2011. január 28., péntek

SIKERT SIKERRE...

A Vezér meglátogatta Egyiptomot.


Büszkén nézett a fényképezőgépbe, mikor lepacsizott Mubarak elnökkel, de még szinte fel sem szállt a gépe, mikor már kitörtek a Mubarak távozását követelő zavargások, Egyiptom lángokban áll, Obama válságtanácskozást hívott össze az egyiptomi helyzet miatt.
Orbán egy külpolitikai zseni, aki magabiztos kézzel tudja kiválasztani hol a témát, hol a célt, ahol külpolitikai fiaskót szenvedhet – ez a pofára esés leánykori neve, ugye, - ezek gyöngyszeme persze továbbra is a Downing Street 10 ajtaja előtt, hóna alatt egy Márai kötettel toporgó magyar miniszterelnök, akit úgy küldtek el onnan, ahogy a házalókat szokták…
Most, az egyiptomi zavargások fényében kissé vicces a Vezér nyilatkozata, mely szerint Orbán Viktor úgy látja, hogy "Egyiptom kulcsszerepet játszik ennek a térségnek a stabilitásában. Ők szeretnék, hogy ha az EU ezt elismerné. (...) Egy „advanced statust” szeretnének megszerezni, s mi ezt támogatjuk". Hozzáfűzte, az EU soros elnökeként Magyarország, majd az őt követő Lengyelország sokat tehet az EU és az arab világ kapcsolatainak erősítésében, ugyanis "valahogy a közép-európaiak jobban megtalálják a hangot Egyiptomban az arabokkal, mint a nagy államok képviselői".
Különösen a stabilitásban játszott kulcsszerep tűnik most tréfásnak, de ez a közép-európaiak különös kapcsolata az arabokkal is megérne egy misét, különöse, ha a mostani zavargások végül az iszlám szélsőségesek hatalomra jutását segítenék.
A mi Viktorunk egyébként is speciálisan viszonyul az önkényuralmakhoz és az antidemokratikus államberendezkedésekhez.
Mondhatnánk, ő maga a két lábon kacsázó pragmatizmus - ha aktuális érdekei úgy kívánják, akkor tőle aztán üldögélhet a dalai láma ott, ahol akar, Mubarak is maga lesz a desztillált demokratizmus.
Csak még azt nem tudtam ezidáig megfejteni, hogy hogy a bánatos fenébe jutott eszébe éppen Egyiptomot felkeresni akkor, amikor az izraeli-arab konfliktusok folyamatosak, Tunézia lángokban és a célországban éppen keresztényeket merényelnek iszlám fanatikusok, továbbá amikor neki most elsősorban Európa ügyeire illene koncentrálnia.
Persze lehet azért a látogatás mögött érdek, ha mi nem is tudunk róla, - lehet, hogy Szijjártó papa akar arrafelé vasutat építeni Viktorral mutyiban, vagy Demján akar felépíteni egy piramis alakú bevásárlóközpontot Gizeh mellett, kicsit nagyobbat talán, mint a Kheopsz piramis, esetleg Csányi dolgozott ki egy különösen vonzó befektetési lehetőséget a tevehajcsároknak, vagy zöldmezős teveszalámigyárat építene a sivatagban…
A sikersorozatot némiképp árnyékba borítja ez a rohadt médiatörvény – rossz nyelvek szerint a színfalak mögött elmesélték a Vezérnek, hogy mit is fog akarni csinálni, így aztán most a csárdás hátralépéses figurájának előadása folyik, nagy dumafelhőbe burkolózva, és szerintem csikorgó fogakkal.
És itt még nincs vége a történetnek, mert hátra vannak még a multik, a bankok, a nyugdíjpénztár ügye, - mind-mind egy-egy lőporos hordó, amelyek kupacának tetején ott üldögél a Mi Reményünk, a Világtényező és gyújtogatja sorban a gyufákat…
Közben a román Advearul azon elmélkedik, hogy Románia számára most van a legkedvezőbb pillanat, hogy a bürokrácia csökkentése és enyhe adókönnyítések révén külföldi befektetőket hódítson el a külföldi tőkét elriasztó Magyarországtól – legalább is erről ír pénteki cikkében a bukaresti napilap.
Közben az IMF sem nyughat, már megint beszóltak Orbánnak, miszerint az Unióban rossz példa Magyarország, ahol „a pár évvel ezelőtt felállított Költségvetési Tanácsot gyakorlatilag megszüntették.”
Legutóbb Irina Ivasenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője szintén arról beszélt, hogy a Költségvetési Tanács megszüntetése vagy az Alkotmánybíróság szerepének csökkentése negatív hatással lehetnek a hosszú távú stabilitásra, így a befektetői bizalmat gyengíthetik.
És még mennyi minden van hátra, rossz belegondolni is.
Jönnek az Orbán csomag intézkedései, mert valamit lépnie kell, ha azt akarja, hogy a pénzvilág tolerálja igen tehetséges politikáját, jönnek az elégedetlenek, akiket nem érintett az adókedvezmény, de érint az áremelkedés, jönnek a multik, akikről tévedés lenne azt hinni, hogy feladják az elkezdett harcot.
Jönnek az alkotmánybírósági ítéletek, és ha ezek nem lesznek kedvezőek, akkor jönnek a nemzetközi jogi fórumok, és azt hiszem, a befolyásos zsidó lobby sem fogja tolerálni, hogy Magyarországon nő az antiszemitizmus, zsidó temetőket gyaláznak meg.
Nem hiszem azt sem, hogy az egyiptomi látogatásnak jó üzenete lett volna Izrael és a zsidóság számára.
Amit pedig Orbán a romákról mondott, az a nesze semmi – fogd meg jól szép példája, pedig mintha uniós elnökségünk centrumában ez az egyik legfontosabb kérdés.
Azt gondoltam, hogy esetleg valamiféle konkrét dologgal kezd majd Magyarország példamutatásképpen, de – hacsak a munkanélküli segélyek időtartamának korlátozását meg idióta helyi önkormányzati rendeleteket nem tekintjük ennek – akkor ilyesminek nyoma sincs.
Viszont lett egy csalhatatlan igazlátója az Uniónak, akinek fogalma sincs a nomád életmódról, amellyel Európát igyekszik riogatni - olyan országokat, melyekben ma is élnek vándorló cigány közösségek.
Talán az egymillió új munkahelyből, ha jutna a cigányoknak úgy kétszázezer, többre mennénk…
De ne legyünk igazságtalanok, van azért örömhír is, Vitézy Zsófia lett a Fesztiválközpont új ügyvezetője.
A Vitézy család összes tagja kiemelkedően tehetséges, ennek legfőbb jele, hogy jól választották meg a rokonságot, emellett apróbb szívességekkel egyengették a tehetség feltörésének útját.
Mondjuk, az én családom is roppant tehetséges lenne, ha megfelelő embernek strómankodnék.
A megfelelő ember álláspontja viszont érthető – megfelelő kezekbe kell adni minden liba nyakát, ha nem akarjuk, hogy összevissza gágogjanak, és ki lenne megfelelőbb, mint akihez rokoni szálakon kívül egyéb érdekek is kötnek?


:O)))

A bejegyzés itt is olvasható

4 megjegyzés:

RittyNT írta...

Ahol ez a jóember felbukkan, ott már fű nem terem

zombi írta...

Nem igaz, hogy nincs egy Brútusz az egész fideszes brancsban.Nem igaz, hogy egy demokrata sincs közöttük. Mert itt belülről kell robbania ennek a terrorizált társaságnak.

Névtelen írta...

"Orbán az arabokat is megnyugtatta, hogy minden a legnagyobb rendben halad!
Miután elmondta, hogy "minden a legnagyobb rendben", kitört a pánik :)

Vagy meghívta őket a csabai kolbászfesztiválra és ezután törtek ki a zavargások...

Orbán közölte, hogy a független hírcsatornák mellett betiltotta a szuezi csatornát is.

A piramisokra meg különadót vetett ki, persze csak 5000 köbcenti felett.

A felhevült tömeget Rákay Philippe próbálta megnyugtatni szabad pálinkafőzés igéretével, de ez csak olaj volt a tűzre.."

:-)

forrás az internet...

MArgó írta...

Tetszett....