2017. március 10., péntek

SOK KICSI RAMBO

Azt kérdezték tőlem, hogy elhiszem-e, hogy a határon a vitézurak püfölik a migránsokat, és amikor azt mondtam, hogy igen, akkor felettébb csodálkozva néztek rám.
Pedighát, sok csodálkoznivaló nincs.
A határon szolgálatot teljesítő fiatalok jelentős részben alig kiképzett állomány tagjai, ami kiképzést kaptak, az  csak arra elég - remélhetőleg, hogy saját magukat halomra ne lőjék,
Ott punnyadnak a semmi közepén, unatkoznak is cefetül, merthogy minden ellenkező híresztelés dacára több nyulat látnak, mint határsértőt, viszont a média meg a politika tömi a fejüket a magasztos gondolatokkal.
Ők a keresztény Európa védelmezői, a modern végvári vitézek, azzal a differenciával, hogy ha esik az eső, nekik nincs vár a fejük felett és a végvári vitézeket nem mérgezték meg rendszeres időközönként szalmonellás libacombbal saját várkapitányaik.
Ha elhiszi a propaganda süketelését, akkor azért, ha nem, akkor meg csak unalmából veri azt, akiről úgy gondolja, hogy valami csúnyát mondott neki, vagy csak csúnyán nézett rá, merthogy nem valószínű, hogy ezekben a fékezett habzású vitézekben egy-egy szinkrontolmács veszett volna el...


Az agresszió minden fegyveres testületben jelen van ilyen-olyan mértékben, hiszen erőszakszervezetekről beszélünk, az állam erőszak-monopóliumának birtokosairól.
Az állami hivatalnokok is, de a rendészeti feladatokat teljesítők méginkább ki vannak téve a kísértésnek, hogy éreztessék hatalmukat, hogy tudassák a gaz migránssal, hogy hol a helye a táplálkozási láncban, merthogy, ugye az erő velük van.
Mögöttük a magyar állam áll, míg a migráns mögött csak a felesége, meg a kisgyereke - nem azonos pozíció, ez kétségtelen.

Amúgy is, az emberek jelentős része összekeveri a határozottságot meg a durvaságot, a kettő megkülönböztetésének megtanulására kevés az a három hónap, mely alatt annyi mindent meg kellene még tanulni.
Utána meg már a kollégáktól tanulnak el mindent - jót-rosszat vegyesen, és hát persze, imponál a fiatalnak, mikor a férfias példakép nyakoncsapja a nem elég sebesen mozgó migránsokat.

Amikor a férfi vállán egy gépkarabély lóg, az jelentősen meg tudja emelni a bátorságot, melyet a kiszolgáltatott helyzetben levő ember ellenállásának hiánya tovább fokoz, különösen, ha semmiféle retorziótól nem kell tartani.
Orbán egyébként is kísérleti patkányként kezeli az ország népét, most éppen a hírhedt stanfordi börtönkísérletet ismétli országos méretekben és kétségkívül eredményesen, hiszen - úgy tűnik - reprodukálni tudja a kísérlet eredményeit.



Nem a fiatalokat kell hibáztatni, hanem a rendszert.
A rendszert, melyben ez előfordulhat, melyben amikor fény derül a hatalommal való visszaélésre, akkor a hatalom vad tagadásba kezd, ahelyett, hogy az igazságot akarná felderíteni.
Azt mondják, egy bolond százat csinál, de a mi bolondunk hatékonyabb, ezrekből hoz elő olyan érzelmeket, melyek létéről nekik maguknak sincs tudomásuk, és ha valaki mondaná nekik, kikérnék maguknak a gyanúsítást.
Persze minden önkényuralomnak olyan emberek kellenek, kik "önként ölnek, nem csak parancsra", és minden önkényuralom ki is termeli ezeket az embereket, átmosva agyukat, hazafias szólamok mögé bújtatva a barbárságot.
Így lesz egy magát barátságos és vendégszeretőnek tartó népből olyan fogvicsorító, gyűlölködő tömeg melyre ötven éve nem volt példa, mert nem volt olyan a politika, hogy igényt támasztott volna rá.



De - a sportszerűség kedvéért - tegyük fel, hogy az állam mond igazat, és a kékre-zöldre vert migránsok saját magukat verték meg.
Ha ez így van, méginkább érdeke lenne a hatalomnak, hogy tárgyilagos és pártatlan kivizsgálás tárgyává tegye a dolgot, hiszen ahogy megvan az elkövető, megszűnik az állami felelősség, legfeljebb az ellenőrzés hiányát lehet felróni, legfeljebb miniszteri szintig.
Ha marad a mai helyzet, akkor viszont a felelősség - és a szégyen - a magyar államé marad.
Igen a szégyen.
Mert jöhet ide százezer migráns, okozhat ez mindenféle idegenrendészeti és társadalmi problémát, de egy biztos: a megoldás csak XXI. századi módon képzelhető el.

Persze meg lehet kísérelni visszafordulni a múlt század közepén alkalmazott megoldásokhoz, de abból sok jó nem szokott következni.

Tulajdonképpen sajnálom azokat a szerencsétleneket, akik éppen most és éppen egy ilyen állam szolgálatába szegődtek - ha meg akarják őrizni a tartásukat, emberi mivoltukat, hát ugyancsak résen kell lenniük.
Széllel szemben nehéz menetelni, és a passzátszelet itt most éppen Orbán fújja.

Az állam sunyi lapítása meg csak bátorítás azoknak, akik azt képzelik, hogy ezzel hazafias cselekedetet hajtanak végre.
Tévednek.

Remélem, eljön még egy olyan kor, melyben a magyar nép ismét barátságos, vendégszerető társadalomként lesz ismert a világ népei körében.
De abban a társadalomban nem lesz helye az agresszív idiótáknak, mert azt nem az ököl, hanem a jog fogja kormányozni.
Hosszú távon ez lesz - a klasszikus kérdés meg az, hogy addig mi lesz?
A bűn persze magában hordozza  büntetését, Orbán társadalmának megváltoztatása szintén erőszakos lesz, ha így folytatódik, és igencsak sebesen kell majd szednie a sajátlábukat a bűnözőknek, ha el akarják kerülni a felelősségrevonást.



Jó lenne nem sokáig húzni a dolgot...


:O)))

33 megjegyzés:

Promenad írta...

Hírünk a világban :

"Megdöbbent a világsajtó a magyar menekültellenes törvény szigorítása miatt.- Orbán mindenkivel háborúzik " /Mai Népszava /
Vajon meddíg türi még az Unio ezt az ámokfutást ?

anteus írta...

Igaz.
És nem kellene elfelejteni az orbánrendőrök által agyonvert őrizetes ügyét sem.

Unknown írta...

Én azért a határvadászokat is hibáztatom. Egészséges lelkű, személyiségű, értékrendű ember erre a feladatra nem kapható.

Úzbence írta...

Orbán Brüsszelben világossá tette,hogy nem enged,hiába vették össztűz alá.Balog Zoltán hazug-
sággal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül szervezetet,ami elképesztő a fotókat látva.
Szépen haladunk az EU-ból kifele.Most kellene minden pártnak tiltakozni,ha nem akarják,hogy
teljesen leszakadjunk Európáról.Hát senki sem tudja megállítani ezt a gonosz törpét?

Olasz Ildikó írta...

Ma a 15 órai hírekben hallottam, hogy Orbán szerint a az új migráns-törvényt végsősoron elfogadták Brüsszelben. "Orbán szerint"
Nagy Klára! Ne ítéld meg szerencsétlen határvadászt! Ezek a legénykék nagy része olyan helyről kerülnek ide, ahonnan kitörésnek számít mindenféle tekintetben az efajta fegyveres szolgálat.
Nem kívánnak hozzá még érettségit sem, a kiképzési idő mindössze 3 hónap, ott sem nyomja szét fejüket a tömény tananyag. Kapnak rendes ruhát (fehérneműt is!) és a szolgálati időn kívül azért viszonylag normális lehetőségeik vannak az életre. Nem kell a 3 - 5 év alatt egyfolytában a határon ázni/fázni.
Sajnos napra nap jobban teljesítő kishazánkban nagyon sok fiatalnak ez a kitörési lehetőség.
A felelősség, hogy mi történik a határon elsősorban a mienk, hogy engedtük idáig- és engedjük tovább fajulni a dolgokat.

talalom írta...

A rendvédelem egy szakma: úgy tudom, Pupunak volt-van köze ehhez a mesterséghez. A probléma viszont szerintem sokrétűbb.
Várható volt, hogyha kerítés-fal épül, azt előbb utóbb erőszakosan is áthágják az engedély, vízum, megélhetés nélkül jövők. Bocsánat, de ezt nem lehet jótékonysággal kezelni, mert ha mára adsz is ruhát-cipőt-ételt, mi lesz holnap?
Nem hiszem azt sem, hogy valamilyen szervezet - pláne nem egy ember - buzdítja az özönlőket. Mi ebben az előny bárkinek?
Láttam egy rövid jelenetet (írtam már több helyen, ha itt is, bocsi). Az afrikai faluban egy fiatalasszony nagy badellában cipeli a fején a vizet. És azt mondja: A tévében láttam, hogy vannak olyan helyek a világban, ahol a falból jön a víz. Azt szeretném, ha a gyerekeim ilyen helyen élnének. Amíg nem volt tévé, nopláne mobilnet milliók nem is tudták, hogy "kényelmesebben" is lehet élni. Sőt, most sem tudják, hogy viszont ezen a tájon az év felében fűteni kell, hogy meg ne fagyj, és az élelmet is nevelned, raktároznod kell, mert nem szedhető bármikor a gyümölcs, és nem vadászható bármikor az állat. Nem tudom a megoldást: de az okosabbak azért gondolkodhatnának ezen azon kívül is, hogy a menekülteket segíteni kell.
Pupunak abban persze igaza van, hogy a rendvédelem nem egyenlő a brutalitással. Bár erőszakos cselekményre azért kevés a ráolvasás: lásd 2006-os randalírozás.

hello írta...

Nem szorosan a tárgyhoz - vagy mégis, ha Úzbence kérdését olvasom: épp tegnap kaptam 2 levelezőpartneremtől is meg azt az írást, amely azt taglalja, hogy a Momentum megválasztott elnöke csak Orbánt akarná kiebrudálni a hatalomból, hogy átvegye a helyét, az orbáni rendszer szisztémája maradna.

zorka írta...

akik erre a határvadász feladatra vállalkoztak, azok munka, és valószínűleg minden képzettség nélküli emberek, akik igyekeznek megfelelni annak, amit elvárnak tőlük........hogy mit oktatnak nekik a 3 hónapos kiképzés alatt, nem tudjuk, de sejthető....nekik ez a "munka" jelenti a megélhetést, sőt, a megbecsülést is....akkor, amikor az a bizonyos Irénke önként és lelkesen figyelte és jelentgette a menekülteket anyagi térítés nélkül és a tévé nyilvánossága előtt büszkén dicsekedett is, nos, akkor sajnos nem csodálkozhatunk ezeken az embereken.........ennek ellenére, bár érteni vélem a motivációjukat, mégis csodálkozom :-(

1970 írta...

"a Momentum megválasztott elnöke csak Orbánt akarná kiebrudálni a hatalomból, hogy átvegye a helyét, az orbáni rendszer szisztémája maradna."

Kedves hello!

Azt látom, egyre többen felismerik végre, hogy FGy András nem más, mint OV második kiadása...

Kibic37 írta...

@talalom
Olyan kérdést feszegetsz, ami igen messze mutat. És gyanítom, nem csak Te nem tudod a megoldást (ha van egyáltalán), hanem még azt sem tudja senki mi fog ebből kibontakozni. Nekem az ókori Római civilizáció sorsa ugrik be ilyenkor.

@hello
Orbánnak sem a Kádár rendszerrel volt baja, hanem hogy nem ő volt a Kádár...

talalom írta...

Rettentő érzésem van Kibic37! Ahogy nézem a történéseket - meg amennyit én látok azokból. Úgy látom, az USA egyszerűen rányomja Európára a harmadik világ gondját. Miközben falat épít Mexikó felé - holott lakosainak számottevő része már a spanyolt tartja elsődleges nyelvének. Afrikát nagy ívben les...análja, neki a Csendes óceáni, távol keleti térség az érdekes - az van közelebb a határaihoz. Már a II. vh-ban is hagyta kivérezni az európai nemzeteket. A Közel-Kelet, meg a Földközi tenger afrikai partvidéke más: ott barkácsol ezerrel. Európa végülis - bár földrésznek mondjuk - csak egy nem is túl nagy félszigete az eurázsiai kontinensnek. Nem vagyok optimista. Nekem óriási szerencsém volt, hogy életem első hetven évét békében élhettem - nem valószínű, hogy második hetvenre is sor kerül. De nem szeretnék 80 éves ateista nőként megtérni semmilyen prófétához. Arról nem is beszélve, hogy van fiam, unokám, meg számtalan más szerettem.

Geza írta...

Kedves PuPu, megint csak elismeres! Minel tovabb tart a rendszer, es minel jobban hulyul a vilag, annal jobban valik a kozember kozombosse, es felejti el az apro torteneseket, mint a menekultek megvereset. Vegtelen melysegbe zuhant az emberek igazsagerzete es a hazugsaggal szembeni ellenallasa (ha mo-n ilyen letezett egyaltalan). Ilyen korulmenyek kozott igen nagyra ertekelendo, hogy vannak meeg emberek, akik kiallnak [a normalis allapotok kozott egyebkent nyilvanvalo] alapveto emberi jogok mellett, es fenntartjak az emberekben a maar csak pislakolo igazsagerzetet es humanumaat.

Egy kicsi [de valojaban lenyegi] pontban azonban ellent kell hogy mondjak. NEM szabad vedeni a "hataron szolgalatot teljesito fiatalokat". Csesszek meg!!! Az embernek mindig felelosege van sajat donteseiben, es ha szerencsetlen embereket kell dressziroznom egy kis zsozsoert, es reszt kell vennem egy olyan fajgyulolet fenntartasaban, amelynek a kerites a fo eszkoze, akkor inkabb elmegyek utcaat soporni [kimeljenek azok a kommentelok, akik jonnek a szokasos hablattyal - maarmint ha te is valahol a deeli hataron laknal meg nem lenne munkad, stb.]. Az egyen felelosege mindig vegtelenul fontos, es ezalol senki sem bujhat ki!

Kibic37 írta...

Kedves talalom!
Osztozom Veled a rettentő érzésben. nyoma sincs bennem annak a várakozó optimizmusnak, ami a 70-es 80-as éveket jellemezte, vagy akár annak az eufóriának, ami a 2004-es uniós csatlakozás és Gyurcsány színrelépésekor uralkodott el rajtam. Hiába forgatom az agyam, a szóba jöhető variációk tömkelegét végigpörgetve, csak sötét jövőképpel találkozom.

Hozzád hasonlóan szerencsésnek mondhatom magam, ahogy az első 80 évemet - a világháborús bombázásokat leszámítva - békében és nyugalomban élhettem le, a második 80 már akármilyen lehet. No de a család!!! A gyerekek, az unokák, meg az újabb generációk! Akik a géneket tovább örökítik.

Amerika szerintem hanyatló korszakába lépett. Túljutott a csúcson, lefőtt a kávéja ahogy Haris Éva írta nemrég Szanyi Tibornak. Ezt látszik igazolni Trump megválasztása és főleg annak körülményei. Európa már korábban elkezdte ezt a hanyatlást, egyre kevésbé tud érdemben beleszólni a világpolitikába. A kultúra, a magas életszínvonal, még sokáig fennmaradhat, de egyre sérülékenyebb lesz. Mint az a bizonyos tölgy Berzsenyi csodálatos versében:
...mellyet az éjszaki szélvész le nem dönt, benne termő férgek erős gyökerit megőrlik! S egy gyenge széltől földre teríttetik.
Így minden ország támasza, talpköve a tiszta erkölcs melly ha megvész: Róma ledűl, s rabigába görbed.

Kibic37 írta...

Kihagytam a lényeget. Pedig éppen erre akartam építeni a egész hozzászólást. :(
A külső tényezők! Amelyek szimbóluma az a vizet cipelő afrikai asszony gondolata, amikor az elektronikus hírközlés beteszi hozzájuk a lábát. A globalizáció!
Amit lehet nem szeretni, vagy egyenesen gyűlölni, egyet nem lehet: kikerülni. Ha nem tanulunk meg vele együtt élni, nehéz jövő vár az emberiségre...

1970 írta...

"Orbánnak sem a Kádár rendszerrel volt baja, hanem hogy nem ő volt a Kádár..."

Kedves Kibic37!

Ez nagyon nehezen mehetett volna a szerencsétlennek az ő képességeivel, meg leginkább a mentalitásával:) Főleg az utóbbi miatt nem igazán tudnám elképzelni, hogy mondjuk 1956 után ő egy hasonlóan prosperáló, a széles néprétegek számára valamiféle előrejutást, felemelkedést hozó rendszert épített volna ki. Inkább egy családi autokráciát hozott volna létre, a maga személyét istenítve. Szerintem a Ceausescu rendszer még rombolóbb, borzalmasabb változata jött volna létre, és még lehet, hogy nyakunkba is fogjuk kapni???

1970 írta...

"Az embernek mindig felelosege van sajat donteseiben, es ha szerencsetlen embereket kell dressziroznom egy kis zsozsoert, es reszt kell vennem egy olyan fajgyulolet fenntartasaban, amelynek a kerites a fo eszkoze, akkor inkabb elmegyek utcaat soporni [kimeljenek azok a kommentelok, akik jonnek a szokasos hablattyal - maarmint ha te is valahol a deeli hataron laknal meg nem lenne munkad, stb.]. Az egyen felelosege mindig vegtelenul fontos, es ezalol senki sem bujhat ki!"

Kedves Geza!

Persze, ez az elvek szintjén így van, de ez puszta üres szólam. Az emberek egyéni élethelyzetei, lehetőségei, körülményei (és adottságai, személyiségvonásai, jelleme!) mindig mások. És tudja, az üres ideológiai szólamokkal nem tudja a kölykeit megetetni.
A gyermekünk volt orvosa mondta mindig: a gyermek neveléséhez nem pénz kell, hanem szeretet. Persze ez a legfontosabb, nem vitás! DE! Furcsán néznének az üzletben rám, ha a pelenkáját szeretettel akarnám kifizetni (vagy mondjuk vatikáni valutában:). Egy kicsit időnként két lábon is kellene járni a földön, azt hiszem...

fokozatosság elve írta...

Hmmm...
Az elektronikus hírközléssel meg a globalizációval csak akkor lehet együtt élni, ha először mindenki megismerheti+megértheti a környezete működésének/működtetésének valódi rejtélyrendszereit. Ehhez meg hiteles információk kellen(én)ek + tanulási idő + közösségi kultúra!
Gervai András: Titkos Magyarország (Célszemély": a társadalom) Kalligram 2015

hello írta...

Jut eszembe: tegnap reggel a Music FM hírei között hallottam, amerikai pszichiáterek milyen megállapításokat tettek Trumpfról: hektikus, zűrzavaros gondolatok, hatalommánia, megbízhatatlanság (miközben mi minden függ tőle, mi minden van rá bízva!), agresszív mentalitás és magatartás stb., stb.
Ha nem hallom elölről a hírt, nem tudom, kiről szól a diagnózis.

Kibic37 írta...

Kedves 1970!
Ezt Orbán maga mondta, ha nem is ezekkel a szavakkal, de ez jött le belőle. Egyébként én sem Kádárt minősítettem vele, hanem Orbánt.

fokozatosság elve:
Akkor ez is olyan, mint a liberális demokrácia. Csak bizonyos IQ szint felett működőképes...

Geza írta...

Kedves 1970 [egyebkent ez egy jo ev volt, ha meeg nem emlitettem]:

A helyzet az, hogy termeszetesen nem ertek Veled egyet, amelyet az "ures ideologiai szolamok" kapcsan irtal. Ez csak egyszeru logika, meeg csak nagyon "moralisnak" sem kell lenni hozzaa (ezt azert egy kicsit azert is irom hogy ne hogy ugy gondold, hogy en magamnak vindikalom azt a moralis tartast, amely sok emberben azert meg van, csak nem verik dobra, nem kerulnek a mediaba, es igy nem is tudunk roluk). Termeszetesen nem nagy ugy, ha valaki beall a hatarra migrancskergetonek. Tegye. Jon a tavasz, friss levego, a kerites egyre erosebb. No meg a tsalaad, ugye az is van, azt valahogy el kell tartani (ha maar dugni tudunk, de ahhoz nincs fantaziam, hogy tartsam el magamat - haat meg az asszony bszogataasaat sem nagyon birom maar). Meg haat azon kivul is, een csak egy kicsi pont vagyok, mi kozom ehhez az egeszhez (azert bevallom, een sem szeretneem, ha ezek a fszok, akik atmaszkalnak a keritesunkon, elvenneek a munkaamat - ami persze most nincs, de haat akkor is). Ugyhogy lehet nyugodtan hatart orizni, minden a helyere kerult.

sima pupista írta...

Hány utat járjon végig valaki,
Hogy a neve ember legyen?
És hány tenger hosszat szálljon a galamb,
Míg partot ér és megpihen?
És hány bomba kell még, hogy az ágyuszót
Már ne tűrje senki sem?
Ha válasz kell, hallgasd, hogy mit fúj a szél,
Csak hallgasd, hogy mit fúj a szél.

Hányszor kell nézni fölfelé,
Hogy előderengjen az ég?
És meddig füleljen, ki csupa fül,
Hogy meghallja: jajgatnak épp?
És hány újabb hulla döbbenti rá,
Hogy hullákból most már elég?
Ha válasz kell, hallgasd, hogy mit fúj a szél,
Csak hallgasd, hogy mit fúj a szél.

Hány év, míg tengerbe porlik a hegy,
Míg kő a kövön nem marad?
Na és hány évig bírják még az emberek,
Hogy szabadnak lenni nem szabad?
Na és hányszor lehet még, hogy félrenéz
Az ember, s azt színleli: vak?
Ha válasz kell, hallgasd, hogy mit fúj a szél,
Csak hallgasd, hogy mit fúj a szél.

Bob Dylan: Mit fúj a szél
Barna Imre fordítása

CsipkeRózsa írta...

@sima pupista


https://www.youtube.com/watch?v=Rtn0JKyfysU

PuPu írta...

http://www.atv.hu/belfold/20170311-mit-csinalnak-a-rendorok-a-hataron-44-feljelentes-2-buntetes

:O)))

Névtelen írta...

Ahogy a rejtett erőforrás állításait nem lehet készpénznek venni ugyanúgy kétkedéssel fogadom a betolakodók meséit.Buta felelőtlen egyén az aki azt a honfitársát szidja aki meg akarja védeni hazáját az erőszakos élősködőktol.

PuPu írta...

Kedves végtelenülbugyuta Névtelen!
Akiket ez a szemétláda banda migránsnak hív, azok nem betolakodók, hanem szerencsétlen emberek, akik a vallási fundamentalizmus, a háború elől menekülnek, egy olyan háború elől, ahol úgy háromszázezer a halottak száma - csak Szíriában.
Ezek az emberek nem jókedvükből jönnek és nem Magyarországra jönnek, csak az útjuk rajtunk keresztül vezet.
De most éppen nem is jönnek, viszont amikor jöttek, akkor arról lehetett hallani, hogy magyar állampolgárok bűncselekményeket követtek ellenük, de magyar állampolgár elleni bűncselekményről nem lehetett hallani.
Természetesen a hatóságoknak is kételkedniük kell, ha tudomást szereznek a menekültek bántalmazásáról, ezt a kételkedést hívják az eset kivizsgálásának, melynek során meg kell állapítani a tényállást, meg kell vizsgálni a bizonyítékokat és össze kell vetni az esetet a törvénnyel, mely a menekültügyi eljárást szabályozza, és a rendőrségi törvénnyel, amelyben az erőszakra vonatkozó szabályokat rögzítették.
Az élősködő pedig azt jelenti, hogy valaki eleve azzal a szándékkal jön, hogy nem fog dolgozni, ami egyszerűen nem igaz.
Szíria, de Irak sem primitív ország, a háború előtt Szíria GDP-je megegyezett a magyar GDP mértékével, akik jönnek, általában képzett emberek, némelyik képzettebb, mint a mi mosogatógépként dolgozó migránsaink Angliában.
Védeni azt kell, amit támadnak, Magyarországot pedig nem támadja hálistennek senki.
A határt természetesen őrizni kell, a határforgalmat meg ellenőrizni, a menekült-kérelmeket el kell bírálni, normális emberek módjára, nem a kis picsányi hatalomtól megrészegült agresszív idiótaként.
Szerintem...
:O)))

PuPu írta...

Ja!
És nincs olyan, hogy rejtett erőforrás, hanem olyan van, hogy Lakatos Márió, meg olyan, hogy Leves-Fazék Botond, és mindkettőnek hinni kell, mígcsak a bíróság az ellenkezőjét nem bizonyította.
A rasszizmus ócska dolog, gyenge emberek kábítószere, kerüld, ha javasolhatom!
:O)))

talalom írta...

Géza! Megdöbbentő filmet láttam a témában: A felolvasó! Már értem a németek (A.M.) hozzáállását. Dióhéjban, aki nem látta volna. Egy kiskamasz (1958-ban) beleszeret egy 20 évvel idősebb asszonyba - és viszont. A nő épp a megfelelő pillanatban tűnik el - amikor megérzi, hogy a fiú már kilépne, holott még a fiú sem tudja, csak érzi, hogy szívesebben bulizna a magakorúkkal már. A nő mindig azt kéri a fiútól, hogy olvasson neki föl könyveket. A srác majd beledöglik az érthetetlen eltűnésbe. Később jogászhallgató lesz, és a szemináriumvezető tanár elviszi őket egy tárgyalásra (1966), ahol hat SS őr a vádlott, akik KZ-ban dolgoztak. Az egyikük a nő. (Akit mi is úgy ismertünk meg, mint empatikus, segítőkész asszonyt.) A vád szerint '44 telén a KZ lakóit menetben telepítették át. Egyik éjjel, egy faluban szálltak meg. A rabokat a templomba terelték, - még örültek is, hogy végre fedél alatt alhatnak. De a falut bombatámadás érte, eltalálták a templomot is, ami kigyullad. Az ajtók zárva, a rabok bennégnek. A hat őrt egy megtalált (Írott!) jelentés alapján állítják bíróság elé. A nőt megkérdezik: Miért nem nyitották ki az ajtókat, amikor égett a templom? És ő így válaszolt: Nem tehettük, értsék meg, akkor rendetlenség lett volna, sokan megszöknek! Nekünk az volt a munkánk, hogy őrizzük őket!
Így is hosszú volt, a poént nem mondom. Bocsánat. Géza, Te feltétlenül nézd meg!!! (Ne félj, nem kap mentséget a nő, sőt.)

Geza írta...

Koszi talom! Haat szegeny gyereknek aleeg szr lehetett megtudni, hogy az imadott noje egy fasiszta noeci, baar neehaany embernek ez meeg izgatoo is lehet (mondjuk foleg azoknak, akik nem "orkent talalkoztak vele). Ugyanakkor a holgy altal hasznalt logika szoftosabb valtozatban ma is eladhato, de mondjuk a foszereplo nem egy sexis naaci(ci) [ma tulsagosan nagy fantaziadussagban szenvedek], hanem egy lokalis egyhaazi hatalmassag (Erdo Peter). A fiu (Peter) csak akkor visszakozott (picit es kenytelenul) a jelenlegi "torvenyekre" (maarmint a menekultek befogadasat allitolag tilto magyar) "torvenyekre" valo hivatkozastol, mikor egy kicsi ejnye-bejnyet kapott Romabol. Haat igen, a papok altalaban megusszaak.

Cereus írta...

Kedves Géza !

Egyébként én is az vagyok, amíg a nevemet viselhetem.
Te már feltartottad a kezed, sőt mondhatnám megalkudtál. De úgy is mondhatnám langyos lettél.
Én eddigi életemben csak dolgoztam, másokért is, nem is akárhol, és a mai napig is dolgozom kétkezi munkával nyugdíjasként. Engem nem kell eltartani amíg erő lesz a két kezemben! Nekem nem kellett és kell megalázkodnom senki hitvány előtt !
Most mégis kérnem kell.

Ócska, hazug, tolvaj kormánypárti bitangok adjatok munkát, két diplomás mérnök unokámnak!!!


Geza írta...

Kedves Cereus:
Nem akarom masok elol elvenni a szoot, de ha maar a "hataarmezsgyeen" torteno eelet (maarmint a "megalkuvas/kollaboracio" ees a tiszta ellenallaas kozotti nem mindig egyszeru letforma) temakoreet egeszen specifikusan Magadra vetitve szelsoseges kovetkezteteseket vontaal le, ugy gondolom, hogy igen roviden erdemes megjegyeznem a kovetkezoket.

- Nagyon helyes, hogy dolgozol. Erre buszke lehetsz, akaarhaany eeves is vagy, es teenyleg orulok, hogy ezt leirtad.
- A gyereked gyerekei pedig biztosan meg tudnak eelni anelkul, hogy ezeknek a fszoknak kulonosebb engedelyt kellene tenniuk [kicsit nyiltabnak kell lenni - amiig ez lehetseeges - minimalisan Europa, de ugy altalaban a vilag felee, ees maar mindjart jobb a helyzet]. Oket nem kell feelteni.
- A "tiszta ellenallas" egy hosszan elhuzodo diktaturaban **nem helyes** magatartaas, mert azzal csak sajat magukat gyengitik az egyebkent sokkal jobb sorsra erdemes emberek.
- Viszont, ha a gyereked gyerekeit a TEK, vagy a hatarvadaszok probaljak behalaszni egy kis meernoki segitsegre, akkor maar el kellene gondolkoznod azon, hogy kozbeszolj, meeg akkor is, ha le "papa maga csak halgasson"-oznak.
- Sajaat bunom: idonkent bemegyek a CBA-ba, mert (idonkent) jo croissant arulnak.



civilhuszár írta...

Világ: Süddeutsche: Orbán ostobaságot sugall - HVG.hu

http://hvg.hu/vilag/20170309_orban_sz

Névtelen írta...

teve 2017. március 12. 8:46!

van igazságod abban amit írsz,
.
DE
.
mi a helyzet akkor most azokkal a törökökkel, akikkel törököt fogtak hollandiában?
szerény véleményem szerint a dolog úgy néz ki, hogy ha és amennyiben valaki - török, szír, szar, vagy bármilyen nemzetiségű, vallású ember - elhagyva otthonát egy másik országban telepszik le, s új életet kezd, s most azt nem vizsgálom, hogy egyszerűen az anyagi jólét okán, vagy háború elől menekülve - direkt sarkítom a két végletet! - abban az esetben neki kell ott az új hazában úgy élnie, mint Rómában a rómaiaknak.
nem lehet azt eljátszani, amit az albánok Koszovóban!
ott élt egy kétszázezres albán kisebbség. aztán elkezdtek jönni a rokonok. lettek rengetegen, többen, mint a valóban ottani "őslakosok" a szerbek.
ekkor kijelentették, hogy Koszovó "ősi albán föld", s mi azonnal csatlakozni kívánunk albániához!
mi lett belőle?
gyilkolászás.
egy szó, mint száz, akik idejönnek/idejönnének, azoknak tisztában kell lenniük azzal a
.
TÉNNYEL, HOGY NEM ŐK VANNAK OTTHON!
.
a vendégjog pedig nem terjed ki az asszon használatára, a jószág elvételére, s arra, hogy akik itt élnek évszázadok, évezredek óta, azokat majd mi, mert sokan leszünk, simán kitúrjuk jogaikból, javaikból, rájuk kényszerítünk egy más világot!
.
szóval jöhetnek, mert kell e vérfrissítés, a genetikai állomány javítása - lásd a valós helyzetet ebben a kis kurvaországban, mekkora a beltenyészet okán itt randalírozó állatállomány! -
.
DE
.
ellenőrzött, szervezett formában.
aki valóban háború elül menekül, s segítséget kér, valóban bajban van, az nem hivatkozik nagy pofával jogokra, nem követelődzik, az öról, ha kap egy ágyat, ahol pihenhet, egy tál ételt, amit megehet - nem fog nyavajogni, hogy disznóhúst ő nem eszik, mert aki valóban éhes, az a szert is megeszi! - s egyáltalán örül, hogy segítenek rajta!
az ilyen emberek valóban beilleszkedni akarnak, ezeknek sikeres az integrációja, s nem úgy viselkednek, mint azok, akik most Rotterdamban lázadoznak, mert ők törökök.
a jó kurva anyjukat!
hózzanak a retkesbe vissza törökországba, nyalni az erdogan picsáját!
a törököket meg nem szabad beengedni az Unióba!
.
abramovics voltam, s vagyok

góbé írta...


Szóval azt mondod Abra, hogy Német/Francia/bármely európai országban Leila majd akkor viselhet csadort, ha Helgát sem fogják börtönbe zárni, megkövezni, ha toplesszezik a Vörös tenger, vagy a Perzsa öböl bármely fürdőhelyén? Nagyon igazad van!