2011. szeptember 3., szombat

FELTÜNÉSI VISZKETEGÉG

Nehéz sors a kispártok vezetőinek élete.
Még akkor is, ha okosak, hát még, ha ész dolgában a liba helyből lenyomja őket, hogy a világban való tájékozódás ügyét most ne is forszírozzuk.
Minden nap ott lebeg a fejük felett a setét felleg: pártjuk csendesen kimúlik egy keddi vagy szerdai hajnalon úgy, hogy tulajdonképpen még a nevét sem jegyezte meg a választópolgár.
A vezetők nevét meg pláne nem, talán még a tagság is, ha van egyáltalán a vezetőkön kívül tag a pártban.
Mit csinálhat ilyenkor egy ambiciózus, ámde sorsüldözött pártvezér?
Hát cirkuszt természetesen, hátha az ő előadásuk is kap annyi figyelmet a magyar Cirkuszfesztiválon, mint a nagyobb gruppok produkciói.
Csakhát az anyagi lehetőségek határt szabnak az előadás grandiózusságának, nem telik drága rekvizitumokra, de még tán védőhálókra sem, ezért aztán a legősibb cirkuszi műfajok közül a bohócszámok jönnek elsősorban számításba.
Ebben a cirkuszi szezonban a hajdan jobb napokat látott MDF utódpártja, a JESZ – a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség rukkolt ki egy új produkcióval, joggal igényt tartva a Nagyérdemű mosolyára és tapsára, abban a reményben, hogy a párt nevének titkos tartalma megvalósulhat:
JESZ  - Jólenne Egy Szavazat.
A produkció gerince persze nem saját kútfőből származik, aki felépítette a jelenetet, az a nagyobb társulatok, főleg a Fidesz Nemzeti Nagycirkusz produkcióiból merített, nem csoda, ha az előadáson érezni lehet a neves példakép első számú bohócának stílusát és ízlését.
A JESZ társulatának porondmestere az ATV műsorában jelentette be, hogy beperelik az elődpárt elnökét, Dávid Ibolyát és Európai Parlamenti képviselőjét, Bokros Lajost.
Dávid Ibolyától 70 millió forintot követelnek, mert- állítólag - a párt számára előnytelen szerződéseket kötött.
Nem mennék el említés nélkül az áldott emlékű Torgyán doktornak, a jobboldal díszének veretes mondása mellett, mely szerint szépasszonyt fax-al, ügyvédet perrel fenyegetni nemigen lehet.
Úgy tűnik, hogy ezt az aranyigazságot éppúgy elfeledték a produkció kiötlői, mint azt, hogy Dávid Ibolya ügyvéd, továbbá azt, hogy nekik nem kebelbeli haverjuk Polt Péter.
Ha pedig nem büntetőfeljelentést tesznek, hanem polgári perben akarják megmutatni magukat, akkor az úgysem durran akkorát és a bíró már a kereset címének elolvasásakor lefordul a pulpitusról a röhögéstől.
Merthogy mi az, hogy előnytelen szerződés?
Ha az MDF-et nem nyírta volna ki a jobboldali Nagy Tesó, akkor ma is Dávid Ibolya a párt elnöke és a mai noname funkcionáriusok legfeljebb egy tálcán vizet tehetnének elé, mikor beszél, és szó sem eshetne semmiféle előnytelenségekről.
Ha joga volt egy szerződés megkötéséhez és betartotta a párt alapszabályában vagy egyéb szabályzataiban a szerződéskötések mikéntjére előírtakat, akkor fújhatnak a derék utódok hat font tollat, lehet ezen izmozni meg rugózni sokat, de a vége úgyis az lesz, hogy akkorát szívnak, hogy behorpad a homlokuk, ugyanis a polgári pereknek illetéke van, melyet általában a vesztes fél fizet.
Meg aztán ez az előnytelen szerződés is.
Van, mondjuk egy hitelszerződés, mely azért kerül megkötésre, mert Okos Józsi a kert végében libaúsztatót akar építeni, merthogy a libamáj remek üzlet, a liba pedig csak akkor növeszti nagyra a máját, ha a komfortérzete tökéletes, és ha minden nap szorgalmasan tömi a gazda.
A komfortérzethez pedig libaúsztató is kell, megfelelő mélységű, hogy a liba sétálni tudjon a meder fenekén, nehogy az úszással leapassza a nagykeservesen felszedett hájacskát.
Ha a hitelt forintba veszi fel a mi Józsink, akkor a havi törlesztőrészlet ötszázezer forint, ha devizában, akkor csak kétszázezer – percig nem kétséges, hogy melyik hitel a nyerő.
Aztán változik a világ, jön a Négy Mancs Alapítvány, felemeli intő szavát a liba tömése ellen, jóllehet erről a liba valószínűleg más véleményen van, hiszen nem ellensége a saját májának.
A libamájpiac összeomlik, a frank árfolyama elképzelhetetlen magasságokba szökik, a mi Józsink - Bajnai személyétől teljesen függetlenül - felköti magát, majd az úsztatónak kiásott száraz gödör új gazdája bepereli, mert anno rossz döntést hozott.
Tételezzük fel, hogy a döntés már a meghozatala pillanatában is rossz volt, de mint a Fidesz titkos csodafegyvere, Simicska Lajos ezt örökérvényű igazságként lefektette: Magyarországon mindenkinek joga van hülyének lenni.
Ezért hát a döntés ésszerűségét bizonyos kereteken túl nem érdemes vizsgálni, csak annak jogszerűségét, és ha a jogszerűség rendben van, akkor tulajdonképpen minden rendben.
A logika alapján ugyanis lehet vizsgálni azok felelősségét is, akik a pártvezér asszonyt megválasztották, hiszen a párt számára előnytelen döntést hoztak a jelek szerint.
Nem vagyok oda Dávid Ibolyáért, de amit a Fidesz most ellene folytat, az elképesztő – mint amikor a rabló rohan a füléből kitépett fülbevalóval, majd leleplezése után bepereli, mert azt merte kiabálni, hogy fogják meg azt a bajuszos rablót meg a csicskásait.
Ezzel a „bajuszos tolvaj” kifejezéssel megsértette a rabló személyiségi jogait, a „rabló” kifejezéssel meg még a rágalmazás bűncselekményét is elkövette, hiszen ő a fülbevalót csak kölcsönvette.
Ez az akció pedig azt mutatja, hogy vannak itt változások, lehet, hogy ez lesz a második LMP - ez a lepkeháló majd a fintorgó konzervatív demokratákat igyekszik befogni…
Ami meg Bokrost illeti, őt kétszáznyolcvan millió forint kártérítésre perelik, mert nem adta vissza európai parlamenti mandátumát, mikor valamelyik nagytehetségűnek megfájdult rá a foga.
Jól tette, hazafias cselekedet volt, elég nekünk ott a nyilasbarbi, nem kell ott az idióták számát tovább szaporítanunk, még jobban égetve az országot.
Ebben az országban nem szabad tehetséges politikusnak lenni, mert bele kell, hogy fulladjanak az őket körülvevő ostobaság és taknyos, nyúlós irigység mocsarába.
A JESZ vezetői meg elspekulálhatnának azon, hogy helyes-e a Simicska általa adott felhatalmazással visszaélni…

:O)))

1 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, azt azért megemlíthetted volna, hogy Szili Kata Szociális Uniójához is hogy-hogynem befújt néhányszáz kopogtató cédulát a "szél" a Püspökladányi körzeti választáson. Az a lepkeháló a kóbor és naiv szociszavazók befogására is ki van feszítve. A Mi Reménységünk semmit sem bíz a véletlenre.
http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/517_derult_egbol_szili_jelolt