2011. szeptember 5., hétfő

KERTÉSZET



Sok a baj ezekkel a kertészekkel, különösen, ha nagy kezdőbetüvel írják a nevüket.
Nem is tudnak jót csinálni, csak keverik itten nekünk az állóvizet, mintha ebből élnének.
Békétlenek és állandóan kritizálnak mindent és mindenkit,  ahelyett, hogy elülnének a babérjaikon.
Aki a koncentrációs tàborról írt regėnyével nyert irodalmi Nobel-díjat, annak felhánytorgatjàk, hogy nem eléggé magyar, aki meg magyarként  a magyarságot kritizálja, annak sürgösen nekiesnek, hogy milyen hálátlan, hogy milyen hangnemben kritizálja  befogadó nemzetét, tűrhetetlen.
Ami azt illeti, magam sem vagyok oda Kertész Àkos  közéleti tevékenységéért, rengeteg marhaságot hordott össze Gyurcsányról is, a legutóbbi nyílt levele megírása alkalmàból is tudhatta volna, hogy teljesen kontraproduktív lesz az ügy, hiszen ismeri magyarember érzékeny lelkét...
Tulajdonkèppen nagyon érdekes kérdés, hogy akkormost hogy van ez a magyaros önkritika?
Szabad e bárkinek  is véleményt mondani a magyar társadalomról, vagy minden úgy jó, ahogy van, magyarember pedig a Föld legtökéletesebb teremtménye, akit gáncs nem illethet, csak dícséret?
Merthogy leginkább ez a vélemény érzékelhető a reakciókból, meg az a vélemény, hogy aki kritizàl, az nem is magyar,  de ha magyar, akkor sem jó magyar.
Csak röhögni lehet azokon a nagymagyarokon, akik elvitatják  egy zsidó ember jogàt a magyarsághoz, miközben könnyen megeshet, hogy annak ősei már évszázadok óta itt éltek, mikor vadmagyarunk őseit valamelyik gróf vagy herceg betelepítette az orszàgba.
Màrpedig a kritika és az önkritika egyaránt fontos lenne, hiszen  csak így tudnánk elkerülni, hogy állandóan, újra és újra ugyanazokat a hibákat kövessük el.
Még a liba is tanul a hibáiból, ha meg nem, akkor elviszi a róka vagy lelövi a Semjén merő keresztényi könyörületességből.
Csak mi nem tanulunk semmiből, és ez az, amire a Makra írója kissé érdes stílusban felhívta a figyelelmet.
Ha ezt választékos szavakkal teszi, a kutya nem figyel rá, így legalàbb van némi visszhangja a dolognak.
Persze aki nem a nemzetért való aggodalmat akarja meghallani, az úgyis azt hall, amit akar, de az is kétségtelen, hogy magyarember szemérmes és ha rájön az ötperc, akkor úgy viselkedik mint a szűzlány, aki két ujja közé csippentve, zsebkendővel fogja a Jancsi csunyáját.
Mint ahogy  Gyurcsány őszödi beszédéből is csak a kurva ország meg a hazudtunk jött át, és sajnos még a baloldaliak egy része is egyetértőleg bólogatott -piha!
Mecsoda durva stílus és nem is qrva az ország, hiszen nem  is pénzért fekszik le, legfeljebb az élvezetért, meg néha egy-egy tànyér bablevesért...
A magánéletben is hasonló a helyzet, aki nem képes felmérni saját helyzetét, képességeit és állandóan illuziókba ringatja magát, az előbb-utóbb úgy jár mint a liba, amelyik azt képzeli magàról, hogy ő a háziasszony legjobb baràtnője...
Ami meg az antiszemitizmust meg a rasszizmust illeti, az olyan, mint egy rákos daganat az ország testén, abba bele lehet halni.
Rengeteg hibát vétettünk történelmünk során, jó lenne már egyszer végre a győztesek oldalán találni magunkat.
Ehhez persze néha gondolkodnunk is kellene, még ha nehezünkre esik, akkor is!


:0)))

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó írás...
A Makrától eltekintve, én sem vagyok odáig Kertészért, mert volt 1-2 olyan túlzó, szűk látókörű irodalmi kritikája, hogy az emberben+fagyott a tinta...viszont azt senki sem vitatja, hogy joga volt +írni a véleményét, épp úgy, mint ezt a mostani vihart kavaró kritikáját, amiben ugyan kevés az irodalmi elem, viszont eléggé igaza van ahhoz, hogy ettől eltekintsen az ember...Ha csak feleennyire lenne igaza, mnt ahogy igaza van, akkor is mellé állnék, mert, utálom, ha egy embert nagy túlerővel rugdosnak orrba-szájba és még élvezik is! Viszont azt is tudom, hogy, ha ez fordítva történt volna és én írom azt a "csúnya" véleményt, ő nem állna mellém...Nekem jól esett, hogy kiírta magából a nemtetszését, már csak el kellene tudnia engedni magától, hogy mások vitassák meg...ne ő magyarázza meg, mint aki szerepelni akar...és főleg, ne védekezzen, mert nincs miért...védekezzenek azok, akikről írt, akik miatt ma az van, az történik, ami...
A Kossuth díjának elvétele- már az ötlet is - egy rossz kabaré...előtte viktor adjon vissza minden pénzt, amit elvett az emberektől, és tegye le a képzeletbeli koronáját is...Hihetetlen milyen világban élünk...és azt mondják az emberek, hogy ez csak a kezdet...

Névtelen írta...

Bizony igy van PuPu! Éppen ezért is a következő népszámláláskor már nem fogom magyarnak - mint eddig tettem-, hanem német kisebbségnek vallani magamat. Mert néhány éve már nem ugyanazt jelent ebben az országban a "magyarság", mint valamikor.Mert az addig rendben lenne, hogy egyik ági felmenőim Bajorországból kerültek ide /biztos nem volt náluk iránytű/, másik ági nagymamám pedig tőzsgyökeres burgenlandi, férje viszont az egyik legősibb magyar nevet viselte, és én mégis ennek ellenére, vagy éppen ezért magyarnak vallottam magam. Az azonban egyáltalán nincs rendben, hogy a mostani kurzusban az igaz "Magyarok" mind Vereckénél jöttek be az országba, mint ahogy nagy épitészünk, illetve "épitőművészünk"ősei tették, és oda akarnak visszavezetni bennünket, persze szintén Vereckén keresztűl, ahonnét valamikor a magyar ősök honfoglalni jöttek. Sőt az meg pláne nincs rendben, hogy nagy nemzetvezetőnk nyilvánosan -Tusnádfürdőn - tagadja meg első királyunkat, és a honfoglaló magyarokat "Nagymagyar" mámorában. Na, hát én ezek között nem kivánok továbbra is magyar maradni!

ahetszazat írta...

Ugyan, nem olyan bonyolult ez... kertész legény kerek-perec kijelentette: "A magyar genetikusan alattvaló." kertész legény egy náci gondolkodású ember. Legalább most már tudjuk, hogy kicsoda ő...

éva írta...

Pupu - 4-5 bloggal lejjebb a Közgazdászok címűben nagyon helyesen mutattál rá, hogy jó sok közgazdászt kell agyonütni egy kis kupac agyért.
Pedig azok évekig jártak még egyetemre is. Képzelheted akkor az átlagmagyar agykupacot!
Komolyan azt szeretnéd, ha azzal gondolkodnának?
Egyébként komoly kétségeim voltak az Unió fennmaradása miatt amikor csatlakoztunk. Amihez az elmúlt félezer évben ugyanis csatlakoztunk,
annak annyi volt. A NATO jól van?

éva írta...

ahetszazat írta-nak: Aki a genetikus szóról a fajgyűlöletre asszociál az náci. Ugye, nem olyan bonyolult, és még te is fel tudod fogni?
Mivel kételyeim vannak a képességeid felől segítenék: asszociál behelyettesíthető következtet, gondol szavakkal is.

Névtelen írta...

„Ami engem még érdekel, az a baloldal. … És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.”

„De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, … És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.”

Hej de teccik! Nem is oly hablatyolós ez a kertészlegény!

Fúrja az oldalam, hogy vajh kurcsányról mit hordhatottt össze. S csak ámulok, lám még a saját fajtáját is báncsa. S még ez a fajta meri magáról azt állítani, hogy magyar. Nevezze magát izraelinek inkább!

Makovecz Imre pedig szívemből szól, az ilyen kertészlegényfajták miatt nem tud a magyar felemelkedni, mert ezek a kertészlegényféle pénzügyi körök akarják az egész világot a kezükben, a magyar embert pedig állati sorban tartani.

Patti írta...

Éva, a NATO egyelőre köszöni, jól van, csak az Uniónak kellene már végre eltávolítani Morvai Krisztinát az EP-ből, mielőtt idehozza a terroristáit, és akkor meglesz az Afganisztán utáni program. Kapott már megrovást, azóta látens, de ez nem megoldás, az ilyeneket - a náci karlendítős politikusokhoz hasonlóan - ki kell zárni rövid úton. A Nyugat is kritizálgathatja messziről Orbánt, amíg konkrét gazdasági-politikai következményei nem lesznek a diktátorkodásnak, addig nekünk nem lesz jobb...

Névtelen írta...

Bizony hétszáz grammos agyú,igaza van az írónak,alattvaló vagy.A munkakultúrát a németek hozták be,az észt a zsidók,a fineszt a cigányok.A vereckei magyarok mind a tízezren meg olyan vezetőkkel jöttek akikkel nem egy nyelven beszéltek.Tudom hogy több honfoglaló jött ,de a zöme akkor se volt magyar,Te is nagyot néznél egy genetikai vizsgálat után, a hülye haverjaiddal együtt.Az kevés a magyarsághoz hogy a fasiszta bolondokhoz dörgölőzöl.O.

Névtelen írta...

Itt egy Ady vers PuPu, csak úgy, mert, hát ugye cukrot nem adhatok, vagy mit is esznek a tevék?:)))

Ady Endre: MILYEN AZ ŐSZ?...


A felhő sem olyan, mint nálunk
És milyen más az őszi fény!
Nem csókol oly megejtő csókkal,
Mint ifjuságom szép helyén.
- Milyen az ősz? Olyan bűbájos
Álomba ringat most is ott?...
Megkérdeném, de messze vagytok
Százszor irigyelt boldogok.

Megkérdezem magától, édes:
Milyen az ősz? Oly szép talán,
Mint mikor egymásról álmodtunk
Sok fényes tündér-éjszakán?
- Milyen az ősz? Az őszi rózsa
Nem hervadt, szép, mint egykoron,
Amikor együtt nézegettük
Elábrándozva boldogon.

Az őszi rózsa olyan szép volt
Akkor; most is emlékezem,
Hogy féltünk a korai dértől,
Ha nézegettük kettesen.
Az őszi rózsa s mi szerelmünk
Milyen hamar elhervadott...
- Milyen az ősz maguknál, édes?
A nap még most is úgy ragyog?

Hogy ragyogott! Hogy szórta fényét
Magára, édes és reám,
Az az ősz volt a legszebb s maga
A legszeretettebb leány.
Ha eszembe jut, oly fájdalom
Égeti most is lelkemet...
- Milyen az ősz maguknál, édes?
Annál szebb - érzem - nem lehet!

Itt hűvös ősz van. Lehullott már
Az első, hideg őszi dér,
Lemondani tanít a hulló,
Búcsúzó, sárgult falevél...
Az én szívem is rideg, fásult,
Csak néha sóvárg és beteg...
- Milyen az ősz maguknál, édes?
Óh írja meg! Óh írja meg!...

ahetszazat írta...

éva írta...

"Aki a genetikus szóról a fajgyűlöletre asszociál az náci."

Jöttél védeni a védhetetlent, okoska? :D El is olvastad, hogy mit írtam, vagy csak büfiztél egyet?
"A magyar genetikusan alattvaló." Ezt írta a nácikertész, eddig megvan? Namost, az a helyzet, hogy nyugodtan csűrheted-csavarhatod,
még asszociálhatsz is kedvedre, sőt, nyugodtan szedjél ki belőle 1 szót, aztán illessz be mást, persze, hát hogyne, bár attól még nem fogsz értelmesebbnek tűnni...
Hallottál már olyanról, hogy fajelmélet? Tudod: felsőbbrendű, meg alsóbbrendű, meg ilyenek.... Ott voltak ilyen különbségek az emberek között...
Nyugodtan guglizd ki, biztos találsz róla infót, még olyat is, amit fel tudsz majd fogni... kertész megtette az első lépést, ütemes taps, örüljél neki...

"Ugye, nem olyan bonyolult, és még te is fel tudod fogni?"
Én igen, viszont úgy látszik, te nem....

"Mivel kételyeim vannak a képességeid felől"
Nekem viszont (már) nincsenek kételyeim a te képességeid felől...

Pupu írta jól "Ami meg az antiszemitizmust meg a rasszizmust illeti, az olyan, mint egy rákos daganat az ország testén, abba bele lehet halni."
Kivételesen egyetértünk...

Babi néni írta...

Lehet beszólni, mint a Kertész (akitől ezen a szösszeneten kívül mit sem olvastam).

És lehet vicceskedni is róla:
„Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni, az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.” Forrás: Kecskefészek.net

Persze röhögünk egy jót, de legközelebb csak akkor jut eszünkbe a vicc, amikor visszahúznak, amikor ellopják az ötletünket, kihasználják a tudásunkat és nem fizetnek érte stb.

A magyar NEM genetikusan alattvaló, hanem ilyennek nevelték a „nagyjai”. De bizony a többség tényleg ilyen vágósertés, a kisebbség meg hiába próbálkozik, a fejére hágnak! És mindenki találja ki, hogy ő a többség vagy a kisebbség akar lenni. Hol maradnak a tüntetések, amiket az öszödi beszéd kiváltott? Vagy aki hazudik és nem vallja be, annak lehet?

éva írta...

0,007! Szóval náci vagy és pont.
Normális embernek ugyanis NEM a fajelmélet jut a genetika szóról eszébe. No de a nácik nem is normálisak!
Ja: és az alattvaló szó sem a zsidóknak való alávetettség tényét, vágyát vagy miafrancát takarja, hanem azt a szervilis, opportunista, hajbókoló, szolgalelkű MAGYAR össznépi magatartást, amelyet a legjobb költőink évszázadokon keresztül olyan ékesszólóan ostoroztak. És amire orbánc mostani ámokfutásának dermedt tűrésével is olyan meggyőző bizonyítékot adtak.

ahetszazat írta...

"Szóval náci vagy és pont."
Ki a franc vagy te, és honnan veszed a bátorságot, hogy rásütöd valakire ezt a bélyeget??
Náci&fasiszta az, aki különbséget tesz ember, és ember között, tudod? Akár genetikai, akár bőrszín, akár származás szerint, stb.... Én soha nem tettem ilyet, ellentétben kertész nevű csúszómászóval szemben, aki még (értelmi szintje ennyit enged) büszke is rá... Ő a náci, nyugodj bele, nyíltan vállalja, és még örül is magának, nézd meg mszpTV-n....
"legjobb költőink" :D Ugye nem akarod egy lapon említeni ezt a szánalmas, fajelméletet gyártó kertészlegényt a magyar irodalom nagy költőivel...?

PS írta...

"Az eset a legkevésbé sem csak egy velejéig megkeseredett, a zsidó-magyar kettős identitás vállalásának felemelő példáiból erőt meríteni képtelen öregemberről állít ki szellemi szegénységi bizonyítványt. "
Ezzel a megfogalmazással csak egyetérteni lehet.

éva írta...

ahetszázát: NEM az a náci, aki megállapítja a valóban létező különbségeket "akár genetikai, akár bőrszín, akár származás szerint, stb..." hanem aki ebből valaki(k) felsőbb- vagy alsóbbrendűségére következtetnek. Akik összekeverik a genetikusan meghatározott valamely testi- vagy jellemvonást a genetikai alsóbb- vagy felsőbbrendűséget hirdető náci eszmékkel. Azaz akinek a genetika szóról KIZÁRÓLAG a náci fajelmélet jut eszébe.
Az ilyen nyilvánosan vagy látensen náci. És pont!