2010. június 20., vasárnap

ÚJRANYÍLÓ BÖRTÖNÖK...

Ha szükséges, akkor újranyílnak korábban bezárt börtönök.

Pintér Sándor belügyminiszter jelentette ezt be, és ha bejelentette, akkor valószínűleg szükségesnek is tartja a használaton kívüli épületek reaktiválását...
Szépen beleillik ez a nyilatkozat a Fidesz közrenddel és közbiztonséággal kapcsolatos stratégiájába, melynek központi elemévé vált a Jobbik jobbról előzése - mondjunk nagyobbakat, mint Vona Gábor, és csináljunk úgy, mintha csináltunk volna valamit.
Ha elég sokszor mondjuk el, hogy felszámoltuk a felszámolnivalókat, akkor majd a nép azt hiszi, hogy csináltunk is valamit és elfordul a radikális kriptonyilasoktól és minket szeret, mondván, minek nekünk a Gárda, ha megvéd bennünket erős kezével a Népek Atyja, I. Miháj...
Egyébként is, - kell az a kis félelem meg kell valamiféle ellenségkép is a népnek, igen kézenfekvő hát felfesteni a Nagy Borzasztó Cigány Bűnöző és tettestársa, a Fertelmes Piréz Szoci Offsórlovag képét, hadd rettegjenek a zemberek, ha kell, ha nem!
Persze majd megígérjük, - majd mi olyat csapunk a fejükre, hogy belegebednek, - nem is egyet!
Hármat!
Merthogy egyébként a bűnügyi helyzet rendben van, köszöni szépen, - feladat ugyan éppen akad, meg lehet javítani is a bűnüldözés színvonalát, de vészharangokat kongatni semmi okunk.
Mint azt az Országos Kriminológiai Intézet kutatása a múlt évben megállapította, európai összevetésben a magyar adatok – különösen az erőszakos bűncselekmények tekintetében – igen kedvezőek, az ország összehasonlítva más európai országokkal, sokkal inkább a „béke szigete”, mintsem „Európa bűnügyi fővárosa”.
Megállapította azt is, hogy az ismertté vált bűncselekmények (összes bűncselekmény) számát tekintve, a hazai bűnözési helyzet az utóbbi években nem romlott, inkább javult.

Igaz ugyan, hogy ezen belül lassú, de folyamatos növekedés tapasztalható az erőszakos és garázda jellegű bűncselekmények mutatóiban, ez azonban nem az elmúlt néhány, hanem az utóbbi 20 év tendenciája.
Viszont a legsúlyosabb ismertté vált erőszakos bűncselekmény, a befejezett emberöléses esetek száma az elmúlt években jelentősen, több mint egyharmadával csökkent.
Európai összehasonlításban Magyarország bűnözési rátái, mind az összbűnözést, mind az erőszakos bűnözést tekintve az átlagérték alá esnek.
Egy Gallup-felmérés szerint Budapest a harmadik legbiztonságosabb nagyváros
A kutatás megállapította azt is, hogy az emberek bűnözéssel kapcsolatos vélekedését és a közbiztonság helyzetének megítélését nem első sorban a személyes tapasztalat, hanem vélhetően a tömegtájékoztatás által közvetített képek és képzetek alakítják.
A média hasonló elvek alapján működik szerte Európában, a bűnügyi tájékoztatás általános jellemzője a torzítás, a súlyos és erőszakos cselekmények jelentős felülreprezentálása. Így érthető, hogy a tényleges bűnügyi fertőzöttségtől függetlenül az emberek mindenütt hasonló mértékben félnek, mint ahogyan az is, hogy egy végletesen mediatizált és átpolitizált világban a bűnözéstől való félelem könnyen manipulálható.
A kutatás foglalkozott a cigányok helyzetével is és megállapította, hogy azok a problémák, amelyek cigányemberek megélhetési vagy éppen szervezett jellegű bűnözésben való részvételéhez vezetnek, súlyosak és kezeletlenek.
A helyzet az elmúlt húsz év során sokat romlott.
A fokozódó feszültség és félelem légkörében mérhetően növekszik az etnikai indulat és az az illúzió, hogy a probléma kezelését a büntetések szigorítása és a rendvédelmi szervek jogosítványainak szélesítése jelenti. Nem veszünk tudomást arról, hogy jó ideje véres társadalmi ütközések időzített bombáján ülünk.
Ha ezt nem hatástalanítjuk időben, vagyis nem törekszünk a jelenségek mögötti valódi problémák rendezésére vagy enyhítésére, az beláthatatlan következményekkel járhat.
És hát itt vagyon az eb elhantolva, merthogy  így aztán előállott az a szomorúságában is nevetséges helyzet, hogy bűnbakká vált a rendszerváltás elsőszámú áldozata, a kiszolgáltatott és nincstelen cigányság, a falusi szegény lakosság meg boldogan fogadta a megváltó ellenségképet, - lehet végre egy náluk is nyomorultabbat szidni és okolni a saját nyomoráért.
Egy 2005-ös TÁRKI-elemzés szerint a magyar felnőtt lakosság 62% értett egyet azzal, hogy a bűnözési hajlam a romák vérében van, ez az arány 2000-ben még 55, 2002-ben 53% volt.
Egyes felmérések szerint ma a magyar lakosság 80%-a táplál ellenérzéseket a cigányokkal szemben, köztük világ röhejére olyanok is, akik küllemük alapján bátran beállhatnának kontrásnak akármelyik cigányzenekarba.
Az elmúlt években a helyzet javítására történtek ugyan intézkedések, de messze nem elégséges mértékben és nem megfelelő formában.
Most a jelek szerint megváltozik a politikai hozzáállás, - persze, ahogy várható volt, most sem a probléma gyökeréhez nyúl a politika, hanem izmai játékában gyönyörködhet a nagyközönség - jöhet a börtön nevelő hatása, melyről közismert, hogy igen hatékony, - itt képzik a bűnözők krémjét és aki a bezárásáig nem volt bűnöző, itt aztán visszafordíthatatlanul azzá válik.
A Fidesz egyébként imád mindent kriminalizálni, elsősorban a politikát, - ami azt illeti, nálam már Szabadi pórázon vezetgetésével sem vitték el a fair play díjat, és ami azt illeti, a dokumentumos Székely kisgazda ügye sem volt harmatosan tiszta, - amit meg most Dávid Ibolyával és Herényivel művelnek, az a joggal való pofátlan visszaélés teteje.
Nagyon remélem, hogy a fagyi ez esetben visszanyal.
Szerintem a legnagyobb bűn, amit hatalmon levő politikus a demokrácia ellen elkövethet, az a demokratikus intézményrendszer pártatlan működésébe vetett hit megingatása, - ebben pedig a Fidesz élen jár.
Ki tudja, mit hoz a jövő, lehet, hogy éppen most adják át Kövérlacinak Mohácson, egy csőszkunyhóban gyanús küllemű békaemberek a Gyurcsányra talált "valami terhelőt", de lehet, hogy már a tanú öltönyét vasalják és doktor Kotász is készülődik...
Ma számos értelmiségi tiltakozott Kövér Lászlónak a jogállamban megengedhetetlen   fenyegetőzése ellen, mondván: "a negyvenes évek végén is így kezdődött a demokrácia felszámolása, és nem lehet kétségünk afelől, hogy a politikai ellenfélnek a közéletből való eltávolítása ezúttal is hasonló célt szolgál. "
Azért ne legyenek illúzióink, mondhat itt akárki akármit, a Fidesz ballag tovább a megkezdett úton - rend lesz itt, ha az ország beledöglik, akkor is.
Ehhez pedig börtönök kellenek, melyek sorában csak az első lépés a Gyorskocsi utca újranyitása, - a folyamat vélhetőleg addig tart majd, míg az egész országból egy szép nagy börtönt nem csinál a pöttöm akarnok...

:O)))

4 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

szia,pupu.
nem mindennel értek egyet,de ma azért több mindennel is,mint máskor...
tulajdonképpen csak 2 mondatot akartam írni.
1.semmi sem tart örökké.
2.a pöttöm akarnokok a sitten szokták végezni...

/a földön,vízen + a levegőn még mindig gondolkodom.majd,ha jutok valamire leírom.nagyon fontos és kemény írás az.szerintem a legjobb írásod./

PuPu írta...

Nem is kell mindennel egyetérteni Roxikám, vitázni is lehet, ha kedved van hozzá!
:O)))

Névtelen írta...

szia,pupu.
nincs kedvem vitázni.az azt jelentené,hogy+akarlak győzni az igazamról.semmi ilyesfélét nem akartam soha senkivel,mert én sem szerettem soha,ha győzködnek.leírtam amit gondoltam és az vagy hatott vagy nem.te is leírod,hogy mit gondolsz dolgokról és az vagy hat,vagy nem.
azt keresem az írásaidban amivel egyetértek,és azt,ami újat ad.
egyébként két vénség már minek vitázzon:)) kialakultunk végleg.ezen nem igen lehet változtatni...
örömmel olvaslak,ez tény.a többi nem számít.egyébként meg túl sok hülye ír,de már sikítozni sincs kedvem miattuk.
a fidesz mindent elárasztó kurva nagy hatalma idegesít a legjobban.lassan levegőt sem lehet venni a fidesztől.rákosi kutyafasza volt orbán mellett.már amennyit én tudok a rákosi korszakról,de olyan nagyot nem tévedek szerintem.
ti sem voltatok jók.gyurcsánynak volt egy csomó rossz tanácsadója,túl sokan éltek jól a kedvencedből.ő meg nem vette észre.
a politikusok mindig elfelejtik,ha hatalomhoz jutnak,hogy az országot családként kezeljék.most a családban szinte mindenki vergődik,beteg,padlót fogott,erre orbán elment nyaralni.én sosem tennék ilyet,míg mindenki nem tud nyaralni,lakni,dolgozni,enni...ááááááá szar az egész!
viszont kíváncsi vagyok arra,hogy ma miről fogsz írni.-na,ki kell írni a nevem.ilyen se volt még.-cigány roxána-

PuPu írta...

"ááááááá szar az egész!"
A helyzetértékelésed amilyen tömör, annyira találó...
Osztán te mitől lennél vénség?
:O))))