2016. január 6., szerda

POLAK, WEGIER DVA BRATANKI

Két mesebeli országról van szó, mindkettő hol volt, hol nem volt.
Lakói is mesebeli népek voltak, náluk nagyobb hősöket nem ismert a világ, méghozzá ez így volt annak ellenére is, hogy háborúkat nemigen nyertek, nyakukban folyvást más nemzetek ültek.
Általában feleakkorák voltak, mint amekkorának látszottak, merthogy a nemzet egyik fele mindig az ellenséghez számította a nemzet másik felét, és tűzzel-vasal irtotta azt.
Mégis, csodaország mindkettő, hiszen csoda, hogy a fentiek dacára mindkettő megérte a XXI. századot, akár meg is pihenhetett volna szusszanásnyira.
Dehát, a sors meg vagyon írva, ezen változtatni nem lehet, leginkább talán azért, mert az érintettek nem tudnak olvasni.


Lengyelországba utazik ma a miniszterelnök, meglátogatni a kormánypártot, annak vezetőjét, Kaczinskyt.
Jó ilyen helyre látogatóba járni, a vendéglátó alacsonyabb is, a hasa is nagyobb - és mivel ez magánlátogatás, nem kell végigcsámpázni a vörös szőnyegen azok előtt a pincében csíráztatott paszulyra hajzó katonák előtt sem.
Orbán vendégtanár lesz a varsói tánciskolában, a pávatánc alaplépéseit tanítja majd lengyel kollégáinak, akik szemmel láthatólag nem értik a lényeget, a táncot telitalppal, döngő libalépésekkel lejtenék, holott őket kísérik a reflektorok, és már áll a bál.
Az Európai Bizottság ugyanis napirendre tűzi a lengyel jogállamiság kérdését, a lengyel médiatörvényt, ez pedig nem kellemes, és lehet akár rossz vége is, ha tánc közben a nagy , szoros csizmájukkal rátipornak az Unió bársonycipellőjére.
Jól jön ehhez Orbán oktatása, hiszen ő a magyar táncok közül az újban, a cipő nélküli változatban jeleskedik, ehhez remekül illenek a pávatánc lépéskombináiói.


Az nem lehet, hogy ez a hebehurgya Kaczinsky esetleg lőcsöt lökjön szép terve kerekeinek küllői közé, hogy időnap előtt döntésre vigye az Unió dolgát, melyből esetleg ki is lehet majd farolni, egyúttal kettéválásnak tüntetve fel a folyamat végét.
De ehhez a kelet-európai országok egy csoportjának egyszerre kellene lépnie, belefele egyenesen egy Keleteurópai Unióba - ott esetleg még vezető is lehetne a mi bonzai-Napóleonunk...
Nehéz sport felmászni a Világ Tetejére, de megriadni  a kihívásoktól soha nem szabad, ha már a pocakos tábornok nem haladhatta meg a pocakos őrnagy teljesítményét, legalább Horthyét meg illene haladni...

Persze az ominózus dal folytatódhat is: lengyel-magyar két jó barát együtt harcol, s együtt ihatja meg a levét...
Meglátjuk.
Nincs még veszve Lengyelország, de lehet, már csak ma estig...


:O)))

13 megjegyzés:

nemóvatos írta...

A tánctanárúr puhatolózik is mert holnap meg a Kormorán vagy Kamerun vagy mi a csuda jön hozzá Angliából és azt nyilván meg hasba akarja akasztani valamivel a visegrádi országok képzeletbeli vezetőjeként kvótailag.
Tán ha repülővel menne egyedül, meg lenne egy kis köd....
A Kacsincski akár jó ómen is lehetne.

Unknown írta...

Amig a pézfolyam felénk folyik az Unióból, addig Orbán csak a száját jártatja és felnyalja a pénzt. Ami a kilépést illeti, az a pénzcsapok elapadása esetén jöhet csak szóba.

Névtelen írta...

A Magyar Narancsban jelent meg egykor a kedvenc képem, hogy - a képen látható Lev Kaczinky és Oleg Kaczinsky. Vagy fordítva...
Ma már csak az egyik él. A....nem tudom melyik...

Attila írta...

Üdv!

Egyetértek Mihály Kádárral! Amíg lehet az EU pénzeket lopni, addig a Pocista csak szájkaratézik és így próbálja előkészíteni a terepet a kilépésre. Majd akkor eljön az Ő országa. Ne legyen igazam!

nemóvatos írta...

Népszavazással megerősített belépést, népszavazás nélkül meg lehet-e tenni?
Vagy kivágat bennünket mint a macskát.....?
Bocs a cicáidtól PuPu!

Unknown írta...



ez a lengyel projekt -talán - végre ráirányítja az eu figyelmét orbánra.....

eddig a qtyát nem érdekelte ez az egy nagyvárosnyi népség hülyesége...most azonban egy európai tényező akar lopva diktatúrát bevezetni........

bizakodjunk.......hátha "elintézik" nekünk a jót:((

Greg írta...

Ahová ez a tetű beteszi a lábát, ott borul minden. Forradalmak, kormány bukások és egyéb államcsínyek következnek be, amik után jön a dögvész.

Névtelen írta...

Lehetne valami kis gazdasági közösség is a lengyelekkel. Később bevennénk a cseheket és a szlovákokat is. Oroszország talán érdeklődne.
Nevezhetnénk mondjuk, monjduuuuuk KGST-nek?

Avi írta...

Az EU egy fogatlan kutya. Végig asszisztálta Orbán pávatáncát és a mai napig tömi pénzzel. A lengyelekkel sem lesz másképp. Mivel indokolnák? Magyaroknak lehet lengyeleknek nem?

talalom írta...

Nemóvatos! A NATO belépésről népszavaztunk - akkor kellett leszállítani az érvényességi küszöböt 25%ra, mert majdnem alig volt meg az 50%+1 szavazat. (Azóta ismét változott a törvény, részvételi küszöb nincs, de az összes szavazati jogú polgár felének - tehát kb. 4 milliónak egyformán kellene szavaznia.) Az EU csatlakozás évekig tartott - a parlament hozta meg a szükséges törvényeket, majd 2004-ben Athénban Medgyessy írta alá a csatlakozási szerződést, amit ismét a parlament ratifikált, népszavazás e tárgyban úgy emlékszem, nem volt. (Utánanézek, és ha mégis rosszul emlékszem, megtépem a köntösöm.) A jelenlegi kormányfő sztem azért is utálja az EU-t, mert nem ő engedhette meg a népének a csatlakozást...
Egyébként mostanában nem lennék híve egy ilyen tárgyú népszavazásnak: migránsok óta eddig normálisnak kinéző, a miniszterelnököt ma is utáló ismerőseim garmadája szavazna a kilépés mellett...

Thomas B. Macaulay: Amilyenek a miniszterek, olyanok a nemzeteik írta...

OFF
Nemóvatos 9:29
Bloggazdának nem macskái vannak hanem libái, ugyanis ezen teremtmények jelzik legérzékenyebben: hol nőhet fű és hol nem terem már fű sem!
ON

nemóvatos írta...

Talalom! Ne bántsd a köntöst! Mindkettőről népszavaztunk.
Ahogy a németországi eseményeket elnézem lesz megoldás a menekültkérdésre az EU-ban, mert rájön a nép ott is, hogy az ellustult politikusok elk..ták. És mivel a migránsok már elérték a kritikus tömeget, rapid módon el fognak szemtelenedni, ami kiváltja majd az egészséges immunreakcióját a társadalomnak. Az ismerőseid is kijózanodnak.
Vikkancs és bandája az EU pénzéből virul, minek szállna ki (a kvótát lexarja, nem egyedül)? Euróból tartja fenn a minimum elviselhető létet a híveinek és a politikailag inaktívaknak. Ez és az összemérhető képességű rivális hiánya elég ahhoz, hogy ne zavarják el semmilyen módon.
Ha folytana az EU a pénzcsapon az talán figyelmeztetésnek jó lenne de hát ki, ha ő nem?
S mindez sajnos Brüsszelből is meg az USA-ból jól látható.
Kellene egy csapat, jó kapitánnyal.

kekec írta...

Jobb későn, mint soha: BUÉK!
Orbánék mögött ott volt a 2/3, és a Néppárt. A lengyelek olyanok, mint Ginger Rogers volt: ugyanazt csinálják, mint Fred Aster(Orbán), csak hátrafelé (egyszerű többséggel), és tűsarkúban (Néppárton kívül).
Egyébként a "pávatánc" egy jellegzetes orbáni "igazmondás": a páva nem táncol, csak harsányan rikoltozik és helyben forgolódik.