2011. szeptember 20., kedd

MOTIM MOTÍVUM

A zord és célirányosan létrehozottparlamenti bizottság összevonta összes létező szemöldökét és magas színe elé idézte Gyurcsányt.
Gyurcsány Ferencet, mint a Motim Zrt. többségi tulajdonosát hívta meg szerdai ülésére a kolontári katasztrófát vizsgáló bizottság, melynek elnöke egy,  még a jobbikban is huszonhetedik alsenki, bizonyos Kepli Lajos - van e ki e nevet nem ismeri? 
A hős lovag annyira megsértődött, mikor eljutott a billiárdgolyóra emlékeztető agyáig, hogy akkor ő most jól megszívta, hogy azonnyomban és iziben bejelentette, hogy pártja kezdeményezni fogja Gyurcsány előzetes letartóztatását, merthogy fennáll a bizonyítékok eltüntetésének és a tanúk befolyásolásának veszélye.
Ebből is látnivaló, hogy egy szellemi gigásszal akadt ismét dolgunk, talán csak a hajdani Kosztolányi képviselővel, vagy áldott emlékű  Dénes Jánossal mérhető össze.
Azért boldogtalan elsősorban, mert Gyurcsány olyn mondvacsinált ürüggyel bújik ki a megjelenés alól, hogy személyében nem tulajdonosa, az általa tulajonolt cégeken keresztül nem többségi tulajdonosa a Motim Zrt. - nek, pedig hát a vak is látja, hogy annak köll lennie, ha már egyszer ezen a címen idézték.
Hát ez bizony szopás, az erőlködéstől behorpadt homlokú Kepli képviselőhöz már útban van az irigy torkosborz a receptért.
Mindmellett felmerül itt azért egy-két kérdés, - például az, hogy mi köze van a pengeagyú politikusnak katasztrófavizsgáló biztottsági elnöki minőségében egy Sukoróval kapcsolatos ügyhöz, miért türelmetlenkedik?
Érthető persze a buzgalom, a gyűlölet hihetetlen baromságokat képes elővadászni egy politikus lelkéből, de lassan már ott tartunk - beleértve a Magyar Köztársaság, a majdani Magyarország ügyészségét is - hogy Gyurcsány lecsukásának indoklásához tökéletesen elég a "csak" szócska is.
Hiába, Orbanisztán jogállamának mincsen párja széles e világon!
Az a kérdés is felmerülhet, hogy a kolontári gátszakadás következményeit vizsgáló bizottság mi a francot akar egy mosonmagyaróvári timföldgyártól, hiszem a két üzem közötti távolság igencsak tetemes, a tulajdonosi kör tökéletesen behatárolhat.
Még vitte az áldozatok tetemét a zagy, mikor a Fideszes dögkeselyűk már ott keringtek a Motim Zrt vörösiszaptározói felett, de legnagyobb sajnálatukra csak némi térképészat után találtak rájuk, hiszen a gyártásnak akkor már évek óta nem keletkezett ilyen mellékterméke, a régi tárolókat meg a ravasz Gyurcsány bandája rekultiválta, a szépen lombosodó erdőcskékben költenek a madarak, és ott bujkál tán még a ravasz, vörösfarkú Vuk is, libákra vadászva...
Ami azt illeti, a dicső bizottságnak pedig lenne éppen vizsgálnivalója Kolontáron és környékén is, hiszen a mai napg nem látott hitelt érdemlő jelentés napvilágot arról, hogy ulajdonképpen mi is okozta a katasztrófát, legfeljebb spekulációk vannak, ami a felelősség megállapításához kevés.
Meg felesleges is, hiszen környezetvédelmi bírságot százmilliárdos nagyságrendben ettől még ki lehet szabni, ennek aztán nincsen akadálya.
A lényeg, hogy a MAL Zrt-t, melyre valakinek úgy fáj a foga, mint rókának a libacombra ellehetetlenítsék, majd azt állam megmentse, mintha csak magánnyugdíj lenne, aztán majd privatizálja, mint hajdan az Állami Gazdaságokat.
Pedig a nagyeszű bizottsági elnök pártja még azt is felvetette, hogy a gátszakadást nem egy nagy természeti katasztrófa okozta, hanem egy egész kicsi böröndöcske plasztik robbanóanyag, ami utat nyitott a folyékony zagynak, a többit meg már elvégezte a folyadék.
Ha ezt komolyan gondolták, akkor talán erre illett volna rácsapni, miként gyöngytyúknak a takaróra, ha meg nem, akkor mirefel pofáztak?
Jelzem, én is olyan vagyok, hogy "ezekről" mindent és mindennek az ellenkezőjét is el tudok képzelni, és ez az attitüd lelkeben nem mai keletű.
Még hajdani Budapest Sportcsarnok leégésekor vert fészket bennem a gyanú, hogy talán a természeten túl más hatalmas erők is közreműködhetnek itt, hisezn az az eset is olyan volt, mintha csak illusztrálni alarta volna a lepke szárnycsapása és a tornádó keletkezése közötti összefüggést - állítólag egy szál gyertya okozta a tüzet, nem volt tűzjelzés, nem volt helyszíni őrzés, ellenben volt karácsonyi vásár, lett tűzvész,  aztán viharos gyors és vita nélküli kártalnítása a kereskedőknek, azonnali romeltakarítás majd  hipp-hopp, állt is már a Papp László Aréna - azóta sem láttam még ilyen flott bonyolítást, talán csak a kolontári, teljességgel felesleges dolomit-gátak építése vert rá erre.
Aztán lehetne vizsgálni a lakossági adományok sorsát is, hová ment a pénz, ki  mire adott ki belőle, de ez veszélyes is lehet, hiszen nagy valószínűséggel a dolomit-gátak forrás-oldalán landolt.
Megérte, hiszen így gát is lett, meg egy csomó embernek elvette a kedvét attól, hogy valaha is ebben a büdös életben adakozzanak a bajbajutottaknak, legalábbis az állam közbeiktatásával soha, senkinek egy fabatkát sem.
De nem ezt vizsgálja senki, hanem azt vizsgálnák, hogy hajdan milyen körülmények között privatizálta Gyurcsány a Motimot.
Idióták ezek, vagy trógerek.
De nézetem szerint mindkettő fennforoghat.
Hogy a magyar jobboldal csak ilyen alvilági söpredéket tud kitermelni, az  viszont valóban sajnálatos.
Mit tegyünk, nekünk ez az egy csőcselék jutott...


:O)))

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv, Effendi!

Hát hogy a vérnarancs-szagú oázisba ne tudnánk, hogy mi ez a behorpadt homlokú erőlködés!? Egy hete fejtette ki Gaudi-Nagy és Morvai, hogy ha nem sikerül vádat emelni a 2006-os események miatt Gyurcsány-Szilvássy-Gergényi-stb ellen, akkor elévülés következik be. Csak akkor van esélyük az elévülés ellen, ha terrorizmussal, annak elősegítésével, összeesküvéssel, meg mit tudom én még mi a rothadó fügével tudják meggyanúsítani. (Ügyészségálló módon). Morvait és Gaudi-Nagyot a 2006 őszi események katapultálták a köztudatba. Amiből rendesen profitáltak, csak nem hagyják veszendőbe menni a lehetőséget, hogy lenyúzzanak erről a maguk számára ismét némi népszerűséget. Hasonlóképpen a 2006 szeptember és 2007 március közötti időszak alatt duplázódott meg a Jobbik támogatása is. Számukra is fontos, hogy Gyurcsányt "elkaszálják". De az is fontos nekik, hogy látszódjon: ez nem (csak) Orbán műve, hanem a Jobbiké (is). Megpróbálják ide-oda rángatni ex-miniszterelnökünket, hátha az egymástól független ügyekben elböffent valamit, amit majd jól rá tudnak húzni. De ha el sem megy, az még jobb nekik, mert simán "lekommunikálják", hogy nem tanusít jogkövető magatartást. Tehát: bűnös. Egy szimpla "mérnincssapkád" helyzetbe akarják terelni Gyurcsányt. Nem túl ügyesen, az már látszik...

szomjas teve

Névtelen írta...

Üdv, Effendi!

Bocs, hogy ismét rászemetelek a képernyődre, de nem tudom megállni! Lám csak, a délelőtt folyamán a Fővárosi Közgyűlésben megtalálták Gergényit. És hogy - hogy nem, éppen Jobbikos "indítványra". Ennyire húzza őket a határidő? (Aki nem tartja az "ütemtervet", az nem kap ludaskását?)

szomjas teve

Lukács György írta...

"Hogy a magyar jobboldal csak ilyen alvilági söpredéket tud kitermelni, az viszont valóban sajnálatos."

Na ez itt a probléma. Ti a fidesz nem a magyar jobboldal, ez egy nagy tévedés. A fidesz a magyar szélsőjobbnak az a szárnya, amelyik tanulva a történelemből, "csak" fű alatt, sejtetve zsidózik és probálja tagadni szélsőjobboldali mivoltát.
Magyar jobboldalnak tartom alapvetően a jobboldali demokratákat um. Dávid Ibi, Herényi Karcsi, Debreczeni Zsocó, Bokros Lali stb. stb. stb. Ők konzervatívok, de demokraták.
Ne soroljunk antidemokratikus pártot a jobboldalhoz, amikor tudjuk, hogy egy tagadott, elfedett, eltitkolt fasiszta, nyilaskeresztes, hungarista pártról van szó. A Jobbik ilyen értelemben még egy "becsületes" párt, mert legalább nem titkolja mivoltát.

L.Gy.

Lukács György írta...

Anno '89 -ben két demokratikus nagy párt volt főként jelen a palettán az MDF és az MSZP, mint jobboldal és baloldal, a fidesz akkor a többi fasisztoid párttal együtt alig volt jelen, nem volt számottevő tényező, csak pár embernek tetszett, hogy a roxettet nyomatják a fiúk és milyen édik.
Miután mind a két demokratikus oldal , vagyis párt kormányzott és ez a kormányzás nem hozta el a kánaánt, a nyugati életszínvonalat egy csapásra 8 év alatt, na ez alatt az idő alatt kezdtek erősödni a szélsőjobbosok és a maffiózók . Így a fidesz is, kisgazdák stb. Mer a Torgyán féle kisgazda pártnak már nem sok köze volt a 48 előttihez. Később az MDF-ből és több más helyről is kezdtek kiválni a szélsőjobbos gondolkodásúak és a megszűnéssel együtt a fideszt erősítik ma is. Vagyis nem kellett itt világ válság sem ahhoz, hogy megerősödjön a szélső jobb. Medrt már akkor erősödött. Most pedig végképp elfajul és nemsokára túltesz nagy elődein is um, Szálasi, Gömbös Gyuszi bácsi és Horthy Miki bácsi is.
Szerintem valami ilyesmire gondolhatott Kertész Úr is. :)

éva írta...

Elfogadva Bartus úr besorolását a népszava.com-on: a fidess fasiszta párt, a Jobbik meg náci. Kéretik a kettő dimitrovi összemosását elfelejteni! Demokrata ember mindkettő ellen harcol. Miazhogy? Nagyonis (kekec)

éva írta...

Lukács György: tényleg iszonyatosan hiányzik egy konzervatív demokrata PÁRT a jobboldalon. A SZEMA ugyan néha egész jókat szól - de nekik még nehezebb lesz lemosni magukról az "Szdsz utódpárt gyanút(ami, mint tudjuk tele volt korrupciós ügyekkel)mint az Mszpnek az Mszmp-t.
Az Mdf maradéka egy vicc (még annak is rossz)
Az a néhány konzervatív demokrata árván kóvályog a Demokratikus Charta körül.Pedig tisztességes jobboldal nélkül nem lesz nemzeti összefogás és kilábalás.
Gyurcsány meg csak most kezd rosálni, amikor már majdnem mattot kapott?
Talán madártej helyett nyáron mást is kifőzhetett volna!
Tulajdonképpen örülni kell, hogy a rendvédelmiek a kőtáblájukra utolsó (10-IK) PONTKÉNT MÉG A DEMOKRÁCIA VÉDELMÉT IS felvésték:
http://youtu.be/BYdKGA4_yDU