2011. szeptember 28., szerda

PARASZTBECSÜLET

 "Magyarország minden ellenkező híreszteléssel szemben mezőgazdasági ország" – fejtette ki a Nemzetmentő, aki forradalmának egyre rögösebb útján elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol elkerülhetetlenné vált, hogy a mezőgazdaságról is kinyilatkoztasson.
A megállapítás bizakodással töltheti el bús honfiszívem, hiszen ezekszerint csak úgy nyolcvan-száz évvel tervezi visszavetni az országot a Mi Büszkeségünk, jóllehet eddigi tevékenysége alapján számíthattunk volna akár arra is, hogy a napi betevőt kalandozásokkal, jobb esetben vadászó-gyűjtögető életmóddal kelljen megkeresnünk.
Megnyílt az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, és a Vezér beleállt a háttérként szolgáló búzamezőbe, éppen csak nem morzsolgatta a kalászokat, bizonyára azért, mert két kézzel szorongatta a kezében a gondolatait, melyeket aztán meg is osztott a lelkesen figyelő médiával.
Hogy a francba fér abba az okos fejébe ez a sok tudomány, ki tudja, de eme alapvetés leszegzése mellett még elmondott néhány egyéb bölcsességet és tett néhány ígéretet is.
Szubjektíve az a kijelentés nyerte el leginkább a tetszésemet, melyben világossá tette: véget vetünk a gátlástalanság korszakának.
Na, - mondtam magamban – éppen itt volt az ideje, mert ha a gátlástalanság szobrához modellt keresnek, akkor a szónok éppen alkalmas lett volna erre a feladatra, de most, hogy a gátlástalanság korának véget vetettünk, megértük a csodát!
Ennekutána a Nap valószínűleg nyugaton kél, a liba a rókával bárány a farkassal vidáman mulatoznak együtt, Orbán Viktor meg mértéktartó és szabálykövető lesz, oszt jónapot!
Az ugyan a beszédből nem derült tisztán, hogy eme magvas megállapításnak mi köze van a magyar mezőgazdasághoz, hacsak nem az lehetett a politikai szándék, hogy megnyugtassa a vidék népét, hogy a közeljövőben nem fog a haverok és strómanok kezére játszani néhány állami gazdaságot, mint tette legutóbb, mikor érezte a vesztét, és amikor állami bank által finanszíroztatta a remek adásvételt!
Megtudhattuk azt is, hogy a magyar anyaföld a legdrágább kincsünk – gondolom, ezért is hajtott rá oly buzgón a Nagyméltóságú Asszony is a földvásárlásokra,-  és a termőföldet  nem fogjuk engedni elkótyavetyélni, ami nagyon helyes is!
Merthogy milyen ember az, aki eladja az édesanyját, mondá és ettől aztán a kalászok hajladozni kezdtek mögötte és könnybe borultak a kökénykék gazda-szemek, átmenetileg szüneteltetve a jószág hízlalását.
De bevallom, amikor kemény ígéretet tett, hogy megvédjük a termőföldet, akkor kis borzongások kerítettek hatalmukba, libabőrös lettem és dermedten ültem darabideig, azon elmélkedve, hogy mi is lett a sorsuk az idáig megvédett intézményeknek.
Nem lettem boldog a konklúziótól.
Azt is elmondta a Vezér, hogy az a törekvés, hogy minél több magyar család jusson földhöz, én meg arra gondoltam, hogy ennek a törekvésnek már vannak érzékelhető hatásai, mondhatnám új földosztásnak vagyunk tanúi, állampolgárok milliói várományosai a fejenkénti tíz hektárnak.
Az új parcellákkal csak az a gond, hogy vízszintesen egy kétszer egy méteres alapterületű hasábban kerülnek kiadásra, viszont a föld középpontja felé elég hosszan nyúlnak, - már csak a technológiát kellene kifejleszteni a mélyművelésű kukoricatermelésre…
A gazdasági válságról is megtudhattuk, hogy bár  az euróválság sok kárt okoz, de Magyarország számára jelentős lehetőséget is hordoz: az egyik ilyen, hogy felértékelődik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar.
Hát ez bizonyára így is van, de ettől még lesznek gatyamadzag-parcellák, zsellérek és kvóták, és lesznek éhező gyerekek is, akiket nem nagyon fog vigasztalni, hogy esetleg a leggazdagabb magyarnak jobban fog jövedelmezni élelmiszer-feldolgozó vállalkozása, mint ahogy az sem, hogy A Mi Tündöklő Napunknak meglesz a mindennapi levágni való disznó.
Attól sem lettem túl boldog, mikor megemlítette, hogy amint befejezik a pénzpiac újraszabályozását, azonnal nekilátnak a mezőgazdaság újraszabályozásának is.
Belegondoltam, a pénzpiac szabályozásával éppen úgy tűnik, hogy eltűnik a pénz, ezek szerint a mezőgazdaság újraszabályozásával el fog tűnni a kolbász – mecsoda remek kilátások.
Már csak attól rettegek, hogy a libát is újraszabályozzák és be kell érnem egy marék csonttal és némi tollal, holott a liba nekem éppen úgy tetszik, ahogy van.
Bekóborolt a Fényestekintetű a tudományba is, és kifejtette, hogy a terv az, hogy itt jó minőségű magyar terméket fogunk termelni, nem ám valami génpiszkált vackot.
Vannak a jobboldalnak meg a zöldeknek ilyen hívószavaik, melyek hallatán minden derék jobber úgy rázza a fejét, mint foxi a lábtörlőt, ha megtudnák szegények, hogy miden mai eledelünk génpiszkált, bizonyára sírvafakadnának, pedig hát ez a szörnyű tény – a legnagyobb génmanipulátor maga a természet, lehet ellene törvényt alkotni délután kettő és három között, ahogy a többi jól előkészített törvény is születik.
A magyar mezőgazdaság persze Orbánt is túl fogja élni.
Túlélte Rákosit, túlélte az anakronisztikus kisgazdapártokat, túl Torgyánt – miért pont Orbán lenne a kivétel?
Mindenesetre a mezőgazdaságot jobb lenne nemigen piszkálni, hagyni kellene a parasztot termelni és élni, mert bár hozzáértőkből már produkált egy sor tehetséget a jobboldal, de eredményt eddig még soha nem tudott felmutatni – legfeljebb Orbánék családi zárszámadásainál…
Ha a parasztot élni hagyják, akkor termelni fog, már csak becsületből is.
Nincs szüksége arra, hogy beleokoskodjanak a dolgába, de szüksége lenne ismeretekre, iskolára, tapasztalatokra, és fizetőképes keresletre.
Emlékezzünk Torgyánra és ne feledjük, hogy az Orbán-kormány minisztere volt.
A Vezér természetesen ehhez is ért, ez nem is kétséges.
Már úgyis csak a földből élők azok, akiket még nem haragított magára, hát hadd kísérletezzen!


:O))))

4 megjegyzés:

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

Gondom van már a címmel is.
Paraszt az van (bőven), becsületről azonban szó nincs.
Háború van. Háború, amelyben újabb front fog nyílni.
A szcenárió kísértetiesen a II. világháborúéra emlékeztet.
Bonsai Duce kezdetnek felrúgta a Molotov-Ribbentrop paktumot (IMF meg(nem)állapodás).
Csapatai sikeresen foglalták el az ellenséges területeket (bankadók, különadók). Hadizsákmányban sem szűkölködött a verhetetlennek tűnő sereg (magánnyugdíjpénzek).
A második front megnyitása (a tétlenül szemlélődő Unió ellen) jó ötletnek tűnt (nem mindenkinek).
A harcoló csapatok most Sztalingád ostromának (jövő évi költségvetés) sikerén fáradoznak.
Az Afrika corps kezdeti sikereire emlékeztet a (takarékossági okokból hazán belül indított) támadás, vagy megvédés(nevezd, ahogy akarod) a mezőgazdaság ellen.
A propaganda mindenhol sikerekről számolhat be (a belső ellenség és London anno szintén más adatokkal számolt).
Vajh, a továbbiakban is ismétlődik a történelem, csak kissé más formában?

Tisztelettel:
anonymand

éva írta...

I.Orbán a minimálbér 2 év alatt megduplázásával tönkre és gazdaságtalanná tette az élelmiszer-feldolgozást, és az egész könnyűipart, több százezres munkanélküliség növekedést okozva, amit csak statisztikai trükkökkel (a nyilvántartási idő csökkentésével) tudott elfedni.
Most, amikor megint drasztikusan emelgeti a minimálbért, hogy a fenébe képzeli ezt az egészet?
Majd Csányi kifizeti a dolgozóinak a közel százezres minimálbért? Vagy "közmunkásokat" fog rabszolgabérelni Orbántól? (ez utóbbira nagy az esély. Lehet, hogy ez volt ELEVE a cél?)

Névtelen írta...

Ha ismerné Ő, vagy környezete, és tudná, hogy mit is jelent a "PARASZTBECSÜLET", már régen sűrű elnézések közepette eltűntek volna, szégyenkező arccal posztjaikról.
"A magyar mezőgazdaság persze Orbánt is túl fogja élni. Túlélte Rákosit, túlélte az anakronisztikus kisgazdapártokat, túl Torgyánt – miért pont Orbán lenne a kivétel? –NAGYON BÍZOM BENNE!!!!!!!!!!
Mindenesetre a mezőgazdaságot jobb lenne nemigen piszkálni, hagyni kellene a parasztot - HOL VANNAK AZOK AZ IGAZI PARASZTOK - termelni és élni, mert bár hozzáértőkből már produkált egy sor tehetséget a jobboldal, de eredményt eddig még soha nem tudott felmutatni – legfeljebb Orbánék családi zárszámadásainál… - EZ ÍGY VAN!!!!!!!!
Ha a parasztot élni hagyják, akkor termelni fog, már csak becsületből is. – CSAK MÁR NINCS IGAZI PARASZTEMBER? MERT VAGY KIHALTAK? VAGY TÖNKRE TETTÉK ŐKET? AKIK MÉG PRÓBÁLKOZNAK? CSAK SZENVEDNEK!
Nincs szüksége arra, hogy beleokoskodjanak a dolgába, de szüksége lenne ismeretekre, iskolára, tapasztalatokra - beülni egy mezőgazdasági szakközépiskolába, vagy nyári gyakorlatra küldeni egy igazi, még működő tanyára -, és fizetőképes keresletre.
Hagyjuk, az önfejűséget, önteltséget, aki eddig nem volt képes felismerni önmagában, legyen az bármely párt, vagy egyéb vezető, ezután sem fogja, MERT ’10 EMELET MAGASAN JÁR ÉS A HÉTKÖZNAPI ÉLETET ILYEN SZINTRŐL NEM LEHET MEGISMERNI!
LAKVA ISMERED MEG A MÁSIKAT, szól a mondás, ami jelen esetben is igaz.

Névtelen írta...

Orbán Viktor találkozik egy aranyhallal, aki azt mondja, hogy teljesíti egy kívánságát.
Erre Orbán azt mondja neki:
- Szeretnek egy mindent megállító falat, melyet meg a mindenen áthatoló ágyúgolyó sem tud lerombolni.
- Viktor, Viktor, ez becsapós kérés, ez paradoxon. Tudod, hogy ezt nem lehet teljesíteni.
- Akkor azt kéne kommunikálni, hogy az átmeneti jellegű hozzájárulás, nem jelenti, hogy az egykulcsos adó megbukott.
- És hova gondoltad ezt a falat?