2017. március 7., kedd

NŐK, FÉRFIAK, EMBEREK


Nyolcvan éves Valentyína Tyereskova.
Ha valaki ma Magyarországon a nevet említi, akkor az emberek többségének az ötvenhét Orbán portrét alkotó Nagy Kriszta Tereskova jut eszébe, és már csak kevesen említenénk az első női űrhajóst, aki 1963-ban, a nők közül elsőként járta meg a világűrt, elsőként vezette manuálisan a Vosztok űrhajót.
Megjelenése a kozmoszban mindennél többet mondott el a női egyenjogúságról, melynek ugyanolyan szimbolikus alakja ő, mint az első Nobel-díjas nő, Marie Curie Sklodowska, vagy a neves női politikusok közül Golda Meir, Indira Ghandi vagy Angela Merkel.

Az elmúlt száz évben nagyot lépett előre a női egyenjogúság terén a világ, miközben a haladással párhuzamosan napi szinten lehetünk tanúi a középkori gondolkodásnak, a nőkkel szembeni erőszaknak, a maradiságnak.
Büszkék lehetünk, hazánk e téren is előkelő helyet tölt be, a regnáló hatalom ugyanúgy tart díszpuncit, mint díszcigányt, egyébként meg a nő helye a jól bejáratott Kinder-Kirche-Küche háromszögben van.
Gondolom, miután lejárt a polkorrekt beszéd, a mindenféle emberi jogi, szépelgő handabanda ideje, ennek Nagyurunk hamarosan hangot is ad, és Anikó asszony darabideig ugyanúgy napszemüvegben közlekedik majd, mint hajdan Sophia Loren...



Nők, lányok, asszonyok, anyák, kismamák, főnökök és beosztottak, templomjárók és cábár, ordas kurvák, filmszínésznők, művészek, celebek, minden pillanatban a családjukért élők és kopott mucusok - de rettenetes is lenne nélkületek az élet!
A férfiak olyan kiszolgáltatottak nektek, mint kisliba a héjának, hiába handabandázunk és óbégatunk, az utolsó szót valahogy mindig ti szoktátok kimondani.
Vagy ha nem, akkor az már nem egy normális társadalom, nem egy normális kapcsolat, nem egy normális család.

Talán így is van ez jól, hiszen mivel lehetne egyébként kompenzálni egy adrenalinfüggő, agresszív és ostoba férfitársadalom melléfogásait, ha nem a ti kompromisszumkészségetekkel, pragmatizmusotokkal, praktikus gondolkodásotokkal, lényeglátásotokkal?
Nagy vesztesége ennek az országnak, hogy kevés a női vezető, pedig vezetésre alkalmas sok van közöttetek, de valamiért nehéz kilépni a fallokrata társadalmi elvárások keretei közül.
Még ti sem vagytok képesek elfogadni legjobbjaitokat vezetőnek, inkább kerestek egy tenyeres-talpas, ostoba férfit, mint elfogadnátok a tehetséges nőt.



Talán azért van így, mert az egyenjogúságot összetévesztitek az egyformasággal, és nem tudjátok elfogadni ugyanazt egy nőtől, amit egy férfitől szó nélkül toleráltok, és még mosolyogtok is hozzá - hiszen egy nő ne akarjon se okosabb, se szebb lenni nálatok, sőt...
Pedig ti vagytok a többségi társadalom, ti éltek hosszabban, ti vagytok azok, akik az utódok neveléséről gondoskodtok, és lássatok csodát, a férfiközpontú társadalom mintáit vésitek be a csepp kis kobakokba, pedig módotok lenne megváltoztatni a társadalmat.
Egy ilyen, a mienkhez hasonló kis harcimarcit egy pillanat alatt tudnátok eltakarítani, hiszen kinyalja a gyerekeitek elől a tányérból a tejbegrízt, megfoszt titeket a normális emberi élet lehetőségétől, mégsem tesztek semmit ellene.
Nagy kár ez és nagy bűnötök, mert ha ellopja gyermekeitek jövőjét és ti hagyjátok, hát alapvető feladataitokat csúfoljátok meg, az utódról való gondoskodás biológiai parancsát.



Persze, nem könnyű a dolgotok, hiszen tudom, nektek társadalmilag is úgy lehet csak eredményeket elérni, mint a családban is, és ha az ország miniszterelnöke a pávatáncban jeleskedik, hát ti akkor ezerszer jobbak vagytok abban a kötéltáncban, melyet a családotokért folytattok.
Hadd köszönjem meg nektek ezt a sok kelekótya férfi nevében a Nemzetközi Nőnapon, mely egy divatjamúlt ünnep ugyan, nincs leöntve nyállal sem, nem is rózsaszín és lihegnünk se kell hozzá a meghatottságtól, de arra tökéletesen megfelelő alkalom, hogy elmondjuk, hogy mennyire becsülünk és szeretünk titeket, és tudassuk veletek, hogy nincs az a sör, amire elcserélnénk benneteket.
Aztán majd jövőre, ilyenkor megint elmondjuk ezt, és remélem, hogy talán egy hajszálnyival jobb lesz a helyzetetek, merthogy ha nektek jobb, akkor tuti, hogy nekünk sem lesz rosszabb!


Kedves nők, lányok, asszonyok, sok boldogságot kívánok nektek a nőnapon!



:O)))

26 megjegyzés:

Névtelen írta...

'Nők, lányok, asszonyok, anyák, kismamák, főnökök és beosztottak, templomjárók és cábár, ordas kurvák, filmszínésznők, művészek, celebek, minden pillanatban a családjukért élők és kopott mucusok - de rettenetes is lenne nélkületek az élet!'

Höhö, élet se lenne nélkülük.

PuPu írta...

Hát, én például sokáig barátkozgattam az osztódással való szaporodás gondolatával, de a projekt elbukott, mert a sörösüveg sehogysem akart osztódni, a fene egye!
:O)))

vadvirág írta...

PuPu! Aranyos vagy. Köszi!

Kapat írta...

PuPukám, köszönöm ezt a kedves, keser-édes, igazi "pupus" köszöntést! Jövőre Veled ugyanitt!!

hello írta...

Mecsoda különbség, hogy Anikó, ill. Sofia Loren közül melyikük mitől járt napszemüvegben! :-))

A köszöntés mindig jólesik, köszi!
Még sok évig legyen alkalmam fogadni Tőled ezt a kedves gesztust - akkor hátha megéljük így együtt, ez a kis csapat, hogy újra olyan országunk lesz, amilyenben minden tisztességes embernek öröm élni!

anteus írta...

Höhö a férfiak nélkúl sem...

anteus írta...

Huppsz...
Az első Nobel-díjas nő a svéd Selma Lagerlöf, 1909 irodalmi.
Nils Holgerson csodálatos utazása és többi.

anteus írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kibic37 írta...

PuPu, ezt piszok jól összeraktad!
Gratula!!!

PuPu írta...

Marie Sklodowska-Curie - a nők között egyedüliként - kétszer (1903-ban fizikából, 1911-ben kémiából) is kiérdemelte az elismerést.
De persze Selma Langerlöf, mint első irodalmi Nobel-díjas nő elévülhetetlen érdemeket szerzett a libák népszerűsítésének terén...

:O)))

Promenad írta...

A hírneves politikusnők közül kifelejtetted Selmeczi Gabriellát :)

pleinair írta...

Mi meg a szűznemzéssel próbálkoztunk, nem jártunk sikerrel.
Ezt Anikó asszony és a hozzá hasonló sorsú nőtársak bánhatták leginkább.
Az akkori napszemüveg korszakot pár éve a vakkomondorok divatja váltotta fel.
Az igazság kedvéért meg kell jegyezzem, láttam én már férfiembert vakkomondoron átesett
állapotban, meg napszemüvegben is. Ez jelzi, hogy lassan, de fejlődik a magyar nőtársadalom.

Köszönjük, hogy segítesz, és fejlődésünk irányára, céljára vonatkozó, szelíd korholással vegyes útmutatót adsz nekünk Pupu.


1970 írta...

"A hírneves politikusnők közül kifelejtetted Selmeczi Gabriellát :)"

És Pelczné Gáll Ildikó hol marad? Azt a mindenit neki...:)))

Olasz Ildikó írta...

PuPu!

Csak szép sorjában:
- A kisváros, ahol élek a mai napig örzi Valentyina Tyereskova nevét - egy lakásszövetkezet nevében...
- Köszönöm a jó tanácsot és serkentést a törpe-harcimarci mielőbbi eltávolítására. De jó lenne, ha így menne!
- Őszintén jól esett a nőnapi köszöntőd! Te vagy a harmadik, aki köszöntött.

sima pupista írta...

Mi elmentünk ma a férjemmel sajtot venni, mert elfogyott itthon. Aztán életem szerelme (ti. a férjem) meglátta az ilyen-olyan nőnapi marketinges cuccokat és akkor mélyen a szemembe nézett és annyira őszintének tűnően azt mondta, hogy fogadjam nőnap alkalmából sok szeretettel ezt a darab sajtot.
Pupu drágám, nem hittem volna, hogy még rajta is túlteszel...

PuPu írta...

@sima pupista

Telhetetlen vagy...

:O)))

Jutka írta...

Ismerünk még egy európai országot, de nyugodtan ide vehetjük az ázsiai országokat is ahol nincs női vezető politikus?
Itt most nem a miniszterelnökre gondolok, hanem miniszterre , államtitkárra olyanra akinek van valami jelentősebb szerepe. Nem a Szili Kati, félékre gondolok, beleértve tényleg a Selmeci Gabikát.
Szégyen.
A nőnapi bohóckodás egy cserép virággal, és kedveskedő de leereszkedő mosollyal,amit minden évben kaptunk a munkahelyen nem pótolta azt hogy nem tekintettek egyenrangúnak .
Néha szívesen fejükhöz vágtam volna azt a cserepet.

PuPu írta...

Látod, előrelátó férfiak ezért nem cserepessel, hanem egy csokor hóvirággal kedveskedtek. Persze leereszkedő mosollyal, viszonozna a férfiak napján, meg az apák napján tanúsított őszinte mosolyotokat, meg gondos előrelátásotokat, mellyel már jó előre beszereztétek a minden nő ruhatárának kötelező elemeként szereplő kis feketét, melyet majd a temetésen fogtok viselni, ha a házastársak közül valamelyikük neadjisten meghal...
A többiben egyetértünk...

:O)))

Jutka írta...

Ez nem szép dolog volt Töled Pupu.
Nem vártam.

PuPu írta...

Jól van, na.
De tőled sem volt szép, hogy a férfiakat a nők leereszkedő lenézésével vádolod és a kedveskedéseket bohóckodássá degradálod.
Mégis, mit kellett volna tennünk a Nőnapon?
A munkahelyen ott szaladgáltunk délelőtt a virágokkal, délután meg leültünk egy sütire vagy egy pohár üdítőre veletek, - na jó, a hófehér paripa hiányzott, ez kétségtelen...
:O)))

talalom írta...

Vigyázat! Hóvirág szálja 50 ezres büntetés, mert tilos leszedni!!!
Sima pupista! Már értem, miért életed szerelme az a férfi...
Eszem szerint nem kedvelném a nőnapot - ez is azt jelenti, hogy muszáj észrevétetni, hogy a nő is ember.
De: tényleg az a legnagyobb ajándék, ha az ember (bocsánat, asszonyállat) mellett egy olyan férfi áll, aki szereti, becsüli. Nekem kétszer is megadatott ez az ajándék, egyszer elpénecoltuk (én is, ő is), másodszorra a férfi és a nő közötti átlagéletkor különbsége szólt be. Mindketten elmentek már - és mindkettőjük rohadtul hiányzik...
Talán az lehetne a megoldás, hogy az ember 70 éves aggyal, de 20 éves testtel keresne-találna párt...
Pupu, Ti, Y kromoszómások, hogy vagytok ezzel?

1970 írta...

Kedves talalom!

Nekünk is van X kromoszómánk az Y mellett:)

PuPu írta...

Azt mondják, hogy akkor optimális egy párkapcsolat, ha az életkorok összege 70.
Sajnos, ez csak addig működik, míg a pasi 52, utána már büntetik, nem szólva arról, hogy ma már pelenkáznom kellene a menyasszonyt...
:O)))

hello írta...

Most olvastalak végig Benneteket, feldobtátok az estémet, nagyon jókat vihogtam!
Köszi!

Én amúgy nem rühellem a Nőnapot, talán, mert a környezetem soha nem kötelező ünnepélyes meghatottsággal, véresen komolyra vette a figurát, hanem jókedvű bulikat csaptunk ebből az alkalomból. És nem csak huszonéves koromban, sokkal később is. Úgyhogy szerintem a résztvevőkön múlik, miként zajlik az erről való megemlékezés.

Kibic37 írta...

Könnyű Neked PuPu!
Az enyém még meg se született...

kak tebja zavut írta...

Kibic37!
Mire Hellotól eltanulod a finom házi meggyespite elkészítésének csínját-bínját, Púpostevétől meg a bepelenkázást addigra megszületik a Tiéd is!
Zene mindenkinek:
https://www.youtube.com/watch?v=YxABe31hlIU