2024. április 2., kedd

EZ MÁR NEM LEKVÁR , TELE A KEVLÁR


Zavar az erőben!
A focipályán bejött a játékosok közé egy ketrecharcos, akinek ellenszerét - úgy tűnik - az edző, de még az ellenfél edzője sem találta meg. 
Ideje lenne pedig kiiktatni ezt a zavaró tényezőt a belpolitikából, mert olyan, mint az elszabadult hajóágyú - összevissza lövöldözget, és ki tudja, mit tudhat még?
Ez a Juci is olyan megbízhatónak tünik, igaz,csak akkor, ha tele van a szája, egyébként meg lotyaszájú, hogy hadd ne keressek hasonlatot! 
Istenem, pedig hogy tud dekázni - nem lennék a Messiás helyében, amikor dühös rám és emeli a térdét!
A bazedowos helyiérdekű Göbbels is kapott egy-két gyomrost, most próbálja kiköszörülni a csorbát.
Rettenetes energiával dolgozik azon, hogy bebizonyítsa, hogy a Megváltó veri a nőket.
Elég ütős is a dolog, különösen, mikor arról esik szó, hogy a dúvad az áldozatot, Magyarország igazságügyminiszterét bírói ítélet nélkül bezárta a fürdőszobába.
Az ellenzék meg beleáll a dolgba, a liberálisabbja azon sajnálkozik, hogy ha már bántalmazta a bántalmazó, akkor miért nem bántalmazta sürűbben és szaxerűbben, végtére is jól mutatna rajta is a napszemüveg, mint Anikó asszonyon mutatott anno, mikor rossz nyelvek szerint önálló véleménye támadt.
De azért az biztos, hogy nem szép dolog, ha valaki veri a nőjét, és ebből a helyzetből még bonyolultabb is lehet, ha kiderül, hogy az áldozat is ebben a bűnben ludas...
Persze férfit verni bocsánatos bűn.
Mostantól nem csak felhasználjuk, de szeretjük is az árulókat...



Mondjuk az ellenzék is bánatos a jelenség miatt.
Ebben a pozícióban másfél évtizede próbálnak vonzó alternatívát kínálni a társadalomnak, de az olyan, mint a ló a faluszépe Böskével, aki olyan csúnya, hogy a fuvaros lova sem veszi el a kezéből a kockacukrot.
Erre jön a semmiből valaki, akit saját bevallása szerint ver a felesége, és azt kínálja a társadalomnak, hogy követheti a... - semmibe.
Hát, ha én a kormányváltásra készülő ellenzéki erők bármelyik vezetője lennék felsikoltanék és kés után kapnék, mellyel aztán férfiasságomon irreverzibilis csorbát ejtenék.
Utána bánatosan nézegetném negyvenhatos cipőimet, melyek azt tanúsítanák, hogy szebb idők is jártak felém...
És ha csak ez lenne a baj, de a gond ennél sokkal nagyobb.
A magyar társadalom ugyanis alapvetően két részre oszlik, az egyik fele irredenta, nacionalista, soviniszta és revansista némi nyilas beütésekkel,  míg a másik fele nem.
Meg ne kérdezd, hogy akkor milyen, mert akkor csúnyákat kell írnom.
Lényeg az, hogy a halmaz nem mindegyik tagja rendelkezik kiforrott világnézettel, kétharmaduk utálja a komcsikat, jobban mint azokat, akik éhendöglesztik és rojtosra rudalják a feneküket.
Ezek általában azok közül kerülnek ki, akik a szocializmus nélkül nyaranta napszámosok lennének az ünneplőjükben - a fekete kloittgatyában, mezitláb,  
Mára persze mind minimálisan is grófi leszármazottak, egy részük boldogan vezeti vissza családfáját az Egri csillagoból ismert Móré Lászlóig, mondván, hogy az ékezetet a történelem viharai sodorták le az "é" betűről.
A cseléd unokája is, aki mára sikeresen leküzdötte magát nagyszülei státuszába - miközben a nagymama tsz-nyugdíjából él - büszkén vallja magát nagybirtokos-leszármazottnak, akit a kommancsok üldöztek.
Egy részük belenéz a tükörbe, és megállapítja, hogy legszebb rajta a füle - na, belőlük lesznek a zöldek, akik a hőerőmű rádióaktív pernyéjét söprögetva magukról a másodlagos dohányzás ellen küzdve kitiltják a cigarettát a buszmegállókból.
Nopersze a gond valós, csak kizárólag ez a halmaz - lévén a másik vallás - tud tovább osztódni, addig, míg csak már a tudat marad, ami meghasadhat.
Valaki egyszer mondta, hogy aki politikusnak áll és magasra emelve egy zászlót menetelésbe kezd, nem árt, ha időnként hátranéz - követi-e még valaki...


Hát így állunk, vagy  így megyünk hátrafelé.
Pedig mindig büszkék vagyunk a rettenetesen nagy eszünkre, de hát mi a góbé szellemi nyomorát is csavaros észjárásnak hívjuk, miért hívnánk ezt másképpen?
És hát nem mindenkinek rokonszenves a NER pentitoja, akit persze fel kell használni, de Messiást látni benne azért barokkos túlzás.
Jön a választás, ebbe még nem tud beleszólni, csak az Európa Parlamenti választásokba.
Az is elég.
Aztán ha az ellenzék nem vigyáz, két év múlva egyel többfelé osztódnak majd a szavazatok, Nagyurunk meg még száz év múlva is áll a Karmelita erkélyén, lehet, már szalmával kitömve.
Egy hangszóró lesz a hasába építve, az hirdeti majd az igét, unokád meg leborul és imádja az Urat:Magyar a magyart nem báncsa!


:O)))




 


21 megjegyzés:

Czékus Lajos írta...

Ha Kossuth feltámadna, és szembeszállna a mostani hatalommal, a Rogán féle propaganda gépezet nyomban fejére olvasná, hogy az egykori kormányzó korábban hanyagul kezelte az árvák pénzét, politikusként meg alaposan elszúrta a nemzetiségi kérdést, menekülése közben meg nem nők szoknyája mögé bújt, hanem szoknyát húzott magára. Pupu meg a szemére vetné a körmondatait, amikből nehéz kibogozni a mondanivalót, például mekkora csacskaság, hogy a pokol kapui nem tudják megdönteni Magyarországot, ugyanis a kapuk általában nem szoktak semmit döntögetni. Ami Magyar Pétert illeti, én már azt is a javára írom, hogy Orbánék láthatóan tartanak tőle, kapkodnak, nem tudják mit kezdjenek vele.

b írta...

Kedves Pupu!
Szenzációs írás. Sajnos most tényleg ott tartok, hogy nem tudok kire szavazni. Vagy 20-25 éve azért szavazok az ellenzékre, hogy csak nehogy "ő" legyen. A DK hamvába holt álom lett, igaz ez már megalakulása után az első(talán) második választásnál kiderült.
Lenne egy kérdésem. Tudom ciki, de kire gondoltál a basedowosnál? Nem ugrott be. :)

PuPu írta...

Kedves Czékus Lajos, a Rogán féle propagandagépezet filmet készíttetne Kossuthról népmesei elemekkel átszőve, mert amiket írsz, az -sajnos - mind-mind igaz, és ezek a fiúk gyárilag nem szeretnek igazat írni.
A felsorolásodból még ki is maradt a Habsburg-detronizálás hamvába hótt ötlete, meg az, hogy az aradi vértenúk sorsukat nagyrészt neki köszönhetik.
Sajnos a mi nemzeti hőseink többnyire ilyenek voltak, aki meg nem, azt elfelejtettük vagy hazaárulózzuk a mai napig.
Okos nép vagyunk, és ahogy elnézem, egyre okosabbak leszünk.
:O)))

PuPu írta...

Kedves b, a Basedow-kór egyik jellemző tünete a dülledt szem.
Végtére is Göbbels sánta volt, mi még jól is jártunk - nem?
Egyébként általában nem gondolok senkire, a hasonlóság akárkivel valószínűleg a véletlen múve...
:O)))

1970 írta...

"Egyébként általában nem gondolok senkire, a hasonlóság akárkivel valószínűleg a véletlen múve..."

Kedves PuPu!

Írásodnál is jobban tetszett ez a mondatod. Nyilván így (pol)korrekt fogalmazni, de azért "b"-n kívül talán mindenki tudja, hogy a "véletlen hasonlóság" csakis a "véletlen" műve lehet:)))

góbé írta...


"...ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére(!)..."

Magyar Péter hozza a tömegeket(szavazókat), az ellenzék jó részének meg van elképzelése, konkrét, részletekig kidolgozott programja. A világ legostobább dolga lenne ha egymást nyirják ki !!!
Magyar pld. nem akar ellenzéket váltani mint stupid druszája emzépetike ! Túlságosan újakat nem mondott amit eddig ne tudtunk volna, de róla elég nehéz lenne elhitetni, hogy Soros embere, Brüsszel, meg Amerika pénzeli. Egy átlagos értelmi képességű fidesz szinpatizáns legalábbis, minimum elgondolkodik.

AZ "ÉLRE ÁLLÁS" : "Pártjainknak" öntökönszúrás lenne ha nem keresnének vele együttműködési lehetőséget, ha nem kioltanák, inkább erősitenék egymást! Ennek viszont egyetlen lehetősége, egy ideológiákat egyenlőre hátrahagyó rendszerváltó, akár választási párt létrehozása. Arra a két évre, 2026-ig igen nagy szükség van, de sikerülhet !

góbé írta...


PuPu !
Némi kiegészités a poszthoz: A székely góbét illető nemkicsit dehonesztáló megjegyzésedet bár némi átgondolásra késztetett, de nem osztom.
Hozzátartozik még, nekem vagy egy vezetéknevem is,: R-26.

PuPu írta...

Jaj, jaj!
Kedves góbé, nem jutott eszembe a nyilvánvaló összefüggés, amit írtam, csak a viccben szereplő góbéra vonatkozott:
- Idösapám Isten kenddel!
- Há ménsz fiam?
- Én sehova, de dől a fa!
Az R-26 meg ifjúságom kedves emléke, az öcsémnek volt...
:O)))

góbé írta...


Ugyan ! Nem nem vettem zokon ! Ezt igazolandó:

Lovasszekér, haladnak, rajta a góbé és a felesége... Beüt a villám jobbról, erre a góbé: "...noo..." aztán beüt balról:"...nono..." Aztán belecsap az aszonyba. "...no azééér!..."

Viszont pontositok: R-26 Góbé...ez meg az én ifjuságom felejthetetlen emléke:

https://videa.hu/videok/sport/gobe-csorles-repulo-vitorlazorepulo-1BElmaqxHwz75KBU

góbé írta...


https://m.youtube.com/watch?v=kERNKGDZlKE

Niemand írta...

Magyar úgy bűzlik min egy döglött hal! Évekig nem zavarta a fideszben mindent átjáró rothadás. Sőt szó szerint ágyba bújt a fidesszel! Most pedig jól "megment" minket azoktól akikkel nemhogy "egy gyékényről árult", de egyenesen kefélt! De zavar ez egyáltalán valakit?

góbé írta...


Niemandnak:

"...A tanu önmagára és hozzátartozójára nézve nem köteles terhelően nyilatkozni..." (Be.)
/Büntető eljárásjog.../

Magyar kb. egy éve készitette az inkriminált hangfelvételt. Vélem ekkorra már világossá, egyértelművé vált számára hogy a fidesz bűzlik, nyitni viszont akkor nem volt lehetősége, mer a saját feleségét is vádolta volna. A hangfelvételt is ezen oknál fogva vette föl és tette talonba, egyfajta biztositékként baj esetére, mely bekövetkezett.
Juditkát beáldozták, innen nem volt ami visszatartsa, nyitott...

Lehet itt fanyalogni, konteókat gyártani, azt eltagadni viszont nem, hogy megmoccant végre az állóviz, melybe nem kavics, inkább szikla csobbant és nemkicsit...

6-8 éve Hadházin is fanyalogtatok ! Nagyon helyesen az itélet róla az hogy többet tett a kotonszokevény rendszere ellen mint "pártjaink" az elmúlt több mint tiz évben...

Várjuk ki a végét !

1970 írta...

Kedves góbé!

Sok sikert és jó egészséget kívánok az újabb messiásváráshoz. Sajnos én nem tudok ezen az úton tartani, mert nehezen megy az olyan etikai kérdéseken történő átlépés, mint hogy MP miként vett részt évtizedig az állam erőforrásainak lenyúlásában (= a társadalom kifosztása), ami nem is zavarta őt egy pillanatig sem.
Amennyiben esetleg ez sem jönne be, javaslom, hogy Hont Andriska legyen az új messiás. Határozott "fejlődés" és "előrelépés" lenne, hiszen egész eddigi életében egy épkézláb értelmes mondatot nem tudott kinyögni a száján. Azon túl, hogy semmit sem csinált, amivel valami hasznot hozott volna a közösségnek.
(Tudod, remélem, hogy a néhai Pozsgay et. és Antall J. a pokol legmélyebb bugyrából - miközben rotyog alattuk a kondér - feltekintenek, és szembesülnek azzal, mit is tettek ezzel az országgal. Ha már az élő utódjaik erre itt képtelenek...)

Niemand írta...

Kedves góbé!
Amit idéztél az a Büntetőeljárási Törvény, aminek akkor lenne szerepe ha Magyar-t tanúnak idézték volna a volt felesége ellen indított bűntető eljárásban. Nem így történt noha nyilvánvalóan lenne rá ok! Én nem mondtam semmit a tag szándékairól, mert azok előttem is ismeretlenek. A "nekem bűzlik" annyit tesz, hogy gyanús tehát nem bízom benne. Volt már néhány "pentito" a közéletben, de a kormány még mindig a helyén van és a kornánypárt rendre elpicsáz minket "kétharmaddal". Szóval nem bízom benne. A "várjuk ki a végét" egyébként bölcs tanács. Ráadásul egyebet nem is tehetünk, mert a magyar társadalom nagy része karizmatikus vezetőre, messiásra vár...

Niemand írta...

Kedves 1970! Elég elkeseredettnek tűnsz a kommented alapján. Szerintem igazad van a "messiest váró" magyar társadalommal kapcsolatban. De ez egy olyan adottság ami rövid távon nem változtatható meg. És igen! Simicska és MZP után lehet, egy újabb "Saul" kocog a damaszkuszi úton... Nekem is gyanús a hasonlóság. Sok mese szól a "sötét oldalról" átállt bajnokról, aki végül legyőzi a gonoszt. És az emberek szeretnek hinni a mesékben. A baj csak az, hogy nekem a való életből egyetlen egy ilyen, "páli fordulat" sem jut az eszembe! Legalábbis olyan nem ami bármin is változtatott volna.

1970 írta...

Kedves Niemand!

Dehogy vagyok elkeseredett, éppen ellenkezőleg. Inkább - sajnos - szomorúan (néha mosolyogva) nézem, ahogy ez az ország egyre jobban süllyed el a sz.rban, miközben már ott tartunk, hogy egy ex-házaspár családi történetei szolgáltatják a politikai történések fókuszát.
DE! Ez egy folyamat, ahogyan ez az elit (nem csak politikai, hanem a gazdasági, tudományos-szellemi, művészi, sport-, celeb-, stb.) idáig züllesztette ezt az országot 34 év alatt. Márpedig bárki jön ebből az elitből "messiásként" ugyanez az ostoba, társadalmi kohéziót, szolidaritást pusztító politika fog következni. Erre is utaltam azzal, hogy jöhetnek ilyen erővel a "hontandrisok" is.
Innen csak gyökeres változás fog kivezetni, aminek előfeltétele, hogy a világpolitikában is bekövetkezzen egy igen alapos szemléletváltás. Sajnos tartok attól, nálunk ez esetben is egy társadalmi kataklizma hozza el a változást. (Az én nézetem, gondolkodásom szerint ebből csakis egy szolidaritásra, közösségben gondolkodásra, társadalmi mobilitás előtérbe helyezésére, a komprehenzivitásra építő határozott baloldali politika fogja kivezetni a világot. És minket is...)

góbé írta...

Üdv 1970 és Niemand !

Messiásvárás...? Nálam...? Nem szoktál Te ily leegyszerüsitve gondolkodni, megnyilvánulni !

Magyar Péter csupán annyit tett, hogy belsősként megerősitette, pellengérre állitotta azt amit már minden gondolkodó egyed tudni vélt, véltünk !!
Azzal hogy belülről teritett, kipöckölt a nihilből pár-százezrünket, melyre a mi "pártjaink" 12 éve képtelenek. (Újfent kérdem, hová tünt Dobrev Klára...)

Jegyzem, ha Magyar semmi többet nem csinál már ez is valami ! Ébresztőt fújt, mely szerint fölösleges "pártjainkra" bizni bármit, önmaguktól, mit több, önmagunktól is képesek vagyunk szinte bármire "mi vagyunk az atombomba" !
Tartást, öntudatot s nem csak sugall. Hogy ennek mi a valódi háttere, az lehet akár bizonytalan, avagy kérdőjeles is. De ez a szellem láthatóan kiszabadult egyfajta palackból, s mint ahogy a tehénbe is körülményes visszalapátolni a végtermékét, e szellemet, e felismerést is nehéz lesz visszadugaszolni.

Hiszed-avagy nem, a jó ügy érdekében én az ördöggel is cimborálok, legfeljebb majd meggyónom Iványinak!



1970 írta...

"Messiásvárás...? Nálam...? Nem szoktál Te ily leegyszerüsitve gondolkodni, megnyilvánulni !"

Kedves góbé!

Azt kell mondjam, ha visszaolvasod, amit most írtál, és értelmezed azt, nem én vagyok, aki "leegyszerűsítve" gondolkodom.
De, legyen Neked igazad, bár tartok tőle, hogy a 628. hamis messiás után nem így lesz, és már most kérhetsz időpontot szegény Iványitól:(((.
(Apropó, életemben először rendelkeztem az egyházi 1 százalékról. Nekik...)
(Dobrev K-val kapcsolatos kérdésed viszont teljesen jogos!)

góbé írta...


Kedves 1970 !

Eszerint ez azt jelenti hogy megbocsátottál Iványinak, vélelmezem talán még Hadházynak is... Adja a teremtő hogy egyszer okod legyen Magyarnak is megbocsátani...

góbé írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
1970 írta...

Kedves góbé!

Ne forgasd ki a szavaimat légy szíves! Iványit pedig nem említeném egy napon a másik két figurával. Azt hiszem, Iványi Gábor talán már magának megbocsátotta azt a bűnét és talán ez a legfontosabb (az én megbocsátásom teljesen indifferens).
(Ja, és egy nagyon fontos vonatkoztatási pontom sokat segített abban, hogy megértsem Iványit. Moldova...)
(Apropó: MP bocsánatot kért? Simicska bocsánatot kért? Nem tőlem, ettől az országtól!)