2010. június 17., csütörtök

KÉMTÖRTÉNET? RÉMTÖRTÉNET...

Folytatódik a Dávid Ibolya és Herényi Károly ellen indított büntetőeljárás.

Futó Barnabás, a feljelentő ügyvédjének  közlése szerint a két volt képviselőt napokon belül meggyanúsítják kétrendbeli személyes adattal való visszaéléssel és egy rendbeli kényszerítéssel, amelyek halmazati büntetése legfeljebb négy év lehet, ha a bíróság bűnösséget állapít meg.
Az eljárás az UD Zrt. ügyével kapcsolatos.
Az UD Zrt. a szépemlékű Defend Security Kft. reinkarnációja, annak dicstelen vége után jött létre leginkább abból a célból, hogy a Fidesz ne maradjon hírszerzői háttér nélkül, - hát milyen csóringer egy párt az, amelyiknek titkosszolgálata sincs?
Nem térnék ki arra, hogy hogyan szerezte meg a Földi László egykori hírszerzőhöz - mellesleg a Fidesz jó emberéhez - kötődő Defend a magyar pénzszállítási piacot, hogyan tömte ki tagi kölcsön címen a Magyar Posta milliókkal, hogyan bukott rajta milliárdokat a MFB, az állam bankja - a lényeg az, hogy a 2002-es kormányváltás és a cég bukása után maradt némi kis pénz egy új cég megalapozására, meg megmaradtak a személyes jó kapcsolatok.

A minőségi személyi állomány pedig a kormányváltás után a titkosszolgálatoktól igazolt át.
Így jött létre az Uj Defend, az UD Zrt.
Éhezniük nem kellett, ellátta őket munkával többek között az OTP Bank, és mint kiderült, ellátták őket megrendelésekkel a Fidesz politikusai is.
Egyik ilyen megrendelésük teljesítése során aztán hiba csúszott be.
Történt, hogy az MDF vezetésében feszültségek támadtak és ezt az egyik feltörekvő ifjú titán a Fidesz segítségével szerette volna oldani.
Az agytröszt úgy vélte, hogy erre a legjobb mód az, ha Dávid Ibolyára "keresnek valami terhelőt".
A megrendelésről az UD Zrt, vezetője tájékoztatta Csányi Sándort, az OTP elnökét, és kvázi utasítást kért, hogy mit tegyen a kéréssel.
A beszélgetésről hangfelvétel készült, ez eljutott Dávid Ibolyához, aki ezt nyilvánosságra hozta, majd Heényivel együtt felkínálták az elnöki pozícióra pályázó ifjúnak, hogy ha visszalép, akkor nem terelik bümtetőjogi útra az ügyet.
Az ügynek volt még néhány ága-boga, volt megrendelés Demeter Ervintől a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjének megfigyelésére, volt behatolási kísérlet a titkosszolgálatok számítógépes rendszerébe, voltak meg nem engedett titkosszolgálati eszközök az UD Zrt. birtokában, volt némi törvényellenes megfigyelés egy ügyvédi irodában, - szóval volt vaj vastagon a fideszes kémek fején, de ez nem jelentett semmit.
A Rendőrség, majd az ügyészség sem talált bűncselekményeket, minden vádat elejtettek minden feljelentett ellen, erre Laborcz Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője lemondott.
Viszont büntetőeljárást indítottak - no ki ellen?
Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszter ellen azon a címen, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottságban annak tagjainak átadta az gyről készült hangfelvételeket, valamint Dávid Ibolya és Herényi károly ellen.
Erre szokták mondani, hogy ehhez azért pofa kell.
Már magában az hihetetlen egy jogállamban, hogy az ügyészség nem pártatlan és a politikától független testület, de hogy azokat, akik titkosszolgálati tevékenységet folytatnak törvényellenesen, akik megfigyelik a titkosszolgálat vezetőjének mozgását, akik egy parlamenti párt elnöke ellen folytatnak titkos adatgyüjtést azokat futni hagyják, ellenben akik fényt derítenek a törvénytelenségre, azok ellen büntetőeljárásrt folytatnak, - ez egy banánköztársaság bűnüldözésére jeellemző szisztéma.
Olyan az egész, mintha a Tanú című film forogna, mintha a világ visszakeveredett volna Rákosi korába.
Egyébként is, a sztálinista hatalmi technika része volt az igazságszolgáltatás felhasználása politikai célra, - nem hiszem, hogy sok ember akadt volna a rendszerváltás táján, aki ide kívánkozott volna vissza.
Sem Dávid Ibolya, sem Herényi Károly nem szocialista politikus, és sokszor törtek borsot az orrunk alá, mégis azt hiszem, hogy a szocialista pártnak kiemelt figyelemmel kell követni az eljárásokat, mert egyátalán nem közömbös, hogy milyen irányt vesz a közeljövőben a magyar igazságszolgáltatás.
Nem mintha ma a Szocialista Párt garantálni tudná a törvényességet, de tanulnunk kell az eseményekből és készülni arra az időre, amikor garanciákat kell majd adnunk a társadalomnak azért, hogy ilyesmi ebben az országban többet ne fordulhasson elő.
Az UD Zrt. egyik vezetőjét,  Horváth Józsefet egyébként a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató-helyettesévé nevezte ki az Orbán-kormány.
:O)))

Nincsenek megjegyzések: