2011. szeptember 6., kedd

BAGOLY MONDJA GYURCSÁNYNAK...

Kiadta az Országgyűlés mentelmi bizottsága Gyurcsány Ferencet, a jövő héten valószínűleg a kétharmados többség is ki fogja adni, így szabaddá válik az út az Ügyészség előtt, hogy gyanúsítottként hallgathassa meg a volt miniszterelnököt.
A vád ellene az talán, hogy a sukorói élménypark és kaszinó-beruházás előkészítése során hatáskörét túllépve járt el, ezzel kárt okozott az országnak.
Hogy ez sík hülyeség, az ebben az esetben mindegy is, hiszen a cél itt nem az igazság kiderítése, hanem Gyurcsány kriminalizálása és lejáratása a közvélemény szemében.
Nem új project ez, és a törpeszuper tagadhatatlanul ért is el eredményeket e tekintetben, de ez kevés neki, hiszen még mozog az áldozat és képes időnként kiröhögni is a felcsúti Napóleont, egy istennek se hajlandó összeesni.
Így aztán ütni kell, hadd rögzüljön a néplélekben, hogy nem elég, hogy hazudós, de még hatalmaskodik is a rohadtja!
Hogy közben kiderült, hogy Orbán nyíltan vállaltan hazudozott, az nem érdekes, hiszen ez elemi követelmény a magyar politikussal szemben, habár az azért kicsit mellbevágott, mikor azt mondta, hogy amit a megválasztása érdekében mond, azt nem kell figyelembe venni.
Egy politikus - ha hatalmon van, ha ellenzékben - mindig mindent a megválasztása érdekében mond, és akkor most ki tudja kiválogatni, hogy mit mond komolyosdiból, meg mit csak a hülye választó orientálása céljából.
Viszont a pofátlanság, mely hősünk immanens tulajdonsága ismét kiütközött, hiszen ha valaki, akkor ő aztán valóban vádolható lenne a hivatali visszaéléssel.
Nem csak olyasmire gondolok, hogy például családi vállalkozását – a kedves papa kőbányáját befolyásával visszaélve juttatta kizárólagos beszállítói pozícióba a Dunai Vasműnél, arra sem szeretnék kitérni, hogy a szőlőbányák ügyében simán lenyúlta az államot, más az, ami igazából csípi a szemem.
Ez a Gripen-ügy, mely olyan messziről bűzlik a korrupciótól, mint Vezérünk hajdani szocializációs környezete a tornacipőszagtól.
A történet arról szól, hogy a kis gigantomán eldöntötte, hogy az ország légterének biztonságát nem garantálják megfelelően a MÍG-29-es vadászgépek, melyek egyébként a mai napig hadrendben állnak és egy darabig még szolgálni fognak egy sor ország légierejében, Indiától – Lengyelországig.
Tulajdonképpen ez egy olyan kicsi ország, hogy ha mi valóban komolyan gondolnánk a légtérvédelmet, vagy a honvédség légi támogatását, akkor arra rámenne a gatyánk is.
Hajdan, a szocializmus emberpróbáló éveiben sem futotta erre, pedig akkor összehasonlíthatatlanul erősebb haderőnk volt, létszámát, fegyverzetét tekintve egyaránt.
Mégis Iván tömködte be saját költségére a Varsói Szerződés nyugati égboltján tátongó lyukakat.
Ehhez egyedül a tököli repülőtéren több gép állt rendelkezésére, mint amennyi ma az egész magyar légierő, melyet legfeljebb a libák nézegetnek csodálkozva: nicsak, griffek, ebben az évben már harmadszor repülnek, ezekre idén rászakadt az OTP?
A bölcs honvédségi vezetés már a Horn kormány idején pedzegette a nyugati típusok beszerzését, de a döntés az Orbán-kabinetre maradt.
Persze ez egy demokratikus jogállam, az ilyen léptékű beszerzéseknek megvannak a maguk játékszabályai, a döntés-előkészítés komolyságát senki sem merné kétségbe vonni, hiszen egy ilyen beszerzés nagyban növeli az államadóságot, alapjaiban változtatja meg az ország védelmi képességeit, szóval komoly dolog.
Össze is ültek az okosok, a jelentkezők közül az elsőt, az oroszokat helyből világgá küldték, aztán rostáltak egyet és a  versenyben maradt F-16-osok és a Gripenek közül végül a bölcsek tanácsa az F-16-ost választotta, ezt terjesztette honvédelmi minisztere a miniszterelnök elé.
Aki állítólag egy igencsak szűkkörű kormányülésen döntött, méghozzá a szakmai javaslattal ellentétesen, közbeszerzés nélkül.
Ha valami, akkor ez valóban hivatali visszaélés a javából, ha az azóta feltárt korrupciós ügyek fényében nézzük a dolgot, akkor több mint gyanús, ha azt nézzük, hogy a Medgyessy kormány még meg is fejelte a beszerzési árat, akkor meg csak pukkadozni tud az ember…
Tulajdonképpen a gátlástalanságával nyerő ez az ember, ennek aztán nincsenek skrupulusai, ha azt mondják neki, hogy tudatosan és beismerten hazudtál, akkor ő azt mondja, hogy fenntartja amit mondott, mármint, hogy nem azt kell figyelni, hogy mit mond, hanem azt, hogy mit csinál.
Az csak a baj, hogy nem ezt mondta, hanem azt, hogy nem kell arra figyelni, amit megválasztásának érdekében mond, és a kettő nem ugyanaz.
De megússza a dolgokat még mindig, mert kit érdekel a politika, meg hányingert kapunk a politikusoktól, meg nem megyünk szavazni sem, mert nincs olyan, akire szavazni tudnánk.
Ma a Népszavában olvastam, baloldali publicista tollából, hogy Orbán és Gyurcsány nem állnak olyan távol egymástól, mint azt Orbán elhitetni szeretné.
Nem hát, csak amennyire egy maffiózó áll távol egy politikustól.
Szóval Gyurcsány lassan összepakolhatja a menetfelszerelését, a következő időszakban várhatólag külföldi barátaiban fog csalódni, attól tartok.
Mi meg olvasgassuk szorgalmasan a WikiLeaks nyilvánosságra hozott iratait egy nagyhatalom és hazánk baráti viszonyáról, emlékezzünk áldott emlékű Brezsnyev elvtársara, aztán menjünk alvás előtt hányni egy jót.
Jól jön az illúziók ellen…

:O))) 

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

GYF-nek küldöm:
- Erősebb vagy, mint gondolnád (...), de csak ha te magad akarod.
- Nem könnyű.
- Persze hogy nem, de meg kell értened, hogy nem az érzéseidről beszélek. Azokon nem lehet uralkodni. Később is fogsz sírni, később is lesznek pillanatok, amikor úgy érzed, nem megy tovább. De úgy kell tenned, mintha ez nem így volna. Az ilyen időszakokban az egyetlen, amit uralni lehet, azok a tettek.

Nicholas Sparks

Névtelen írta...

EL LESZ SZÁMOLTATVA A NEMZETI kis szaros törpe is....de addígra a halálbüntetést vissza kell állítani!

májkrém dzsekszon írta...

quod licet Iovi, non licet bovi...

Névtelen írta...

mi van Média banyától való félelem.?...jóváhagyás?....a média banyától?
hamarosan az is el lesz zavarva....

Névtelen írta...

ide sem érdemes írni....:( csak provokáció oldal....

éva írta...

Pupu! Horn-nak is milyen jól állt és jót tett a vaskalicka a feje körül. Lehet, hogy Gyurcsány nem számít rosszul a mártírium vállalásával.
Biztos, hogy ő is szívesebben kihagyta volna az életéből "múljék el tőlem a keserű pohár" de ha már belevitték - megpróbál átevickélni ezen. Talán "foga közt tartva" átviszi a "túlsó partra" a baloldalt is.

Névtelen írta...

Májkrém dzsekszon azt írta: quod licet lovi, non licet bovi... Valóban ezt gondolja Orbán Viktor! Gyurcsány pere koncepciós per lesz. Miért nem áll elő Orbán, és miért nem mondja el, hogy mit tárgyalt a befektetővel ez ügyben? (Találkoztak a Gundel étteremben és a Matolcsy villában)

MoonRiver írta...

Nem szeretem, amikor összemossák Gyurcsányt és Orbánt, mint egyazon érem két oldalát. Nagyon hamis, és lebutított téveszme. De beismerem, hatásos, és sokak szemében igaz is. Sajna, ha már az érem hasonlatnál maradok, mindenképpen 2 db-ról kell beszélnünk. Egyik úgy hamis, ahogyan van, sosem volt jó, már az elején sem talán. A másik érmet tönkretették, valami tekerőgépben, aztán mást nyomtak rá.
Immáron sajnos (??) egyik sem használható. Itt maradtunk píz nélkül.

Névtelen írta...

A kis törpe is rá baszik erre,mert a fagyi vissza nyal és fájni fog a seggének.Ez a sukoró ügy meg egy nagy f....ág ezt minden normális ember tudja hovatartozás nélkül.Orbán,Orbán ,jobb lenne ha vissza fognád most már magad,még te sem hiszed el amit mondasz ,nem hogy a nép.Így csak saját magad járatod le és még Te vádoltad Gyurcsányt hazugsággal ?? Hiszen TE 100-or túl tettél már rajta és Ő legalább be vallotta

Névtelen írta...

Remek és tessék mondani a Demokrácia és sajtó szabadság törölve ????????