2024. április 6., szombat

MINDENKI MEGKAPTA A MAGÁÉT



Talán nem kellene az első benyomásaimról írnom, hagyni kellene a dolgokat leülepedni, de a kísértés erős, az ájultan lelkesedő, igencsak méretes tömeg erős motivációt ad ahhoz, hogy mégis...
Szóval Rogán ott követte el a javíthatatlan hibát, hogy ezt a srácot nem alkalmazta azonnal, ahelyett, hogy a Diákhitel Központnál adtak neki alibit.
Kiváló propagandista, ért a tömeglélektanhoz, a politikai marketinghez - vétek volt így ebek harmincadjára adni, mikor az asszonyt magához emelte az Úr.
Emellett elvettek tőle mindent, és még további retorziókra is számíthatott. Elfarkalták tőle az asszonyt is, mindemellett macsó is, hát mire számítottak?
Ha valamiért érdeklődéssel vegyes elismeréssel nézegettem Orbánt az az volt, hogy a bűnbeesetteket ugyan megbüntette, de a kezüket el nem engedte, hanem egy idő után hajított nekik kis koncot, melyért hálásak lehettek a hét szűk esztendő után.
Ma már bánhatják hibájukat, mint a kutya, mely hetet kölykedzett, a koma tényleg meglehetősen alaposan megkavarta a bilit.


A tetejében született populista, a szónak abban az értelmében, hogy azt mondja az embereknek, amit azok hallani akarnak, és hogy ebben olyan ügyes-e, mint Orbán, az majd a későbbiekben derül ki.
Mindenesetre érdekes küzdelem, a falusi söntések népe ugyanis nem arra vevő, mint a belvárosi liberálisok, akik tizenöt éve gazdátlanul ténferegnek a politikai térben, mégis, mindkét embertömegnek igérni kell, valamit.
Hát ebben aztán nem is volt hiba, már nagyon vártam, hogy mikor igéri meg, hogy János bácsinak villás lesz a farka, mint a fecskemadárnak, két anyós nélkül...
Hogy miként találták meg a felvezető szónokokat és a saját Rákay Philippjüket, az rejtély, de az biztos, hogy az előbbinek a polgármesterségébe kerülhet az, hogy egy mondattal többet mondott a szükségesnél, az utóbbira meg ráférne egy-két énekóra, - Rost Andrea bizonyára tudna neki ajánlani egy-két korrepetítort...


Az egész olyan magyarosra sikeredett, éppen csak nem énekelték el a megzenésített Petőfi verset: "mert az embert vágyai vezérlik..."
Persze az kétségtelen, hogy óriási előrelépés lenne Nagyurunk világgá zavarása, hiszen nélküle az urak felzabálnák egymást, ahogy azt a kapitalizmus farkastörvényei előírják.
Lehet, hogy én is vágyvezérelt vagyok?
A Messiás-ipari tanuló beszéde arra épült fel, hogy magyar a Magyart nem báncsa.
Ennek demonstrálására a rendezvény végén a résztvevőknek meg kellett fogniuk egymás kezét
Ez egyelőre senkinek nem okozott nehézséget, - majd a remélt siker után lesz ez gond, mikor az egyik kezet szabadon kell tartani a pénznek, a másikkal meg jól kupán kell vágni a mellettünk állót, aki nem a mi metódusunk szerint képzeli el a megváltást.
Merthogy az a teljesen idióta elképzelés diadalmaskodott a rendezvényen, hogy félre kell tenni az ellentéteket, a farkas együtt legel a báránnyal, az oroszlán ott legel az antilop mellett, szeressük egymást, gyerekek!
Erre mindíg vevő a tömeg, most sem volt ez másként.
Ami tetszett, hogy a szónok kifejtette, hogy ő nem akar egyszemélyi győztes lenni, ő a szikrát adja - a motor meg olyan áhitattal hallgatta ott a téren, mintha valami okosságot mondott volna.
A beszéd jelentős része az ügyészségről szólt - Polt igaz könnyeket hullajthatott ha nézte a Partizánt.
Elhangzott, hogy az ügyészséget a kormány alá akarják rendelni, ami nem egy szokatlan megoldás, de miért lenne ez jobb Orbánnak, mint egy kézivezérelt Polt? - erre a racionális kérdésre nem érkezett válasz.
Elhangzott, hogy ma még át lehet állni a NER berkeiből is a szónok mellé, az viszont nem, hogy mi van az átálltak lopott holmijaival, inkluzive a szónokot is.
De azért a nép örült, különösen az Európai Ügyészség emlegetésének, ami azt demonstrálta, hogy a százezer résztvevőből öt nem akadt, aki tudta volna, hogy ez hogyan működik majd együtt a Polt vezérelte magyar ügyészséggel.
És hát pártosodunk, több ütemben, de viharos gyorsasággal, mert indulni akarunk az Európai Parlament választásain, hiszen mégiscsak tűrhetetlen, hogy Deutsch Tompika képviselje ott Magyarországot a kormányzó párt frakciójának élén.
Az újsütetű Megváltó elhullajtotta az Unióval  kapcsolatos terveit is, - annak ugyanis a nemzetállamok szövetségén kell alapulnia, és le kell számolni az álmokkal  egy nemzetek feletti, föderális Európáról.
Ez lesz ám a haladás, - csak akkor mi lesz a fejlődés, a változás? 
Hallhattunk néhány szívhezszóló mondatot a gyerekekről is ( jövőnk záloga a gyermek..), meg az esélyegyenlőségről, a gazdagokról, akik a gyermekeiket majd a szomszéd utcában található színvonalas iskolákba küldik, mi meg addig álljunk féllábon és ne vegyünk levegőt, hiszen a szónok gyermekeinek is így választanak iskolát.


Nem taglalnám  tovább, a végén Ráka a művész előéneklésével elénekelték a résztvevők a Kossuth Lajos azt üzente című nótát a nagy hazaffy tiszteletére, aki a kincstárral és koronával a hóna alatt, szakállát leborotválva, női ruhában pucolt világgá, de előtte jól bekente sz@rral Görgeit.
A szónok is tett kisérletet ilyesmire, ő Gyurcsányt találta a produkcióra alkalmasnak, de nem vette észre, hogy egy újabb réteg az áldozatanak már fel sem tűnik.
Mindenesetre ő iparkodott, és megtette ezt az apró szívességet Orbánnak, jól jöhet ez majd az alkunál az egérúthoz, jóllehet nem gondolnám, hogy ifjú korára tekintettel neki is lenne elásott páncélszekrénye és Geiger-Müller számlálója a zsebében, mint a másik nagy pentitonak, Simicskának...
Az egész egy sebtében összetákolt gépre emlékeztetett, melybe felül bedobták az összes jobb és baloldali, liberális és be nem váltott fideszes igéretet, ami meg alul kifolyt, az vagy vágyálom, vagy jobb nem beszélni róla.

A végén szónokunk  kipukkasztott egy narancssárga lufit, nem volt egy nagy durranás.
Jelentem, a résztvevők hazamentek békével, ma sem tört ki a világforradalom.
A 2026-os választásokon viszont lesz még egy párt az ellenzék oldalán, melyre szavazni lehet, mint ahogy az idei EP választáson is.


Öles léptekkel haladunk a boldogság felé...


:O)))

16 megjegyzés:

KZs írta...

Egymillió ember a Kossuth téren, a haza nem lehet ellenzékben :)

Névtelen írta...

Nem hiszek én már itt senkinek sem. De abban igaza van hoOrbánnak és Gyurcsánynak is lejárt a szavatossaga. A ket volt kisz titkár uralja a magyarok eletet.. nekem mindbol elegem van. A DK agresszív és erőszakos partaktivistaibol meg pláne..

PuPu írta...

Talán meg kellene próbálni, kedves Névtelen megismerni, hogy ki mit kínál a társadalomnak, aztán azt is, hogy aki kínálja , az milyen ember, és utána lehet szavatossági kérdésekkel foglalkozni.
Az meg, hogy volt KISZ titkár csak azt bizonyítja, hogy a lehetőségekhez képest akkor is érdekelte a társadalom és közélet, amikor nem a mai alapokon ment a politizálás.
És legközelebb kérlek, adj nevet magadnak!
:O)))

asta írta...

Most aztán csak azt nem tudtuk meg, hogy te mit akarsz olyan nagyon és azt hogyan szeretnéd elérni. A kritika jól megy, de a humorod már kesernyés. Hálistennek a mi szavatosságunk is lejárt, legfeljebb szemlélői és nem alakítói lehetünk egy világnak, amelyben már nem mi fogunk élni. Ezt azért már megérthetted volna. Tök mindegy ki mit kínál a társadalomnak, ha nincs aki képes lenne azt az alapot megteremteni, amelyen ezek a szép dolgok meg is valósulhatnálak. Mondhatnám felesleges munka. Ha nem vetted volna észre, a sok próbálkozás után most alakul egy olyan lehetőség, amely a 14 éves szerencsétlenkedés után valódi alternatívát nyújthat. Persze csak a pozitív gondolkodásúaknak. Nagyar Péter személye itt csak annyiban érdekes, amennyiben a felkínált alternatíva megvalósítható-e. Én már régesrégen bizonygatom, hogy ez az egyetlen megoldás. Nb különféle formákban a két lépésben megvalósított rendszerváltás. Abban szinte mindenki egyetértett, hogy csak nagy tömeggel lehet választást nyerni. Ezért voltak a különféle összefogósdik, amelyek a pártok természetének megfelelően soha nem vezettek eredményre. A legutóbbi volt a legborzasztóbb és apátiába süllyesztette a változást akarókat. Én fél évig nem írtam, elegem volt. MP legnagyobb érdeme, hogy megtörte ezt az apátiát. Felébresztett tömegeket, akiknek tényleg elege volt mindenből. A kedvencedből is. Nagyon remélem, hogy ezúttal sikerülni fog. Ha nem, akkor kb. Magyarországnak vége...kínai gyarmattá válunk és koldusszegénnyé. Nekem tök mindegy ki fogja ezt megvalósítani. Ha most sem leszünk elegen, akkor megérdemeljük, hogy az unokáink is leköpjék a sírunkat.

PuPu írta...

Kedves Asta, a megoldás a szóróparcella, akkor kivédted a személyes támadásokat!
Amúgy meg nem az éndolgom programot adni a társadaími változtatásra, de azt azért elvárom, hogyha valaki meg akarja változtatni a társadalmi viszonyokat, akkor mondja meg, hogy ő milyen társadalmat kíván megvalósítani, és nem csak a jelszavak szintjén.
És akkor mellé lehet állni - vagy nem.
Épeszű társadalmakban nem a kor számít, hanem a cél, a megvalósítás módja, és abban egy idős ember ugyanúgy érdekelt, mint a fiatal, hiszem abból is lesz idős ember - ha szerencséje van, hamarabb, mint szeretné.
A múlt tapasztalatai nélkül egy fiatal semmit nem ér, legfeljebb szép elképzelései lehetnek és feltalálhatja a melegvizet.
Persze, egy társadalom átalakításához kell a tapasztalat mellé a fiatalság dinamikája, de a hőbörgés és jelszavak skandálása nem dinamika.
Épeszű társadalmat épeszű emberk csinálnak, de sajnos a mi társadalmunkban ők kiseebbségben vannak - de legalábbis halkak - az épeszűek, nálunk nem akar a nép tanulni semmiből.
Te sem, hiszen nem vagy logikus.
Egy pártok működésére épülő társadalomban tagadod a pártok szerepét, ha nem a te igazságod érvényesül, akkor nincs demokrácia, ha nem az általad favorizált politikusról esik szó, akkor az nem tetszik, és az, hogy az összefogósdik nem vezettek eredményre, annak felelősségét a pártokra tolod, holott a pártok érdeke más volt, a megtorpedózása kívülről történt.
Az árulónak meg ma a seggét nyalja a nép.
Persze azt én nem tartom érdemnek, hogyha valakinek elszeretik a feleségét és még a sztárgázsitól is megfosztják, az bosszúszomjas lesz, habár az ügyet előreviheti, ha az ügy a NER megdöntése.
Ha.
Rajtad nem csodálkozom, te a szíveddel szoktál gondolkodni, te szeretted az LMP-t, a Momentumot is, én meg nem vagyok ilyen hiszékeny.
De legyen szerencséd, új Messiásod hozza el az utódainknak a kánaánt, nem ellenzem.
Végtére is bízom az időben, ami a gondolkodásod is érettebbé teheti, ha akarod...
:O)))

Kapat írta...

Értem a fiatalos hevületet, sajnos a meggondolatlanság is többnyire vele együtt jelentkezik. Ha valaki az ország egyesítéséről beszél, (vagy inkább álmodozik), miért fontos megjelölnie a változást akarók közül azonnal azokat, akikkel nem szeretne az azonos cél érdekében sem összefogni. Ez újabb szakadást okoz, meglehetősen nagy tömeg leszakadását. A mielőbbi változás a többség akarata, ez elvitathatatlan. Ha MP képes tömegeket megmozgatni, természetesen együtt kell mozdulni Vele. Ugyanakkor nem szabadna megalkuvásra késztetni senkit.
Ha nem szeretnénk ismét diktátumok szerint élni, akkor senki ne akarja uralni az emberek gondolatát, nézetrendszerét. A vezető határozottsága ne azt jelentse, hogy új diktátorként vezethesse az országot. Akkor cseberből vederbe esünk.
Tanácsadóként a szakterületükön kiváló, az egész ország érdekeit képviselő, köztiszteletben álló emberek csoportját kellene munkatársul választania. Nem vagyok álmodozó, de nem szeretnék olyan országban élni, melyet Európa szégyenének tartanak.

Névtelen írta...

Kb. a feléig sem olvastam el ezt a "dolgozazot" .Ez is magyarosra sikerült. Semmi se jó,nagyjából ez a lényege és a gúny. Részemről ennyit szánok erre a dologra.

Névtelen írta...

Épeszű társadalmat, épeszű emberek csinálnak. - írod... Akkor orbánnak, hogy sikerült???

PuPu írta...

Kedves Névtelen, ha nem adsz magadnak nevet a megjegyzéseidhez, akkor nem fogsz itt megjelenni.
Óriási szellemi kihívás, tudom, hogy beírd, miszerint te vagy a féligolvasódemégaztsemértő nick, de mégis...
:O)))


Névtelen írta...

PuPunak igaza van a válaszában is.

góbé írta...


" Nagyon melyenszantó, nagyon politikus de a törtenelmi husegnek nem felel meg!
Mert ! nem a takaritono ebresztette fel Lenint, hanem Lenin a vilag osszes takarito-nojet !!!

/Hofi után szabadon és pongyolán/

Az a pár-tiz-százezer, és talán többször annyi a fotelben, a neten, ha felfogta hogy nincs egyedül, talán, akár, MP nélkül is elhiszi hogy ereje van !
Az előző posztban is jeleztem, ha csupán ennyi történt, már az is áttörés 12 év után !

asta írta...

Na legalább abban nem volt igazam, hogy tiltottál, csak tohonya a rendszer:) Örülök hogy nem soroltál az ép eszűek közé. Ha azt kéne elfogadnom, amit írsz, akkor tényleg nem is akarok az lenni. Soha nem akartam az lenni. Nem bűn, ha az ember a szívével (is) gondolkodik. Alapjában kezdetektől fogva ugyanazt mondtam, amit most. Csak a szereplők változtak. Sorra buktak el, de az nem jelenti azt, hogy az elméletem hibás. Ami a koromat illeti, hát már nem sok időm van a korrekcióra. Így érzem jól magam. Érdemben pedig: az azért nem rád vall, hogy elferdíted azt, amit írtam. Honnan veszed, hogy pártok nélküli rendszert képzelek el? Nem. Csak arról beszélek, hogy most nem a pártoskodás ideje van. Mivel a pártok, természetüknél fogva, versengésre valók, a vezetőik többnyire hatalomba szeretnének kerülni, nem képesek összefogni. Ez csak illúzió volt. Háromszori hatalmas bukást eredményezett és totális bénultságot, amely aztán leszivárgott a társadalomba is. Már senki senkinek nem hisz, annyit hazudtak nekünk. A pakliban ez mindig benne van, csak nem mindegy milyen mennyiségben. A mai állapot már szürreális, eluralkodott a téboly. Ma nem lehet hagyományos módon változást elérni. Magyar Péter hatalmas kockázatot vállalt - ez még akkor is így lenne, ha Orbánnak dolgozna, amit nem hiszek. A szavazók összefogása viszont nem irreális elképzelés. Megtörtént már sokszor a közeli országokban is. Itt is meg lehetne csinálni, mert úgy tűnik, most jött el az ideje..Az ilyen változásoknak általában az ifjabb nemzedék a motorja és jó esetben hallgatnak a bölcsebbekre is. Én most reménykedem, mert MP teljesítménye figyelemre méltó. Nem most van ideje annak, hogy programokról vitatkozzunk. Programnak most elég az irány felvázolása: demokratizálás és a régi elit leváltása. A részleteket csak egy választási győzelem, vagy egyéb fordulat után érdemes kidolgozni.A megvalósítás feltétele ugyanis a fordulat....

Névtelen írta...

A Pupu mennyivel komolyabb név, mint a Névtelen?

kekec írta...

Pupu, remélem Te sem tartod normálisnak, hogy ez a magyar társadalom ennyire lelkibeteg (skizofrén)
Bár a történelmi előzmények mindig is mutattak megosztottságot (kuruc-labanc, fehér-vörös, stb) az ország mindig akkor tudott előre lépni, amikor sikerült (valamennyire) kiegyezni.
(Deák, Kádár)
Egy (esetleges) ellenzéki győzelemnél a jobboldal könnyen teremthet polgárháborús ellenzést, tehát a kiegyezés a (mérsékelt) jobboldallal nem elvetendő ötlet. Nem így egyezett ki az ellenzék a Jobbikkal is?
MZP-t is nem azért sztárolták az "értelmiségiek" mert nemgyurcsány, és lehetséges, hogy fideszes szavazókat is elcsábíthat? MP-nek ez (talán) jobban sikerülhet. legalábbis az eddigi nyomulása szerint.
Én sok szerencsét kivánok neki a fidesz megosztásához, a NER lebontásához. Aztán a parlamenti erővisztonyok és a kormányzóképesség már más kérdés, de hát azzal nem szokták az egyszer választót elkeseríteni. Ahogy Churchill szerint is a legjobb érv a demokrácia ellen pár perces beszélgetés egy átlagválasztóval.

PuPu írta...

Névtelennek:
Kérlek, ha azt akarod, hogy ezt legyen a nicked, egy névelőt tegyél már hozzá!
Köszönöm előre is!
:O)))

1970 írta...

Kedves kekec!

Néhány kérdés a kommentedhez:

- Miért gondolod, hogy kisgömböc és rablóbandája "jobboldal" lenne? Mi utal erre a bla-bla szövegükön kívül?
- Miből gondolod, hogy a "mérsékelt jobboldal" (Ez lenne MP???) ellen nem csinálnának cirkuszt? Már ezt teszik!
- Az ellenzék(?) anno kiegyezett a Jobbikkal, egy nettó fasiszta társasággal. Ez ideális lenne?
- Mi a garancia arra, hogy az az ember "bontja le" ezt az őrületet, aki aktív haszonélvezője volt? Egy újabb messiás? Jó egészséget kívánok hozzá!

Persze, "mellékes" a kormányzóképesség (Churchill fölényes okfejtését is végre el lehetne felejteni!), de azért egy épkézláb koncepció, elképzelés arról, hogy mit is szeretnénk tenni ezzel a szerencsétlen, agyonalázott, kifosztott országgal, nem ártana. Említed Deákot és Kádárt...hát nekik volt víziójuk, elképzelésük, voltak eszméik, és - a mai politikusokkal ellentétben - nem nézték alattvalónak saját nemzetük polgárait.