2011. október 4., kedd

LÉPJÜNK OLAJRA!

Annyi Abdallah bin Abdel-Aziznak.
Rijadban fogadta Orbán Viktort, mire is a ma megjelent az MTI közleménye: tavasz óta most először jött hír zavargásokról Szaúd-Arábiából,  a rendfenntartó erők szétoszlatták "zavarkeltők egy csoportját", akik automata fegyverekkel tüzet nyitottak a biztonsági erők tagjaira.
Kilenc rendőrt, valamint három civilt, egy férfit és két nőt lövedékek, két rendőrt pedig Molotov-koktélok sebesítettek meg.
Valahogy így kezdődött Kairóban is, amikor a mi kétlábon járó Világpolitikai Tényezőnk megjelent, aki nem hiszi, kérdezze meg Mubarakot.
Valahogy viszi magával a Mi Reménységünk a bomlasztás és zavarkeltés vírusát, vele szemben nem fejlődött ki semmiféle ellenállóképesség a felkeresett államok szervezetében, halálra vannak ítélve.
Mindegy, hogy monarchia, mindegy, hogy köztársaság, megjelenik Viktor és körülötte leomlanak a falak.
Mintha csak modern sófár lenne Jerikó falai alatt, csakhát a sófár az a kos szarva, ő meg ugye…
Szóval ő nem a kos szarva…
Már előző kormányzása alatt is vonzódott ezekhez az egzotikus országokhoz, merthogy ugyan az igaz, hogy Európában vagy a tengerentúlon sem akkor, sem most nem áll vele szóba senki, de ezek az utazások azért acélozzák az egot.
Megtudhattuk a hírekből, hogy tegnap Szaúd – Arábiát kereste fel, pedighát az nem  a szomszédban van, oda a libák is csak háromnapi hidegélelemmel repülhetnek, már ha leszállhatnak egyáltalán a demokrácia eme fellegvárában, ahol még rend van és  a nők se táthatják akkorára a szájukat, mint idehaza!
Lehet mondani a Méltóságos Asszonynak, hogy „ha láttad volna Anikó, mikor az Abdul hátát megveregettem és felkínáltam neki a magyar egészségügy szabad kapacitásait - fülig szaladt a szája örömében!
Mondtam neki, hogy megértheti a helyzetem, legalább mi, királ  miniszterelnökök segítsünk egymáson!
És azt is, hogy vehetne egy kis magyar államkötvényt, olcsónaggyuk, hülyének is megéri!
Meg, hogy együtt kellene működnünk, amiben partnerek is lettünk, merthogy megállapodtunk, hogy majd létrehozunk egy bizottságot, amelyik megvizsgálja, hogy hogyan fogunk tudni együttműködni, továbbá megerősítettük azt a meghívást, melyet Parragh Laci küldött a rijadi bazár aranyműveseinek, jöjjenek, hadd okosodjanak itten, hogy hogyan kell az iparosérdekeket védeni.
Így megy ez, mikor két nagy ország vezetője lepacsizik egymással, én tudtam már akkor, mikor a Marokkói királynál járt Orbán, hogy megoldódtak gondjaink, és hogy ez még azért nem a csúcs, de most aztán külpolitikailag topon van, ez kétségtelen.
Igaz, a mi Szeretvetisztelt Iránymutatónk az általa előirányzott három nap helyett csak egy napra kapott lehetőséget, de majd amiikor a szaúdi uralkodó kuncsorog nálunk egy vizit érdekében, majd mi sem fogadjuk, csak egy napra, oszt megnézheti magát – a hortobágyi kilenclyukú hídból is csak egy lyukat mutatunk meg neki!
Érdekes ez a magyar külpolitika, a szomszédokkal pökhendi, távoli, mesebeli országokkal kapcsolatban meg illúziók foglya, emellett úgy illegeti magát, mint ragyás lány az iparosbálban.
Most is azt találta mondani a Magyarság Fénylő Csillaga szaúdi király-kollegájának, hogy osztán úgy nézzen ám ránk, hogy a mi régiónk –a volt szocialista országok régiója - Európában a legfejlődőképesebb régió, és ennek is a közepe és vezető ereje Magyarország.
Azt most kivételesen elmellőzte, hogy ezt a tényt adatokkal is alátámassza, pedig még nem is olyan régen milyen szépen tudta méltatni az elődei teljesítményét, most meg itt állunk, oszt csak imígyen, közvetve értesülhetünk róla, hogy a GDP-növekedés tekintetében lenyomtuk a szomszéd országokat. Meg, hogy mi lettünk a térség központja!
Hogy fognak ennek örülni a többiek, a románok, szlovákok, csehek meg lengyelek, már alig várták, hogy végre valaki kimondja az igazságot, ne kelljen örökké a hazugságok ködfelhőjében botorkálnunk!
Hogy ezt az állítást mi támasztja alá?
Botor kérdés, mein Vezér nem állít, hanem kinyilatkoztat és ezek a kinyilatkoztatások evidenciák.
Ez evidens, - vagy talán van valakinek kifogása ez ellen?
Naugye!
Szerintem, amilyen megrögzött kötekedő vagyok, a magyar miniszterelnöknek félévente körbe kellene járnia a szomszéd országokat, és lehetőleg ennek során a fővárosokat illene felkeresnie, ahol is az adott állam vezetőivel kellene megvitatni az aktuális kérdéseket, rövidre zárni hosszadalmas folyamatokat, új és új lehetőségeket kutatni az együttműködésre.
Az európai nagy államok vezetőinél is lehetne vizitálni évente egyszer, tájékoztatni őket a helyzetünkről, hogy ne csak az elemzők véleményét hallhassák Berlinben, Párizsban, Londonban.
Két vagy háromévente célszerű lenne egy fogadást kieszközölni az Egyesült Államokban, hasonló gyakorisággal Moszkvában is, emellett rendszeres kapcsolatot tartani az Unió tagországaival.
Persze ehhez az is kellene, hogy fogadják Csaba királyfi mára már kissé punnyadt reinkarnációját, de hát a helyzet az, hogy ez még valahogy nemigen akar összejönni.
Nem akarom túlspilázni a dolgot, de jelenleg annyira kívánatos ő az európai országokban, mint görény a libaólban.
Elég nagy baj ez a mai világban, amikor - akár a családban baj esetén – nagy szükség lehet a szolidaritásra.
Ami azt illeti, ezt azért megkapta – itthon.
Egyre több a probléma, egyre kilátástalanabb a helyzet, repüljünk hát mesebeli országokba, ábrándozzunk szaúdi aranyhegyekről, melybe beleturkálhatunk.
Édes Isten arra kérlek, aranyeső hulljon nékem…
Szinte sajnálom már, rossz nézni is, ahogy döngő léptekkel halad a semmibe…

:O)))

7 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, ma nagyon megbocsátó hangulatban vagy! Én bizony egy csöppecskét sem sajnálnám, ha az ugrótorony felső emeletéről kilépne az üres medence fölé (persze, az nem "semmi")viszont sajnos az országot is vonszolja magával.
Nem lehet, hogy a szaudi diplomatákat egy jótét magyar lélek felvilágosította a Mubarakvírus fertőző voltáról: és rövid úton kitessékelték az országból, mielőtt nagyobb kárt okozna? Amivel azt is bizonyították, hogy nem csak több olajuk - hanem több eszük is van, mint a magyaroknak?

stirlitz írta...

Hát igen nemzeti tibet párti keresztények először Kínával majd az Arabokkal. A magyar ember tényleg nem érzi jól magát ha nem szaros a szája by Hofi
Kíváncsi vagyok ha lejár az Olaj koncesszió az Oroszokkal akkor mit fognak csinálni Putyi cár atyuskával. Emlékszem a rendszerváltás környékén zsíros kenyeret raktak Lenin kezébe így akarta a kifejezni hogy jó lenne ha eltűnne. A magyar népnek sikerült: most már se Lenin se zsír se kenyér se olaj se gáz stb.

Névtelen írta...

Hiányzik a szomszéd országoknak, hogy náluk is kitörjenek a zavargások Orbán látogatása után ?
Felcsútra még nyugodtan hazamehet, máshol már úgyis persona non grata.

Novi írta...

Közel egy évnyi tapasztalás birtokában konzekvencia, hogy elismert nemzetközi politikus nem mutatkozik a csuti királlyal, lassan mondhatni kerülik mint a pestisest.
Fejlettebb, előrelátóbb annál a megérzőképességük, hogy mindenféle vírussal meg lehessen őket megfertőzni. :))
Már csak arra várok, hogy a fidess házatája környékéről is kifaroljon mögüle /akár beteget jelentve :)/ egy-két potentát.
>;-))

stirlitz írta...

Most láttam milyen cirkusz volt az Araboknál úgy látszik tényleg bárhova megy mindenhol cirkuszt csinál
::)))

Névtelen írta...

eleg buta ember az, aki orbant tartja az arab valsag okozojanak.

Névtelen írta...

PuPu! Köszönöm!! Ha én ilyeneket ki tudnék találni...
"amikor a mi kétlábon járó Világpolitikai Tényezőnk"
"Csaba királyfi mára már kissé punnyadt reinkarnációját",

Szuper vagy!!!