2021. június 18., péntek

ÁLLAMFÉRFIAK ÉS ÁLLAMASSZONYOK


Bizonyára egyszer vége lesz az előválasztási kampánynak, és megpihenhetnek a résztvevők.
Rájuk fér, különösen a miniszterelnök-jelöltekre, hiszen igazi megpróbáltatás ebben a hőségben kampányolni.
Viszont megmutatja a munkabírásukat is, amire nagy szükségük lesz, főként, ha nyernek, hiszen - mint tudjuk - a vezetés nem méznyalogatás.
Dobrev Klára ma fatornyos kis falunkban járt, Szigetszentmiklóson, ahol vártunk rá vagy két-háromszázan, beleszámolva az aranyos ellentüntetőket is.
A rendezvény előtt megjelent az egyik ellentüntető, táblával a kezében, melyen a Dobrev-klán ellen tiltakozott, miközben a klán névadója még az M-0 családias hangulatú dugójában üldögélt, melyet a regnáló hatalom egyik sikertörténete, a Duna-híd többször visszatapsolt felújítása okozott ma is, mint évek óta mindig.
Átérezve a tüntető magányát a számára idegen közegben, valamint tisztelve kiállását megtapsoltuk, ő pedig belesimult nem túl nagy számú elvbarátai közösségébe, kik, hogy tudjuk kiket tisztelhetünk bennük "Hazaárulók" táblával hirdették politikai identitásukat.
Aztán megjött a rendezvény szónoka, aki a helyi versenyző, az egyébként igen csinos tanárnő bemutatkozó beszéde után elmondta, hogy természetesen neki szónokolnia illik, hiszen milyen politikus az, aki még szónoklatot se tud tartani, de ő valójában beszélgetni jött, és ezt később bizonyította is.
Tudtam, hogy okos, tudtam, hogy gyakorlott előadó, mégis, jó volt látni, hogy személyiségével, barátságos modorával pillanatok alatt milyen kellemes, oldott légkört tudott teremteni.
A beszéd rövid volt, közérthető és lényegretörő, természetesen papír és sugógép - sőt, kevlár kombiné nélkül, nekem nagyon tetszett, még az is mikor azon dilemmázott, hogy most, hogy az  államférfiak helyett nők jönnek, hogyan is kellene őket megnevezni - államnőknek esetleg?
A kötetlen beszélgetés során feltűnt a klánellenes aktivista, aki megkérdezte, hogy nem gondolkodtak-e még a Fidesszel való összefogáson, amire a válasz az volt, hogy az ország érdekében mindenkivel hajlandók összefogni, csak a tolvajokkal nem, így aztán a Fidesz természetesen kiesik a körből.
De azért jó volt látni, hogy az ellenkező táborból érkezettel is lehet beszélgetni, ha jó a modora és érdemi mondanivalója is van...



Ezenközben Debrecenben a Fidesz gyászdrapériákkal vonta be parancsnoki értekezlete helyszínét, bár én némi ezüst díszítményt is javasoltam volna nekik, meg talán a Vezér és kancellár érkezhetett volna üvegezett hintóban, hanyattfekve, már csak az ünnepi hanglat kedvéért.
A lovakon is jól mutatna a fekete drapéria, csótárok, gyászhuszárok, de hát ne siessük el a dolgot, a Vezér egyelőre még mozog és pregrazi ötletekkel bombázza híveit.
Barátaim, alkossatok remekműveket és a GDP növekedést vigyétek hat százalékhoz közel, akkor majd két kézzel fogom szórni az aranyat, hadd érezze a nép a törődést, majd visszafizettetem velük!
Nagy ötlet, de ehhez minek kellett összecsődíteni az övéit, mikor ezt ezidáig mindig a KSH illetékeseivel intézte?
Merthogy eldugta őket a gyászparaván mögé, az érthető - ezek egyenként sem gusztusos teremtmények, de így, falkában valóban megrázó élmény lenne látni őket, ezért sincs parlamenti közvetítés, első az esztétikai nevelés!


Hát, engem megvett Klára asszony, be kell valljam, és nagyon remélem, hogy a választók is megértik, hogy nem szimpátia-szavazáson kell részt venniük, hanem a legalkalmasabbat kell kiválasztani a miniszterelnöki szerepre.
Nagy segítséget nyújt ehhez a baloldal egyetlen napilapja, melyben egy Sebestyén Attila nevű közgondolkodó fejti ki lehangoló véleményét a helyzetről "Jobb lenne a háttéralku" címmel, szerintem meg jobb lenne, ha olvasgatna sokat, és csak utána írna - első olvasmánya mindjárt lehetne a naptár is.
Mert ugye a gyermekcsinálás módszereiről is lehet vitatkozni, melyik a legmegfelelőbb póz, a misszionárius utáni fejenállás segít-e, de szülés előtt három nappal az ilyesfajta eszmefuttatások már okafogyottá válnak, és elveszik az időt attól, hogy a kispapa beszerezze a megfelelő popsikenőcsöt, ami rettenetesen fontos, miként a reklámban is láthatjuk.
A szerzőt értem - én ne érteném? - a közlési kényszer nagy dolog, de a szerkesztők szándéka nekem maga a Nagy Rejtély...


Mindegy, szép nap volt ez az optimizmusunk élesztgetésére, fel a fejjel, amíg van, és Dobrev Klárát miniszterelnöknek!
Nők, ti meg ne azon méltatlankodjatok, hogy el vagytok nyomva, hanem a fülke magányában emelkedjetek felül magatokon és adjátok nőre a voksotokat, egy nő nem fog az éhező családnak kelkáposzta helyett focilabdát venni!


:O)))

13 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves PuPu!

Azért, ha csak néhány 20. századi női politikusra - és "csodás" tevékenységére - gondolok (pl.: Margaret Thatcher, Madeleine Albright, hogy a korábbi századokra nem is menjünk vissza), meglehetősen szkeptikus leszek az utolsó bekezdésedben írottak tekintetében.

anteus írta...

Mindhárom mögött egy- egy Birodalom áll(t) párszáz évig: a Brit, az amerikai és a Habsburg.

Nem ugyanaz.

civilhuszár írta...

Természetesen helyzetbe hozhatják magukat az ellenzéki amazonok ! Tudnak ők közösen sallert adni a kedves vezetőnek. :-)

pleinair írta...


Dobrev Klára engem is lenyűgözött. Tisztesség, jellem, ész és erő sugárzott a beszédéből, amit a napokban hallottam. Tényleg lenyűgözött. Érdemes odafigyelni Klára minden szavára. Az oldott stílus, amiről Pupu írt, pedig hab a tortán. Klára igazi államasszony!

1970 írta...

Kedves anteus!

Mondjuk Mária Terézia is "megérte a pénzét". A felvilágosult abszolutizmus korának minden jegyét magán viselte. A magánélete is "érdekes" volt. Az I. Ratio Educationis révén pedig elindult az "oktatásügy politikum" (vagyis fontos államhatalmi kérdés) szemlélet erőteljes érvényesülése hazai oktatásügyben (is). Ennek minden pozitívumával (nem kevés van ebből) és negatívumával (ebből is van bőven) együtt.

Névtelen írta...

Orbán is azt hiszi, hogy egy birodalom fog mögötte állni.Pedig szegény ember sehogy sem jut be a unios vezetőségbe. V -4 nel sem válasszák meg semminek ,csak a rengeteg beleolt pénz végett
van a csapatban.Ifju komcsitól eljutott a keresztényig.Pojacáskodik 1-2 mill ember előtt.Ha sorsa leáldozik család rokonság megy a Titanik után.

PuPu írta...

Kedves Ismeretlen, ha nem adsz magadnak nicknevet, akkor sajnos nem fogom közzétenni a hozzászólásaid!
Egyébként is utálok moderálni, de van másik Ismeretlen is, aki itt élné szerelmi és szexuális életét, elég nekem vele bajlódnom!
:)))

lorinczy írta...

Örülök Dobrev Klára indulásának az előválasztáson. Remélem,hogy Ő lesz az első női miniszterelnökünk.

Névtelen írta...

nos teve, bár nem vagyunk barátok, még csak haverok sem,
.
DE
.
ez most parádésra sikeredett!!
.
mindig mondtam, hogy kitűnően tudsz írni!
a Dobrev Klára személyében tökéletesen egyetértünk.
egy rendkívül értelmes, művelt, tanult, nyelveket beszélő - ezen rugóznak most a csuti geciék, ezért ez is szempont, mégha lényegtelen is! - ráadásul nő, ami a mai világban szerintem nagyon fontos szempont!
egy dolgot remélek.
ha felmegyünk a pályára, akkor a szeméályes ellentéteket, antipátiát félretesszük - részemről ez alap - és az ellenfél legyőzésére koncentrálunk!
aztán majd a dolgos hétköznapokban elküldjük egymást a picsába, meg akár utálkozhatunk is, mert az jól esik,
.
DE
.
a cél a lényeg,l s annak elérése!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
Ps.:
tudom, hogy elolvasod,
.
DE
.
te még nem vagy profi.
csak egy megyei amatőr, aki túlkoros, bár tehetséges játékos.
mindenesetre arra biztatlak, hogy a helyi kis nyájadat, kik ájultan csodálnak, trenírozd arra, hogy próbáljanak profivá válni!
remélem érted!
.
ÉRTED?!

1970 írta...

Kedves abramovics!

Lehet, hogy PuPu nem "profi" (szerintem az, de nem ez a lényeg most!), de érezhetően a szülei megtanították neki az alapvető viselkedési normákat.
A te esetedben ez láthatóan sikertelen volt:(. Minden egyes bejegyzésed egy-egy apró bizonyítéka ennek.

Névtelen írta...

látod, teve?
.
pont erről beszélek, s beszéltem mindig!
az ilyen idiótákról, mint ez a szerencsétlen, aki képtelen felfogni az értelmét annak amit írtam, fogalma sincs arról mi miért történik,
.
DE
.
szolgalelkűen, azonnal a védelmedre akar sietni, s belebeszél, mintha ez telefon volna, s mindenki belebeszélhetne.
s te ezekkel, az ilyenféle félékkel gondolod, hogy a csuti gecit el lehet takarítani?!
he? mi? na!
.
megnyugtatva elkeserítelek
.
NEM FOGJÁTOK TUDNI AZ ILYENEKKEL ELTAKARÍTANI A CSUTI GECIT
.
ezek alkatilag, genetikailag alkalmatlanok arra, amiről beszéltem.
ezeknek a csekélynek sem mondható értelmük addig nem ér el, hogy felfogják egy leírt szöveg értelmét, olyanok, mint a kamaszok, az agyuk homloklebenyi része irányítja őket, azaz érzelmi alapon élik az életüket.
a gondolkodnak szót nem írhattam oda, hiszen a gondolkodásra képtelenek, mert ha és amennyiben arra képesek lennének, abban az esetben képesek lennének értelmezni is egy leírt szöveget.
egyébiránt boldog lehetsz, hiszen megerősíttetted magad, az egódat, hogy egy kretén máris a segítségedre siet, megvédendő téged.
mondjuk én erre nem lennék büszke, mert én meg tudom védeni magamat, ha kell a szó fizikai értelmében is,
.
DE
.
ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz!
így nyugodtan élvezheted a "győzelmedet" ami nem létezik, hogy egy ilyen kretén kell melléd.
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
Ps.:
a lovagiasság szabályai szerint ezt is ki kellene engedned, hadd lássa a marhája, mekkora marha is ő valójában,
.
DE
.
az után, hogy elfogadtad a "segítségét" erre nem számítok
hozzáteszem még, hogy újfent bebizonyítottad, nem vagy legény a gáton, tekintettel a szövegem arra a részére, amit alapnak tartok a magam részéről!
.
ÉRTED?!
.
ezzel a témát lezártnak tekintem.
én továbbra is ember vagyok, ti meg legyetek azok, amik!

1970 írta...

Kedves abramovics!

Igen, én is pont erről beszéltem. Legalább egyszer olvasnád vissza, amiket írsz, esetleg fel is fognád (?), mi a probléma azzal. De szerintem erre alkalmatlan vagy. Nem "genetikailag", mert (veled ellentétben) én nem vagyok náci, hanem a mérhetetlen butaságod, primitívséged és neveletlenséged miatt. Szánalmas vagy...

PuPu írta...

Kedves abramovics, te nem "ember" vagy, hanem egy büdös bunkó.
De az is lehet - sőt valószínű - hogy elmebeteg, ez esetben nem ártana kezeltetned magad, még mielőtt az arra illetékesek elrendelnék a kényszer-gyógykezelésedet.
Mikor visszaengedtelek, azt gondoltam, hogy a témához szólsz hozzá, és bár személyesen én semmire sem becsüllek, hagytam, hogy a véleményed megjelenjen, mivel ez egy nyílt blog, és mindenki számára szerettem volna biztosítani véleménye közzétételének lehetőségét.
Visszaéltél a lehetőséggel, nem először.
Visszaállt az alaphelyzet: egyszerűen nem vagy...
:O)))