2011. szeptember 17., szombat

NYUGDÍJAS SOKK

Olyan alacsonyan állnak a Lázár-skálán, hogy aki keresni akarja őket, annak búvárharang kell a sikerhez, vagy tengeralattjáró.
Egyetlen nagy, amorf massza az egész nyugdíjastársadalom, érdekképviselete gyakorlatilag nulla, a meglévő nyugdíjas-szervezetekről senki nem hallott, érdekérvényesítő képességük nulla.
A nyugdíjasok a mai magyar társadalom páriái, élősködők, akik csak lógnak a társadalom nyakán és szívják a vérét, ráadásul egyre tovább élnek a rohadtak, ahelyett, hogy hosszú, tömött sorokban vonulnának a temetők felé, ahol is bizonyára akad majd ifjú titán, aki állva akarja temetni őket, szimpla gazdaságossági megfontolásokból.
A  választópolgárok duván felét ők adják.
 Ha egységesen tudnának fellépni, mint a sok lúdeaz ellen a disznó ellen, akkor nincs az a politikai erő, amelyik szembeszállhatna velük, ma égis úgy bánik velülk a hatalom, mint nyálcsorrgató vén hüéyékkel, akik örüljenek, hogy élnek és lyuk van a megfelelő helyeken rajtuk.
Ha egységes lenne a nyugdíjastársadalom, akkor a mindenkori hatalomnak eszébe sem jutna, hogy beleormótlankodjon az életviszonyaikba, megfossza őket szerzett jogaiktól, idióta ötletekkel szétverje a nyugdíjrendszert azért, hogy valahogy be tudja tömni azt a léket, melyet a holnap nyugdíjasaitól elrabolt milliárdokkal ütöttek az államháztartás roskatag hajóján.
A legújabb ötlet a nyugdíjakkal kapcsolatban az, hogy megszüntetik a járulékfizetésen alapuló nyugdíjrendszert, minden nyugdíjastól - nem csak a jövőben nyugdíjba menőktől, hanem a ma nyugdíjasaitól is - elveszik a nyugdíjuk húsz százalékát, majd helyette adnak egy egységesen minden nyugdíjasnak alanyi jogon járó összeget, mely a tervezet szerint húszezer forint lesz.
Ez az összeg azok gondját, akik nem szereztek nyugdíjjogosultságot életük során az éhenhaláshoz sem lesz elég, értelme semmi, sem most,sem a jövőt tekintve nem old meg semmit.
Ellenben szép tervek vannak arra is, hogy a dolgzó által fizetendő nyugdíjjárulék mértékét emeljük fel az eddigi tízről húsz százalékra, míg a munkáltató által fizetett járulék ezután nyerjen új nevet  a szent keresztségben, olyan nevet, mely nem kötelezi nyugdíjfolyósításra a kormányt, nanehogy már kötelezettségei is támadjanak azokkal szemben, akiknek a pénzét évtizedek óta szedegette és hasztnálta.
Ez a kormány rablókormány, máshoz nem ért, csak a tárdadalom kiszipolyozásához, a felforgatáshoz.
Igaz, ez utóbbihoz nagyon, ezt gyakorolgatta  az elmúlt nyolc évben lelkesen, de felforgatással nem lehet országot építeni.
Persze ha az ostoba pofázással áramot lehetne fejleszteni, akkor a mi Szeretett Vezetőnk és ügyes jobbkeze feleslegessé tenné Paks tervezett fejlesztését.
Van itt még egy probléma, melyről nem szólt a fáma, ez pedig az özvegyi nyugdíjak kérdése.
Voltak, vannak olyan feltételezések, melyek szerint ezt a Bunkósbot Rt. meg kívánja szüntetni.
Erre a hírre a patkányok rendkívüli állapotot hirdettek, hiszen a kukák tartalmán már így is osztozniuk kell a csövesekkel, ha még a nyugdíjas-tömegek is rázúdulnak erre az igencsak korlátozott kapacitású és egyre szegényebb tartalmú élelmiszer-lelőhelyre, akkor a következő patkány-generációk jövője veszélybe kerül.
Ez igen méltánytalan lenne, különösen annak tudatában, hogy azok a patkányok, akik ezzel a társadalmi csoporttal szórakoznak, ezidáig még minden intézkedésükkel - hogy - hogynem - jól jártak.
Persze, majd elmondják, hogy a szegényebbek, a nagyon alacsony nyugdíjúak valamivel jobban járnak ezekkel a változásokkal, de ezt azért nem kellene becumizni.
A nyugdíj hosszú évek munkájával kiérdemelt és járulékfizetéssel alátámasztott járandóság, nem szociális segély és nem kegydíj.
Ha az állam suociálisan segélyezni akarja azokat, akik időskorukra jövedelem nélkül maradtak, ám tegye, csak támogatni tudom az elképzelést.
De talán nem a nyugdíjasoktól kellene elvenni az erre a célra szánt pénzt, hanem azoktól, akiknek az adórendszerrel odalöktek néhány milliárdocskát.
Kell a társadalmi szolidrítás, kétségtelenül, de talán ez nem csak az alacsony jövedelmű rétegekre kellene, hogy vonatkozzon - hogy régi jelszót elevenítsek fel, fizessenek a gazdagok.
A pártok mindíg érdekeket fejeznek ki.
Komolyan mondom, kedvem lenne egy Nyugdíjaspártot alapítani, melynek tagjai lehetnének világnézettől függetlenül és más pártokhoz való kötődésük érintetlenül hagyásával mindazok, akik azt szeretnék, hogy ez a mai banda - de a jövőben sem, egyik sem - ne használhassa lábtörlőnek szülei, nagyszülei nemzedékeit.
Akik azt szeretnék, hogy a társadalom tisztelje az idős embereket, akik a maguk korában rengeteget tettek ezért az országért.
Talán érdemes lenne összefogni ezért...


:O)))

12 megjegyzés:

kertész írta...

Itt az újabb agyrém!És már megint visszamenőlegesen akarja csinálni, mint sok minden mást.Első uralkodása idején is meglopott bennünket, most ismét ezt tervezi.
PuPu, én belépek a pártodba, ha indítod!És viszek magammal még egy (pár) embert.

éva írta...

Pupu, ez most kivételesen egy racionális döntés. Pofátlan ugyan - de ésszerű. Még a végén Eltolcsy megtanul számolni. Több kisnyugdíjas fog jól járni, mint amennyi jobbnyugdíjas rosszul (és még marad is a kasszában) Ez a darabszám a szavazásnál nagyon nem mindegy!
A többieket meg vigasztalja az a tudat, hogy a Mi Reménységünk szerint őket meggyőzték arról, hogy mondjanak le 1 havi nyugdíjukról. És még Békekölcsön-jegyzéssel sem kellett bohóckodni!
Ügyes!

Klára írta...

A nyugdíjas korosztály nem fog hatásosan fellépni, mert tájékozatlan:
1.többségük nem ért/nem jut Internethez,
2.a legolcsóbb tv csomag jár neki, amiből csak az árad, amit a FIDESZ akar,
3.sok köztük a funkcionális analfabéta.
Biztos vannak további okok is, hirtelen ennyi jutott eszembe.

Ha kapnak 20ezret, újra kezetcsókolnak Orbánnak. Kilátástalan az egész.

Névtelen írta...

Tartalom ötös, külalak egyes. Javaslom futtasd le egy word-ön mielőtt felrakod, mert zavaró, hogy hemzseg az elütésektől.

zombi írta...

Nekem is feltünt, hogy az özvegyi nyugdíjakról egy szó nincs a 2012- évi emeléseknél. Pedig, ha azt elveszik,sokba fog kerülni a köztemetés. Ezek az öregek sokan abból tengetik életüket. Adnak helyette 20000 forintot? Vagy mi az ördögöt fognak csinálni? Ezt még senki nem tudja, Mint ahogy azt sem, csak 2012-től nyugdíjba menőkre fog vonatkozni ez a "nyugdíjujjáépítés" vagy visszamenőleg?
Ha ekkora megszorításokra sem zavarjuk el Orbánékat, akkor megérdemli Orbán, hogy a Duna jegén megkoronázzák. Ez mind elkerülhető lenne, ha bevezetnék a legalább három kulcsos szja-t. Ezt kellene kierőszakolni ettől a korlátolt gondolkozású szerencsétlentől.

Névtelen írta...

Pupu!

A Schmittnél jártál ? Mi történt ma veled ?

mint a sok lúdeaz ellen a disznó ellen
ma égis úgy bánik ..
nyálcsorrgató vén hüéyékkel...

Tovább nem is nézem....

Üdv.
Hannibál Lektor

MoonRiver írta...

Sosem voltam még pártban, nyugdíjas sem vagyok, de én is belépnék. Ez a legjobb ötlet, amit eddig hallottam, csak vigyázni kell, nehogy meglovagolja valami szerencselovag.

Névtelen írta...

"Ha egységesen tudnának fellépni, mint a sok lúdeaz ellen a disznó ellen, akkor nincs az a politikai erő, amelyik szembeszállhatna velük, ma égis úgy bánik velülk a hatalom, mint nyálcsorrgató vén hüéyékkel, akik örüljenek, hogy élnek és lyuk van a megfelelő helyeken rajtuk."
Megértem a dühödet,de azért figyelj az írásra.Mindenben igazad van. Anna

zombi írta...

Ha "Névtelen" vagy, nincs jogod kritizálni semmit és senkit. Megnéznék egy-két blogodat, már, ha van. Milyen lehet a tartalma? Mert az a lényeg és nem az, hogy milyen a helyesírás, vagy az elütés. Ha én lennék ennek a blognak az írója, kivágnálak innen, mint a huszonegyet. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni, ne kifogásolj ilyen együgyűen.Mert csak az köt bele a helyesírásba, vagy az elütésbe, akinek nincs mondanivalója. Anna.

:O) írta...

"A Schmittnél jártál ? Mi történt ma veled ?"

Naggyon-naggyon jó!

:O)

Névtelen írta...

"akik nem szereztek nyugdíjjogosultságot életük során az éhenhaláshoz sem lesz elég," - vessen magára, Kádár idején dolgozhatott volna, mindenki kapott munkát, persze az, aki akart.

Hajas M írta...

Hej Pupu! Tetszik a kép! Nahát ilyen vén hülyék a nyugdíjasok, s ráadásul seggnyalók is. Egy évvel ezelőtt még Gyurcsányt csókolgatták és szinte húzták le róla a kabátot. Gusztustalan. Kell hozzá gyomor. Alakiccccsál pártot, gyűjtsd be őket. /A Lipótot már úgyis bezárták, sajnos oda nem mehetnek./
üdv. Hajas M.