2017. október 27., péntek

KISHANTOS A VÍGSZÍNHÁZBAN

A magyar bohózat most éppen ott tart, hogy kirúgták Marton Lászlót a Vígszínházból.
Még nem tépkedik ki képeit a lapok archívumaiból (vannak még ilyenek?), még nem nyilvánították munkáit a judeoplutokrata bolsevik ízlés deviáns megnyilatkozásainak, ez még nem a nácizmus, ez még csak a Kristallnacht.
A sok szemforgató nyaller szolidaritásról pofázik, miközben prejudikál, bíróvá tolja fel magát egy zavaros ügyben.
Megtagadják a legminimálisabb együttérzést is a korszakos magyar rendezőtől, aki nélkül a Vígszínház soha nem lett volna, és már soha nem is lesz az, ami volt - nem lesz európai színházi műhely.
Helyette lesz még egy magyarkodó dalitársulattal több, igazodva Orbán Viktor legendásan kifinomult izléséhez, melyet jól példáz a Nemzeti Színház Honthy Hanna kiskalapját idéző épülete, meg a Budai Vár átalakítása - Ferenc József szellemében.


Nem irigylem Eszenyi Enikőt, kétségkívül nehéz helyzetben, egyúttal súlyos tévedésben is van, azt hiszi, gerince árán megúszhatja a dolgot, majd éppen ő kimarad a jóból.
Hát téved, nézze meg Gyárfás sorsát és töprengjen el azon, hogy rendelkezik-e hasonló beágyazottsággal a nemzetközi színházi szakmában, vagy mellette is csak olyan módon állnak majd ki, mint ő tette, teszi Martonnal.
Ha ő olvassa fel az ítéletet, az nem fog számára egérutat nyitni, legfeljebb kap majd egy asztalt Szili Katalin asztalával szemben, nézegethetik majd egymást.
A módszer ismert. 

Ha valakinek a helye kell, először meg kell vádolni köztörvényes bűncselekménnyel, vagy érzékeltetni kell, hogy akár ez is lehet a vádból, majd le kell ülni a pálya szélére és figyelni a vergődő áldozatot, akit aztán már önállóan tépnek darabokra a magukat ünneplő, fennkölt eszmeiségű, de nem túl értelmes piranhák.

Marton László is tévedett, mert azt hitte, hogy megússza azzal, hogy bocsánatot kér azért, ha valakit sértett volna a közeledése, ami soha nem csapott át erőszakba.
Ha valaki nem akarta tűrni, módja volt nemet mondani, Marton nem tett semmit, hogy ezért bosszút álljon, vagy pályáján ellehetetlenítse a fiatal nőt, merthogy ma már csupa-csupa tizenhat évesről, meg gimnazistáról folyik a lotyogás, jóllehet az "áldozatok" egy része a (kiheréletlen) kecskével is megtiszteltette volna magát egy nyúlfarknyi szerepért.
Az érintett nők közül a botrány kirobbantóján kívül egyetlen vállalta a nevét, ő is azt nyilatkozta, hogy a rendező közeledését nem élte meg zaklatásként, és ez szerintem a normális álláspont, hiszen holnap Schilling Árpád is sorra kerülhet, ha szétrugdalja az előszobában a cipőjét, vagy túlzottan beleéli magát valamelyik helyzetgyakorlatba.
Végülis még egy színházban sem könnyű szétválogatni a szerepeket: Hölgyem, felpróbálnám Önt férfiként, vagy meg szeretném pocséklani főrendezőként...
Ezt mindig az adott szituáció dönti el, és ezt utólag, évek múltán eldönteni reménytelen.



Marton László helyében perelnék, a sok nevetlen hősnő vállalja a nevét, aztán bizonyítsa azt, hogy állítása nyilvánosságrahozatalához érdeke fűződik, majd magát a szituációt, merthogy a bizonyítási teher azon van, aki állít valamit.
És most már van konkrét anyagi sérelem is, azt is lehet követelni a kissé már molyrágta művésznőkön.

Nem kell velük a bulvárban vitázni, nem kell azzal törődni, mit mondanak - mondjanak, amit akarnak.
De akkor bizonyítsák is.
Lehet a korabeli BMW hátsó ülésén egyik szemünkkel az előttünk térdelő csúnyáját, másikkal a Nemzeti Nagycirkuszt nézegetni, aztán jöhet a nagyhalál, a sértett szűz zokogásával egybekötve.
És még csak meztelenre se kell vetkőzni hozzá, itt a rendezőt nem Schillingnek, hanem Orbánnak hívják, vagy Habonynak, esetleg másnak - etikátlan selejtember mindig akad.
Ez az ügy iskolapéldája annak, hogy miként lehet egy rendes hajtóvadászatot megszervezni.
Miközben az erdőt akarjuk megszerezni, előtte el kell lehetetleníteni lakóit.
Most éppen a Szent István körúton találjuk Kishantost, javában folyik a permetezés glialkával, meg a termő parcellák felszántása - a majdani tulajdonos már a kapun belül van.

Nálunk a tehetséges gázszerelő leszármazottai is tehetségesek, és ez így van színházi körökben is...


Rettenetes elnézni, ahogy becsületben megőszült művészek és művésznők rettegve szlalomoznak az Orbán-rendszer sziklái között, próbálva őrizgetni egzisztenciájukat és emberi tartásuk roncsait.
Na, ez az, ami velejéig erkölcstelen és embertelen a diktatúrában, a fortélyos félelem és a jellemtelenség üli torát.

Ha azt érzik, hogy az áldozat fél, ezek addig ütik, míg mozog.
Ha viszont számukra is van kockázat, akkor azért van, hogy meghátrálnak, csak ehhez meg kell tanulni, hogy legalább akkor ne rettegjünk, mikor már nincs vesztenivalónk.
Lehet, hogy Marton bepróbálkozott néhány nőnél az elmúlt években, hetvenöt éves, ideje éppen volt rá.

Az élet már csak ilyen, a nő metakommunikációja alapján a férfi kezdeményez, aztán a nő - függően menstruációs ciklusa fázisától - dönt: vagy belemegy a kalandba, vagy visszautasítja a delikvenst, mert éppen fogékony állapotában inkább a havi fix fizetést abszolváló színházi asztalost tartja jobb választásnak leendő gyermeke szempontjából.
Az ember bonyolult szerkezet, emellett olyan, mint a Trabant - megy, de maga sem tudja miért és hova...


Drukkolok, hogy Marton Lászlónak megjöjjön a bátorsága, felszívja magát és nekimenjen üldözőinek.
Sajnos erre kevés az esély, emberek milliói estek áldozatul annak a tévedésnek, hogy ha ellenállás nélkül engednek a zsarnokoknak, akkor megúszhatják.
Soha.
Viszont ez a társadalom már nagybeteg, itt a kutyafalka mentalitása érvényesül - a falka sebesült tagját széttépik a többiek.
Sajnálom azokat is, akik magukat demokratáknak hiszik, miközben éppen kiszolgálják a hatalmat, a zsarnokságot.

Nem elég hőbörögni ugyanis valami elvont, szép eszme nevében, néha gondolkodni is kellene.

Álom...

P.S: Még mielőtt rázendítene a kórus a "kövezzük meg!" tradicionális nótájára, tájékoztatásul elmondanám, hogy ez a poszt nem Marton Lászlóról, hanem a szolidaritás hiányáról és a majdan bekövetkező mélységes csalódásokról szól.
És kérem, ha lehet, ne engem méltassatok, én többé-kevésbé elégedett vagyok magammal és nem hiszem, hogy ebből az állapotomból ki tudnátok billenteni...

:O)))

26 megjegyzés:

Kapat írta...

Valahol Európában : "Gyerekek! Könyörgöm, akasszuk fel!"
Hát nem egyszerűbb lenne? Vége lenne a történetnek és mindenki elégedetten hátradőlhetne. Azt hittem, a bocsánatkéréssel vége.
De nem, úgylátszik, a vérszag bódító. Vigyük végig ami elkezdődött, hiszen áldozatunk még mozog.
Ilyenek vagyunk! Minél jobban tekergetik a mi nyakunkat, annál jobban felhorgad bennünk az érzés, végre! mi is falkában üthetünk valakit. Nincs mérték, nincs határ. Igazi harcos népség, jó szórakozást annak aki ezt élvezi!

1970 írta...

"Viszont ez a társadalom már nagybeteg, itt a kutyafalka mentalitása érvényesül - a falka sebesült tagját széttépik a többiek.
Sajnálom azokat is, akik magukat demokratáknak hiszik, miközben éppen kiszolgálják a hatalmat, a zsarnokságot.
Nem elég hőbörögni ugyanis valami elvont, szép eszme nevében, néha gondolkodni is kellene."

Kedves Pupu!

Sajnálom, én megteszem, mármint a méltatást...
A fenti sorok ui. nagyon fontos, hogy megfogalmazódtak.

(Egy rossz pillanatomban az ATV-re kapcsoltam, ahol éppen Fodor G. bizonygatta, hogy ma Magyarországon demokrácia van, mert ő ezt most itt elmondhatja, amit elmond. A fentiek egy kicsit erről is szólnak. Egyszerűen hihetetlen, hogy ez az ember még mindig ezeket az unalomig ismételt buta paneleket mondja - halvány fogalma sincs szerintem a társadalmi valóságról!)

glorianna írta...

Igazad van, Pupu. Sajnos :S

Villon írta...

Van itt egy dolog, amirol ugy gondolom keves szo esik.
Azt tobben kifejtettek, hogy az "aldozat" relative egy kiskoru tapasztalatlan fruska volt, akinek nem volt eleg elettapasztalata viselkedni, ill kikerulni a buktatokat.
Nos az illeto mar nem egy "fruska", tehat illene, hogy nemi elettapasztalattal rendelkezzek. Azert azt megkerdeznem tole, hogy egy botlasert elfogadhhatonak tartja e, hogy totalisan tonkretegye egy ember eletet? Remelem lesznek akik ezt az orra ala dorgolik. Serelmek vannak, voltak es lesznek. Persze neha az "okosabb" enged. Tartok attol, hogy a sertett az ilyen modon bizonyitott "okossagaert" meg sulyosan es velemenyem szerint megerdemelten lakolni fog. Mert ugyebar ket ember kozotti megoldatlan konfliktusert nem csak egy ember felelos...

Villon írta...

Ui; Remelem lessz egy par gerinces ember aki ezt a not ki fogja fulyulni a szinpadon.

Cereus írta...


PuPu !

Itt nem történt más, mint győzedelmeskedtek a kielégítetlen,becstelen, számító,
sunyi kurvák !
Mert az örömlányoktól, minden jó elvárható,(gondolta Marton is, és amiben naiv volt) minden rossz kitelik !!!
Hej, és milyen sokan vannak...

oxenos írta...

Szóval. Ez a szinésznő húsz évig gyötörtette magát, amíg nem bírta tovább és kiborított. Férje, rendezője, még nagyobb bocsánatkérést vár, sőt. Én meg, aki a jó életben nem hallottam ezt a nevet, beleszaladtam egy youtube felvételbe, ahol a férj által rendezett darabban a feleség anyaszült meztelenül fütykösön ragad...mit ragad, sőt..két férfit, majd egy harmadikat a szoknyája alá enged..valahogy sikerült eszerint felöltözni, de minek...Én, a bárdolatlan, ezen több szempontból is okádásközelbe kerültem. EZEK követelnek egy húsz évvel ezelőtti minekhíjjam parasztság miatt megalázkodást? EZ az előadás fut telt nézőtér előtt, esetleg még támogatva is? Azt már csak lehiggadva kérdezem, hogy minek a szinésznő nyilván nem semmi gázsiját kidobni...a Szada-Mogyoród út mentén több hölgyet is találni, akik töredék ennyiért nagyobb átéléssel szerepelhetnének a darabban..

Valaki, aki nagyon unja írta...

Mese ez. Gyerekek vagyunk. Várjuk, hogy győzzön az igazság, mert annak úgy kell lenni, különben nem ér. Pedig most valószínű nem fog. Sikerült tönkretenni egy embert. Engem a színház nem érdekel.

Most elolvastam két nemvállalomanevem "áldozat", de ha kell majd, esetleg mégis beszámolóját, és bevetve minden szellemi tartalékomat, megpróbáltam elképzelni, amint egy férfi, akit egyébként bírok, leül mellém, és áttéved a keze a combomra kéretlen-hivatlan. Mit tennék? Kicsit nehéz volt a szitu, engem is befolyásolnak az események, de aztán biztosan éreztem, nem lennék lelkibeteg tőle. Ha nem bírnám az illetőt, és úgy közeledne, biztos, hogy akkorát csapnék a kezére, hogy lennének tanúi.

Az fix, hogy nem zokognék a tévében - húsz év után pláne. Túl van játszva, kissé. Nagyon. Kicsit ripacsos.

Marton László nyilván kedvelte, kedveli a női nemet, annak minden testrészével, hajlatával, domborulatával. Azt el tudom képzelni, hogy élete során mindig kéznél lévő nők, hozzászoktatták ahhoz, hogy a Terülj asztalka sosem üres. Kedvére karolhatta át őket, simogathatta meg. Aki nem szerette, elhúzódott, esetleg szólt is. Aki elviselte, ott maradt.
Volt választásuk, én ezt fontosnak tartom, lényeges részlet. S ami abszolút tanulság: ha nem akarom, nem hagyom. Ha nem tudok kiállni magamért, azért ne mást hibáztassak.

Marton helyében azt mondanám: Igen, szeretem őket. Jól esik megérinteni mindegyiket, melyik egészséges férfinak ne esne jól, de mindig tiszteletben tartottam a döntésüket. Elkényeztettek, viszontszerettek. Néha megtörténhetett, hogy nem értettem az első jelzéseket, de amint egyértelművé vált, elléptem. Sosem gondoltam tárgyként egy nőre. Semmit nem akartam, amit nem akartak. Hogy ki hogyan közeledik a másik nemhez, sok minden befolyásolja. Ennek kitárgyalására csak akkor lenne jog, ha erőszak történt volna, így nem, a közeledésem a nőkhöz nem közügy. Nincs mit szégyelljek.

Aztán mindenki mondhat, amit akar. Minden csoda három napig tart. Jön az új cirkusz.

Borzasztó jó lenne, ha csak ennyi "baj" lenne férfi és nő között - gondolok például a hetente egy nőre, aki családon belüli erőszak következtében hal meg. Ezen nem görcsölnek ennyit ezek az erkölcsileg hó tisztaságú drága emberek. Ez nem gond?

Olvasom, megszüntették a munkaviszonyát, vizsgálat indul ellene. A Vígszínház megtisztult. (??) Halleluja!
És megint hallgat mindenki. Lukács, Tahi Tóth, Venczel, Hegedűs D., Igó, Hegyi Barbara s a többiek - nincs mondanivaló?

Ez az ország mindig az érzelmei alapján dönt - és mindig rosszul. Ezért lehet népszerű Döbrögi és a fővadászmester mosolygó jancsi. Ezért lesz újra áldozat. Lesz min sírni újabb ezer évig, ha még lesz, aki sírjon.

Kapat írta...

Valaki, aki nagyon unja..!

Egyetértünk! T Ö K É L E T E S!!!

Geza írta...

Bocsi PuPu, de most meg leszel meltatva. Maskent szolva, Te leszel az Aldozata a Meltatasomnak. A szellel szembeni pisaalaas neheezseget nem elfelejtve (es meltatva - meeg akkor is, ha semmi haszna nincs) meg kell hogy jegyezzem, tevedsz, ha azt hiszed, hogy a falka szellem az csak a csokeveny (egyebkent, igen, csokeveny) magyar tarsadalomra jellemzo, ees hogy ennek az egyetlen forrasa Orbaan. Ketsegtelen, hogy az aaltala femjelzett bunko brutalitas katalizalja a tapasztalt reemiszto falkaszellemet, de ez sajnos TELJESEN HASONLO moodon a szabad, felvilagosult, demokratikus, liberalis tarsadalmakban is letezik. Ismerek eseteket, ahol a tarsadalom "kreemje" [un. tanult emberek] egy tobb ezres falkaban hajtottak el hasonlo ugybe keveredett jool ismert maasik tanult embert. Valoban, a per (innen) egy joo otletnek tunik, de haat ugye innen neezve minden maas.

Mondhatnaam megint, hogy nyugodj bele, az emberek ilyenek, de haat mindenkinek maas az hozzaszokaasi idoskaalaaja.

PuPu írta...

Kedves Valaki,
mindennel egyetértek, de ez a csoda addig tart, míg Eszenyi le nem mond - a Gyárfás-ügynek is akkor lett vége, mikor Gyárfás lemondott, azóta a beszélő fóka megint pénzért lubickol, a sportág meg a Fideszé lett.
Ismerni kell ezeket, ezek nem hagyják ott a prédát, míg csak ki nem nyúlik...

:O)))

Lehet-e... írta...

Cirkuszt a népnek...

http://www.borsonline.hu/celeb/robbanas-elott-a-masik-szinhazi-botrany-a-szakma-mar-tudja-ki-a-kovetkezo/142021

http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/megszolalt-sarosdi-lilla-birosagon-latna-szivesen-martont/37nwyxh?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso

pleinair írta...


Mint Kapat, én is azt hittem, hogy miután Marton bocsánatot kért a 8-10 panaszostól, meg a hallgatag névtelen többiektől, ráadásul önként lemondott a főrendezői oktatói pozíciójáról, az ügynek vége lesz.
Nem akarom, hogy az áldozattá vált Marton László iránti együttérzés a másik végletbe sodorjon. Mert a tények tények maradtak. Ezt - becsületére legyen mondva, - Marton se tagadja . Viszont az, hogy a színházigazgató, Eszenyi Enikő kirúgta, kegyetlen és visszataszító túlzás. Gondolom Eszenyi a saját felelősségét is hamarjában Martonra akarta hárítani. Bár tagadta, állítólag tudott a történtekről. Az ügy kirobbanását megelőző napokban is felkereste valaki a főrendező viselkedése miatti panaszával. Ennek ellenére Eszenyi ahelyett, hogy házon belül lerendezte volna az ügyet, szemet hunyt fölötte. Pedig ha igazgatóként időben rákoppintott volna a probléma okozójának "orrára", talán nem fajul idáig a helyzet.

pleinair írta...


Azon töprengek, vajon meri-e valamelyik színház ezek után rendezőként alkalmazni Marton Lászlót? Egy idő után biztos, csak addig nehogy bejöjjön Verebes jóslata.

bélustata írta...

ez borzasztóra sikerült...... nem is olvastam végig...

"micsoda életmű " phhhhhh:(( egy tányér húslevesben egy hajszál IS SOK !! mindegy ki és miért borítja ki a szart..attól az még penetráns marad :((

PuPu írta...

Kedves pleinair, még mielőtt itt összemosnánk mindent mindennel, itt van egyetlen valaki, akiben borzalmas törést okozott Marton viselkedése húsz év és egy-két Schilling rendezés elmúltával, meg van még egyetlen valaki, aki aki névvel vállalja, hogy ő is tapasztalt olyat, hogy Marton közeledett hozzá, igaz, ezt ő nem élte meg zaklatásnak.
És van egy arctalan massza - állítólag nyolcan, akik majd ha szükség lesz rá (kinek?), akkor névvel is vállalnak olyan történeteket, hogy Marton rátette a combjukra a kezét, megsimogatta őket, stb.
Olyan egy sincs, aki erőszakra panaszkodott volna.
A televízióban állandóan gyereklányokról beszélnek, én meg azt mondom, hogy ezek nők voltak, pontosan tudták mi történik, módjukban állt tiltakozni, és aki ezt tette, annál azonnal meg is szűnt Marton közeledése.
Utána sem állt bosszút, nem akadályozta meg a színészi pályán történő érvényesülésüket, némelyik az eset bekövetkeztekor mégcsak színész sem volt - ez az egész innentől abszurd.
Az esetleges közeledést Marton sem tagadja, miért is tenné, a csokoládégyárban a bonbon-soron is bekapnak egy-két szemet az ott dolgozók, ha megkívánják.
Azért egyébként egyetlen nő sem szokott megsértődni, ha megkívánják, és Marton nem a csatornatisztító, füttyögető segédmunkás kategória, ha valamelyik nőhöz közeledett, az leginkább megtisztelve érezte magát, aztán döntött, ahogy akart, merthogy nem csak Marton farka, hanem a döntés is az ő kezében volt.
Amiért a főrendező elnézést kért, az az, ha valamelyiküket megbántotta volna a közeledése, merthogy ilyen "áldozata" is volt, igaz, később lefeküdt vele állítólag, mert azt hitte, hogy ez így divatos, de most rájött, hogy nem.
Viszont azt hiszem, ha Marton nem kért és nem adott előnyt azért, hogy tűrjék a közeledését, akkor innentől az ügy - magánügy.
Namármost, hogy mi fog történni egy esetleges bocsánatkérés után, azt itt valahol fentebb, vagy a facén még ennek bekövetkezte előtt megírtam - be is jött, szó szerint.
Van ebben az ügyben hatalommal való visszaélés, de ezt nem Marton követte el, viszont egy tiszteletre méltó pálya anullálásának sunyi és gusztustalan módszere ellen senki sem tiltakozik.
Az olyan mondatok, mint "bár tagadta, állítólag tudott a történtekről" - igencsak neccesek nem csak jogi, hanem etikai szempontből is, merthogy az állítólag nem konkrét személy, ilyet bárki mondhat, főleg név nélkül.
Valaki állítólag azt is mondja, hog tey állítólag kamasz fiúkat rontasz meg a CBA liszt-raktárában, és ezt a történetet kérésre igen szaftossá is lehet tenni, mert nincs, aki helytálljon a történetért.
Ha valaki konkrétan ezt állítja, akkor bizonyítsa is, és vállalja a következményeket, egy esetleges bírósági elmarasztalást, esetleg tetemes vagyoni kártérítést.
A módszer, amit itt is alkalmaznak, az inkvizició módszerére emlékeztet, ami bele is illik a trendbe - vissza a középkorba.
Marton már soha nem lesz aktív színházi rendező jelentős színházban, hiszen hetvenöt éves, Kiss László sem dolgozhat már soha az úszósport környékén, Eszenyi meg innentől megérdemli a sorsát.
Ennek a sok Valakinek, meg a habzó szájjal kommentelőknek nem ártott volna gondolkodni - nem utólag...

:O)))

PuPu írta...

Bélustata, neked ebbe belekezdeni is sok, talán a Riposttal meg a Blikkel kellene próbálkoznod.

:O)))

MoonRiver írta...

Van tàn valami remèny...úgy tűnik, kezd visszàjàra fordulni az ügy. Sok gyomrot megvisel màr, az enyèmet is. Egyèbkènt nincs min csodàlkozni. Jó magyar szokàs megtaposni, belerúgni a földön fekvő àldozatba. Eszenyi óriàsi lehetősèget szalasztott el, nyugodtan kiàllhatott volna a rendezője mellett. Amig nincs hivatalosan semmi, addig kàr volt neki belemennie a nagy nèpi lincselèsbe. Hàt ez van. Össztàrsadalmi bukta....osztàlyismètlèsek jövőre.

Kovács Erzsébet írta...

Polgárjogi pert tudnék javasolni Marton Lászlónak.
Ha ténylegesen nem jelenti be, hogy pert índít a rágalmazásokért, ennek soha nem lesz vége.
Mindig lesz valaki, aki a tüskét újra és újra a körme alá döfi.

Én nem politikai hátteret látok emögött, ami történik.
Itt hervadó nő lett visszautasítva, vagy szerelmi vagy szakmai téren.
És hát a bosszúálló kéjvágyó vagy hatalomvágyó öregedő nőktől mindenkit mentsen meg az Isten.

Munkaügyi Döntőbizottsági elnök is voltam még a kereső éveim alatt.
Ennek a pernek a kimenetele a munkaügyi kérdésekre is döntő lehet, mert ez a cirkusz hatalommal való visszaélés, és a visszaélést Marton László szenvedi el.

Vannak jogvesztő határidők,mérlegelni kell, mit nyer, mit veszít.Ő sem volt ártatlan, de amit Vele tettek, az túlnő minden erkölcsi határon, a vesztét okozhatják.

Ha a lelki békéjét akarja visszanyerni,per nélkül nem fog menni.
Szerintem egy pertársaságot is lehetne létrehozni, mert ez egy precedens per lenne.A primitív mocsok vásári cigányok stílusát csak az állíthatja meg, ha a társadalom elutasítja ezt a renitens megnyilvánulást, a nyilvánvaló karaktergyilkolást.

Az erkölcs a társadalom szokásjogán alapszik.
Már éppen itt lenne az ideje a paradigmaváltásnak.

nemóvatos írta...

Marton helyében én adnék egy ügyvédi megbízást munkaügyi perre a Víg színház ellen és elutaznék külföldre pihenni.
A többit majd a hangzavar elülte után......

pleinair írta...


Kedves Pupu, innen a CBA lisztraktárából kiáltom két pedofil tettem szünetében, hogy engem is felháborít Marton embertelen kicsinálása.
Kár, hogy nem adhattál neki tanácsot, hogy a keze alá került fiatal nőkkel szembeni "közeledésének" beismerését ne vigye túlzásba. Nem kellett volna lemondania a főrendezői, oktatói és Művészeti Alapban betöltött státuszáról.
Ezt én is így gondolom, nem ironizálok.
Valamilyen politikai hátsó szándékból eredően kapóra jött valakiknek, hogy fogást találtak rajta. Sajnos nem volt nehéz, mivel nem először hallottak róla a Sárosdiéhoz hasonló tartalmú történeteket.
Nagyon sajnálom, azt azért nem érdemeli meg, amit most rázúdítanak.

pleinair írta...


...és kedves Pupu, még annyit, hogy azzal együtt, hogy nagyon-nagyon jó a blogod, hitelesebb lenne a véleményed, ha nem szelidítenéd "közeledéssé" a zaklatást. Egy, a semmiből előrántott és "puszira" felajánlott nemi szerv látványa döbbenetesen gyomorforgató hatással lehetett a vele szembesülő fiatal nőkre, akik ezt nem megtiszteltetésként, hanem megalázó szégyenként élték meg.
Nem érdemes mosdatni a szerecsent, és rákenni a tett piszkát a többségében jóhiszemű színészaspiránsokra.
Ezen már különben is túl vagyunk.
Marton utólagos szimpatikus viselkedése is bizonyítja, hogy valójában egy némi emberi gyarlósággal megvert szelíd ember, aki nem érdemli meg, hogy így elbánjanak vele.
Marton tette egy napon nem említhető Kiss Lászlóéval. Utóbbi nemi erőszak volt a javából.

Rónai Egont is felkereste egy anonim "károsult", akinek története láthatóan megrendítő és meggyőző hatással volt a műsorvezetőre.
Mindennek ellenére én is Martonnak drukkolok, mert valami nagy disznóság van a háttérben, amit a Marton-üggyel akarnak takargatni.

Kovács Erzsébet írta...

Valami társadalmi összefogásra lenne szükség, azokat a kis infókat,amit tudnak,el kellene mondani Martonnak, hogy összeálljon a kép.Mert nem kis háttér van emmögött az ügy mögött.
És példát kéne statuálni, hogy nem lehet a Pandorra szelencéjén büntetlenül babrálni, mert vannak igaz emberek, akik lebuktatják azokat, akik szemétkednek.Egy ember életét nem lehet csak így lenullázni.Még a börtönviselt is feddhetetlen 5 év múlva.De a Lillácska szecska románc beteríti, míg él.

Ezt kellene megakadályozni.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Nem tartom igaztalannak a véleményét a Rendező vs. Színésznő ügyben. De az szánalmas, hogy a Schilling-vonalról jövő támadást kormányakciónak próbálja beállítani és a magyar társadalmat szidja ennek kapcsán, mert 2014-ben " nem jól" választott.

PuPu írta...

Kedves pleinair (14:58)
A zaklatás olyan cselekmény, mely több egymást követő alkalmat feltételez, itt állítólag egyszeri cselekményről van szó - a tetejébe még az se biztos, hogy megtörtént és ha igen, akkor így történt.
Ne felejtsd el, hogy a felháborodott sértettek egy színésznő-rendező páros, akik a professzionális hatáskeltésből és a fantáziájukból élnek, ki tudja - nekem ez a történelmi háttér a partlamenttel meg a limbált kicsi, fonnyadt pöccsel felettébb hatásvadásznak tűnik, hogy a kivitelezés technikai nehézségeiről ne is beszéljünk...
És ne beszélj nőkről, hiszen nem mondta senki sem, hogy ő is a BMW hátsó ülésén térdelő rendezőt szopta volna, hanem volt, aki azt mondta, hogy a combjára tette a kezét és a lába közé nyúlt, más meg azt mondta, hogy volt testi közeledés, de azt nem élte meg zaklatásként, de lehetett olyanról is olvasni, aki zaklatott lett, de aztán visszament és hanyattvágta magát önként és dalolva...
Tudod, életed összes pasiját hírbe hozhatnád ilyen alapon, merthogy ez nagyjáből így működik minden bimbózó párkapcsolatban, azzal kiegészítve, hogy a kísérleteket általában megelőzik a nő metakommunikatív jelzései, melyeket később bátran le lehet tagadni.
Kiss László ügye más, ő egy fiatal elkényeztetett fiúfalka tagjaként tette, amit tett, elítélték érte, majd eltelt negyven év és előjött a történettel a Nemzeti Fóka, aki azóta úgy tesz az egész úszószövetségre magasról, mintha semmi köze nem lenne két sikeres sportember legyilkolásához.
Kiváncsi leszek a szerződésre, mellyel Orbánék fizettek neki, most kell majd nyilvánosságra hozni, és akkor lehet összeadni, mibe került nekünk az úszósport tönkretétele.
De mindegy is, valószínűleg majd most jön még egy-két rendező meg színigazgató, aztán Viktor besöpri a színházakat is a zsákba, ti meg elégedettek lehettek, megvédtétek a kopott mucus húsz évvel ezelőtti harmatos szűzességét.
Mindig elszomorodok ezeken a dolgokon, okos emberek állnak be eszköznek hülye ügyek mögé...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Névtelen, klikkelj már máskor a Név/URL karikába és adj valami nevet magadnak, lehet ez akár a "Drámai szende" is...
A nép meg választ, és én nem szoktam azt írni, hogy rosszul választott, mert olyan, hogy nép nincsen, van Kis Jóska meg Szoppantyús Csilla, és lehet, hogy egyikük jól választott, mikor a Fideszre szavazott, a másik meg rosszul, ezt a saját élethelyzetük dönti el.
Schilling vonal meg nincs, van egy ember, aki neves rendező szeretne lenni, sikere ha van, egy általa gründolt rétegszínházban van, mely a magyar színházi élet perifériáján lottyadtan limbálózik a nézők szeme előtt, neki meg van két gyereke, pénz kell.
És lehet, van az a pénz, amiért még egy szilárd jellemű botrány-rendező is felháborodik.
Neki aztán igazán nem okozhat gondot eszközként használni egy nőt, , hiszen rendezőként jórészt ebből él, az asszony meg - mint tudjuk - ingatag...
Bonyolult dolgok ezek, ha bonyolítjuk, egyébként meg a férfi-nő örök harcának egy mocskos csatatere...
:O)))