2016. január 19., kedd

MAD REX

A rezsit márpedig csökkenteni kell, mert a NER nem hagyja az árokparton támogatóit, minden nap érezni kell a szerető gondoskodást, hogy a legközeléebbi választáson - már, ha nem rendkívüli állapitnak fogják hívni - a szavazótábor jóindulata biztosított legyen.
Ehhez az egyik feltlétel bioztosított, hiszen a nyomdák készen állnak arra, hogy felhasználják a félmillió vödör narancssárga festéket, mellyel megalapozzák a közleményt, mely szerint az új időszámítás és az új magyar állam létrejötte óta mennyit takarítottál meg a rezsidből.
Ahogy múlnajk az évek, ez egyre barátságosabb szám lesz, nagy kár, hogy mellette nincs ott kék alapon, hogy a magyar állam és a kereskedők mennyit takarítottak meg ugyanezen időszak alatt a beszerzési árakon, mert könnyen meglehet, hogy többet, mint amennyit - bizonyítandó szociális elkötelezettségüket - odaadtak a fogyasztónak.
Schwarz bácsi, mint a pénzét lenyelő automatára, erre is mondhatná: Ögyes, ögyes, nem kerül semmibe, mégis hatásos...

Juliska néni, a szomszéd nyugdíjas meg örül, mint akit kétszer fenékberúgtak, hiszen jól járt, fenéken billenthették volna háromszor is, de kettővel megúszta, mert olyanra gondolni se mer, hogy a fogyasztói árak valamiféle automatizmus alapján kövessék a beszerzési árakat, az árképzés nálunk az Úr kezében van, az Úrnak pedig az Isten pénze sem elég.
Hogy a rezsicsökkentésnek nem ő a nyertese, ez sem igen érdekli, mert ő csak a narancssárga alapon feketével feljegyzett számokat látja, és arra esély sincs, hogy fehéren feketével kinyomtatva megtekinthesse Rogán Tonya vagy Szíjjártó külügyér közműszámláit, mert jó eséllyel kiderülhetne, hogy kéthavi rezsicsökkentésükből ki lehetne fizetni Juliska néni egész évi összes közműszámláját, beleértve a kéményseprés díját is, - azt a bizonylatot, melyerről a megtakarításáról szól bátran tárolhatja a hideg konvektoron, aztán majd megtalálják az örökösök, mikor tavasszal kiolvasztják az öreglányt és ők is hálásak lehetnek Orbánnak.


Viszont a további rezsicsökkentéshez kellene azért kis pénz is.
Bölcs vezéreink azt találták ki, hogy kicsit beleturkálnak a kasszába, hátha van ott még valami, és lám, megtalálták a megoldás kulcsát, a paksi atomerőmű majdani szétbontására elkülönített lóvét, a dolgok jelen állása szerint úgy kétszáznegyven milliárdot, ezt majd szétoszthatják igazságosan a fogyasztók között, meg a frissen grümdolt állami közműcégek között, és ameddig le nem áll, egyetlen reakrtor sem fog panaszkodni, hogy nem tesznek több pénzt félre a majdani bontásra és környezeti rehabilitációra.

Orbán lesz a rozsdatemetőben Mad Rex...
Állítólag végül ezt az elképzelést elvetették, de én ebben azért nem vagyok olyan biiztos, mert nem csak úgy lehet lopni egy boltból, ha belenyúlok a kasszába, hanem úgy is, hogy az árut másfelé irányítom, mondjuk az évenkénti befizetéseket szüneteltetem.

Erre legjobb példa az elmaradt adófizetésekből épített Felcsúti stadion, elő lehet valami hasonlót adni Pakssal is, csak az a baj, hogy az üzemidő lejárta után ott fog állni egy radioaktív roncs, az idők végezetéig.

A rezsicsökkentés egyébként igen látványos, de nem hinném, hogy azon kívül, ami a szénhidrogén-származékok bevételből bejön, éppen most még többet el kellene lopni, habár azt belátom, hogy a paksi építkezések elhúzódásából adódó bevételkiesés nagyon fájhat a Vezérnek, csak a gond, meg a kuporgatás, sehol egy libacomb és a terv megvalósítása, mely szerint átképezzük Rasit százlábúvá, sajnos elhúzódik...
Közben a taxisok is szeretnének rezsit csökkenteni, az ugyanis megviseli az idegeiket, hogy a kiállás költségei a drosztra akkor is felmerülnek, ha az utast az UBER szállítja.
Így aztán felhorgadt bennük a demokrata és megszállták a fővárost.
Szép emlékeik vannak az utolsó taxisblokádról, melynek során a nép csatlakozott hozzájuk és meleg teát vitt a barikádokra, míg a szolidaritás most nem egyértelmű, taxival ugyanis azok járnak, akiknek telik erre a rezsicsökkentésből, azok meg xcsak röhögnek a monopolkapitalista törekvéseken.
Juliska néni meg tolja maga előtt a gépesített járókeretet a vészfékkel, merthogy neki erre telik.

Szóval, ideje lenne már leszámolni ezzel a sok baromsággal és valami nyugodt pasit vagy honleányt találnunk az ország élére, utóbbinál az sem követelmény, hogy csinos legyen, de legyen hatékony, mint hajdan volt Meier Aranka...
Orbán utazik Putyinhoz, viszi a felvételi kérelmet a Függyetlen Államok Közösségéhez való csatlakozásunkra, arra a kívánatos esetre, ha kitelik a böcsület az Unióban.
Az Úr igen dühös lehet ránk, hogy még mindig a nyakunkon hagyja ezt a bandát - momdjuk megértem: tulajdonképpen megérdemeljük...

:O)))


22 megjegyzés:

hello írta...

Tegnap arra járva láttam a taxisokat - nagyon más volt a hangulat, mint 90-ben, kevesebben is voltak. A járókelők sem mutattak különösebb érdeklődést irántuk - úgyhogy fülkeforréknak ettől még nemigen fáj a fejük.
Ezzel együtt, ha a paranoia kitör rajtuk, lelki szemeikkel folytatásként már bármit vizionálhatnak.
Nem tudok szabadulni a tegnapi posztodban foglaltaktól, és nagyon bosszant, hogy Olga olyan illemtudóan kérdezgette Gulyást tegnap. Hogy eszébe sen jutott felvetni, hogy egy - neadjisten nem idézőjeles - "terrorveszélynek" ugyan bizony miként venné élét a híradások és net blokkolása! Hogy meg se lebegtette, hogy nem kőbölcsőben ringatták a nép többségét, azaz nem nehéz kitalálni, hogy dehogy a migránsok miatt pánikolnak ennyire!

Kibic37 írta...

"...a terv megvalósítása, mely szerint átképezzük Rasit százlábúvá..." :)))
PuPu, gratulálok! Hosszú idő óta sikerült ismét hangosan megnevettetned.

Kedves hello, Te még nézed az ATV-t? Respect for your fidelity...

hello írta...

Szia, igen, nézem, összehasonlításképpen is érdekel. De csak a 18:45-ös híradót és Olgát. Aztán hozzá az RTL II 21:30-as híradóját.

lorinczy írta...

Taxissztrájk? Az internet képes megölni a taxisokat!!! Hasonlót kell kitalàlni a Pocista pàrt ellen is. Vszínūleg ezért kell nekik a regulàris hadsereg, azt elfelejtettèk a barmok,hogy a hadsereg beavatkozàsa a belügyekbe alkotmànyellenes. Jelen pillanatban a sajàt maffiànkat 500 jólképzett katonàval be lehetne börtönözni,szervezès,akarat kèrdèse. Ezért fosnak figyuszék,meg jól írod,ürül az államkassza, màr csak egymástól tudnak lopni, Julis nèniktől már régen nincs mit. A taxisokat utolérte a haladás, át kell szervezniük a tevékenységüket, vége a királyságnak,ha nem tiltja be a város az internetes taxikeresést.
A DK-nak van programja a kormànyvàltàs utàni időre, tessenek elolvasni.
Meg kell találni azokat a fiatalokat,akik hajlandók a szakmai tudásukkal úgy beavatkozni az itthoni internetbe,hogy figyuszek úgy járjanak,mint a taxisok.


Promenad írta...

Márpedig rezsicsökkentés lesz,ha a fene fenét eszik is !
Ha már az üveggyöngy kiment a dívatból !

hello írta...

Tévedtem, mégis megtelhetett a páncél Libero, mert hallom a Class FM déli híreiben, hogy az ország összes daruskocsiját felrendelték Pestre - közben nyugtatják a vidékieket, hogy ettől még az ő biztonságuk nem szenved hátrányt, ha ott valami miatt mentésre lenne szükség...

Promenad írta...

Kedves Hello !
Javasolom még megtekintésre a megujult Hír TV Híradóit !
meg fogsz lepődni a tartalmán !
Már jobb,mint az ATV műsora.

hello írta...

Köszi, igazad van, még nem rendszeresen, de jó párszor már azt is megnéztem. Pláne, ha olyasmi történik, ami a számukra különösen érdekes vagy aktuális.
Úgyhogy már nem lepődöm meg. Annál is inkább nem, mert egy ideje már a Class FM híreit hallgatom, és az is abba a "médiacsaládba" tartozik.

Kibic37 írta...

Promenaddal egyetértve!
Hát ide jutottunk...

Névtelen írta...

"...állapitnak...bioztosított...múlnajk..." -Így (szokatlan) :(

góbé írta...


Köszönet illeti a névtelen nyelvőrző pragmatizmusát, a segitő, javitó szándékú hozzászólását.
Talán ütött, esetleg kopott, lehet csorbának tünik a kancsó, de izleld meg a bort ami benne van s arról is mondj véleményt. Tudod, a lényeg ott, a tartalomban van. Tiszteletre méltó a tökélyre való törekvésed, de ne elégedj meg a felszinnel. Izgatottan várom - a reményeim szerint - az egyszerre magasröptü és mélyenszántó értékelésedet (bocs, ill. kösz. M Gyuri bátyám,) a bloggazda által közölt gondolatok vonatkozásában is.

nemóvatos írta...

Daruskocsik Budapestre?
Ilyen gyorsan beindult az építőipar a CSOK hatására?
Mert, hogy a taxisok tobzódásához köze lenne az nettó hülyeség.
Bár ha Bakondi a helyzet közelében van akkor bármi megeshet.

PuPu írta...

Elnézést kérek a hibákért, de sietnem kellett, a mai nap a klubéleté volt,
Reggel írtam a posztot, kapkodtam...
:O))))

Frank írta...

Taxisblokád. Amiatt, hogy az ÜBER az internet segítségével olcsóbb üzemelést ér el, ezzel az árai is kedvezőbbek.
Amilyen mentális állapotban van ez az ország, még megérhetjük, hogy a postások is demonstrálni fognak ezért, hogy tiltsa be Orbán az e-mailezést....

Kibic37 írta...

Kedves Frank!
Csak ne add az ötletet, ha kérhetem. Még megfogadják...

Mano írta...

Class FM hírek...hm.Ugyanazzal a szerkesztő/bemondó Hunyad Ákossal,aki egyetlen hírben 15-20-szor Simongáborozott,heteken keresztül...

Névtelen írta...

Kedves Góbé,
nem vagyok nyelvőrző, csak megszoktam PuPunál a magvas gondolatok (tudod, a tartalom) és a - rendszerint - gondos szövegezés (tudod, a forma) egységét, amit mindig örömmel vettem, s ennek megfelelően azzal szoktam megtisztelni a jótollú bloggazdát, hogy egy-egy gondolatát kiemeltem
hsz gyanánt. S miután most - kivételesen - torlódtak az elütések, gondoltam "segítek". : ) Talán Te is megértesz (lásd: PuPu érti, ő - gondos bloggazdaként - olvassa a hsz-eket [is]. - ÍGY.

góbé írta...




Kedves névtelen !

Jó, és segitő szándékodban eddig sem kételkedtem, a megértésem vonatkozásában nyitott kapukat döngetsz. De! Nem reagáltál a felvetetésem lényegére, a poszt tartalmához való viszonyod publikussá tételére irányunkban.
Feszült várokozásom továbbra sem lanyhul.

góbé írta...


No igen. Természetesen: "... várakozásom..." s nézd el nekem, hogy hosszú i-.m nincs.

Névtelen írta...

Kedves Góbé,
ez nem a mi blogunk, de - talán a bloggazda elnézi nekem - ismét válaszolok, miként tettem korábban is:
"... azzal szoktam megtisztelni a jótollú bloggazdát, hogy egy-egy gondolatát kiemeltem
hsz gyanánt." - ÍGY.

Wolk írta...

Az Über ellen tiltakozók miért nem tesznek úgy mint sok taxis kollégájuk? Itt is ott is (vagy csak ott ha az előnyösebb) űzi az ipart és már meg is oldódott a helyzet. Itt inkább a taxis cégek tulajdonosai lehetnek a háttérbe.

Wolk írta...

háttérben...