2017. március 29., szerda

SZÁMSZERÍJ ÉS RAKÉTA

Kaposvár 2015 MTI Fotó: Varga György
Mai hír, hogy Széles Gábor cége, az Ikarus mégsem az örökmozgót fogja gyártani, hanem a technológiai fejlődés jegyében cseppfolyós földgázzal üzemeltetett buszok gyártásába vág bele.
Igen, kedves olvasó, jól látod, nem elektromos meghajtású jármű, nem is üzemanyagcellával üzemeltetett busz készül, hanem a gázüzemű buszt kívánják eladni neked, mint technikai vívmányt, a XXI. század első negyedében, felkészül a repülőgépszárnyakra kötözött libákkal hajtott szuperszonikus utasszállító repülőgép.
A gyártás beindítását az indokolja, hogy ez az üzemeltetés környezetbarátabb, mint az eddigiek.
Ez persze nem biztos, hogy így lesz, erre majd csak a mérések után derülhet fény, de hogy a buszok szebbek lesznek az eddigieknél, az már most is biztos, hiszen púp lesz a tetejükön, mint a teremtés legesztétikusabb állatának hátán.
Hogy melyik az?
A helyes megfejtők között egy marék datolyát sorsolok ki.




Modulo elektromos busz
Tetszik nekem ez a megfogalmazás: környezetbarátabb buszok.
Nem, nem környezetbarát, hanem környezetbarátabb, ami igen rokonszenves megfogalmazás, hiszen a derék olvasó pozitív üzenetet kap, miközben olyan, mint a hajó kapitánya, aki bekiabál a szócsőbe? Gépház! Mennyi?
Harminc!

Mi harminc?
Mi mennyi?
Olyan ez, mint a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, mely tulajdonképpen egy befejezetlen mondat, - a vége - "Bangladesnél" - lemaradt.
Szeretett kormányunk így olyan, mint a mesebeli okos lány, hozott is, meg nem is, adott is, meg nem is -  aztán ha valaki belekérdez a dologba, meg lehet  magyarázni: egyelőre még nem teljesítünk jól, de már jobban, mint például Etiópia, habár ez nem biztos...



Merthogy a magyar munkás termelékenysége is csökkent az évek során, az uniós átlaghoz, de még a visegrádi négyekhez képest is egyre kevesebbet képes termelni.
Ez az egyik ára a teljes foglalkoztatottság hajszolásának, mely célkitűzésnek ugyan szép, de ha nincs alátámasztva a gazdaság fejlődésével, akkor ide vezet - az alacsony hozzáadott értékű munkák rontják az amúgy sem fényes statisztikát.
Anno a szocializmusban a házon belüli munkanélküliség volt divatban, ma a nemzetgazdaságon belül hasonló a helyzet, merthogy bármennyire is iparkodunk produktív tevékenységnek eladni az árokpartok kapirgálását, azt azért tudjuk, hogy új értéket nem hozunk létre.
Csak a nyomorult munkanélkülit csicskáztatjuk, hadd érezze a polgármester baráti támogatását és tudja, hova kell behúzni majd azt a rohadt ikszet.
Ami azt illeti, egyetlen gazdasági mutatóban sem tudunk jobb eredményt felmutatni, mint a hozzánk hasonló gazdasági helyzetben levő országok, kivéve talán a korrupció mértékét, mely meghaladja a nemzetközi átlagot...



Sebaj, hiszen jövőnk biztosított, hiszen tagjai vagyunk a visegrádi négyeknek, melyek Orbán szerint az európai jövő hordozói, hiszen modern társadalmak, de megmaradtak a keresztény fundamentumoknál, ezzel pedig versenyelőnyre tettek szert a halódó és rothadó nyugat-európai társadalmakkal szemben.
Ezek a társadalmak nem segélyalapúak, hanem munkaalapú társadalmak, és erős a hitük a családokban, ami szintén versenyelőny.
Ezt mi is alátámaszthatjuk, mert erős a hitünk az Orbán-családban, akiben meg nem, annak hamar leesik a létrája...
Ha én nyugati politikus lennék, mélyen elgondolkodnék az elmondottakon, felködlenének előttem a magyar gazdaságba számolatlanul öntött euromilliárdok, és megfogadnám a tanácsot, befejezném a segélyalapú magyar gazdaság támogatását és azonnal lekapcsolnám Magyarországot a lélegeztetőgépről.



Ezen túl már csak a reklámadó módosítása a lényeges - Simicska megint örvendezhet -  és a
Ezen kissé csodálkoztam, hiszen van belőlük annyi, mint a tenger...
Csak emlékeztetném a pártokat arra, hogy a külföldön dolgozó magyarok választójogát technikailag korlátozza a kormány, lehetne esetleg követelni a határontúliakkal egyező szabályok alkalmazását is a választások alkalmával.
Több tárgykörben is értelmes dolog lenne referendumot kezdeményezni, például a politikusok egészségi állapotának közérdekű adattá nyilvánításáról, meg  közpénzek felhasználásával kapcsolatos döntéshozók magasabb szintű büntetőjogi felelősségéről, de biztosan volna még más is...

 A szocialista Bangóné igazmondása szórakoztató, ugyanis megnézte a riportot, melyben szó esett a hajdani szakszervezeti vezető irodájában található háromszázezer forintos falióráról, majd azt találta mondani Gaskó Istvánról, hogy ekkora köcsögöt már régen látott.


Lenne itt még mit csiszolgatni a demokrácián, csak előbb meg kellene találni, mert mintha 2010 után elveszett volna a szép új világ megteremtése során.


:O)))

8 megjegyzés:

Olasz Ildikó írta...

Azt hiszem kár volt ma ilyen hajnali órán (fél 10) bekapcsolni a gépet. Csak rontok az egészségi állapotomon.
- Elképzeltem, hogy mitől lesz gazdaságos, és környezetbarátabb az a busz, ami pl. egy óriási tankot cipel a tetején, növelve a légellenállást. Na persze azt a fontos tényezőt, hogy meg kell támogatni Széles Gábort, hogy megint tudja fuvarozni a CÖF-öt. Valószínűleg a jövőben megint szükség lesz a támogatásukra.

promenad írta...

A "köcsögnél" találóbb jelzőt nehéz lenne kitalálni erre a hétpróbás Gaskóra !

Kibic37 írta...

Ha emlékezetem nem csal, ilyen buszokat már láttam közlekedni. Valamikor a 60-70-es években Bukarestben. Ritka randák voltak...
Amúgy szívesen megnéznék közelről egy ilyen "repülőgépszárnyakra kötözött libákkal hajtott szuperszonikus utasszállító repülőgép"-et :))))))

Pupu, van egy törés a szövegben. A Simicska öröméről szóló mondat befejezetlen. Pedig engem érdekelt volna a folytatás.

Cereus írta...


PuPu!
Csak nem gondoltad, hogy a 20.-k század közepétől fejlődésképtelen "széles tenyerű
feje nagy" olyan innovációval áll elő, ami előtt Európa térdre borul ?
A busz ment lóvontatással, faszéngázzal, benzinnel, gázolajjal füstölve , nem is értem
a vágyadat az elektromos hajtásra. Mire ez a nagy sietség. Meg a kockázatok.Mert ráérünk arra még 50 év múlva is.

Cereus írta...


Bocs PuPu !

Azért ez a Gaskó "olcsón" vett faliórája mellett is egy buta, hitvány, gazember.

Jutka írta...

Az Olga is ezt a faliórát meg a függönyöket firtatta hosszú perceken keresztül
Ez lenne a Gaskó legfőbb "bűne"?
Sokkal többet vártam volna el, és felkészültséget. Ez már a bulvár szintjén van.

nemóvatos írta...

Cereus!
Márpedig a Gaskó nem buta. Ellenben akiket (meg)vezetett?
Egyéb:
A külföldön élő magyarok szavazási módjáról a Gulyás gyerek azt találta mondani Mészáros Antóniánál, hogy aki lakóhelyet létesít külföldön, az szavazhat levélben.
Talán érdemes lenne ezzel is foglalkoznia az ellenzéknek.

talalom írta...

Nem is értem ezt a müszist. Állítólag megvan neki már a csodacellája, akkor miért nem a gravitáció erejével hajtja a csodabuszát?