2011. szeptember 12., hétfő

KMK

Orbán már megint harcol.
Nyakig ültünk az aggodalomban - mi lesz velünk, ha ott maradunk mindennapi betevő harcunk nélkül, ha kitör a világbéke.
Lássuk be, nincs szánnivalóbb egy munkanélküli hadvezérnél, akit olyan meglepetések érhetnének, mint parasztbácsit műrepülés közben -  nyakába folyna, amit csinált.
Tételezzük fel ezt a - belátom abszurd - helyzetet és képzeljük el, amint egy helyreállított jogállam elkezdi alkalmazni rajta a saját módszereit, - például mindjárt elrendeli, hogy közmunka keretében nem azt a munkát kell végeznie, mint amire ő elhivatottnak érzi magát, hanem azt, amire képességei alkalmassá teszik.
A libatelep új alkalmazottja ennek utána vitézi kardjával csalánt vághatna az árokparton a felserdülő libanemzedékeknek, közben jelszavakat harsoghatna, mint hajdan, szülőfalujában az árokparton, mikor  rohamra vezette fakardjával barátait a pitypangok ellen.
A mai ülésnapon több érdekes bejelentést is tett, például megnevezte az uzsorásokat, mint ellenséget, hosszan taglalva, hogy micsoda fertelmes és embertelen dolg azoktól venni el, akik rászoulnak: "Kevés kegyetlen dolgot tudunk elképzelni, amikor bűnözők arra szakosodnak, hogy a legszegényebbeket maradék értékeitől is megfosszák" - fogalmazott a Mi Boldogságunk és Vezérlő Csillagunk.
Én meg eltünődtem, hogy ki is ma az ebben az országban, akiről ez a mondatocska - mondjuk kijavítva a stiláris gondokat - leginkább elmondható.
Aztán olyan bölcsességekkel szórakoztatta a Nagyérdeműt, hogy majd ez ellen jogalkotással ie fel fognak lépni, és véget vetnek a harminc százaléknál magasabb teljes hiteldíj-miutatókkal való kizsákmányolásnak.
Uzsoráskörökben ez a bejelentés viharos derültséget keltett, hiszen egyrészt ki a fene számol THM -et?
Egy valamirevaló uzsorás pénzt szeret számolni és ritkán közgazdászkodik.
Másrészt meg ki a franc az az ostoba barom, aki éves harminc százalékra folyósít, mikor ez a heti kamatláb az érzékenyebb lelkű uzsorásoknál.
Namármost aki 30% THM felett nem sokkal hitelez, az hivatalos pénzintézet, vagy pénzügyi szervezet, mwely viszont a magas kockázatot ellensúlyozza ilyen kamatlábbal, mely elismerem, nem lúdláb, de hiotelt felvenni sem kötelező.
A kormányfő beszélt a fixált rezsiköltségekről is, megemlítve: a közszolgáltatók jelentős részét privatizálták korábban. 
Bevezetik a hatósági árazást a víz-, a szemét- és a csatornadíjak esetében is mondá a Vezér.
Na, ez érdekes lesz, mármint hogy az állam bele kíván szólni a magántulajdon működtetésébe.
Bizton állíthatom, nagy népszerűségre fog szert tenni magántulajdonosi körökben, nem is szólva a majdan elvesztett perek sokaságairól és az ezek okán kifizetendő milliárdokról. 
Ezek sgítségével azt fogja elérni, hogy a vizet, mellyel Kovács Józsi itatja és úsztatja a libáit, majd a Pesten élő Marinéni is finanszírozza, jóllehet a libamájról már álmodni sem szokott.
Aztán egy laza oldalvágással megfenyegette a magyarországi bankok anyabankjait is, nagy realitásérzékről téve tanúbizonyságot, úgy látszik elszánatták, hogy a teljesen felesleges konkurenciát ki kell iktatni a lakossági hitelezésből.
Meghirdette, hogy ki kell vizsgálni, hogy mi vezetett oda, hogy a devizahitelezés eluralkodott a magyar lakosság körében.
Talán nem ártana mostmár őt is kivizsgálni, hiszen a vizsgálódást akár ki is lehetne hagyni, mindössze Járai haverjától kellene megérdeklőni, hogy te Zsiga, miért is nem engedtem az általad oly brilliánsan vezetett Nemzeti Banknak a kamatlábakat csökkenteni?
Hogy minél rosszabb, annál jobb?
Francba, mindíg elfelejtem...
De a legédesebb dolgot a vége felé fogalmazta meg, mondván: a megújuló Magyarországon nincs helye a feketemunkának, ezért majd mindenkinek el kell számolnia a munkaidejével.
Emberek, újabb frenetikus ötlet, jön a Közveszélyes Munkakerülés, gondolom pénzbírsággal szankcionálva - nincs az a csóringer, akiből ne lehetne kicsavarni egy ötezrest a kényszermunka előtt.
A végén ideológiai alapot is vetett a Nemzet Esze, hogy vesztenénk már el végre.
Azt találta mondani, hogy a nemzetközi intézmények súlya egyre csökken, és most itt a lehetőség egy erős nemzetet felépíteni. 
"A képlet egyszerű: tartani kell az irányt, de növelni kell a tempót".
Tulajdonképpen a zuhanó repülőgép pilótája is ilyesmiket szokott mondani, meg hangosan fütyürészik, hogy ne féljen.
Orbán egyébként büszke lehet magára, ma ő a legerősebb magyar.
Áttolta az országot a Balkánra.


:O)))

6 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, a mi Orbánführerünk már akkora lendületbe jött, hogy jóval túltolt minket - egészen Észak Korea közelébe.
Egyébként is a nemzeti sovinisztákra jellemző a Balkán lenézése. Még 1-2 év, és irigyelni fogjuk az ott élők életszínvonalát!

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

Azt hiszem Te nem vagy kellőképpen tájékozott.
A bejelentett intézkedéseknek egy részét még nem hozták nyilvánosságra, és én is csak Neked vagyok hajlandó megsúgni, azzal a feltétellel, hogy nem adod tovább.

A pénzügyi stabilizáció érdekében a bankok adózási rendje meg fog változni, két lépcsőben.
Első lépésként, a percdíjas adózást vezetik majd be, bár a kormány inkább másodpercalapúban gondolkodik.
Döntés még nem született.
A második nem kevésbé fontos eldöntendő kérdés, hogy mikortól cserélje le az UNIO forintra az Eurót. Az sem tisztázott még, hogy e két lépés sorrendje megfelelő-é.

De ez köztünk maradjon!

Tisztelelettel:
anonymand

Ps.: majdnem elfelejtettem, hogy mindeközben egy újabb Nemzeti Konzultációra is sor kívánnak keríteni. Arról kérik majd ki a zemberek véleményét, hogy mely napon avassák szentté Bonsai Duce-t. A kormányban a többség április elsejét támogatja (és maga a majdnem szent is), tehát a konzultáció eredményét már nagyjából meg is lehet határozni. Nagy valószínűséggel a zemberek cca. 98,123456789%-a szintén ezen a véleményen lesz....

zombi írta...

Mondhattok, amit akartok. Én igenis nagyon örülök, hogy az unió gyengülésével Magyarország nagyon, de nagyon erősödik. Minket fog irígyelni az egész világ Kínát is beleértve. Persze az olajban gazdag arabok sem lesznek kivételek. Olyan erősek leszünk, mint a csili paprika. Hogy addig mennyi magyar hagyja itt az országot az nem számít. Magukra vessenek, ha nekik ez az erőteljes ország nem elég.

Cserny József írta...

Ha lefordítom I. Viktor beszédét magyarra, akkor minden második mondata zsidózás.
És ez az ember KISZ funkcionárius volt. Ennyit a KISZ ről is. Igaza volt Rákosinak is, amikor azt mondta, hogy az ellenség a párton belül van. Ott is volt.

Babi néni írta...

Ennek a képnek megörültem, ahogy a saját törvényei szerint verik el rajta a port, de aztán szomorú lettem, mert eszembe jutott, hogy számos menekülési útvonal mutatkozik:

1. A válsághelyzetre tekintettel nem lesz szavazás három év múlva. Sőt addig, amíg ők meg nem mentik az egész országot...

2. Megtámadjuk Szlovákiát (csak mert Romániában, Szerbiában és Ukrajnában többen vannak ellenünk) és mint a régi Alkotmányban szerepel SnittPali lesz a legfőbb hadúr. Hogy vele majd ki bábozik, az meg egyértelmű.

Remélem, hogy csak csúnyán pesszimista vagyok!

:D írta...

"Ha lefordítom I. Viktor beszédét magyarra, akkor minden második mondata zsidózás." Jól teszi.