2011. szeptember 11., vasárnap

VÍZÜGY

Miután a kormány ismét néhány milliárd odaajándékozására készül a leggazdagabbak részére devizahitelesek megsegítése címen, felmerül a kérdés, mi legyen a legszegényebbekkel?
Több megoldás is létezik gazdaságos működtetésükre, például lehetne őket rabszolgaként dolgoztatni a vízügy területén, mint ahogy az a kormány tervei között szerepel is, mivelhogy a munkálatok távol esnek a forgalmas csomópontoktól, legfeljebb a költöző vadlibák látnák őket, amint elhúznak dél felé.
Persze a lehető legtökéletesebb megoldás a szegénység felszámolására a szegények számának csökkentése, ami természetes úton könnyen megvalósítható, hiszen aki nem eszik, az előbb-utóbb jobblétre szenderül – humánus eljárás.
Mindenesetre a magyar vízügy szervezetét meg kívánja bontani a kormány, annak egy részét a Belügyminisztérium alárendeltségébe kívánja helyezni, hivatkozással a tervezett nagy közmunkák beindítására.
Valamennyi diktatúra imádja a gigászi természetátalakító munkákat, bizton számíthatunk nálunk is valami gigantikus tervre.
Én arra tippelek, hogy a Balatont be kell majd temetni, a földet ehhez csak a felcsúti határból lehet kitermelni, és az imigyen  keletkezett gödörben létre lehet hozni Európa legnagyobb tavát, a Viktor-tavat, mely a vizisportok paradicsoma lehetne, különösen, ha egybenyitnák a Velencei-tóval, mely ez esetben természetesen elveszítené önálló identitását.
Hány és hány embert tenne boldoggá a nagyívű terv, mely csak egy nagy gondolkodó tökéletes agyának terméke lehet!
Ha jobban utánanéznénk, lehet, már meg is találnánk a nagybefektetőt, aki tőkét és energiát nem kímélve felépítené az új természeti csoda partján a Victorking City néven megálmodott szórakoztatóközpontot, melyben – mintegy mellesleg – épülhetne akár egy nemzeti kaszinó is, melyben a nyerőgépek ablakocskáiban az vinné a nyereményt, akinél három Matolcsy-kép ugrana fel, a három Gyurcsány-kép meg azt jelentené, hogy a koma nem nyert.
A jackpot neve itt victorpot lenne, a kaszinóban pedig csupa-csupa kis Hoffmannrózsika szolgálná fel a jégbe hűtött kumiszt a vendégeknek.
A szórakoztató-központ partjai előtt Fa Nándor üzemelteti majd az álomhajót, melynek hétszázhetvenhét szobájában a Fidesz aktivistái szürcsölgethetik a narancslevet - államköltségen.
Az új tó – Európa legeslegnagyobb és a világ legnagyobb mesterséges tavának partján focipályák tucatjai szolgálják majdan magyarember szórakoztatását, a part legszebb pontja pedig egy szerény vályogház lesz, melyet aztán később körbe lehetne építeni akár egy mértéktartó, egy köbkilométeres üvegpalotával – itt élt és alkotott a Vezér, hogy tojná le a fejét a Szent Turul…
Kinek jachtja, az Ezüsthajó ott horgonyozhatna a labdarugó-akadémia partszakaszán, közvetlen a kincsestorony mellett, ahol a vállalkozók által befizetett nyereségadók nyernének elhelyezést.
Merthogy annyira jól áll az ország, hogy megengedheti magának, hogy a kincstár helyett ide folyjon be a pénz a magyar labdarúgás üdvét szolgálva..
Hiszen a labdarúgás addigra az ország sikerágazata lesz, egy ország ordítja majd Aranylábú Gazsi nevét, aki a kedves papa méltó örököse lesz úgy a pályán, mint a trónon!
A vízügy meg úgyis régen megérett már a pusztulásra, 1989 óta agonizál itt csendesen, hát jöjjön a megváltó halál!
A maradványokat széttrancsírozzuk, amiben a pénz meg az okosság van, azt majd Pintér belügyér kapja, ahol meg a duma meg a handabanda, oda kinevezzük Hajóssy Adriennt, az ökoboszit, főnöke meg maradhat a Zoli, aki egyike a Fidesz legnagyobb tehetségeinek, talán Matolcsy mérhető hozzá egyedül.
Abban még nincsen döntés, hogy a gigaprojekteken foglalkoztatottakat egy magyar Todt szervezetben vagy csak simán csak munkaszolgálatosként foglalkoztassuk, de ez már részletkérdés, ezzel majd elbabáznak a pártsemleges médiacsillagok, Gíró-Szász, a Peti meg a többiek.
A Tisza folyásirányának megváltoztatása sem kizárt, továbbá az uralkodó szélirány megváltoztatása már folyamatban is van, egy ideje már a Vezér fújja hazánkban a passzátszelet, megnehezítve ezzel a libák nyugodt vonulását.
Gyönyörű perspektívák várnak ránk, különösen akkor, ha belegondolunk, hogy hány és hány munkás kéz kell ahhoz, hogy megépítsék a tervezett új autópályákat csákánnyal-lapáttal - taligákkal, hogy aztán a kijelölt, de még nem nyilvános végleges nyomvonalakon a földek új tulajdonosai anélkül tudjanak majd kaszálni, hogy vetettek volna…
Persze két kérdés azért felmerül: mit bír még el a gazdaság és mit bírnak el az emberek?
Merthogy lesz itt még infláció, lesz egy csomó ember – zömükben diplomások – az utcán, lesznek éhhalál szélére küldött nyugdíjasok, ha a kormány megszünteti az özvegyi nyugdíjakat.
Meg, ha önként fel kell ajánlani egyhavi nyugdíjat meg munkabért, hogy legyen mivel kipótolni azt a költségvetési hiányt, melynek összegét Viktor a gazdagoknak adta.
Mindenesetre egyelőre a nép úgysem látja át, hogy mi vár rá a sarkalatosnak nevezett törvények következményeképpen, nemigen érdekli az sem, hogy az egész államszervezetet felborogatta a Mi Üdvösségünk, fatalista beletörődéssel várja, hogy mi fog történni.
És közben jól érzi magát – végre félhet megint.

:O)))

3 megjegyzés:

Kogito írta...

Kedves PuPu! Már párszor leírtam, hogy imádom a szatirikus írásaidat de minden alkalommal újabb "gonoszságokkal" tudsz előrukkolni. Kár, hogy az országban a zemberek 99,99 százaléka nem olvassa az írásaidat, mert akkor a zorbán (kis betűvel!) már régen ott nyugodna (?) a csúti narancsfák árnyékéban.
A nép nagy része még mindig hülye és birka! A minap egy régi szomszédommal futottam össze és természetesen a Megváltónk került szóba. Ócsárolni mertem ezt a nímandot eléggé keresetlen, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal. A válasza: ne sértegessem őt, mert az Orbán miniszterelnök úr (ő mondta így) szidása egyenlő az ő sértegetésével és különben sincs igazam a megszorítások ügyében, mert a Gyurcsányék lerabolták az országot és most meg kell fogni a költekezést. Ellenvetésem: akkor a Gyurcsány-Bajnai kormányok idejében miért üvöltöztek a megszorítások ellen? Zorbánnak szabad, másoknak nem? Válasza: Gyurcsányék loptak! Tehát ilyen barmoknak hiába mondunk bármit, nem fogják megérteni, ezek nem a tényeket nézik, hanem azt, hogyan és hol nyalják ki, illetve hogyan tisztogassák Zorbán születéskori állapotának megfelelő fenséges és felséges ülepét. Én Somogyba költöztem Budapestről nem is olyan régen. A választások előtt nagyon favorizálták ezt a tolvaj bűnözőt, engem is kapacitáltak, hogy adjam oda a kopogtatócédulámat és győzködtek, hogy erre a trógerra szavazzak.
Most, több mint egy év után, ezek a gyapjas birkák egytől egyik szidják ezt a törpe gnómot.
Csak vigyorgok rajtuk és ráolvasással dühítem őket. PuPu! Hiába az "erőlködésed" a többséget nem érdekli semmi. Csupán azt mantrázzák, őket hagyják békén, a többi nem érdekli őket.
Ez az én nagy dilemmám, hogyan lehetne ezt a sok hitehagyott embert felrázni? Én próbálkozom a környezetemben, de minimális a siker. Hogyan tovább?

zombi írta...

Én minebből azt olvastam ki, hogy jó lesz, ha igyekszem és alapítok egy kis céget. A termék, ami nagyon is kelendő lesz, a kubikos talicska.
Eszembe jutott a "Mágnás Miska" c. film, aminek a végső képein a kubikosok felsorakoztak, hogy a falunak biztosítsák a vasútat. Akkor most ugyanez lesz, csak a cél fordított. És nem önkéntes, hanem a közpénzen foglakoztatott munkanélküliek serege. Az emberek nagyrésze még mindég nem is sejti mi vár rá. Megszokták az átkosban, hogy mindég van mit enni és van munkahely. Most még csak azoknak a véleménye változott, akiket kirugtak, vagy azért a kevéske pénzért kényszermunkát kell végezniük. De lassan egyre többen lesznek.

Névtelen írta...

Tiszta Észak-Korea! Ott is épültek hatsávos autópályák, aztán naponta egy-egy autó megy rajta oda-vissza, mert autója az senkinek nincs. Csak a pártelitnek és a katonáknak. És ide fogunk jutni, mert az emberek úgy amblok birkák. Az én ismerőseim 99%-a szidja mint a bokrot, szóban már meg is nyúzták és felnégyelték, de büszkén mondogatják hogy ők nem járnak szavazni, mert az ő voksuk úgysem számít. A legjobb az volt, amikor egyik hívük azzal bizonygatta becsületességüket, hogy a fiúk már csak azért sem lopnak, mert a Gyurcsányék és elődeik már mindent elloptak és nekik nem maradt semmi. Ezzel nem lehet vitatkozni. Úgy járunk majd, mint a németek '45-ben. A vezérünkbe vetett töretlen hittel fogunk megdögleni. Kár, jobbat is érdemeltünk volna.