2016. október 18., kedd

NAGYURUNK ÚJ SEREGE

A PASA PARK TERÜLETVÉDELMI EGYSÉGE
Megint bekattant Nagyurunk, ideje lenne elballagnia elemcserére, Grazba.
Most éppen rájött, hogy a Magyar Honvédség nem felel meg egy hadsereg, de még egy hadosztály kritériumainak sem, kellene vele kezdeni valamit.

Hogy miért éppen most, mikor negyed százada már mindenki tudja, hogy amit itt katonásdi néven előadnak, azt a Gumipitypang Óvoda középső csoportosaiból kiválasztott vezérkar sokkal magasabb színvonalon lenne képes prezentálni, igaz, hogy ezidáig Nagyurunk nem találkozott szembe az igazsággal.
Most - ezek szerint - feltisztulhatott a tudata két percre, így eljutott hozzá, hogy amit ő ütőképes erőnek képzel, az gyakorlatilag semmit sem ér, ha kicsit barátságtalanabbak szeretnénk lenni, azt is mondhatnánk, hogy az ország szégyene.
Tenni kell valamit, mert ez így nem mehet tovább, a haza veszélyben van!
Északról a tótok, délről az oláhok, keletről Putyin, nyugatról Brüsszel, mi meg itt állunk csupasz seggel, időnként egy kezünkön is megszámlálható griffmadarainkkal (Gripen-M - ebből az M a mutyi rövidítése...), és aggódunk, nehogy jólképzett harcosaink elfeledjék kiengedni a futóművet landolás előtt, mert hozhatjuk haza cekkerben a csúcstechnikát.
Hadrafogható harcosunk ötezer, ha van, a Honvédség ezen felüli létszámát tábornokok és az ő nappali, illetve éjszakai titkárnőik képezik, kiegészítve a jelmeztervezőkkel és a katonazenekarral.


Nem tennék összevetést a hajdani Magyar Néphadsereggel, nem szeretném, ha valaki azt gondolná, hogy nem értem a honvédelem mai filozófiáját, melyet a hajdani kisgazda politikus, Lányi Zsolt fogalmazott meg: egy szál magyar baka a szuronyával többet ér, mint az amerikai hadsereg az atomrakétáival - én szeretem a focit.
De azért az mond valamit, hogy a harckocsijaink T-72 névre hallgatnak, és mind egy-egy kannibál, ugyanis a javításukat a maradék harckocsikból kiszerelt alkatrészekkel oldja meg a Honvédség.
Szóval, volt, amikor még voltak harckocsi-hadosztályaink, fegyvernemeink, ma meg, ha azt mondják valakinek, hogy kell neked fegyver? - rávágja, hogy nem, és igaza is van.

De hát milyen világpolitikai tényező az, akinek nincs hadserege?
Ha nincs, még lehet, mondá Poci generális, és meghirdette a haderőfejlesztést, mely az ősi magyar hagyományokra épül, ötvözve a jelenlegi európai trendekkel, melyek élharcosa az örökkön győzedelmes lengyel hadsereg.

Területvédelmi egységeket fogunk felállítani, járásonként egy századot.
A katonai hírszerzés jelentései szerint Szergej Sojgu összecsinálta magát, Putyin pedig sírvafakadt, míg a kisantant országainak hadseregei hevenyészeti védelembe mentek át.
Honvédeink a határon mindkét, amerikaiak által leselejtezett Hummerünket elrettentő erőként vetették be, ez lett a csodafegyver.

Mikor harcjárművek egyenként szétbontakoztak - csavarok, kerekek, motor szépen külön-külön, nem volt katonaember, aki ne szakadt volna meg a röhögéstől.


Poci generalisszimusz nem viccel.
Kinyilvánította, hogy sorozott hadseregre nincs szükség, mert arról rossz emlékei vannak, nevezetesen amikor kilógott a laktanyából, akkor laktanyafogságot kapott, és az elhárítótiszt se értékelte sokra a buzgalmát, mellyel feltárta előtte a sorozott állomány belső életének titkait, különös tekintettel Simicska harcos rendszerellenes tevékenységére.
Marad tehát az önkéntesség.
A közmunkásokat egysoros vonalban felsorakoztatják a folyosón, hátra arcot vezényelnek nekik, majd a következő vezényszó: Aki nem akar önkéntes lenni, egy lépést előre lépj!
Így aztán a létszámhiányt felszámolván további akadálya nem lesz annak, hogy a Legfőbb Hadúr szemlé
t tudjon tartani csapatai felett.
Persze ellenségkép is kell egy rendes hadseregnek, ez jelenleg hiánycikk, hiszen mi békeszerető népek vagyunk, de jól gondolja meg Jordánia, ha nekünk támad.
Tudjuk mi, hogy a legfőbb veszélyt Brüsszel képezi, de jelenleg még nincs közös európai hadsereg, de már javasoltuk, hogy legyen, és akkor végre lesz ki ellen harcolni, ha megtámad bennünket, vagy mi támadjuk meg őket.



Szánalmas ez az egész, viszont vinni fogja a milliárdokat számolatlanul, az egyenruhákat majd a belügyminiszter rokonsága szabja, így a katonáink is olyan gyönyörűek lesznek, mint rendőreink...
Lehet remek fegyvereket beszerezni, természetesen a fegyverkereskedelemben is Mészáros polihisztor lesz az illetékes, ő szerzi majd be a modern hadsereg számára nélkülözhetetlen olívzöld tábori fapin@t, a sereg élelmezéséről majd gondoskodik a Bonafarm, a harcosok a legújabb technológiával készült, vízkultúrás libapárizsit ehetik két bokor és két hajrá között.
No, persze a hizlalda nem az önkéntesek étkezdéjében lesz továbbra sem, marad Felcsút mellett, Bányavölgyben, ahol Mészáros Lőrinc a mangalicabányász...

Én nem ezen a disznón csodálkozom, hanem a hívein, akik azt kapják tőle jutalmul,. amit mi büntetésből. és mégis, úgy szagolgatják ezt a szart, amit itt kormányzásnak neveznek, mintha ámbrát raktak volna az orruk elé.
Beszállnak katonásdit játszani, miközben fogalmuk sincs, hogy a tűzzel játszanak, hiszen ők fogják kiképezni a szélsőjobboldal szabadcsapatait.
Bocsáss meg nekik Urunk, nem tudják, mit csinálnak...



:O)))

30 megjegyzés:

Promenad írta...

Csak legyen elég fapuska,meg fakard !
No meg hintaló !

hello írta...

Tudod, mikor olvaslak, az jut eszembe, ha a nevetségesség öl, hogyhogy ezek még élnek?

Promenad írta...

Hellonak.
Úgy,hogy a magyaroknak közismerten nincs humorérzékük.

Olasz Ildikó írta...

Az előttem szóló három hozzászólónak viszont legalább olyan vitriolos a humora...
PuPu! nagyon nagyra értékeltem a Pasa park védelméről felrakott képet. Kis huszárok kis gumicsizmában, fakarddal...
Mangalica-telep Bányavölgy: nem mondhatni, hogy gazdag, de annál szebb gyermekkorom egyik kedvenc helye, csodálatos fenyők és sziklák között egy csörgedező kispatak, egy néhány volt "cselédház", benne maradt volt urasági cselédekkel, majd 10-12 km-re minden lakott településtől.
Édesapám nyaranként felültetett a bicikli-vázra, ő ment dolgozni az erdőbe, és vitt magával... Na, most nem értem, hogy miért oda telepítették a sertés hízlaldát?
Gyurón, az ötvenes években kialakítottak egy rendkívül modern sertés-telepet, központi étkezdével, fürdővel az ott dolgozó és lakóknak... (és laktak az egyszobás konyhás cselédlakásokban az ólak mellett.
Ha jól emlékszem a TSZ időkben nem hasznosították ezt a telepet, mert a Magyar Állam tulajdona volt.
Igaz, hogy a létesítése óta eltelt 2-3 év, de hát nem vette észre Lőrinc gazda ezt a lehetőséget? Nincs messzebb Felcsúttól, mint Bányavölgy. Akkor talán a gyuróiak is élvezhetnék a ME és Barátja jótékony hatását.
A többihez meg csak annyit, hogy én végtelenül örülök, hadseregünk ilyetén felszereltségének. Most képzeljétek el, hogy valamelyik, Hendéhez hasnló kvalitású helyi hadúr komolyan venné a feladatát, és tényleg nekiállna háborúzni. Az ellenségnek nem is volna dolga, hiszen saját erőből kő kövön nem maradna. Ráadásul még pacifista is vagyok.

Kibic37 írta...

"...amikor Wilkie közelebbi felvilágosítást követelt, azt mondta, hogy a tűkkel alkalmilag odatűzhetik a gumikesztyűket a teniszütőkhöz, ha úgy adódik, majd egyszer, hogy felmerül a biztosítótűk használatának kérdése.
Nem merült fel többé..."

/Rejtő: A Láthatatlan Légió

Névtelen írta...

Chuck Berry ma 90 éves!
nézegettem a videókat s eljutottam ide:
.
https://www.youtube.com/watch?v=xPFtzUilUSI
.
nézzétek meg!
érdemes!
érdemes a különbség miatt, ami egy csuti geci, s egy Obama között van akárcsak a kedvenc száma között.
az egyik a lányok megvacakolásáról képes csak fantáziálni, míg a másik valami egészen másról.

Cereus írta...

Bolond az a lyuk, amiből a mindennapi szelünk fúj !
A bolond szél, pedig belekezdhetne a " Harcom" megírásába !
Egy normálisan gondolkodó Európától, csak annyit várok el, hogy a művét ne fejezhesse be!

Kedves kormányváltó, ellenzéki "barátaim", csak így szarakodjatok tovább !!!

mavtelep írta...

Cereus
Ugyan matekból világ életemben hülye voltam, valahogy kiszámoltam, hogy a demokratikus ellenzéknek háromszoros erőfölénnyel kell szembe néznie !
Na ! Erre dolgozz ki stratégiát !
Szervusztok, jó estét !

Cereus írta...

Kedves PuPu !

Bocs! Elfelejtettem .
Ez kép viszont szerintem nagyon találó.
A felkapaszkodott parasztfiú, nemcsak helikopterben de mentében is díszeleg.

Névtelen írta...

"Beszállnak katonásdit játszani, miközben fogalmuk sincs, hogy a tűzzel játszanak, hiszen ők fogják kiképezni a szélsőjobboldal szabadcsapatait.
Bocsáss meg nekik Urunk, nem tudják, mit csinálnak..."

De. Szerintem tudják :-(

góbé írta...

Kedves Mavtelep !

Van erre stratégia, egyszerü mint a faék. Ha már matek: a fidesz kevesebb szavazattal nyert 2/3-ot 2010.-ben és főleg 2014.-ben, mint amennyivel 2006.-ban elbukta a választásokat.

Tehát nem a fidesz szavazók lettek többen, hanem, főleg a Mesterházy féle emeszpében csalódottak maradtak otthon. Emlékezz a 2013.-as müegyetemi tüntetésre ahol ez a szerencsétlen nemhogy meghallotta volna a nép szavát, de még meg is sértődött ! A népre !!!

Orbán a hat év alatt tett annyit az ország, az emberek, sőt a nemzet ellen, hogy ha ez a sok magát demokratának valló idióta létrehoz egy komolynak tekinthető, hiteles választási pártot orbán eltakaritására és a mondjuk 100 napot kér a jogállam helyreállitására, ezzel párhuzamosan a maffia elszámoltatására, felelősségre vonására, az a másfél-kétmillió csalódott és csömörlött polgártársunk elmegy szavazni, mert esélyt lát végre...

Névtelen írta...

Kedves Góbé!

Még ha úgy is lenne, ahogy írod, másfél-két millió akkor is kevesebb, mint a fideszjobbik 3,2 milliója.

góbé írta...

Üdv Mozigépész !

Soha nem tudjuk meg, ha meg sem próbálják !

Egyelőre ne ötvözzük a fideszt, a jobbikkal. A fidesznek van ugy 1,5- 1,8 millió biztos szavazója, a jobbiknak max. 1 milla, a 2014-es adatok szerint. Ismeretségi és lakókörnyezetemben viszont tudom, jobb hiján sokan átszavaztak anno a jobbikra, a hiteltelen és nevetséges összefogósdiban nem bizva, de ezzel együtt 1,5-2 milla szavazó igy is otthon maradt.

Ha! - játszunk el egy kicsinykét a gondolattal. Egy, az országhoz méltó demokrata egyesülés párszáz-párezer szavazattal legyőzné a fideszt, óhatatlanul megkapná a kormányalakitás lehetőségét, bár könnyen lehet hogy kisebbségben...

A nerr, és az általa létrehozott mocsok elkaritásában, a jó ügy érdekében az ördöggel is cimborálok elve alapján lehet, és muszály is lenne megállapodni a jobbikkal, miszerint a rom-eltakaritás, a viszonyok demokratikus rendezése után, a 100-200 nap mulva, korrekt, tisztességes választások ir ki az addig regnáló szakértőinek nevezett kormány.

Ismétlem, ha meg sem próbálják, próbáljuk, soha nem tudjuk meg !

Cereus írta...



Ha itt a rablók és cselédek országa helyett, egy élhető, modern, európai országot vizionálna
az ellenzék együttese, akkor a nem szavazók nagy részét elvihetné az urnák elé.

Kedves mozigepesz !

Azt állítod, hogy a fidesz és a jobbik együtt akar kormányozni egy megnyert választás után ?
Abból a kettőből újkori történelmünkben eddig csak egy maradt.
Szerintem több választja el őket, mint ami összeköti.
A baloldalt pedig azért támogatom, mert csak a megvitató demokráciában hiszek.

Névtelen írta...

Kedves Góbé!
Akik azt hiszik, hogy bármi jó sülhet ki abból, ha a „baloldal” összefog a jobbikkal, azok szerintem borzasztó nagyot tévednek.

Kedves Cereusz!
Azt állítom, hogy a mi szempontunkból lényegtelen, hogy azok a szavazók a fidesz, vagy a jobbik miatt szavaztak nemmel. Az eredmény, hogy 3,2 millió ember vette a fáradtságot, hogy elmenjen a széljobbra szavazni.
És igen, ha minden esély ellenére mégis veszélyezteti valami a hatalmukat, akkor összefognak a demokratikus erőkkel szemben. Legfeljebb a fidesz majd a jobbikot is ledarálja, ahogy az mdf-fel vagy a kisgazdákkal tette.

mavtelep írta...

Ráadásul az LMP, az Együtt és PM sem fog soha a baloldal mellé állni.
Ez van Emberek, esszük amit főztünk !
Szervusztok, jó napot !

góbé írta...


Mozigépész !

Lehet hogy pontatlanul fogalmaztam. Szó sincs a jobbikkal való összefogásról. Van egy közös nép-nemzeti érdek a demokratikus oldal és a jobbik között, G.orbán becstelen, korrupt rendszerének eltakaritása. Eddig és nem tovább, mert nem is lehetséges, tul nagy a kontaszt.

Ennek megtörténte után ráérnek megkülönböztetni magukat a másiktól, egy korrekt, konszenzusos választási rendszerben.

Vonáékról feltételezem tanulmányozták a az FKGP, az MDF de akár a KDNP történetét, mi lett a sorsa annak, aki orbánékkal kokettált...

Névtelen írta...

Góbé!
Akkor én is pontosítok.
Akik azt hiszik, hogy bármi jó sülhet ki abból, ha a „baloldal” a jobbikkal együttműködve dönti meg a fidesz hatalmát, azok szerintem borzasztó nagyot tévednek.
Mondjuk ennek szerintem semmi realitása, ahogy már írtam, véleményem szerint egyáltalán nem akkora a különbség a jobbik és a fidesz között, hogy ne fognának ők össze, ha…

góbé írta...


Kedves Mozigépész !

Ezt rendesen kitárgyaltuk. Ha a Te verziód jön be, akkor valószinüleg tényleg sohasem fogjuk megtudni... Rajtunk marad a fidesz, talán örök időkre...de legalábbis az államcsődig/anarchiáig.

Névtelen írta...

Kedves Góbé!
Szerintem 2 év múlva valószínűleg megtudjuk, melyikünk verziója jön be. Kívánom, hogy a tiéd, de egyáltalán nem hiszek benne.

hello írta...

Ezt minenkinek látnia kellene!

csakafidesz? írta...

mavtelep(10-17 10:53)
Igazad van abban, hogy én nem vagyok igazi demokrata, mert én a magam részéről a "kisebb rakás" elméletében hiszek,
Ha az életutam során találkoztam két rakással ami kikerülhetetlennek bizonyult, akko mindig igyeksztem a kisebb rakást kiválasztani.
Az a véleményem ugyanis, hogy a rendszerváltás óts csak a rakások száma növekedett de az életminőség nem hogy javult volna sót rosszabodott.
Ebből világosan kikövetkeztethető, hogy számomra a "puha diktatúra" évei többet jelentettek, mint a demokrácia eddigi időszaka. Akkor sokkal kevesebb volt a kalandor, mindenki számára biztosított volt a megélhetés és este későn is ki lehetett menni az utcára.
Hogy miért vagyok mégis baloldali demokrata? Az összes körülményt figyelembevével csak azért, mert egész életem a baloldalhoz kötődik - apám és nagyapám is mozgalmi ember volt - emiatt én nem is lehettem más.
Vissza a rakások kérdéséhez. Mindig azt az elvet vallottam, hogy a "stílus maga az ember" és ha ebben a konstellációban az erőszakos, mindenkin és amindenen áttaposő Fidesz képviseli a nagyobb rakást, a kicsit balfék galamlelkű ellenzék, akik még kormányon sem tudott elég határozott lenni képviseli a kissebbik rakást. A "bébipártocskák"ahelyett, hogy igazodnának, a különállást választják. Gondoljátok át nyugodtan, hogy mit szól ehhez a bizonytalan választó. Azt, hogy akkor maradjon a Fidesz, mert azok legalább együtt vannak, ezekkel a "macskajóskákkal nincs mit kezdeni mert még egymással együttműködni és képtelenek.
Ettől függetlenül mindkettő szarból van és ebből a választékból egyértelmú. hogy a kisebbik a jó választás.
Ezen az állapoton kellene változtatni, de nem megy. Mi is ahelyett, hogy nagyjából egy nyomvonalon haladnánk, kifelé szinte mindig össze-vissza beszélünk.
Azt hiszem ez a demokrata oldal legfőbb hibájs a nagypolitikában is.. Ameddig legalább a deklaráció szintjén nincs megegyezés, addig a valamit is tenni akaró emberrekben jogos az elégedetlenség.
Tiszta Bábel az egész!!!

Névtelen írta...

Hello, szerintem ez is engem igazol…

NewTiborc írta...

Csakafidesz?
Gyáva vagy. Nem mered kimondani, hogy a Kádár rendszer vége élhetőbb volt mint ez a katyvasz? Pedig a hozzászólásod érteleme az.!! Ne izgulj nekem is hasonló a véleményem. Csak az a baj, hogy a magyar értelmiségnek nevezett "hülye gyülekezet" annyira fostober, hogy inkább átment papagáj kommandóba. Nagyon szomorú, hogy önös rövidtávú érdekük miatt mindenre találnak nyakatekert álmagyarázatot, közben az ország meg megy a gajra. Ki fogja talpra állítani? Kitől fognak elvonni a helyreállításhoz? A gázszerelőktől? nem, majd az egyszerű emberek megfizetik különféle adók formájában, ők meg élnek vidáman, mint Marci a hevesen. Ez így lesz.

hello írta...

Nagyon érdekes élményem volt ma:
van a Hír TV-n egy visszatekintő sorozat, nem tudom a pontos címét, csak olykor belefutok, mint ma is.
A 10 évvel ezelőtti, az egyetemi tandíj elleni diáktüntetést mutatták be újra: a táblákat, a kiabált jelszavaikat, a tömeget.
Ha belegondolunk, ők mára a fiatal értelmiség. Hogy a bánatba nem veszik észre, hogy az a tandíj egy zacskónyi szotyola ára volt a mai egyetemi tandíjakhoz képest?
És hogy van az, hogy a mai egyetemistáknak ezt simán le lehet nyomni a torkán -tiltakozás, tüntetés ellene egy szál se?
Óhatatlanul az jut eszembe róla, hogy a 10 évvel ezelőttiekre nem maguktól jött rá a tüntethetnék - ahogy a tévét ostromlókra + a Kossuth téren táborozókra sem! A Gyurcsány ellen már a megválasztása előtt is tüntetők és provokálók is akár némi anyagi ösztönzéssel rásegítve mentek oda minden helyszínre balhézni.
Ti erről mit gondoltok?

góbé írta...


Kedves Hello !

Ugyanazt gondolom amit Te. Sőt ez kiterjeszthető Gaskó barátunk gördülő vasutas sztrájkjaira is anno, nemkülönben a kegyetlen tekintetü Jakab István/MAGOSZ által, g.orbán megbizásából végrehajtott, gyakorlatilag permanens traktoros tüntetésekre.

Gigászi hőbörgés tizedannyi sérelem miatt, ma pedig mindenki lapit...

Olasz Ildikó írta...

Mozigépész!

Hogy mekkora a különbség a Fidesz és a Jobbik között, azt a daráló lyuka mutatja majd meg, ha,
HA ne adj Isten koalícióra lépnének egymással és '18-ban nyernének. Fidesz: a Jobbik seftel a támogatásával a törvénymódosításához. Én: és a Fidesz mivel seftel? a betelepítési kötvényekkel! Vajon kié a nagyobb üzlet?

Hello!

Hogy mit gondolok mindarról, amit itt írtatok? - Hát csak annyit, hogy Isten kegyelmezzen a baloknak, ha kis számaránnyal nyernék meg a választásokat!
Amit Fideszék 2002-ben műveltek az - egyébként saját választási irodájuk és bizottságukkal: 4x? vagy 6x? számoltatták át a szavazatokat, és utána jött a Budai féle híd lezárás - szóval mindez kiskutya füle lesz, de még a 2006-os 50 éves "megemlékezés" is akkor. Jobb volna mielőbb döntésre vinni a dolgokat. Persze, ahhoz összefogás is kellene - és NEM a Jobbikkal!

mavtelep írta...

A baj csak az, hogy ezt néhány öreg csataló már akkor is tudta és MONDTA IS, de sajnos a többség az "elemzésekben" hitt és nem a tapasztalatban.
Tökéletes rendszer, folyamat, szervezet nincs ! Igaza van csakafidesz?nek, összesen két lehetőség között választhatunk, az elmútt6év gyalázatos volt, ne prolongáljuk !

csakafidesz? írta...

NewTiborc!
"Gyáva vagy. Nem mered kimondani, hogy a Kádár rendszer vége élhetőbb volt mint ez a katyvasz?"

Ha visszaolvasod mondjuk úgy 1 évre a hozzászólásaimat, kimondtam én már ennél fajsúlyosabb dolgokat is. Soha sem volt jellemző rám, hogy akár egyetlen percig is elégedett lettem volna azzal, ami most van.
Most mondom ki utoljára! A mai halyzet ilyetén alakulásáért a mi pártjaink, a mi képviselőink és taermészetesen mi magunk vagyunk a felelősek.
Hagytuk, hogy így legyen!
Ma viszont ezen már változtatni sem tudunk, Minden erőnk és eszközünk a ellenfélhez került.

Névtelen írta...

Apupu kezdődik :)

http://index.hu/belfold/2016/10/19/a_demokrata_kimutatta_hogy_rogant_gyurcsanynal_is_jobban_elutasitjak/