Viktor szüretelhetné, ha nem szarta volna le a szölőtőkét...
Egyébként teljesen lényegtelen, hogy én vagy te mit hiszünk, - a lényeges a hitelminősítők hite, azok meg már kifejezték a véleményüket és imádkozzál, hogy nehogy még egyszer véáleményt mondjanak, mert akkopr Vityka lehúzhatja a rolót.

tele a hócipőm írta...

„Dicséretes ez a buzgalom, gondolom a szárított teveszar magas fűtőértéke üthetett szöget a fejébe, lehet, megoldja az ország energiagondjait.”

Ha valaki, te aztán tudod, hogy milyen magas a teveszar fűtőértéke, - hisz a legilletékesebb vagy. Végül is hozzád is fordulhatott volna szárított teveszarért. Napi kis önkéntes dolgozataid ezzel érnek fel.

Névtelen írta...

Még nem tudhattad, nem haza jön, hanem Brüsszelbe, ahol találkozik a zsidókkal is, és LAUDER is ott lesz!!! Ezt nem verték nagydobra!
Kappa

ahetszazat írta...

Kedves PuPu, te ehhez sajnos olyan butuska vagy, hogy érdemben nem is lehet vitatkopzni veled, különösképpen azért nem, mert tényeket tagadsz le.

Várható volt, hogy válaszolsz, elvégre idolod, és hőn szeretett vezéredről mertem írni.. :D Alig vagy kiszámítható.. Na, szóval, csak hogy hülyén ne maradj lefordítom neked:
Konvergenciaprogram = pénzbeszedés az elqurás ellensúlyozásra, ezt kezdte el idolod, mikor nagy eszével rájött: itt baj lesz.. hát, lett! Csak gyf nem a jelleméről híres, gerince sose volt, ezért elegánsan félrehúzódott majd pislogóbajnok bajnai átvette a stafétabotot (ahogy te mondanád folytatta a konvergenciaprogramot...ütemes taps) viszont, borult a bili -->
kurvamagas államadósság
válság
gazdaság már előtte lefagyott a balfasz gazd.politikától
nem maradt más hátra: IMF + a lediktált házifeladat...

Erre lehetsz büszke, ez a szocik eredménye...
Gondolom azt is lehitted ferinek anno: "erős a gazdaság és nagy a jólét"

"aminek eredményeit most Viktor szüretelhetné"
Hubazz, leírom még1x, hátha mostmár felfogod:
o.v pontosan tudja, hogy IMF csecsre még rácuppanhatunk, ezen "eredmény" elismerés üzenet feléjük (is), és köze nincs ahhoz, amit Te hiszel... :D

PuPu írta...

Persze,persze, kedves ahetszazat, - azért ne idegesítsd fel magad kislány!
Talán konzultálj inkább a gyógyszerészeddel is...
Tényleg csak érzelmi szinten megy ez neked, nem kellene esetleg a tényekkel is szembenézned hülyeségek mantrázása helyett?
:O))))

ahetszazat írta...

Érzelmi szint? Tehát eltaláltam: hős idolod védelmében simán lepocskondiázod, aki írni merészel valami rosszat róla... szegénykém, nehéz lehet együtt élni eme plátói szerelemmel...? :D
Persze, könnyen kitalálható, hogy erre mit fogsz írni... :)

Na, mindenesetre ha kijózanodsz, azért gondolkodj, és nyugodtan hozhatsz "tényeket", amik nekem ellentmondanak...hajrá!