2016. október 8., szombat

NÉPSZABADSÁG

Fotó: Huszti István / Index
Így szokott ez lenni.
Mindenkit kirúgnak, nem törődik senki azzal, hogy etikailag mi helyes, mi nem, belehazudnak egy marha nagyot a dolgozók képébe és a te pofádba.
Kifizetik, amit ki kell fizetni, a Párt Arca (Németh Szilárd, a tartalom és forma megtestesült egysége) sajnálkozik egy sort az újságírók sanyarú sorsán, de leszögezi: legfőbb ideje volt a Szabad Nép megszüntetésnek - ő itt akadt el a magyar sajtótörténetben.

Jelzem, az újságot nem csak az újságírók csinálják, a történet az erdőben kezdődik, ahol kivágják a fát, melyből a papír készül, és rengeteg embernek ad munkát, míg csak utol nem éri sorsa abban az erdőben, melyben téged vezetgetnek fel-alá sorsod fonalának új egységbe forrt párkái, óh, nyájas olvasó

Mert olvasni kell, márpedig ezt az újságot te nem fogod olvasni, majd olvasol helyette mást, például Magyar Idők magyar dalait, új időknek új dalait, hogy hadd ne cizelláljam tovább...
Aztán két lehetőség van: vagy örökké felfüggesztve marad a lap megjelentetése, olcsóbb lehet újat csinálni, mint ezt kivakarni a libsibolsi  koszból - hadd lógjon, míg csak az olvasói is sorra nem kerülnek.
Vagy ismét megjelenik.
Új főszerkesztő (nem Péter), új beszállítók, új újságírók, új tartalom (migráncsok megerőszakolták Orbán Viktor Nárcisz névre hallgató kuvaszát, Vajna Timi kimért a boltjában százhúsz karát gyémántot a jordán koronaherceg hitvesének, papírstanicliba, Sarka Kata sarka repedt volt, de használtak neki a cseppek,  Putyin szeretőjének három melle van és brummog... ) - viszik majd, mint a cukrot!



Anno a Kurírt is egyik napról a másikra nyírták ki, a módszer kipróbált, bevált, hatékony.
Vagy száz újságíró került az utcára, ők majd egy-két évig próbálkoznak itt-ott, de egyre kevesebb helyen fizetnek azért, mert tudja valaki az ABC-t úgy összerendezni, hogy valamiféle szöveg kerekedjen ki belőle, ami esetleg még az olvasót is érdekelheti.
Egyre nehezebb lesz a létfenntartásuk, a családjuk helyzete, ezért egy részük megnézi neves elődje, a hajdani Pártélet-rovat munkatársának képét nyalka huszárként, megszokásból leköpi, mint teve a hajcsárt, majd megvonja a vállát és megpróbál eladni egy vadonatúj, kettő az egyben újságírót, aki kétszázezerért mindent megír, négyszázért meg az ellenkezőjét is.
Merthogy élni kell, a gyerek nem él meg a proletár öntudatból, az önérzet meg felesleges luxus, mint libának a propeller.


Állítólag új gazdája van a lapnak, a régi elvégzi a piszkos munkát, aztán majd a renegátok újjászervezik a lapot, jöhetnek az állami hirdetések most már ide is, ez a világ rendje.
Aztán ez a disznóság is elalszik, mint a többi ezer, megszokjuk, hogy nálunk az ellenzéki lapokat is a kormány szerkeszti, tulajdonképpen egy is elég lenne, de a kockázatporlasztás elve fontos, a csókosból is több van egynél, nem kell mindent egy ember orrára kötni, még ha megbízható sem.

A társadalom meg hőbörög, demokráciáról beszél, meg Horn Gyulát emlegeti, aki a bajban levő Magyar Nemzetet megmentette némi tőkeinjekcióval, gondolván, hogy a nagyvonalúság nagyvonalúságot és korrektséget szül, de nem nézte meg gondosan a mama szerepére számításba jöhető politikusokat.
Most ilyesmire nem számíthatunk, Orbán és bandája kispályás, bosszúszomjas és bosszúálló, mindemellett retteg, mert tudja, ha egyszer vége a hatalmuknak, akkor akár nehéz napok is jöhetnek - van, amikor még a pénz sem segít...


Valószínűleg azt gondolják, ha nincs sajtó, akkor a disznóságaikat titokban lehet tartani, de ezt rosszul gondolják.
Nem ilyen kis országok, de világhatalmak vezetői sem tudják eltitkolni mindenféle ügyeiket, hamar napvilágra kerülnek a disznóságok.
Hogy Juliska nénihez nem jut el az igazság?

Lehet, de a nagy társadalmi változások motorja nem Juliska néni, hanem a fiatalok és a munkában állók tömege, hozzájuk meg el fog érni az információ, mint ahogy elért Rákosi korában is, minden erőszak és diktatúra ellenére.
A nép nem hülye, tudja, hogy ami ma a Népszabadsággal, mint intézménnyel és újságíróival történt, az holnap vele is megtörténhet.
Lehet, elkezd gondolkodni és rájön, hogy talán jobb neki, ha nem egy diktátor dönt minden lépéséről, minden gondolatáról.
Idáig kellene eljutni, és felkészülni arra, hogy a Népszabadság után sorra kerülhet a Népszava is, merthogy azt is kivéreztetik már évtizedek óta, ugyanis azt a liberálisok sem szeretik.


A
 Népszabadság szerkesztősége holnap délután fel akarja venni a munkát.
Lehet, eljutnak idáig, lehet, hogy a TEK a szerkesztőségben rendezi következő terrorelhárító gyakorlatát, de még, ha sikeres is az akció, fizetésük akkor sem lesz.
A nyomor pedig ellopja a morált, az emberi tartást, a tisztességet.
Ha megoldás lenne az előfizetés, hát talán azt kellene gyűjteni, és egyelőre a NOL-t menteni.
Rövid ideig ez is megoldás lehetne.
Aztán csak jön már valami seriff és becsukdázza ezt a gusztustalan bandát...



:O)))

29 megjegyzés:

Jutka írta...

Mi jöhet még?
Az ATV leadja azt a hazug hírdetést, hogy" üzenjük Brüsszelnek ....98 % stb."

Szégyen!

talalom írta...

Nos, ebben a meccsben a kormány legfeljebb kárörvendő drukker:a gólokat mi nem rúgtuk be. Igen, Pupu igazad van. Úgy 15-20 ezer előfizető megmenthetné a lapot. A tőke ugyanis nem finanszírozhat veszteséges terméket - se lapot, se túrórudit, se lépegető exkavátort. Nem azért, mert gonosz, hanem azért, mert elfogy. A tőke.
Pár éve próbálkoztam - állítólag támogató közegben, hogy fizessünk elő a Népszavára, mert baj lesz. Kétféle választ kaptam: minek, ingyen is van (egy időben küldtek ingyen mutatványpéldányokat néhány szervezethez). A másik: hogyne, most is "szidják" a szocikat. Mintha attól, hogy előfizetek egy lapra, megrendelhetném a tartalmat is. Ne reménykedjetek a netben sem. Mi itt elbeszélgetünk hobbiból, de normális újságírást nem lehet ingyen művelni. Ki tudna a Gázszerelő milliárdos jachtjáról, ha valaki nem követte volna folyamatosan, és nem csinál 10-20 ezer fotót, mire összejött a "nagy dobás". Az információk megszerzése akkor is időbe, fáradságba kerül, ha egyébként a törvényeknek megfelelő a tájékoztatás.
Mit gondoltok, miért süllyedt a Népszabi színvonala? (Mert süllyedt, és nem azért, mert az ellenzéket is gyaszálták.) Például azért, mert már évekkel ezelőtt felszámolták a tudósítói hálózatukat, mert drága volt. Londonban, Párizsban, Moszkvában nem lehet 500 dollárból megélni, és ott lenni fontos helyeken. Az MTI-től meg mit lehet megtudni mostanság szerintetek? Ezzel küzd a legtöbb site is - még az Átlátszónál sem rózsás a helyzet, de a 444.hu, a gepnarancs.hu folyamatosan nehéz gondokkal küzd, pedig a szerzői többnyire ingyen dolgoznak. Emlékezzünk meg egy pillanatra a galamus.hu-ról, ami végül beadta a kulcsot. Valódi ÚJságot nem lehet hobbiból, ingyen előállítani
Lenne egy ötletem: úgyis közeledik a karácsony, nehéz gond az ajándék. Ajándékozzatok előfizetést! Vannak hetilapok is: az egyik mértékadó gazdasági hetilapot mostanában Simicska emberei kerülgetik, a másik, politikai hetilap pedig már fizetésképtelen.

Sicc írta...

Ha a vállalkozók nem félnének a Népszabadságban hirdetni, ha az állami támogatásból, állami hirdetésekből nem lenne kiszorítva a lap, akkor könnyebben talpon maradt volna.
Szerintem most már nem lehet előfizetések gyűjtésével megmenteni. A sorsa szinte megpecsételődött.
Befizetünk és kapjuk 1 évig az "új tulajdonos " cikkeit. Erre várnak. Röhögnének a markukba.
Talán úgy, mint az internetadó bevezetését, még meg lehetne akadályozni ezt is.

NewTiborc írta...

Igen, leadja az ATV a hirdetést mert már régóta megvették a tulajdonosát. Tessék a szavak mögé figyelni és rájöttök, hogy már régóta egy hazug álellenzéki tv. Ők látják el a szelep feladatát kormányzati megbízásra, ez a legundorítóbb viselkedés.

Geza írta...

Irod, hogy:

"A nép nem hülye, tudja, hogy ami ma a Népszabadsággal, mint intézménnyel és újságíróival történt, az holnap vele is megtörténhet."

Haat nem tudom, hogy az elmult 10-14 ev tortenesei mit mutatnak, ha azt nem, hogy a NEEP (igenis) HULYE! Ha megnezzuk, hogy eddig ki miert tiltakozott, elenyeszo szazalekban talalunk olyan eseteket, amikor az alapveto demokratikus ertekek saarbatiprasa volt a meghatarozo (baar termeszetesen ez azert legtobbszor elhangzott). Nehezen lehet ma maar barmilyen szervezetet felsorolni, amely valamilyen moodon nem adta volna be a derekaat. A Klubradio (akinek - hulye fejjel - meeg en is atutaltam anno kemeny 3eFt-t) hogy kampanyolt maga mellett, amikor anyagi nehezsegei kezdtek taamadni! Aztaan valahogy "rendbe jottek" a dolgok (pl. a Kuncze kirugasa, meg a tematika lagyulasa utaan). Igaza van "Sicc"-nek, ez az ugy maar el van rendezve, uj elofizetok nem fogjaak tudni megmenteni ezt a lapot.

civilhuszár írta...

Sokan emlékszünk rá, hogy Horn Gyula rendkívüli emberi és politikai gesztusként a pulóveres nyikhajoknak a pártja mandátumából adott annyit, hogy parlamenti frakciót tudjanak alaktani, hogy módjuk legyen véleményt mondani. És arra is, hogy megmentette nekik a Magyar Nemzetet, hogy tudjanak publikálni. Megtette Gyula mert államférfi volt.
Lehet véleményezni, hogy mik lettek a liberális fideszesekből. Valami büdös kupac ezek.

Névtelen írta...

Neveletlen írta

Medgyessy mondta anno, hogy ha az ellenzék tévét (médiát) akar, akkor vegyen magának.
Ezt a fidesz meg is fogadta, sőt, nem csak vett, hanem el is vett...
Csak azt nem értem, hogy a szoci érában milliárdossá vált potentátok miért nem nyúlnak a zsebükbe (Fletó híresen nagy fogász) és fogják már fel, hogy média nélkül nem lehet hatékonyan politizálni. Aki ezt a terepet átengedi, annak annyi az esélye mint liba tenyésztőnek a Hajdú-Bét ellen.

Promenad írta...

Megtörtént tehát az utplsó lépés az abszolutizmus feltámasztása felé !
Immár kiteljesedett Orbán rémuralma.
Szegény,szegény Magyarország !

anteus írta...

Nem történt semmi különös. A szabadság megint győzött az igazság felett.
Business as usual.

mavtelep írta...

"Nem történt semmi különös", a nyájat elterelték az érvénytelen szavazás, Rogán urizálása és Matolcsy kitartottjának témájától.
A civilek rendeztek egy lájtos kis értekezletet, de mivel még az újság székházát sem foglalták el , holnapra már ebből sem lesz hír.
Szervusztok, jó reggelt !

NewTiborc írta...

Sokszor és most is olvasom, hogy az egyszerű emberek hülyék-e, értik-e a dolgokat.
hagyjuk már békén őket, hol van világos gondolatokat megfogalmazó értelmiségi réteg? Ki ad nekik támpontot az eligazodáshoz? A véleményalkotás az nagyon könnyű, de ahogy elnézem sok magát gondolkodó potentátornak tartó egyén sem érti, hogy mit hall és mit lát. Van nálunk ellenzéki média? Szerintem nincs, az összeset vagy megvették, vagy megfélemlítették. Ez a legveszélyesebb, mert szegény emberek meg vannak tévesztve. Pl. Fórum kérdésre, hogy miért nem járnak bizonyos eseteknek utána, válasz, mert nem az a dolguk, hanem tájékoztassanak. EZ ELLENZÉKI MÉDIA?

anteus írta...

Az ellenzéki média is a bevételeiből él - mert ez a demokratikus. A demokrácia az aktív (gondolkodni, majd cselekedni is akaró - pl. újságot vásárló) emberek rendszere.
A nyeréshez legalább szelvényt kell vásárolni - mint az a közismert viccből ismeretes.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Vannak dolgok, amiket nem érdemes megmenteni. Egy elromlott párkapcsolatban nem érdemes küzdeni, ki kell(ene) lépni. Egy átalakult MSZMP utódpártja soha nem mossa le magáról ezt. A reszibiztos sötétség leragad annál, hogy a lap elődje mi volt, ami után azért sok minden történt. A brand építése egy szakma, és a csokoládét nem feltétlen azért pakolják új csomagolásba, új névvel, mert a csoki változott.

Az mszp maga előtt görgeti a múltat és egymást gyepálják, csak lemorzsolódott részei is kb. ennyire képesek. A kétfarkúak legalább új szín, de az LMP is csak azzal tudott újat hozni, hogy sokan kerestek valami mást, a láthatóan impotens létezők helyett.

Jó és tartalmas újságírást kell csinálni - ez a feladat az egyik oldalon, gondolom. A másik oldalon pedig kellene a valódi érdeklődés, felelősség a társadalmi szintű kérdések felé, akik fizetni is hajlandók ezért, mert ezt a saját érdeküknek is érzik. Mindegy hány ezer ember megy ki egy kicsit "orbán takarodj"-al (pár ezer embert a CÖF is össze tud kapni és egy kicsit Gyucsányozni, vagy elég a "fradi szurkolók" egy kis csoportja).

A felelősök azok, akik 2010-ben - minden előre látható ellenére - 2/3-as többséget adtak egy bűnöző hajlamú elmebetegnek. (Ez nem egyedi eset. A németeknél is az eredendő bűnt elkövetők - a Hitlert hatalomra juttatók - voltak a felelősök, ő csak önmaga volt, de nem volt jó és bölcs a társadalom értékelése minderről.) A *nép* mint olyan, nagyon ostoba és buta. Nálunk is, máshol is. A gondolkodó része a társadalomnak, kisebbség mindig. Az, hogy képesek-e az egészet valamilyen elvek követésére rávenni, az pedig a tehetségüktől függ. Ha lesz (van????) olyan politikus, aki egy ilyennek arcot tud adni, és háttérben olyan műhelyek lesznek (vannak?????), akkor van esély. Egyébként a politikai marketing ledarálja az egészet, és megeteti a *néppel* a szabadsága feladását, és még tapsolni is fog hozzá.

góbé írta...


Ez sajnos, a maguk szempontjából megint nagy és mocskos dobása volt a habonymüveknek. Elvitte a showt a hét legkeményebb hiréről, melyhez a rogánkopter egy xaros kis bulvár maradt.

Az mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a KEHI jogtalanul és törvénysértő módon vizsgálja a Norvég Alapok hazai müködését, azonban akkor az volt a szlogen, hogy egy szervezet, egy hivatal, ellen nem lehet feljelentést tenni.

Most azonban egyértelmüvé vált, hogy g.orbán, mint miniszterelnök (!) adott utasitást a KEHI-nek a törvénysértő vizsgálatra, mellyel netto megvalósitotta a Btk.305.§. hivatali visszaélés büncselekményét. Márpedig büntetőjogi felelőssége a miniszterelnöknek ugyanugy van, mint Kolompár Winettounak...

Kellet egy nagyot dobni, mielőtt még az ellenzék - ha egyáltalán képes és hajlandó rá - felocsudik. A Népszabadság felszámolása meg ráadásul dupla élvezettel is járt, megszünik a
legtradicionálisabb balos orgánum, a nemmzetth kotonszökevényének büncselekménye meg lassan felejtőssé válik.

Kibic37 írta...

@góbé
Nagyon jól látod.
Hatalmas lájk!!!

Névtelen írta...

Csak egy kérdésem van.
Nem kéne az újságíró szakmának összefogni?

mavtelep írta...

Névtelen
Bayerral, Bencsikkel, a "Pesti srácok"-kal ?

remegő kezű pupista írta...

Az 'emberek hülyék' kijelentésekkel vitatkozom: az emberek egyáltalán nem hülyék, csak sajnos születésük pillanatától fogva arra idomítják őket (kezdetben védőnők, gyerekorvosok, nevelési tanácsadók, stb. segítségével, később óvoda, iskola), hogy ne a saját fejükkel gondolkozzanak, hanem fenntartások nélkül fogadják el igazságnak azt, amit felülről mondanak nekik.
Ez egy darabig működik is, de amikor a fensőbb hangok kezdenek durván abszurddá válni, akkor az emberek tudják, hogy itt valami nem oké. Más kérdés, hogy senkinek fogalma sincs, hogy ilyenkor mi van. Erre jó példa most Magyarország, pl. az érvénytelen népszavazás illusztrálja.

"Ha megoldás lenne az előfizetés, hát talán azt kellene gyűjteni, és egyelőre a NOL-t menteni.
Rövid ideig ez is megoldás lehetne."
Nem ,sajnos nem megoldás, csak a fideszesek zsebét tömnénk vele és ezzel a hatalmukat erősítenénk.

"Aztán csak jön már valami seriff és becsukdázza ezt a gusztustalan bandát..." Ajaj, nem kellene messiásra várni. Ez a 'gusztustalan banda' azért van ott, ahol, mert mi, a nép tevékenyen hozzájárulunk, szorgalmasan, nap mint nap.

anteus írta...

Remegő kezű tevehívőnk!

Mindig meglep, hogy milyen elterjedt tévhit, hogy az ember öröklött képessége a gondolkodás. Noha egyáltalán nem az.
A beszédkészséget örököljük. Ami az érzelmek kifejezésének képessége; a gondolkodást tanulni kell. Sőt a tanulást is tanulni kell.
A "saját fej" már sok tanult, megtapasztalt ismeret, amit a megtanult gondolkodási művelet eredményez. Amit idomításként írsz le, az nem letérítés valami velünk született "helyes útról-módról" hanem fel-nem-engedés.

Az emberi túlélés alapfeltétele az első 5-6 év feltétlen hite a szülőkben. Ez programozott magatartás, nem is lenne szabad kinevelni a gyerekekből. Más kérdés, hogy tömegesen állapodnak meg, és élik le egész emberek ezen szinten.
A gondolkodás nehéz agyi folyamat, alig néhány évezredes biológiai követelmény. Tartunk evvel ott, ahol. Tart a nagy versenyfutás.

anteus írta...

Kimaradt: életüket

remegő kezű pupista írta...

Kedves örök kötekedő anteus barátom!

A gondolkodás az állatoknak is sajátja, szemben a beszédkészséggel, ami lehetetlen lenne gondolkodás nélkül.
A tanulást meg nem kell tanulni, mert az pontosan olyan programozott magatartás, mint az általad leírt feltétlen hit a szülőben. Az egészen apró gyerekeket senki nem tanítja tanulni, mégis tökéletesen - maguktól, tanítás nélkül - megtanulnak járni, beszélni, pohárból inni, meg még millió dolgot. Belénk van kódolva az utánzásos tanulás, régen így öröklődtek apáról fiúra a mesterségek meg a józan paraszti gondolkodás.
Ennek ma már nyoma sincsen, hála a tudatos szakértésnek, ami már az újdonsült kismamának megszabja, hogy bizony emígy a jó, nem ám, ahogy ő ösztönösen tenné.

Off, off, off, de azért hasznos felvetések.

Donáto írta...

"mavtelepnek" és mindenkinek akit illet!
Igaza van Névtelennek, miért nem fog össze a magyar újságíró társadalom?
Ha az emberek, "úgy általában hülyék" az újságírók már csak nem azok!
Miért gondolják például a Magyar Hírlap szerkesztői, újságírói, hogy őket holnap után nem lehet az utcára tenni, ahogy azt teszik holnap a Népszabadság munkatársaival? Csak egy nem tetsző cikk, vagy egy rosszul értelmezett mondat elég, hogy kirúgják őket is.

Miért nem próbálják ki, hogy a Magyar Hírlapot elő tudja e állítani egyedül Bayer Zsolt? Tessék Zsoltikám, írhatsz, cigányozhatsz, zsidózhatsz, de egyedül, mert mi holnap nem írunk, mert mi szolidárisak vagyunk a népszabadságos kollégákkal!
Aztán megnézzük, hogy te és hasonszőrű barátaid meg tudnak e tölteni egy egész lapot... Így!

anteus írta...

Pupista, pupista, nem értjük egymást.
Nem kötekedem. Másként tudom a dolgot mint te.

Az állati lény tudásanyagát és tanulási mechanizmusát nem azonosítom az emberi funkciók tudásával.
Egyébként egyáltalán nem tanulnak meg járni, enni-inni (pohárból!!! ugyan) felnőtt ember nélkül.
Beszélni pedig az erre nyitott agyi idő - kb. az első 2 év - elmúltával pedig sehogy sem.
Gondolkodni meg milljomszámra sosem fog tudni. Az érzelmek kifejezése nem gondolkodás.
Az átlagember élete során alig 500 szót használ, talán ezret, ha ismer. A többiről meg lövése sincs. Bizonyos problémákat fogalmilag még felismerni sem tud, nemhogy megoldani.

Véleménye persze ezekről is van: ha írni is megtanították, na akkor elszabadul a pokol.
Ezért (is) dőlnek be sorra a pisi/kaki/punci/fütyi tematikájú újságok kivételével a többiek. Mint az látható.

Névtelen írta...

Lehet, hogy naiv vagyok, de ideje lenne egy "elofizeteses" nonprofit lapot inditani.
NYilvanvalo, hogy az elofizetes ellenere a lap "veszteseges" lessz, igy az adozsarolast el lehetne kerulni.Eljen az internetes szamizdat!

Névtelen írta...

Majdnem elfelejtettem....
Kivanok PuPu-nak hosszu egeszseges eletet.
Te vagy a feny az ejszakaban...

mavtelep írta...

Hááát...fentieket hétfő reggel éhgyomorra olvasni elég lehangoló, már ami az emberi gondolkodásról folytatott kis szösszeneteket illeti...(((
Az emberek nem hülyék, tudnak gondolkodni, de korlátozottak az információik.
Ráadásul tele van a hócipőjük és a padlásuk "az embereknek meg kell magyarázni" féle szövegekkel, mert a ZEMBEREK azt várják a politikusoktól (IS), hogy végezzék el a rájuk bízott feladatot, nem azt , hogy igazoló magyarázatokkal fedjék el a tehetségtelenségüket és lopásaikat.
Ps. hogy a francba nem jutott eszébe a csalódott, becsapott embereknek székházat foglalni ?...)))


Névtelen írta...

anteusnak szeretettel.
Az a szerencsénk, hogy te nem vagy állati lény és nekünk átlag embereknek minden nap gazdagítod a szótárát. nagyon köszönjük........:D)

NewTiborc írta...

Donáto!
Igazad van, nem hülyék, hanem gerinctelenek és megalkuvók!!!
Bizonyíték: Így sajnálkozik a Népszabadság megszűnése miatt az ifjú titán "újságíró"

https://www.facebook.com/cseszko.tamas?fref=nf&pnref=story
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/cseszko_tamas_portre_hende_csaba_plt

Nézz utána Ő is Németh Sándor növendék és visszaértünk az ATV-hez.

anteus írta...

Névtelen.
Nem gyanús neked, hogy azonnal magadra veszed?

Vagy vitatható, hogy a nagy többségre ez a jellemző?
Miért csikorog itt a teve libatolla az árkus papíron kresendóban évek óta?

Valszeg nem miattunk, akik olvassuk és kommenteljük, igaz? Inkább azért mert a nagy többség nem olvas, és nem hajlandó tudomásul venni mi történik vele? Bármit inkább, minthogy GONDOLKODNIA kellene! Inkább hazudik magának.
Mert akkor várhatja, hogy más cselekszik majd helyette.