2017. október 19., csütörtök

SZÍNHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG

És színész benne minden férfi és nő:
Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár
Életében.

Aztán vagy megkapja, vagy nem, sok mindentől függ - közöttük első a tehetség, de lehetnek éppen más szempontok is.
Azt szokták mondani, hogy a tehetség eget kér, de az is eget kér, akinél ez hiánycikk, aztán ki ezzel, ki azzal pótolja hiányosságait.
Van, aki személyes adottságait használja, van, aki dolgozik vadul, de a művészeti szakmákban ez kevés, a kistehetségű delikvensből a sok munka sem csinál szobrászt, legfeljebb ügyes kőfaragót.
A megkeseredett emberek aztán bosszút állnak a világon, a kisemberek a nagyokon és az első adandó alkalmat kihasználva magyarázatot találnak saját sorsukra.
A magyarázat egyetlen bekezdése sem tartalmazza a "nem voltam eléggé tehetséges" szófordulatot...


Nem szeretem a húsz év utáni igazlátókat, még akkor sem, ha esetleg igazuk lenne.
Nem szeretem őket, mert ott bújkál bennem a gondolat, hogy bizonyára azon morfondíroznak, hogy mi lett volna, ha megpuszilják a Nagyhatalmú Főrendező kukacát, lehet, ma ők lennének Jászai  Mari vagy Blaha Lujza.
De az is lehet, hogy a puszi elmaradása csak a meghökkenés műve volt - nem volt idő alaposan átgondolni a dolgot, ez okozhatta a balesetet.
Tulajdonképpen egy férfi és egy nő között annyi minden dolog megeshet, és aki meg tudja nekem mondani, hogy húsz évvel ezelőtt egy nő milyen előzmények után és milyen reményekkel szállt be egy neves és a szakmában hatalommal bíró ember autójába, az valószínűleg hazudik.
Lehet, előtte ivott kicsit, lehet, bolondozott kicsit, kacérkodott a kocsi tulajdonosával, de meghökkent az elé táruló látványtól, és tiltakozott.
Olyan ez kicsit, mint amikor egy nő felmegy egy férfi lakására - ha a nő női mivoltában teszi ezt, lehet, hogy nem fekszik le, de határozottan megsértődik, ha még csak kísérlet sem történik megpocsékolására.


Vajon mire számít egy nő ilyen helyzetben?
Olvasópróbára a BMW-ben?
Vagy lágy szerelmi vallomásra?
Ugyan - az ominózus történetben az "áldozat" elmúlt húsz éves, és nem a XIX. századról beszélünk, nem a Szűzanya Bánatos Leányainak zárdájáról, hanem színművész iparitanulókról, akik abban a közegben, melyben éltek meglehetősen szabadosan viselkedtek.
Erőszak nem történt, a neves rendező javasolt valamit, a névtelen színésznő-palánta nem fogadta el a javaslatot, erre a neves rendező megrántotta a vállát - ha nem, hát nem... - és részéről az ügy el lett felejtve.
Nem hiszem, hogy a kocsisorra kellett volna járnia az esettől meghasonulva...
Azt hiszem, a polgári életben is vannak ilyen helyzetek, főnökök és beosztottak, neves emberek és névtelen rajongóik könnyen keveredhetnek ilyen történetekbe.
Még csak ekkora nagy embernek sem kell lenni, mint amekkora a mocskosrohadtszemétláda rendező volt, sokkal kisebb emberek előtt is rázzák a seggüket a szépasszonyok, ha azoknak van kis hatalmuk.


A hatalom ugyanis erős afrodiziákum, vonzza a nőket, és azok képesek sok mindenre, beleértve csáberejük latba vetését is  ( persze nem mindenki...) azért, hogy bizonyítsák - legfőképpen a többi nő előtt -, hogy a legerősebb hím bojtos farka az ő kezükben van...
Még csak nem is anyagi előnyökért, hanem hiúságból, vélt presztízsből, abból, hogy így azt érzékelhet a külvilág, hogy ők is részesei a hatalomnak.
Mint amikor az alezredes felesége elkezdi utasítgatni a beosztottakat, mígcsak egy tökös főhadnagy el nem küldi a csillagokat fényesíteni a férje paroliján...
A dolog egyébként érdektelen, de jellemző a magyar viszonyokra.
Torgyán doktor mondta egyszer, hogy szépasszonyt f@sszal, ügyvédet perrel fenyegetni nem lehet - most valószínűleg egy kivételről van szó.
Tovább csökkenti az ügy szépségét, hogy a "sértett" férje színházi rendezőként azon a pályán a harmadik alabárdos, melyen a "gyanúsított" Lear királyt adja, ha érti a kedves olvasó, mire gondolok.


Viszont már megint van min sopánkodni, hiszen a "sértett" elmondta, hogy "A Margit hídnál – sosem feledem a képet – oldara nézek, látom a parlamentet, és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt, “Puszild meg!“ – hallom az instrukciòt."
De ő hősiesen nem puszilta meg, ami nem is csoda, a szerkezet mérete és állapota maga lehetett a sértett női mivoltának tömény kritikája.
A "sértett" nem volt beosztottja, a szerep, amit kínált neki éppen az volt, amit az instrukció tartalmazott, se több, se kevesebb, ő pedig valószínűleg a sajnálatos kivétel volt a rendező szexuális pályafutása során.


Persze van olyan, ha valaki tíz éven át nem kap jelentős szerepet, hát csinál magának.
Nem vagyok nagy híve annak, hogy végigdolgozott, eredményes éveket tönkretegyenek olyanok, akiknek egy ilyen eset életük hőstette, a tetejébe még bocsánatot is kért, hogy elkövette ezt a minősíthetetlen tettet: visszautasította Élete Lehetőségét.
A Nagy Rendező is elkövetett egy hibát: mikor mostanában találkoztak, nem ismerte meg a Színésznőt, és ezzel megejtette rajta a második, minősített becsületsértést is.


Jaj, nők, csodálatosak vagytok, ha szerettek, de még csodálatosabbak, ha sértettek vagytok...



:O)))

77 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, le sem tagadhatnád, hogy férfi vagy, ez egy hímsoviniszta szöveg. Nem csoda, ha annyi "nem tetszik"et kapsz, most én is azt nyomtam. Mert tájékoztatlak arról, hogy ha egy közös buli után egy fiatal nőnek egy idősebb úr felajánlja, hogy hazaviszi (tehát nem kell taxi után rohangálni, na és az sem teljesen veszélytelen) akkor egyáltalán nem gondol mindenféle szexuális következményre, és tényleg sokként éli meg az esetet.
Ezzel együtt abban igazad van hogy az ilyesmit nem kell/ene 20 évig tartogatni, és a borítás személyes vonatkozásai kissé gyanússá teszik, hogy pont most.
Viszont egyszer már véget kellene vetrni annak a gyakorlatnak, hogy a főnökök szexuális szolgáltatás alanyaiként tekintsenek a beosztottakra.
Tudom, hogy nagy a kísértés egy ingyen numerára, de fizessen meg egy escort hölgyet, ha telik rá!

nemóvatos írta...

Mitől is "zaklatás" egy homályos körülmények között tett, egyszeri, erőszak nélküli próbálkozás?

Commune írta...

A magyar társadalom az én szememben már a nagy lászló ügyben levizsgázott sötétségből. Az újságírókkal együtt, akikről az ember azt gondolná, hogy az átlagos olaszliszkai lincselőnél azért több eszük van, pedig nincs. És ez az ügy kezd arra hasonlítani.

PuPu írta...

Kedves kekec, hol itt a hímsovinizmus?
Én csak unom, hogy ennyi szűz hiába onta vért, mégsem múlik le rólunk a bélyeg, mi vagyunk a hímsovén, vérnősző barmok a szelid galambok dúcában - csak az a baj, hogy a tapasztalatok ellentmondanak ennek.
Legyél akár a legkisebb főnök is, a kolleganők egy része egyáltaklán nem idegenkedik egy kis kedveskedéstől, úgy száll rád, mint méhecske a virágporra, - persze a korosztálynak megfelelően. A hatvan felé tartó kolleganők erkölcsei az utolsó tizenöt évben rohamosan javulnak.
Ne áltasd magad, nincs szükség erőszakra, a színművészek között meg pláne nincs.
Itt még erőszak kísérlete sem történt, mindössze annyi, hogy a nyomuló rajongónak felkínáltak valamit, ő tüzetesen szemügyre vette, ellátta magában kritikai észrevételekkel, majd szűzességét féltve elhárította az ajánlatot, mely tettéért később bocsánatot kért.
Hogy neked nem tetszik a véleményem, hát istenem, nekem meg a húsz év után tanúsított felháborodás nem tetszik, nekem a Kiss László ügyben is az a nő volt hiteles, aki a cselekmény elkövetése idején feljelentette az elkövetőket, az meg, akinek húsz év után emlékezett vissza a nunikája, hogy Kiss László benne járt, az nem annyira...
Meg egyáltalán - miért kell ezzel foglalkozni, miért nem lehet ezt két ember magánügyének tekinteni addig, míg nincs fizikai erőszak vagy lelki terror, esetleg visszatérő zaklatás?
A férfi kezdeményez, a nő dönt, ez még a természeben is így van, ez van belekódolva a férfi és a nő személyiségébe.
Emellett a szex sem bír mindenkinél egyforma jelentőséggel, van, akinél élet-halál kérdése, másnál meg egy testi szükséglet laza kielégítése, és van, hogy akivesta szűzként viselkedik, egy ordas kurva, míg esetleg van, aki lazábbra veszi a figurát, de amit ad, abban őszinte és nem nyújtja be később sem a számlát.
Ezer ember, ezerféle motiváció, hagyjuk már békében a neves öregeket, meg a névteleneket is...
:O)))

mavtelep írta...

Pupu,
100 %-ig egyet értek Veled ! ( Másrészt: 20-30-50 évvel ezelőtt még mást értettünk szexuális zaklatás alatt mint manapság, ennél meredekebb helyzetekből is ép testtel és ép lélekkel kiszálltunk...)))
Szervusztok, jó reggelt !

Commune írta...

Nem értek veled egyet Pupu! Még ha az általad leírt női viselkedési formák léteznek is, akkor is marad a kérdés szabad-e ezzel visszaélni, az "önkéntes" felajánlkozásokat elfogadni? Szerintem nem szabad.

DarthVader írta...

A zaklatást nem a fütyi teszi zaklatássá hanem az alá-fölérendeltségi viszony. Tételezzük fel, hogy hasonló kettesben a beosztott férfidolgozó veszi elő a főnöknőjének a szerszámot. Itt is a 20 év utáni comingout az eredmény vagy az azonnali kirugás? (Persze a méret azért nem mindegy...) Ha egy vállalati buli után két beosztott között kerül rá sor, a lőtéri kutyát nem érdekli.

góbé írta...


Egy valami még nem tisztázódott, ami szerintem mérvadó. A bizonyos lankadt kukac esetleges leápolása járt-e valamiféle előny - szerep, kikövezett szakmai előmenetel stb. - felajánlásával a nagyember részéről, avagy egyfajta bunkó felajánlás volt, "ha már itt vagyunk, dugjunk...".

Az első eset egy súlyos és gusztustalan visszaélés a nő kiszolgáltatott helyzetével, a második legfeljebb egy kopár suttyó "udvarlás" amit egy átlagosan egészséges mentalitás kiröhög és megállapitja ilyen a világ rosszabbik része...

Névtelen írta...

(racionális)

Putifárné megkörnyékezi Józsefet, aki ellenáll, mire a hölgy sértetten megvádolja: József erőszakoskodott velem, erre a fickót börtönbe zárják, végül kiszabadul, és tudása, esze folytán, magad pozícióba kerül. Ptufárnéról nem hallunk a történetben később, eltűnik a színen hátul a homályba.

A nők érdekesek... a mi Timikénk, aki most a nagy amerikában tanulja a nyelvet, őszinte csalódással börtönbe juttatta előző partnerét, mert az nem úgy adta elő a hölgy által elvárt sexuális aktust, mint azt remélte... azóta összejött, őszinte és igaz szerelemben, egy kicsit öregedő cukros bácsival és éli világát... felismerte a lehetőségeit, tehetségét,...

Hol lesz itt az a bíró, aki megítél egy ilyen ügyet - majd másnap nem mond föl...

Kapat írta...

Ez az "ügy" szinte eléri a habonyi magasságokat. Most erről beszél, szakért az összes médium, feledve napjaink tolvajbandájának tetteit.
A Deuts Tompika titkárnője feledhető? Érdekes módon nem volt egy apró hírecskénél több. Most ott koptatja a padokat az EU parlamentjében, hazánkat (bennünket) képviselve. Matolcsyt is a két gyönyörű szeméért szerette meg kedvese, aki egészen a feleség státuszáig küzdötte fel magát. A haszonszerzés magasiskolája, vagy öszinte vonzalom? És azok a felkínálkozó hölgyek, akik gond nélkül családokat dúlnak szét 20-30 évi házasság után, ráébresztve a férfit nagyszerűségére, vonzóságára? Ezek miért nem hírek?
Gondolkodjunk egy kicsit, a történelemben elkövetett un. "érdekességekről" is.
Tökéletes kielégítése a bulvársajtónak és a magukat végre erkölcsi magasságkba emelő nyilatkozóknak. A teremtés örök és izgató problémája a nemiség.
Számomra az is kérdés, vajon miért 20 év után ébred rá erre a méltatlan helyzetre a kiszogáltatott helyzetbe került hölgy?

Valaki, aki nagyon unja írta...

Kedves DarthVader!

Női-férfi kapcsolatban, ha munkahelyen nézem sincs alá- és fölérendeltségi viszony. Nő és férfi van. Ha valaki ezt másképp fogja föl, a másiknak kell helyretenni. Ha nem teszi, az saját döntés. Belemegyek, mert ... Nem takarózunk azzal, hogy ha nem akkor ... Ha beléptem egy helyzetbe, én felelek érte, nem a másik.
Ne vádoljuk a másikat a saját hibáinkért!
(Ez emlékeztet engem a politikára, miszerint mindenért az ellenzék a felelős. Sőt, Gyurcsány, mint patás ördög. A túrót! Azok a tömegek a felelősek, akik nem tesznek semmit, ha nem tetszik a rendszer, csak várják, hogy valaki tegyen helyettük.)
Ideje lenne a magyar közgondolkodásnak felnőni, mert a hároméves gyerek szintje a süllyesztőbe vezet.

"Persze van olyan, ha valaki tíz éven át nem kap jelentős szerepet, hát csinál magának."

Egyetértek Pupu.
Nekem Kiss László cselekedete az erőszak. Amikor a "Nem!" után a "De, mert én azt akarom!" következik. Amikor az egyik fizikai erő nagyobb, mint a másik.
Amikor a hölgy feljelent, ott és akkor, mert van miért, és x év múlva sem csinál turnét belőle. Azt értem, azt sajnálom, az nyitogatja a bicskát.

Itt semmi ilyen nem történt. Szexuális "játék", amihez nem akart csatlakozni az egyik - és? Mindennapos. Az is, ha mégis.
Nem érzem az erőszakot a mesében, egy férfit látok és egy nőt. Egy férfit, aki a saját kedvére kezdeményezett egy nőnél. Ha kezdeményezett - ez is kétesélyes. Ha így kezdeményezett, max. meg lehet róla a véleményem, hogy egy unintelligens tahó, de nem több. Ha kezdeményezett.
Egy nőt, aki most meglovagol egy helyzetet, kigúnyolva valakit, akin revansot vehet valamiért, hiszen nehéz bizonyítani az ellenkezőjét, igaz az állítást is - hacsak nincs jellegzetessége az ominózus hímtagnak.

Fölösleges, ezt érzem. Nem változtat semmin. Nincs "cél és értelem". Akkor minek? Legyen min rágódnunk?
Az amerikaiak (ha jól értettem) szintén ezt a témát nyúzzák? Ott is figyelemelterelés vagy csak nálunk?

Pletykaszint, házmesterszint ott is, itt is. Mindig van, aki hozza témát. Persze messze vannak a választások, még nincs itt az ideje Simon Gábort vezetőszáron mutogatnia tv-ben. Majd márciusban, áprilisban. Addig szórakozzunk mással.
Majd Stholék levezetnek rá egy sms-szavazást.
Az jó lesz. Trendi lesz.

PuPu írta...

Kedves Commune, a kérdésedre a választ a függelmi viszonyok adják meg.
Jelen esetben a "sértett" és az "elkövető" semmiféle függelmi viszonyban nem állt egymással, és az sem hangzott el, hogy ha eleget tesz a javaslatnak, akkor megkapja Honthy Hanna szerepkörét a következő évadban.
Én nem tartom természetellenesnek, ha egy csinos nő szexuális ajánlatokat kap férfiaktól, egészen addig, ameddig módjában áll visszautasítani a vérnősző barom közeledését.
Ennek formája meg változatos, ízlés kérdése, melyiket tolerálja a nő.
- Feljössze egy kávéra?
- Meg hát!

:O)))

Promenad írta...

"Nem szeretem a húsz év utáni igazlátókat " írod.

Én sem !

Egyébként pedig : in dubio pro reo / a kétségek a gyanusitott javára értékelendők /

Általános büntetőjogi alapelv.

Így.

talalom írta...

Nehéz most nekem: mert Pupu hímsovi, ez nem kérdés, annyira, hogy észre sem veszi. Nem baj, mi már nem fogjuk megnevelni - én mondjuk nem is akarom, nem ezért olvasom, sőt még csak azért se, mert mindig egyetértenék vele. Hanem az olyan "feljössz-egy kávéra?" dumáiért, amin mindig jókat szórakozom.
Hanem. Egy "femsovi" történet. Történelmi időkben esett meg, még fiatal voltam. Sose értettem, mi olyan fontos, titokzatos a szexben. Mi a fenéért mondjuk: "odaadom magam"? Aztán, amikor kipróbáltam, nem voltam elragadtatva. De sejtettem azért, hogy lehet valami a dologban, ha már úgy odavannak érte. Ezért elhatároztam, csak azzal "járok", aki képes ezt a titkot megfejteni. Amilyen bugyuta voltam-vagyok, ezt a szándékomat rögtön, a kapcsolat elején tisztáztam - volna. Hát a legtöbb felsőrendű úgy elmenekült, hogy csak a hátát láttam. Igaz, ez 50 évvel ezelőtt volt. Persze voltak bátrak (mindössze ketten) is: így volt néhány nagyon boldog évtizedem. (Bár egzisztenciális szempontból nem túl szerencsés, de nagyon boldog évtizedek.)
De könyörgöm, mondjátok már meg: ki, kivel, mit ebben a történetben?

Villon írta...

Errol az esetrol az jut az eszembe, hogy a vallaltnal ahol dolgoztam, "kotelezo"volt szexuialis "molesztalas" ugyeban tanfolyamon resztvenni. Minedenki meg volt ijedve, mert mint a fenti hozzaszolo megjegyezte a "vadlo" van oszzehasonlithatatlan elonyben. Az eloado a vegen megkerdezte, van e valakinek hozzaszolasa. Csak nekem volt...Ha Julis megvadolja Pistat szexualis "visszaelessel" mert az oltozoszekrenyenek az ajtajan agy mezteken noi kepet latott, akkot en szeretnek ebben az ugyben "biro" lenni. Mire az elado es mit hataroznal? Feltennek nemi kerdeseket. Pl: Kenyszeritett e valaki arra, hogy azt a meztelen kepet nezegessed? Todod e a kenyszert "bizonyitani"? Ha nem kersd meg a kijaratot surgosen, mielott hamis tanuzasert elitellek. Talakoztam "barati" tarsasagban olyan novel, aki azzal dicskedett, hogy direkt egy rossz hiru vallalathoz ment dolgozni, es a helyzetet "kihaszanlva" a vallalatot beprelte akarom mondani sikeresen jo profit csinalva megzsarlta szexualis zakalatasert. Szoval feleim az eremnek bizony van egy harmadik oldala is...

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Olvasva a hozzászólásokat úgy látom itt a "szakértelemben" nincs hiány. Egész életem során nagy tiszteletben tartottam a női nemet. Még aktív koromban ami nem gurult el, azt megpróbáltam eltolni. Amiből mára azt a tapasztalatot szereztem, hogy ettől az állatfajtól minden jó és csoda elvárható, de minden rossz és alávaló gonoszság is kitelik.

Joebacsi írta...

Kapat

ilyen az emberiség, nem kellene ebből is politikát csinálni. Bár tudom, szerinted csak a számodra nem szimpatikus emberek csinálnak ilyet.
Meg se említem Kovács "merjünk kicsik lenni" Laci bácsi makaói útját (harmincas titkárnőjét mindenkinek a feleségeként mutatta be), vagy Zsorzsi bácsit, akit a ballib legendárium ma úgy állít be mintha "saját pénzéből" támogatna bárkit is, pedig az semmi más mint kreatív adótrükkökkel megspórolt , adófizetés elől , a világban alapítványokban menekülő forró , spekulációs pénz...Bezzeg , mikor valóban a saját pénzéről van szó, a vén kujon még egy new-york-i lakást is sajnált a kidobott és megunt szeretőjétől...
http://hvg.hu/ingatlan/20110812_soros_brazil


Lehet megint trollozni meg bérkommenternek nevezni, aki rendszeresen informálódik tudhatja, hogy ti se vagytok semmivel se különbek!


Villon írta...

Joebacsi...
Az altalanositas a primitiv tanulatlan emberek "fegyvere".Ui; A gyengebbk kedveert "artatlan" emberekre is raruazza a "tobbi" buneit/ tulajdonsagait stb. Tehat ez nem a "ti se "-re vonatkozik, hanem rad kedves lelekiserult.

PuPu írta...

Te Joebácsi, nem te vagy Móricka, akinek mindenről "az" jut eszébe?
Azért eg szót a spekulációról és a pénzügyekről.
Szerintem a gazdaság fontos részét képezik, nélkülük ott bandukolhatnál a két ökör, Viki meg Gyuri mögött felettébb éhesen.
A világ mára meghaladta kissé a cserekereskedelem szintjét, és bár a pénzzel foglalkozni veszélyes, de semmivel nem veszélyesebb Intel részvényt venni, mint a Puskás Akadémiában játszó Botlábú Janiba invesztálni...
Ki itt spekulál, ki ott, aztán vagy bejönnek a várakozásai, vagy nem, ha jól spekulál Soros lesz belőle, ha rosszul, akkor a Magyar Labdarúgás Felvirágoztatója...
Valamelyiktek említette, hogy mindenki annyit ér, amennyit magának összesezdett, gondolom, Soros is és te is...

O)))

Promenad írta...

Pupunak !
Találat !
Joebacsi ledöfve.....

Joebacsi írta...

Pupu és Villon

Szerintem félreértettetek. Én minden általánosítgatás helyett csak arra akartam célozgatni, hogy szemforgatás és álfelháborodás előtt a saját portán is szét lehetne nézni. Ne értsetek félre, én is elítélem, amit Deutsch/Matolcsy tesz, de legalább ugyanennyire undorítónak tartom a Kapat féle képmutatást is, mintha ez valami fideszes specialitás lenne.
Épp ezzel kezdtem az egészet, hogy előfordul ilyen mindenhol

Soros meggazdagodását meg hagyjuk, ő maga mesélte el a híres 1998as CBS interjúban...
Egyébként meg azzal hogy naponta elmondjátok hogy a fél fidesz az ó pénzén tanult pontosan azt bizonyítjátok hogy nekem van igazam. Ez (is) bizonyítja, hogy ő nem jótékonykodott, hanem befektetett! És továbbra is fenntartom, hogy az nem az ő pénze volt, legalábbis abban az értelemben nem, hogy ha nem hozza létre az alapítványokat, akkor be kellett volna fizetnie a nagy részét adóban. Épp erre írtam, hogy mennyivel más a helyzet, amikor tényleg a sajátjáról van szó (lakás történet).
Ez természetesen nem függ össze azzal, amit általánosságban a tőzsdéről írtál, abban akár egyet is érthetünk.



Valaki, aki nagyon unja írta...

Joebacsihoz

Nekem is eszembe jutott, hogyan zülleszti le a sajtó és a média egyéb területei az átlag színvonalat. Eszembe jutott, amint éppen ezzel etetik a népet.
S a nép veszi a lapot: "Nahát, ezek a pestiek annyira züllöttek! Engem az uram még hálóingben sem látott, nemhogy anélkül!"
Meg kell botránkozni. Várják, hogy az erkölcs szobrai vidéken és "Pesten" ítéletet mondjanak, lehetőleg elítélőt. Mondják is, nincs hiba. Csám, csám ...

S az is eszembe jutott, hogy soha nem olvastam ilyen híreket, amikor gyerek voltam. Most toljuk oda a szemük elé, bár minden porcikája tiltakozik ellene egy ép személyiségű fiatalnak is, mert úgy érzi, ez már intimitás. Nem rá tartozik.
Jól érzi.
Megérinteni egy másik embert nem bűn mindaddig, amíg mindketten élvezik ezt, történjen ez az érintés bárhol a testen.
De ez a kreálmány naturálisan löki az arcába azt, hogy ez nem jó. Lehúzza az együttlétet valami mocskos szintre, amitől elzárkózna, ha tudna. De erőszakkal visszahangozza minden orgánum - nincs menekvés.

Eszembe jutott a politika, ami hasonlóan erőszakol meg minden nap minket, megkívánja, hogy hallgassunk, különben mehetsz. Az erőszak politikája, amit nap mint nap magunk körül látunk. A csak az történhet veled, amit én akarok, mert én fizetek. Azt csinálok, amihez kedvem van. Ha stadionnal tömöm tele az országot, hiába kellene működő, jól felszerelt kórház, akkor stadiont fogtok építeni! Ha nem tetszik a játékvasútam, meghosszabbítom, csak dumálj, közöd? Igaz a tiédből, de nálam a kulcs. Röhögök rajtad, csak verd magad!

De Soros, Soros nem jutott eszembe.

Kérdezem: Orbán erőszakos korlátolt tahósága is eszébe jutott? Mészáros Lőrinc főgázszerelő gazdagodása?
Semjén, álkeresztény állatkínzó fővadászmester, akinek a támogatásával ragasztószalaggal körbetekert szájú sebzett kóbormacskákat, kölyökrókákat használnak kutyaidomításhoz (lásd Nimród 2017/9.szám)? Lázár 3000-es fácánmészárlása? Sunyi kétkulacsossága? Piros pöttyös fenekű Matolcsy devizahitelesektől elsíbolt árfolyamnyeresége legalább körvonalazódott? Pintér tisztességtelen üzletei is felrémlettek? Polt főjogszabály be nem tartó, piszkos ügy elsimító főügyész megfizethetősége? Vajna András be nem fizetett adóforintjai, amihez külön jogszabályt szavazott meg a sok fidesz csám-csám (azt hiszik magukról, h. országgyűlési képviselők, kac-kac)? Farkas Flórián sajátjaitól való pénzlenyúlása (mit tudhat, ha nyilvánvaló lopásért nem büntetik)?
Sorolom még, ha ezek közül egyik sem, van bőven!

Mert ha nem, szerintem nem troll vagy, nem bérkommentelő, hanem bűnös. Az egyike azoknak a bűnösöknek, akik eladják az országot bűnözőknek.

talalom írta...

Joe bácsi kedvéért végigolvastam újra az egészet, de úgy tűnik, Joe bácsiban egy reciprok Móricka veszett el: mindenről AZ jut az eszébe. Hacsak Soros György nem volt valaha rendező és Anikó asszony nem akart régebben színésznő lenni...
De miután most sem tudom, kikkel esett meg az eset, ezt kizárnám - mert csak.
Viszont: az újraolvasás során feltűnt egysmás.
Aszongya a sértett: a Margit hídon mentünk, balra a Parlament épületét láttam... HOPPÁ! Ha Budáról jöttek, akkor a Parlament épületét JOBBRA látta volna. Ha viszont Pest felől mentek, akkor háttal volt neki az épület, ki kellett csavarnia a nyakát, hogy balra lássa. Ez elég nehéz lehetett, ha közben az orra előtt... HOPPÁ! a kocsiülésen guggolt az ember a szerszámát villogtatva. Tételezzük föl, hogy sofőr is volt - épp 50 éves múlt a jogsim, de nem vállalkoznék ilyen pozitúrában vezetésre. Szóval a hátsóülésen történhetett - de az illető orra előtt csak akkor lebeghetett a corpus deliktum, ha ő a két ülés között, a földön ült. a menetiránynak háttal. (Akkor ok., a parlament balra van.) De könyörgöm, hogy került a földre??? Imádkozni akart azért a szerepért? Előfordulhat, hogy nagy limóról volt szó, bár húsz éve nem volt túl gyakori, de nem kizárható. Tehát a szemközti ülésben ült, balra a Steidl Imre szép háza,... De akkor meg hogy került az orra elé, a másik ülésben guggoló ember micsodája? A hölgy törpe? (Akkor viszont nem látott volna ki a limó ablakán...)
Colombo segíts!!! Mrs Colombo

Joebacsi írta...

Amúgy az is röhelyes, hogy ki vagytok akadva az "általánosítgatás" miatt, aztán itt is majdnem minden poszt alatt szerepelnek az unalomig ismert balos/libsi frázisok, mint "a jobbikosok nácik" "a fideszesek megvezetett/buta/proli/csőcselék falusi suttyók". Persze amikor ugyanezek az emberek balra szavaztak (mondjuk 2006ban), akkor az volt a szöveg, hogy mindenki egyforma, meg épp ezért van általános választójog...

Valaki, aki nagyon unja

Van igazság abban amit írsz, csak téged is elvakít az orbánutálat. akár hiszed akár nem, nem vagyok fideszes, 2006 kivételével nem is szavaztam soha rájuk. Nekem mindig is az volt az alapelvem, hogy csak olyasmit várok el másoktól, amiket én is tudok. Ha az írásod egy jobbik/lmp fórumon jelenik meg, akkor egy szót se szólok, de itt/ebben a közegben minimum vicces. Csak hogy egy apróságot kiemeljek:
Farkas Flórián
Én is lecsuknám azonnal, ebben nincs vita. Csak az ilyen fröcsögések után szeretném megemlíteni, hogy ő tipikusan az az ember, aki mindenkinek nyalja a seggét. Valahogy amikor a ballibek voltak hatalmon, akkor még FF se volt büdös nektek, valahogy akkoriban nem voltatok ennyire finnyásak... Jogerősen börtönre is ítélték, és a szent Árpi bácsitok adott neki kegyelmet, szóval már akkor is tudhatott egyet s mást...
Ez pontosan ugyanaz a szituáció, mint Terry Black, fél éve hogy Vonát buzizta, most fúj fúj, de amikor 2006ban lengette a buzi és pedofillistáit, illetve amikor 2010ben mszp szinekben indult a választásokon, akkor még nem volt vele semmi gond...

Hidd el, szivesen szavaznék egy (számomra) hiteles jobboldali pártra, de azt nem veszi be a gyomrom, hogy az méltatlankodik leghangosabban, aki semmiben se volt különb (lásd FF vagy TB), SÖT!



ferenc írta...


Pupu!

Olyan nem tetsziket nyomtam, hogy csak na. Nagyon nem értek veled egyet. Hogy miért?
Mert megerőszakolni mégy egy kurvát sem erőszakolunk. A kurvának fizetünk. A lányokat, vagy hölgyeket pedig elcsábítani igyekszünk. Vagy ők minket.
Mit is értünk erőszak alatt? Egyszerű, ha fizikai fölényemmel, hatalmammal, tekintélyemmel, vagy a másik naivitását kihasználva szexuális tevékenységre veszem rá. Bármilyen szexuális tevékenységre. Ez alól még az sem mentség, ha netán színésznő, vagy színésznő jelölt az illető.

PuPu írta...

Hol indult Terry Black az MSZP színeiben?
:O)))

PuPu írta...

ferencem, mire vettek rá itt valakit?
Senkit - semmire.
Tettek egy javaslatot, nem éltek vele, az élet meg ment tovább.
Nem kell ismeretlen rendezők BMW-jébe ülni, akkor nincs baj.
Így sem volt.
Namindegy - ezen megint jól el lehet csámcsogni, miközben mindenféle Ferencek és Ferik, Józsik és Bélák százai naponta verik véresre a családot és kényszerítik a feleségüket, hogy fogja édeslányuk szétfeszített lábát, miközben ők lelkesen gyakják a kiskorút.
Az nem társadalmi probléma, mert ezeknek a feriknek nincs neve, mígellenben a neves rendező attól neves, hogy neve van - ha valamit csinál, vagy valaki azt mondja, hogy csinált, annak hírértéke van még húsz év után is.
Ha húsz évvel ezelőtt feljelenti a neves rendezőt, hát valószínűleg én is egyetértek azzal, hogy nem kell megengedni, hogy neves rendezők középhamvas húszonéves szűzeket kivont farokkal kergessenek keresztül a városon - de ez ma már annyira snassz és szánalmas, a tetejébe bizonyíthatatlan, hogy csak na, különösen egy nem annyira neves rendező alulfoglalkoztatott feleségétől.
A nők egyébként sokféle dologra képesek pozitív szexuális választ adni, van. amelyik szeret vendégségben az erkélyen nekiveselkedni, másik egy férfias seggreverést érez ellenállíthatatlannak, a harmadik azt szereti, ha verheti a férfit apránként vagy egyben - a recept pedig nincs a hasukra írva, így a férfiak kísérleteznek, aztán vagy bejön nekik az akció, vagy nem.
Aminthogy lehet, hogy neked is több kapcsolatod lett volna életedben, ha megtalálod a nőknek azt a csoportját, amelyik az álszent szemforgatásra gerjed.
Az erőszak fogalmát pedig ne terjesszük ki a csúnya nézésre és a saját szájszél butális nyalogatására - az erőszak az, ha az ellenkező leányt barátságosan fejbeveregeted, miközben egy húsz centis késsel hadonászva kilátásba helyezed arca összekaszabolását.
De hogy valaki előkapja a csúnyáját, hát ettől még nem esik kár az áldozatban, hacsak bele nem hal a röhögésbe...
Legyél már életszerűbb, jusson eszedbe Julis, akit megcsöcsörésztél hajdan, és aki most vallomást tehetne rólad, lefitymálva felülmúlhatatlan képességeidet...
:O)))

Joebacsi írta...

Bocs, most nem vagyok gépközelben, telefonról meg kényelmetlen keresgélni.

Az önkormányzati választáson indult, a Szigetszentmiklósi vagy a Tököli körzetben (nem emlékszem melyikben, de a Kuncze körzetében). 3. lett messze lemaradva a fidesztől és a jobbiktól.
De mindegy, a lényeg az, hogy az mszp a nevét adta hozzá, és mint írtam, valahogy nem voltak ennyire finnyásak akkoriban. Ha jól emlékszem Varju (most DK alelnök) volt akkor a pest megyei elnök, ő lobbizta ki, hogy TB-t indítsák az mszp jelöltjeként

De ha nem hiszed, a valasztas.hu-n a 2010es eredmények között biztos megtalálod a fent említett települések valamelyikében.


Joebacsi írta...

Csak megnéztem :)

http://www.valasztas.hu//hu/onkval2010/471/471_0_index.html

Így elismered a kettős mércét, illetve azt hogy ugyanaz a szitu, mint Farkas Flóriánnál? (tudom, nem Te hoztad szóba)

De hogy ON is legyek: a poszt tárgyában egyetértek az írással!

Névtelen írta...

No Pupu!
Ha téged gyanusitananak szexualis zaklatassal, akkor azert fejen talalnak szöget!
Letagadnád? Csak nalad 40 ev telt el. De ma mar a himbi-limbid nem okozkart senkiben. Bár azert a puszit meg lehet hogy kerned rá.
Igaz?

PuPu írta...

Persze Névtelen, te még a seggem is megcsókolhatnád, persze előtte fogmosás, tisztálkodás, fertőtlenítés!

:O))))

PuPu írta...

Joebácsi, látod erre nem is emlékeztem!
Habár az MSZP érdekes káderpolitikát szokott folytatni, a kedvencem Karsai József volt...
:O)))

Joebacsi írta...

Mindenhol vannak ilyenek, ha vigasztal :)

Amugy nekem tul sok a veletlen a tortenetben, egyaltalan nem csodalkoznek, ha Schillingnek fajna a foga Marton allasara...

Valaki, aki nagyon unja írta...

Joebacsi
Jogerősen börtönre is ítélték - írod. Kik?
Orbánék? Mikor is? Nem a 90-es évek közepéről-végéről beszélünk? Nem jelentették föl? Nem ítélték el? De, bizony!!!

Miért kapott eljárási kegyelmet? Te tudod? Én sem! Zavar Téged? Engem zavar.
Egyébként: http://magyarnarancs.hu/belpol/eljarasi_kegyelem_farkas_floriannak_elsikalva-61985

DE! Ne mentsük már föl Orbánt, Farkast, Matolcsyt, Semjént, Rogánt, Lázárt, Némethet, Deutschot, Schmittet, Csányit és a többieket! Ha szemét módra nyúlják le az ország pénzét, ha "gesztust" gyakorolnak, mikor juttatnak egy kis baksist a mi pénzünkből nekünk, miközben kikötik ehetünk-e chipset, mennyire és hol legyünk vallásosak, hány gyereket csináljunk, ha jó magyarok akarunk lenni, ha ... ha ... ha ... akkor ne legyen már indok a támadhatatlanságukra az, hogy más is szemét volt!

Most feljelentették Farkast? Egy csöppnyi egynapos eljárás volt? Még érdemi kivizsgálás sem! Bíróság? Ítélet? Nem, nem! Barátságos ölelés, az igen! Orbán által első a cigányok közöttizés. Az is.

Nem az a korrektség, ha látva a bűnözőt legyintek, mert a másik is az! Ez is fals.

Ha lett volna 20 éve olyan lehetőség, mint ez, olvashattad volna a véleményemet Farkas Flóriánról is és Göncz Árpád döntéséről is. Még számítógépünk sem volt, nemhogy internet.

Joebacsi írta...

Valaki

Egy szóval se írtam, hogy mentsünk fel bárkit. Csak arra szoktam felhívni a figyelmet, hogy lehetőleg ne azok ítélkezzenek, akik holdudvarában Leisztingerek, Boldvaik, Puchok,Baják, Gyurcsányok, Demszkyk, Suchmannok, Kókák, Csillagok, Simorok voltak! Ha már a haza kiárulását hoztad korábban szóba...

És ugyanez a párhuzam áll a többire is (ne Molnár Lajos és HordágyÁgnes utódai osszák az észt egészségügyben, illetve nem tud a fidesznek olyan szar oktatáspolitikusa lenni, aki alulmúlná Magyar Bálintot)

Joebacsi írta...

És még valami: az előző írásom nem csak magánvélemény, hanem a 2006os önkormányzati választások óta a választók 75-80 százaléka minden alkalommal kinyilvánítja. Tudom a válsággal meg a karaktergyilkossággal takaróztok, csak senki se hisz már a "demokratáknak"

pleinair írta...


Pupu, legyél empatikus. Képzeld el, hogy meglepetésszerűen a képedbe tolnak egy esztétikusnak nem mondható rusnya fonnyadt, vagy agresszívan meredő hatalmas, bojtos szerszámot, és felszólítanak, hogy csókold meg. Ha nem vagy meleg, nem hánynád el magad, vagy nem húznál rá akkorát, hogy örökre megemlegesse a tulajdonosa?
Nem a felajánlkozással van probléma, hanem a bunkóággal. Az első generációs értelmiség gyakran durva prosztóságával van baj, a stílus alpáriságával, és az intelligencia hiánya helyét betöltő, gyengébbet, kiszolgáltatottat lealázó öntelt macsósággal. Ezzel van baj. Az első generációs értelmiség nem az anyatejjel szívta magába a Márai-féle polgári, úriemberi attitűdöt. Ennek hiánya érződik a faragatlan, durva stílusában.

Közben megnéztem Alinda mősorát a HÍR tv-n.
Ez a Marton nem csupán perverz, bunkó alak, ez egy beteg állat.
Okvetlen nézzétek meg!

Névtelen írta...

Az egykori nagy hírű Krétakör rendezőjét harmadik alabárdosnak nevezni nagy fokú tahóság és tájékozatlanság! Valamint Sárosdi Lillát, akit nyilvánvalóan nem látott színházban a blogger, tehetségtelenséggel vádolni, szintén nem túl szofisztikált érvelés. A többi visszataszító macsó szöveget nem is tartom érdemesnek cáfolni.

Névtelen írta...

neveletlen

Na, nem is olyan kispályás ez a Maraton.

http://index.hu/gazdasag/2017/10/20/marton_laszlot_ujabb_ket_no_vadolja_zaklatassal/

Névtelen írta...

Igazán kulturált módját választotta egy ember földbe döngetésének. Nagyon óvatosan, mégis elítélően nyilatkozva az ominózus tettről, ami vagy megesett vagy nem. Érdekes módon azonban kimaradt a harmadik fél, aki jelen volt. Miért is kerülte el a figyelmét, ami pedig mindenre kiterjedt? Egy rendező degradálása, pedig Schilling Árpád nem akárki. Egy olyan színésznő megítélése akiről nem sokat hallani, mert nem celeb, nem foglalkoztatja tv, amely igen sokat lendítene a karrierjén, pedig rendes hátszéllel rendelkezik, csak meg kéne nézni a filmográfiáját, illetve a színházi szerepeit. De térjünk vissza ahhoz a bizonyos harmadik félhez, mert ő volt a nagyrendező csicskája, aki ugye valahol a susnyásban előkapta a farkát és Lilla szeme láttára onanizált. Asszem innentől felesleges is tovább fejtegetnem a dolgot, mert sejtéseket én is tudok gyártani: nem szeretem, az alá-, fölérendeltségi viszony ilyetén kimutatását. Még ha Lilla bele is ment volna egy farok leápolásába, nem biztos, hogy egy harmadik fél szeme láttára tette volna ezt. Szerintem, és ha minimális ismereteim vannak a perverzitásról, a férfipáros egyik tagjának különös preferációi vannak. És ha már sugalmazunk: mi van akkor, ha ennek a párosnak nem ez volt az első és utolsó ilyen akciója? (A harmadik félről valahogy mindenki elfelejtkezett.) Nem szeretem, amikor valaki a biztos ismeretek hiányában ítélkezik.....

Unknown írta...


nemrégen olvastam Tőled : elfáradtál a hiábavalóságban...................

ezt a böffenetet olvasva : ÁT KELLENE TÉRNED AZ ÁLLATKERTI TUDÓSÍTÁSOKRA...

talalom írta...

Könyörgöm:köllött harmadik személy - valakinek vezetnie is kellett azt az autót! De hogy kerül ide Farkas, Leisztinger, meg a többiek??? Vagy Joe bácsi személyesen mérte meg őket a "kettős mércéjével"?
Mellesleg: Csányi Sándor a magyar átlagnál lényegesen tisztességesebb kapitalista lett. Úgy tűnik, ő tényleg megtanulta a Tőkét a Marx Károly Közgazdaságtudományi egyetemen.
Plenair! Hagyd békén az első generációs értelmiségieket. Nem azért, mert az én anyukám-apukám is csak a négy elemit végezték el. Hanem éppen Márai miatt: aki nem volt valami nagy véleménnyel a "polgári, úri" attitűdről.

talalom írta...

Sperla úrnak: nem kötelező olvasni, de ha már beleverték a fejecskédbe, hogyan kell hangokból betűt, azokból meg szavakat, a szavakból meg mondatokat fűzni - próbálkozz vele.

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Ritkán szólok hozzá az írásaidhoz, de rendszeresen olvasom azokat, mert tárgyi tudásod, "történelmi" tapasztalatod, politikai látásmódod nagyon oké. Sokszor egyezik a véleményem a Tiéddel, tehát nem is láttam okát észrevételeimnek. Jelen írásod tartalmával, sőt a legtöbb hozzászólással tulajdonképpen teljesen egyetértek. De!!! Egy lényeges összefüggést senki nem vesz észre. Nem a magyarországi önkitárulkozásról és a hirtelen megvilágosodásról beszélek, az szerintem teljesen bohózatba illő sztori. Az USA-beli "szexbotrány" kipattanása és óriásivá, itt-ott nemzetközi vonatkozásúvá dagadása az igazi ügy. Az amerikai művészvilág mindezeket tudta, együtt élt vele stb. Nem lesz megállás, cunami-szerűen átcsap ez a folyamat a politikai színház főszereplőjére, akinek aranybetűs névjegykártyáját anno még egy jelentéktelen magyar celebecske is megkapta egy moszkvai szállodában. Ki tehát az igazi célpont? Ki az aki nevetségessé tette az USÁ-t, az elnökválasztást? Ki ment neki lépten-nyomon a leghíresebb filmsztároknak? Ki az akire nem lehet rábízni a közeljövő világpolitikai konfliktusaiban a vezető szintű tárgyalásokat? Mert egy felelőtlen, túlmozgásos bohóc. Szégyen Amerikára. Az már csak hab a tortán, hogy a filmes guru életkora, fizimiskája - a hajkoronát kivéve - olyan mint az illető politikusé?..... És talán nem véletlen az sem, hogy a napokban, az egy éves pihenő után a családcentrikus, nőtisztelő Obama bejelentette, hogy visszatér a politikába. Ez az én konteóm, de jusson eszedbe a Clinton lebuktatása, vagy a Világbanki elnök esete.

kekec írta...

Pupu akkor fussunk neki még egyszer És a plenair által írtakkal egyetértve - mit éreztél volna, ha neked ajánlják fel a farokpuszilgatás lehetőségét? Vagy még jobb: egyetértesz azzal, hogy üldözik az iskolák-játszóterek körül magamutogató "bácsikat"? Mert ott legalább el lehet futni, vagy fordulni, de egy zárt térben egy gépkocsiban kevesebb a kitérési lehetőség.
Egyébként sem erőszakról, hanem szexuális zaklatásról van szó.
És nálam jobban elmondja, hogy mi ezzel a baj:
https://wmn.hu/ugy/47606-kormos-anett-minekmentoda
"De abban hiszek, hogy bizonyos alapszabályokban meg kell állapodnunk (nem azok kedvéért, akik ezeket amúgy is tudják, hanem azok kedvéért, akik még erős csiszolásra szorulnak), hogy a tiszteletlenség, a tahóság, és az erőszak között különbséget tudjunk tenni, de még inkább azért, hogy az áldozat vétkei, felelőssége helyett az elkövető vétkére koncentráljunk, és ne hizlaljuk tovább a következménynélküliség torz fattyát."

PuPu írta...

Joebácsinak.
Talán nem kellene turmixot csinálnod a demokrata politikai elitből, már amennyiben itt elitről egyáltalán beszélhetünk.
Nem hinném például, hogy Gyurcsánynak ne lenne erkölcsi alapja fellépni ez ellen a korrupt és tolvaj, erőszakos és antidemokrata, magát jobboldalinak aposztrofáló, de valójában bűnöző banda ellen, amit az egyszertűség kedvéért nevezzünk Fidesznek.
Ami Molnár Lajost illeti, ő volt az utolsó, aki magát egészségpolitikusnak nevezhette, ugyancsak utolsó, akinek koherens és megvalósítható elképzelése volt az egészségügy olyan átalakításáról, ami nem csak a magánegészségügy sunyi becsempészéséről szólt az állami betegellátásba.
Utódja meg a kórházi széfekről híresült el, aztán tegnap voltam kórházban, látom ám a falon a cetlit: Kedves Betegek, kórházunkban elszaporodtak a lopások, kérjük, vigyázzon értékeire.
A kórházi széfek bevezetését fikázó doktornő ismerősünktől betegsége idején a kórházban ellopták a pénztárcáját, nagyon kellett röhögni.
Hogy a te névsorodba hogy került Csillag meg Simor, azt talán csak te tudod, de mindegy is.
Ez a poszt ugyanis nem az általad erőltetett témáról szól, hanem arról, hogy mennyire értelmes húsz évvel ezelőtti, bizonyíthatatlan történetekkel hergelni a népet olyan emberek ellen, akik évtizedeken át becsületesen dolgoztak.
Bara Margit hajdani meghurcolásán nagy szemforgatások közepette siránkoztok, de közben ugyanezt teszitek másokkal.
Erkölcstelenek vagytok, kedves Joebácsi...

:O)))

PuPu írta...

Ja! Joebácsi!
és ha Magyar Bálint a fenekébe dugja a golyóstollat, akkor is különb oktatási programot tesz le az asztalra, mint a ti ostoba és gyermekek, fiatalok ellen beoltott idiótáitok, a miniszterrel az élen...
:O)))

PuPu írta...

Kedves pleinair, marhára empatikus vagyok, de sajnos pasi, így nem tudom elképzelni a dolgot a maga teljes szörnyűségében, meg aztán a szituáció sem ismerős nekem, jóllehet azt tudom, hogy van olyan, hogy a felek között a megegyezés nem a technológiai leírások átadásával, hanem ráutaló magatartással jön létre.
Ezt csak az tudhatja, aki részese volt a dolognak, és ha én azt mondom, hogy Julcsa felhúzta a szoknyáját és ölébe húzta a fejem, ahol is rámmosolygott a szerencse, az ugyanannyira hiteles, mint Marton icipici pöcsének emlegetése.
Nem kell ilyen helyzetbe kerülni, ez a titka a dolognak.
Ha meg valaki még bocsánatot is kér oboaművészi előadásának elmaradása miatt, hát ez aztán végképp hiteltelenné teszi a dolgot, vagy vagy meg vagyok rázkódtatva és el vagyok szörnyűlködve, vagy ráverek egyet a nemes testrészre, de bocsánatot nemigen kérek, legfeljebb, ha egy előzetes megállapodást nem tartottam be...
Amúgy nem hiszem, hogy a művelt polgárság hímtagjai máshogy szopatnának, mint egy első generációs értelmiségi, masnit sem kötnek a micsodájukra, legfeljebb a végén mondják, hogy elnézést Nagyságos Asszonyom, ha lökdöstem volna...
Ne legyél álszent, kezeld a dolgokat értékükön, ha lehet.
És persze háborodj fel, ha erőszakkal találkozol, de ami férfi és nő között megeshet, az nem mindig erőszak, majd egyszer elmesélem, amit erről nekem meséltek a barátaim...
Ez a történet erősen sántít, de ha igaz is lenne sem lenne erőszak.

:O)))

PuPu írta...

Kedves Béla, megfogadom a tanácsodat, következő posztom címe: Új lakó a ketrecben - Béla és a banán...

:O))))

PuPu írta...

Névtelen 5:43, ha nem adsz nevet magadnak, akkor itt nem fogsz hozzászólni.
És rendben: második alabárdos.
A színésznő pedig lehet tőlem tehetséges is, nem a színészi képességei a beszélgetés tárgya, hanem egy olyan megnyilatkozása, mely bizonyíthatatlan, húsz évvel ezelőtti történet vagy fikció, és még nevetséges is...

:O)))

PuPu írta...

irkomirkonak: Lehet, igazad van - a média a negyedik hatalmi ág, mint tudjuk...

:O)))

PuPu írta...

Kedves kekec, nagyon röhögtem volna, de ha nő vagyok, valószínűleg nem ülök be a Nagy Rendező kocsijába egy kis autókázásra, kivéve, ha előtte végiggondolom, mi történhet ott ennek során.
Nem csillagkeresztes hölgyekről beszélünk, hanem fiatal nőről, aki színházban szeretne dolgozni, és nincs hozzá megfelelő képzettsége, a Nagy Rendező soha meg nem látja a nevenincs studióban - szerinted a Neves Rendező törte magát utána?
És bizony, van olyan, hogy valaki saját magát teszi áldozattá, habár ez esetben ez talán túlzás - a viktimológia tudománya foglalkozik ezzel, írjon bármit is erről Kormos Anett.
Van felelőssége egy ilyen helyzet kialakításában az áldozatnak is, ugyanis a gaz Marton nem egy sötét sikátorból rontott rá hazafelé menet, hanem elhívta autókázni, ez pedig eléggé egyértelmű, ha belegondolsz.
Te mit tanácsolnál a láányunokádnak?
Ülj be lányom egy neves rendező kocsijába egy kis autókázásra, ha hív?
Persze lehet ezt is tanácsolni, de akkor azért tudni kell, hogy érhetik meglepetések, - már persze csak, ha nagyon ostoba...
Nem kell a nőket sem minden helyzetben védeni.
Rengeteg nő van, Marton, ha a pöcse olyan lett volna, mint a kesztyű, minden ujjára kaphatott volna minőségi nőket, nem hiszem, hogy erőszakoskodnia kellett volna.
A normális emberek szexuális késztetéseiknek általában zárt, vagy a közösség elől elrejtett helyen engednek, a pedofiliát a zaklatással összekeverni súlyos hiba.
A zaklatás meg meglehetősen nehezen értelmezhető fogalom, azt se egyszerű eldönteni soxor, hogy a női nem, az nemet jelent az adott zsituációban, vagy csak fut még egy kört a tyúk, a vonatkozó vicc szerint erkölcsi okokból...
:O)))

pleinair írta...


Pupu, előfordult már az életben egyszer is, hogy beláttad és beismerted, hogy tévedtél?
Eddig csak azt bizonyítottad, hogy az igazságnál sokkal fontosabb számodra, hogy körömszakadtig védd saját hiúságodat.
Kérlek, nézd meg Alinda tegnap esti műsorát, azután térj vissza a témára.
HÍR tv. 23 óra.

1970 írta...

Kedves Pupu!

Jó az írás, teljesen egyetértek az abban foglaltakkal. Gondoltam, hogy rögtön "hímsovinizmussal" vádolnak majd meg többen, nem kifejtve, mi is lenne a posztban ilyen jellegű tartalom. A 20 év, az időzítés rettentően átlátszóvá teszi ezt az egész dolgot, amin lehet csámcsogni most (a lényeg helyett, persze:(). A klasszikus figyelemelterelés...
Kapat 2017. október 20. 10:21 látja talán legjobban a helyzetet.

(Joebacsinak:

"nem tud a fidesznek olyan szar oktatáspolitikusa lenni, aki alulmúlná Magyar Bálintot"

Most hagyjuk az ostobaságokat, azt, hogy mindennel kapcsolatban ugyanazok jönnek elő a kommentjeiben. Én az oktatás területén dolgozom, és - bár nagyon nem csíptem MB tevékenységét, a liberális oktatáspolitikát különösen nem - saját bőrömön tapasztalom a fenti mondatának hazugságát. Szóval: H. Rózsa, Maruzsa Zoltán, de főleg Klinghammer István (az alkoholista egykori rektor, mindennek a legalja volt!), sajnos ékes bizonyítékai annak, hogy nem igaz a fenti mondata.

pleinair írta...

Kedves Talalom!

Írhattam volna az első generációs értelmiségről alkotott véleményemet a szokásos kiegészítéssel: 'tisztelet a kivételnek'. Ehelyett csak azt írtam, hogy ez az értelmiségi réteg GYAKRAN bunkó faragatlan, viselkedési stílusa erősen kifogásolható.
Különben is, akinek nem inge, nem veszi magára, legfeljebb szégyenkezik azok helyett is, akikre ez az "ing" passzol.
Szóval, ne érezd sértve magad. Minden megszólalásod bizonyítja, hogy Te nem az említett értelmiséghez tartozol. :-)))

Valaki, aki nagyon unja írta...

Kedves talalom, megmondom, hogy kerül ide Farkas és a többiek, mert én hoztam szóba.

Ma reggel a testvérem hívott telefonon. Nem beszélünk minden nap, kb. hetente, másfél hetente. Néhány udvarias hogy vagy, mi van a térdeddel kör után jött a kérdés: Hallottad? Mit? Hát, tudod, most nem jut eszembe a neve, az a rendező. Ja, az beúszott.
Ééés, akár gyerekkorunkban, kb. 5 perc múlva veszekedtünk. Mert azt gondolta, hogy én ennél mélyebben érző vagyok, s nem értette, hogy annak, hogy nem engedek az érzéseimnek néhány "hír" alapján, és racionálisabban állok mindkét félhez, semmi köze nincs ahhoz, hogy mit csinálnék, ha (Ő is ezt használta - ez volt a facén?) "beletolná" valaki az arcomba az értelmesebbik részét? És mondta, és mondta ...

S akkor újra elfogott az az érzés, hogy basszus, milyen ország ez?!
Hogy lehet az, hogy palotást tudtunk volna járni a Parlament előtt, mikor Sándor Mária (utoljára) összerittyentette (volna) a népet, hogy foglalkozzunk már azzal, ami rossz?
Hogy lehet az, hogy forr a média, vörösen izzanak a klaviatúrák a kommentelők kezei alatt, lógnak az emberek a tv műsorokon, hátha lesz még valami erről a disznóságról, és közben mintha más nem is létezne?

Hogy lehet az, hogy nem érdekli ennyire őket, hogy Orbán veje és lánykája egy (bizonyítottan) lopáshoz használt traktoron pöffeszkedik egy fotón? Hogy Farkas Flórián megint és újra meg újra lop? Hogy Váradi András ügyét megint eljárási hibákkal bírálta el a székesfehérvári bíró, s zárta le az ügyet? Hogy beszántják a kishantosi lábonálló kukoricát (amire még az ott élő parasztok is felkapták a fejüket, mert normális gazda ilyet, ha agyonütik sem csinál), majd lepermetezik az egészet, szennyezetté téve hosszú időre, úgy hogy még nem is az övék a föld? Hogy lehet az, hogy meg sem állnak, amikor megfagynak emberek a saját otthonukban, amikor nincs oktatás, mert nincs fűtés, amikor a kórházban nincs fűtés, amikor Rogán Tóni messze a bevételei fölött költ, estébé, estébé??
Mondd, kedves talalom, hogy lehet, hogy Marton pénisze uralja a médiát ennyi gond mellett?

Hogy lehet az, hogy ezt érezzük az erkölcsi tisztulás legnagyobb bajának, miközben úgy alakítják a jogszabályokat, hogy jogos legyen, ha kizár a rendszer mindenkit, akinek ellenvéleménye van?

Így, így kerül ide Orbán és sleppje. Mert ez abúzus a javából, ez ellen kellene fellépni, mielőtt bárki bármikor jogának érzi majd, hogy bármit beletoljon az arcodba, csak mert közelebb van a húsos fazékhoz.


PuPu írta...

pleinairnek: Igen, amikor tévedtem.
Egyébként meg nem fogok minden kékbarisnyás prekoncepcióra lelkesen bólogatni.
Mi az igazság?
És adj linket Alinda műsorához!
Ki szerepelt benne?
Marton?
:O)))

PuPu írta...

Az értelmiségi generációkkal kapcsolatban pedig talán azt kellene először tisztázni, hogy ki számít értelmiséginek, mert énnálam bizony ennek nem elsődleges és legfőképpen nem elégséges kritériuma egy felsőfokú végzettség.
Értelmiséginek lenni élet és látásmód, nyitottság a világ dolgaira.
Van ötödik generációs felsőfokú végzettségű - végtelen korlátoltsággal és van, akinek a szülei parasztok voltak, ő meg korszerű tudással és szemlélettel küzd egy jobb világért...

:O)))

Joebacsi írta...

Testvereim

Igen szar lehet mostanaban libsi/bolsinak lenni

Brexit
Trump
A 8osztalyos Schulz vezette SPD tortenelmi veresege
1 hete Kurz+FPO gyozelme, a szocdemek bronzermesek (legutobb meg ok nyertek)

Es a friss:
kb 50 % feldogozottsagnal:

az euroszkeptikus Babis ANO part  32 %

a  cseh  szocdem  part   KO-s  vereseget  szenved,kb  8  %  korul(50 mandatumrol 16-ra esnek vissza)

SPD  Okamura  max  bevandorlo  muszlimellenes  kb  12  %  ; (kb  24 mamndatum nullarol )

a cseh zoldek : 1 % ;

TOP 09 (Kalousek,Schwarzenberg- nyugat berencpartja) 4%,stb

Az index mar el is kezdte a karmentest, szokas szerint a nep a hulye, nem ertik meg a zsenialitasotokat :))

ON

Azert ebben a temaban is megfigyelheto a kettosmerce. Ha a tortenet szereploje jobboldali lenne, rogton indulna a retteges Hitlertol. De igy hogy libsi, valahogy egeszen veletlen sehol se olvastam a párhuzamot (nem is tudom hogy fogalmazzak, szoval) kulfoldi esetekkel. Polanski, Woody Allen meg veletlen se emlitodik meg...

NewTiborc írta...

Valaki, aki nagyon unja
Igen, igen már én is unom!!!
Nagy igazság amit leírtál.
Nagyon fontos az ország sorsa szempontjából, hogy valaki kurafi avagy kurva, e kérdés mellett minden eltörpül.A népnek cirkusz kell és akkor jól érzi magát. Hú de régi igazság.

Névtelen írta...

Kedves Kommentelok! A Marton szemelyes ismerosom, a tapasztalataim alapjan talpig uriember. A ti puputok pedig olyan, mint amilyennek Martont szeretnek rosszakaroi beallitani.Ezert felesleges dolog ot meggyozni barmirol is. De ebben az esetben Pupunak adok igazat.

PuPu írta...

Joebácsi, ez volt az utolsó hozzászólásod, mely nem a poszt témájával foglalkozott, legközelebb töröllek.
Ez nem fenyegetés, ez ígéret.

:O)))

PuPu írta...

Te meg Névtelen 21:20 , ha nem adsz nevet magadnak, akkor te sem szólsz itt hozzá.
És hogy én milyen vagyok, az úgyszintén nem a poszt témája, viselkedjél!

:O)))

kekec írta...

Pupu noch einmal: képzeld el hogy fiatal harmatos korodban egy baráti társaságban BARÁTSÁGOSAN beszélgetsz egy tisztelt idősebb úrral, aki aztán felajánlja, hogy hazavisz.
És tegyük fel, hogy az illető nem hetero, hanem homo, és úgy ajánlja fel neked - bocsánatos bűnként - a csókolgatás lehetöségét? Merthogy erre minimum számítanod kellett volna, amikor beültél a kocsijába.
A magamutogatók meg nem igazán pedofilok, csak egyszerűen jobb szeretnek védekezésre képtelen áldozatokra vadászni. Mert a felnőtt nő esetleg odanéz és lefitymál, netán odacsap a körömollóval....

PuPu írta...

Bocsi kedves kekec, de egy huszonéves nő annyira már azért nem hamvas,- 1996-ról beszélünk, nem a középkorról, és egy exhibocionsta, nyomulós nőröl,aki akkor annyira nem háborodott fel,hogy még bocsánatot is kért és azért hazavitette magát lányos zavarában...
Ugyan...
��

kultúrtörténet zenével írta...

https://www.youtube.com/watch?v=VP2XsOdJF1o

pleinair írta...


Sárosdi Lilla és Kiss Noémi
HÍR TV
2017. október 21., szombat 12:20, frissítve: szombat 12:39
Kulturális-közéleti beszélgetés Veiszer Alindával

Alinda vendége Sárosdi Lilla színész és Kiss Noémi író.

Pupu az ATV műsorában megtalálható a videó. Nagyon érdekes, érdemes megnézni Kiss Noémi matt is.

hello írta...

Kedves Pleinair!

Én láttam a Hír TV-n az általad említett műsort.
Bár még nem olvastam végig, de gondolom, itt elég alaposan kielemeztétek Lilla ügyét, ezért csak Kiss Noémire reagálnék.
Ahogy néztem az adást, az volt a véleményem, hogy milyen érdekes is mifelénk ez az "erkölcs":
ha egy idősebb, jólszituált pasi kitart egy ifjú hölgyet, azon az erkölcscsőszök vadul hörögnek, ám, ha elveszi feleségül - amúgy pontosan ugyanolyan célzattal, mint amit amúgy elvárt volna tőle ellenszolgáltatásul a másik szituban is -, úgy már rögtön OK, mert lám, van papírjuk róla, és a házasság szent, preferált kapocs ebben a társadalomban, mint tudjuk!

hello írta...

És hogy rátegyek még egy lapáttal az eretnek nézeteimre:
Egy régi barátom véleményét teljes mértékben osztom, miszerint mi a fenének erőszakoskodik egy normális, azaz nem aberrált pasi - nincs rá 1 hete, hogy megfűzze a csajt?

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Egyetértve a blogoddal, de ennyit tipródni egy olyan nő (nők) esetén akiknek húsz és egynéhány év múlva jött meg a "józan esze", és nem akkor ugrottak ki a kocsiból vagy akárhonnan amikor ezt meg kellett volna tenniök, nem érdemes. Itt a történet nem nemi erőszakról szólt. Nem kellett volna leszopni, kirázva kielégíteni, hanem másnap bátran elmondani,sőt feljelenteni a szexet kívánó AKÁRKIT.

kultúrtörténet egy kortárs gondolkodóval írta...

Cereus 1:34
Ne ragadj le ennél a blognál!
Hallgasd meg ezt:
http://www.atv.hu/videok/video-20171019-grecso-krisztian

Cereus írta...


Még ennyit, ehhez a nagyon komoly témához.

Egyik barátnő panaszkodik a másiknak. Képzeld, tegnap este egy férfi kétszer is megerőszakolt a városligetben. Ó, de sajnállak, és mond hogy történt ? Majd máskor elmesélem, mert elkések. Honnan ?
Hát most is oda sietek .

Attila írta...

Üdv!

Miért 20 év múlva? Talán a négyhatalmú jenki producer bukása miatti reakció. Nem tudom! Kövezzetek meg, de kétlem, h az emberek még csak nem is sejtették mi minden történik a művészvilágban. D. Roland esetét sem tartom meggyőzőnek, de akadhatott egy pártfogója a hölgynek. aki önzetlenül mellé állt. A hölgy azóta Amerikában csiszolgatja nyelvtudását, és talán zenei képzettségét is igyekszik fejleszteni, főképp a fúvós hangszerek terén.

Attila

andrikó írta...

Kedves pupu,

ha jól értettem b ejegyzésedet, és a kommenteket, akkor én leginkább valakivel (aki már nagyon únja) értek egyet.

Érett korunkig átesve mindannyian átestünk szexuális próbálkozásokon a legkülönb formákban. Az nem hírértékű történet, hogy a hölgy (vagy úr) válasza arra, hogy "én meghalok, ha nem leszel enyém" "Sajnálom, virágot viszek a sírodra". Az sem hírértékű, ha a hölgy (vagy úr) a fizikai közeledés (tapizás) során félretolja a közeledőt. De a próbálkozás nem egyenlő a zaklatással. Az zaklatás csak akkor történne meg, ha a zaklató tudatában van annak, hogy a közeledés a másik felet zavarja. Ha Lilla azt moindja "nem akarom", László kettőt tehet: 1. Azt mondja "bocsi" és akkor az eset még pletykaszinten is felejthető. 2. Folytatja viselkedését. Ebben az esetben akár sikeres, akár nem az eset nemi erőszak, és nem zaklatás.
Szerintem a "zaklatás" egy divatos militáns, semmitmondó kifejezés. Bár minden kapcsolatban lehet függőséget találni, de ha valaki flörtöl vagy udvarol - akár még ilyen "függőségi" kapcsolaton belül is, természetesellenes az érzéketlen "zaklatóról" illetve a közeledési kísérletet eleve visszautasító "zaklatott"-ról beszélni.
Éljen a modern erkölcs! Le a pedofil Rómeóval! Le a zaklató Cyrano Bergerac-kal!

Geza írta...

Kedves PuPu, oszinteen sajnallak!
Ehhez keepest a szellel szembeni pisilees egy kis konnyu csukloogyakorlat. A szekszualis zaklataast szooba hozni a keetelkedees szintjeen legalabb olyan meggondolatlansaag, mint az eerteekesebb "body part"-unkat bedugni egy daraazsfeeszekbe (csak ugy kivaancsisaagbool). Jobb, ha belenyugszol, ees elkezded Te is a neeppel egyutt kidagadt szemmel kaaromolni a zaklatookat ees elcsuklo hangon siraankozni az aldozatokon. [Na, tetszik laatni, az aldozat szoot direkt nem tettem ideezojelbe - iigy kell ezt csinaalni!]

pleinair írta...


Kedves Helló!

Nekünk nem járt nagy anyagi áldozattal a továbbtanulás.
Ma viszont annyi tandíjat kell fizetni, amennyit kevés család engedhet meg magának.
Orbánék társadalmi szinten lehetetlenítik el a felsőfokú végzettség megszerzését.
Így lett divattá a gazdag réteg öreg, pipihúsra vágyó szivarjainak anyagi támogatása szexuális ellenszolgáltatás fejében. Ennek úgy látszik, már szervezett formája is van.

A barátodnak igaza van. Mondom én is, hogy a bunkó, erőszakos stílussal van baj. Egy aránylag normális pasi nem erőszakolja idő előtt senki markába a mennyország kulcsát. És nem nyomja a döbbenettől tátva maradt szájú fiatal lány képébe a szerszámát.

KCsJ írta...

Nem voltam és nem vagyok híve az ember elleni erőszak semmiféle formájénak sem, de
szerintem az "apja faxa" annak a szerencsétlen baromnak, akinek csak 20 év múlva jut eszébe, hogy őt sérelem érte.
Szenzációhajhász bejelentésével, rágalmazásnak tűnő személyeskedésével nem gondol arra, hogy mivel az "ostornak mindig a vége csattan" emiatt az aggatyántól a csecsszopóig az érintett szorosan vett hozzátartozói mindegyikének szégyenkeznie kell. És ha netán kiderül, hogy kitaláció az egész, akkor mi van?
Ki fog az érintetteknek elégtételt szolgéltatni? Éljenek tovább megbélyegezetten? Igaz!
A jelenség egyébként egyáltalán nem rendkívüli. Mindannyian ismerjük a "szereposztó divány" fogalmát, sejtjük, hogy hogyan lehet az élet legkülönbözőbb teruletén erőlküdés nélkül bizonyos előnyökhöz jutni.
Andrikőra hivatkozva; A férfi -nő kapcsolat az ókortól kezdve napjainkig egy rettenetesen bonyolult és ennélfogva rendkívülien összetett és bonyolult probléma.
Ha szociológus lennék én megam is képes lennék erről jó néhány kötetet megírni.
Annak, hogy a témának nincs könyvtárakat megtöltő irodalma az azért van. mert az ember általában ebben a témakörben sokszor még azt is szégyenli kimondani, amit egyébként teljesen legálisan követ el!
Nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy kimondjuk; - ez az idők végtelenségéig így is marad!
A nyilvánvaló bűnt a törvény teljes szigorával büntetni kell az apró csintalanságokat meg az emberek - mint ahogy azt eddig is tették - rendezzék le egymás között.