2017. március 13., hétfő

MÉG ELNÖKTELENÜL, DE MÁR NEM SOKÁIG...

Majtényi László 
Lejárt Áder szavatossága, valamit kezdeni kell a helyzettel.
Eleinte úgy volt, hogy keresnek helyette valaki mást, valakit, aki még szervilisebb, ha egyáltalán létezik ilyen.
Olyat, aki még elméletileg sem veszélyeztetheti a Lánglelkű pozícióját egy esetleges belső puccs esetén.

Olyat, aki mégcsak nem is Nagy Ho-ho-horgász, inkább csak kukac a nagy magyar trágyadomb alján.
De nem találtak, merthogy maguk is belátták, hogy olyan silány a felhozatal, hogy a külföld előtt merő egy égés lenne a dolog.

Most képzeljünk el egy Németh Szilárdot vagy egy Handófit elnöknek - innen már csak egy libalépés Deutsch Tompika, vagy Selmeczi Gabika...


Darabideig aggódtam, hideg tél volt, be ne fagyjon a Duna, mert jön a Békamenet - még a végén a Duna jegén királynak kiáltják ki a Mi Jótevőnket, oszt akkor kinek kell egy nyamvadt Köztársasági Elnök?
Milyen szép is lenne... - Koronázódomb, előtte a fehér ló, Mindenségünk délceg léptekkel odalép, elővesz a koronázópalást alól egy kifúrt nádszálat, beledugja a ló seggébe és ünnepélyesen eladható állapotúra fújja, fanfárok, a kórus a Szózatot énekli ( a fele tátikázik...).
Majd felvágtat Semjén hátán a Koronázódombra, és karddal a  négy égtáj felé suhint - ez is az enyém, az is az enyém, itt is az enyém, ott meg pláne...
Mészáros Lőrinc elmondja, hogy a korona, a palást, a jogar meg az országalma is az övé, mert ilyen tehetséges üzletember, az almából pálinkát fog főzni, vagy a mangalicáinak adja...

A meccs lefutott, Áder üzemidejét meghosszabbítják, mint Paksét.
Áder nem tud veszteni, kivéve, ha Soros megmerényli és beíratja angol nyelvtanfolyamra, de akkor annyi nekünk, visszakapjuk Schmitt Pált álamfőnek... 



A mi jelöltünk meg Majtényi László, a világ egyik legrendesebb embere, de hát mi jár annak, aki rendes?
Esélye nulla, jelölése tulajdonképpen csak arra jó, hogy a demokrácia látszatát keltse, valamint Orbánnak lehetősége legyen az ellenzék vert hadainak seggébe még egy jó nagyot rúgni.
Merő pazarlás a dolog, nem is tudom, kik az ellenzék kommunikációs tanácsadói, de valahogy el kellene intézni, hogy holnaptól Orbánnak adják a tanácsokat, többre mennénk vele.
Így azt üzenjük a választónak, amit a Vezér emberei már évek óta sulykolnak: esély sincs a változtatásra, úgyis Orbán nyer!
Ez a lehető legjobb üzenet, így választások előtt, csodálkoztam volna, ha nem cseszik el  ezt is, mint már annyi mást...


Megyek, mert indul a harc, jaj, de izgulok, hogy ki fog győzni!
Persze az erkölcsi győzelem a mienk lesz, az se semmi, ha belegondolunk.
Kár, hogy a politika reálműfaj...
Soros, Soros, de tehetségtelen egy balek vagy!



:O)))

18 megjegyzés:

Avi írta...

OFF!
https://444.hu/2017/03/12/megszokott-a-cirkuszbol-egy-teve-kecskemeten
ON

Névtelen írta...

javaslom olvasni mindenkinek, hogy legyen fogalma arról miről beszélünk, s kit is választanak meg, s ráadásul kicsodák!
.
http://nepszava.us/bartus-laszlo-a-momentum-hungarista-nemzetkepe/
.
.
abramovics voltam, s vagyok

civilhuszár írta...

Nagyon jó beszédet mondott Majtényi László. Üdvözölte a parlamentből kitiltott újságírókat is. Majd előadta a fidesz bűnök vádbeszédjét. Ecsetelte Göncz Árpád kiválóságát és Sólyom László alkotmány védő érdemeit.
Majd személyes programját ismertette, ami a lebontott államhatalmi ágak visszaállításának a lényegét tükrözte. Az ironikus gúny sem hiányzott a maffia uralkodásának kapcsán. Le a kalappal !

Káder János kínosan sablonos hétköznapi történeteket adott elő regnálásának idején lezajlott eseményekről, úgy összefoglalva öt évet egy kalendáriumba illően. És továbbá semmitmondó süketelés, ecetera, ecetera.

pleinair írta...

Igaz, hogy a demokrácia látszatát kelti Majtényi jelöltsége, de szerintem nekünk minden alkalmat meg kell ragadni, hogy világosságot gyújtsunk a tájékozatlanok, félrevezetettek fejében. Úgyis nagyon kevés erre a lehetőségünk, a köztársasági elnökjelöltek beszédeit pedig az egész ország hallhatta. Mindenki mérlegelheti, melyik beszéd volt igazabb, tartalmasabb.
És mivel mindkét jelölt a politika két pólusát képviselte, talán segíthet abban is, hogy a választók dönteni tudjanak: a hatalom fenntartása, vagy elutasítása mellett döntsenek.

PuPu írta...

Jaj, kedves pleinair, te csak képzeled, hogy ezekre a beszédekre vevő a nép, végighallgatja, elgondolkodik rajtuk, majd elhelyezi a figurákat a világképében.
Nem.
Először is, nálunk a választó nem választ, hanem drukkol, a csapata pedig szent - és ez - sajnos - oda-vissza így van.
Másrészt meg alapfokú marketing-tanfolyamokon már oktatják, hogy vereséggel nem reklámozunk, nem betonozzuk be magunkat a lúzer szerepébe.
Harmadrészt meg ezekkel az ötletekkel mindig ugyanaz a tizenkét ember jön elő, akik már előző ötleteikkel tizenkétszer megbuktak, mindegyikük szakértő, csak mindegyikük más műfajban, mint a politikai marketing.
A politika nem szépészeti szalon, itt győzni kell, és a győzelemhez meg kell nyerni az embereket, többnyire olyanokat, akik nem olvasnak veretes eszmefuttatásokat Heideggerről, nem ismerik Majtényi kétségkívül színvonalas munkásságát, sorozatokat néznek, a gyereküknek rózsaszín csillámpónit vesznek, ha futja rá - mégis, ők a választók, tőlük kell bezsebelni a voksokat, hogy aztán a hatalom birtokában olyan iskolarendszert hozhassunk létre, mely okosabb választókat nevel...
Szóval, szerintem nem kell minden versenyen elindulni, ahol az ellenfél egy trikóban van, nekünk meg ott a hátizsákunk, benne tizenkét tégla...
:O)))

Kibic37 írta...

Lemaradtam volna valamiről?
Közvetlen elnökválasztás lépett életbe Magyarországon???

nemóvatos írta...

Majtényi beszéde ütősen, élőn, a helyhez és az alkalomhoz illő volt.
Szinte minden szavát, mondatát utólag is érdemes ízlelni.
Áderé meg olyan volt mint az arckifejezése: SIRALMAS

Promenad írta...

Ádernél szervilisebb !
Hát nem volt itt nekünk Pali bácsi ?
Ö alulmulhatatlan....

civilhuszár írta...

" Még Lázárnak is tetszett Majtényi vicce

A beszédeknek vége, de hogyan fogadták azokat? A legnagyobb viccet Majtényi sütötte el (na jó, ez könnyű győzelem volt, Áder egyáltalán nem viccelt). Az ellenzéki jelölt ugyanis támogatásra biztatta azokat, akik valaha Soros pénzéből profitáltak. Erre még Lázár János is elmosolyodott, Orbán Viktor viszont csak a szemöldökét vonta fel. Az ellenzék pedig tapsolt. "


A maffia gyűlöli a kritikát !

" Majtényi László odaköpött az asztalra

– értékelt az első szavazási forduló alatt egy fideszes képviselő. Az ellenzék jelöltje "kiírta magát a nemzeti konszenzusból" – mondta egy másik. A képviselők elégedettek voltak saját jelöltjükkel. Szerintük Áder János mindenki felé kinyújtotta kezét, ezzel szemben Majtényi László méltatlan volt az elnöki hivatalhoz és magyar Országgyűléshez. "

http://hvg.hu/itthon/20170313_Fideszes_nezopont_Majtenyi_odakopott_az_asztalra?s=hk

talalom írta...

Az ellenzék arra sem képes, hogy egy jelöltet állítson. Jó, a mai parlamenti viszonyok között nincs esélye. De hogy még egy jelöltet sem képesek állítani? Ez a szavazóik lenézése. Vagy annak beismerése, hogy nincs ember, aki vállalná az ellenzék támogatását...
Jaj, bocs, most látom, hogy ezt 2012-ben kellett mondani!!!

civilhuszár írta...

Majnem visszakaptuk ! Szomorú, mert sehol sincs még az éles doktori írásával, mert már csak felejt. :-)))

A parlament egyik emeleti zugában lefotózták a magányos szomorú plagibácsit. Sajnos nem tudtam működő linket beilleszteni. A Facebookon fenn van a kép.

1970 írta...

"Ecsetelte [...] Sólyom László alkotmány védő érdemeit."

Ez a kijelentés különösen szíven ütött! Mire gondolhatott itt? A 2005-ös megválasztásának körülményeire? Arra, amit már ott, már akkor a fidesznek nevezett hatalmi tébolyda művelt? És ő (Sólyom) ezek után, egyetlen zokszó, egyetlen ellenvetés, egyetlen "na de kérem, azért ez már tényleg sok" mondat nélkül beült az államfői székbe. Nem tűrnének nyomdafestéket azok a jelzők, amelyek Sólyomra illenének. Majd jött 2010, amikor még egyszer megriszálta a hátsóját (gusztustalan, undorító módon) a fidesz előtt, de már nem kellett...
Sok gusztustalan, gerinctelen alja embert sodort fel az ár az elmúlt 27 évben, akik közül kétségtelen Sólyom az egyik legkártékonyabb figura. Erkölcsi értelemben abszolút nulla, nagy kár rá hivatkozni:(

pleinair írta...


Kedves Pupu, a tapasztalat téged igazol.

Orbán is ezt vallotta. Nem lacafacázva, a maga macsós módján vágott bele a hatalom megkaparintásáért folytatott harcba : "itt győzni kell, és a győzelemhez meg kell nyerni az embereket, akik (...) sorozatokat néznek, a gyereküknek rózsaszín csillámpónit vesznek, ha futja rá - mégis, ők a választók, tőlük kell bezsebelni a voksokat, hogy aztán a hatalom birtokában" (jól megtömjük a zsebünket - teszem hozzá én.)
Ismerte a népet, amelyből maga is vétetett. Tudta, hogy az ilyen botrányosan primitív eszközök, mint az ország minden városának teleragasztása "Gyurcsány a hibás", "Gyurcsány hazudik" cetlikkel hatásosabb minden vonzó programnál, nem beszélve a többi ócska
eszközről, amit bevetett az ellenfeleivel szemben. Tudta, hogy ennek a népnek az ígéret is elég, hogy "folytatjuk".
Mégis, szükség van az igazságról szóló értelmes beszédre, akkor is, ha tudjuk, hogy gyakorlati haszna pillanatnyilag nincs, mert talán egyszer megfogan a ma még tompa agyakban.
Legyünk optimisták.
De szükség van a Majtényiéhoz hasonló, egész országhoz szóló beszédekre épp úgy, ahogy szükség lenne ellenzéki sajtóra, tv-re, rádióra.
Vereségről, kudarcról pedig szó sincs. Mindenki tudta, hogy Majtényit nem a győzelem reményében indította a jobbik kivételével az ellenzék. Itt erkölcsi győzelemről volt szó.
A cél is az volt, hogy az ellenzék felmutathassa azt az emberét, aki ezzel a mocskos bandával szemben a baloldal erkölcsi és szellemi fölényét testesíti meg. Ez sikerült. Felemelő élmény volt Majtényi beszédét hallani.

pleinair írta...


1970

Igazad van.
A bánáti bazsarózsa védelmezője ahogy írod "Gusztustalan, Gerinctelen, Ge...volt.
Nekem is hamisnak tűnik az elnöki pozícióban betöltött szerepének elismerése.
Kerékkötője volt az akkori kormánynak, a jobboldaliságát nem tudta levetkőzni akkor se, mikor tárgyilagos döntésekre lett volna szükség. Speciel én hánytam tőle, ahogy már vagy tíz éve orbántól is. (Hát lehet így élni? Állandó hányingerrel, amin a Dedalon sem segít?!)

civilhuszár írta...

https://444.hu/2017/03/13/a-nap-legszomorubb-kepen-schmitt-pal-varja-az-allamfovalasztast

Névtelen írta...

és Pupu, ha végre az ellenzék fel tudna állítani egy Árnyékkormányt, és kijelentené, hogy nekik Majtényi az Árnyékelnökük? Ha végre elkezdenék MINDEN fideszes ocsmányságra megválaszolni, hogy ők mit tennének másképp? Tudom jól (akkor bilibe érne a kezünk, amikor felébredünk)
De egyébként az ellenzék végre verhetné a mellét, hogy igazi nemzeti hagyománytiszteletből jelesre vizsgáztak, amikor elve reménytelen harcba bocsátkoztak. És lehet ezt úgy nézni, hogy a lúzer szerepében léptek fel (megint) és lehet úgy, hogy végre valaki odaköpött az asztalra (holott odaütni kellene már) és felmutatott egy tisztességes alternatívát.

1970 írta...

Kedves pleinair!

Sólyommal nem az volt a baj, hogy "nem tudta levetkőzni jobboldaliságát", egye fene. A baj az, hogy miközben elvtelen, gerinctelen módon viselkedett, az államfői szék utáni olthatatlan vágya mindent felülírt, minden mocskos, aljas dolgot elnézett, aközben most fellép, mint az "erkölcs szószólója", és egyesek (pl.: LMP) ezt simán be is nyelik. Tényleg idáig süllyedtünk???

("a gyereküknek rózsaszín csillámpónit vesznek" - Az én kislányomnak is van egy:)))

stirlitz írta...

solyam egy fereg volt