2010. június 19., szombat

EGYEDÜL VAGYUNK TIBOR!

Miért is hitte akárki is, hogy megváltoznak?

Nem erre a célra hozták létre őket, hanem fészket kínálni az SZDSZ csellengőinek, a politikai vaksiknak, az "ezek mind egyformák" demagóg hülyeségét mantrázóknak, a zöldségkedvelőknek meg a Fidesztől viszolygó jelszóválasztóknak, - a politika kispolgári, sznob alsóközéposztályának.
Az a dolguk, hogy elvigyék a szavazatokat a baloldaltól és belehányják a kukába, - nanehogymár haszosuljanak valahogy a Fidesz ellen.
Az országgyűlési választásokon egyszer már bebizonyították, hogy eszük ágában sincs együttműködni a baloldallal, most ismét beleköptek a feléjük nyujtott kézbe.
Le kellene számolnunk az illúziókkal, - az LMP pont olyan, mint amilyennek látszik.
Doktriner, agresszív, udvariatlan és gátlástalan képződmény, amelyik mindenképpen harmadikutasnak kívánja feltüntetni magát, holott út sehol, csak cselleng, mint szamár a bozótban.
És jelszavakkal hülyíti a népet, mint a kakukk, amelyik beletojta a fészekbe, ezt viszont roppant öntudatosan teszi.
Tetszik is a multik kisalkalmozattjainak, akik arra lettek szocializálva, hogy valaki mindíg megmondja nekik, hogy mit is gondolnak ők tulajdonképpen...
Tordai Bence szóvivő kijelentette, hogy az önkormányzati választásokon semmiképp nem támogatják a szocialisták jelöltjét, de ha az MSZP támogatni akarja az ő jelöltjüket, azt megteheti.
Ez nekem nagyon tetszik, mivelhogy nyilvánvalóvá teszi, hogy ez a párt mindent akar, csak megegyezni nem.
Ugyanis nem arról beszél, amit a szocialisták ajánlottak, - nevzetesen, hogy keressenek velük és különféle civil szervezetekkel  együtt közösen egy olyan köztiszteletben álló jelöltet, aki a választási siker reményében képes lenne főpolgármester-jelöltként  Budapest irányítását felvállalni.
Nem azt kérte senki, hogy a LMP álljon be Molnár Csaba támogatóinak sorába, aki egyébként van olyan jó jelölt a feladatra,m mint bárki, akit az LMP állítani tud és a programja is van annyira életképes, mint amit az LMP majdani jelöltje kínálni tud.
Itt arról lett volna szó, hogy hozzanak létre egy baloldali-liberális-civilszervezeti összefogást a Fidesz túlhatalmi törekvései és a kiemelten közhaszontalan és tehetségtelen Tarlós győzelmének megakadályozására.
Az eredmény prognosztizálható volt, két okból is.
Az egyik a már említett alapfeladat, melyet a LMP betölt, - a szavazatártalmatlanítás.
A másik ezzel összefüggésben a lebegő állapot fenntartása, - minél kevésbé mond valamit, annál hosszabban tudja fenntartani a szakmaiság és a politikai elkötelezetlenség látszatát.
Az optimális az lenne a Fidesz számára, ha ez a zűrzavar light váltópáreti pozícióba tudná kinőni magát, - győzni ne tudjon, de legyen benne a fejlődés ígérete, így Orbán ezzel a figurával is tudna bábozni Nemzeti Bábszínháza paravánjai mögött.
A szocialisták megint taktikai vereséget szenvedtek, rosszul kezdteek az akcióhoz.
Így csak nekik volt veszítenivalójuk és veszítettek is, Horn Gábor lelki társai pedig nem hagyták ki a lehetőséget, hogy rugjanak egy nagyot beléjük.
Fordítva kellett volna csinálni, - először jelöltet találni egy civilszerveezet nevében, majd a jelöltet kicsit médiaügyileg felturbózva felkínálni az együttműködést másoknak is és legvégül a LMP-nek, aki persze akkor sem fogadta volna el, de ütős jelölt esetén ezzel mindjárt borítékolta volna a rá adott szavazatok haszontalanságát, - amit persze megintcsak ki lehetett violna domborítani valami középügyes kommunikációs stratégiával.
A másik a jelölt személye lett volna, - hallani itt Bárándy Gergelyről meg Jávor Benedekről és másokról, akik valószínűleg igen kiváló emberek, de ide most nem kiváló politikai szereplők, hanem egy független, köztiszteletben álló, nagyon közismert, balra és középen nagyon népszerű személy kellene, aki képes lenne bárkitől ellopni a showt.
Ha már az önmagában jelképként funkcionáló Rádaytól idegenkednek valamiért a szocialista nagyágyúk, akkor még a legjobb megoldás lenne egy női jelöltet találni, - okos nőből speciel jól áll a baloldal...
A LMP-vel kapcsolatban meg el kell felejteni az illúziókat.
Azt mondta a feent említett szóvivő: helyi szinten nem zárják ki az együttműködést más pártokkal, de olyan pártok jelöltjeit biztosan nem támogatják majd, akik "elvetik az egyenlő emberi méltóság elvét, akik nem tartják tiszteletben a demokratikus normákat".
Ezzel ugyan elhatárolódott a Jobbiktól, de aki azt képzeli, hogy a zöldségpárt szabad vegyértékeit a szocialisták felé nyujtogatja, az téved, - a LMP a Fideszre játszik, és ahol majd megszorul a narancsuralom helyi képviselője, majd besegítenek neki.
Egy illúzióval kevesebb, de legalább tisztul a kép, - mint Horn Gyula látnoki módon megállapította Szanyinak: Egyedül vagyunk, Tibor!
Ezzel kell szembenézni és ez ellen kellene tenni.
De nem így.
:O)))

Nincsenek megjegyzések: