2010. június 29., kedd

KLUBRÁDIÓ...

Nem túl széles a baloldali médiakínálat.

Rádióból jószerivel egyetlen van amelyik baloldali kötődésűnek minősíthető, amelyik hatékonyan el tudja juttatni a baloldali politikai nézeteket a hallgatókhoz - ez a Klubrádió.
Tulajdonosa, Arató András nincs túl kellemes helyzetben.
A rádió frekvenciaengedélye 2011 februárjában lejár, és bár megpályázott és el is nyert egy új frekvenciát (92,9) -, az Országos Rádió és Televízió Testület még nem ellenjegyezte frekvenciaszerződését.
A hivatkozási alap az, hogy az öttagú testület a választások óta csonka, így nem tud a kérdésben dönteni. 
Legalábbis ezt mondta Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagja az MTI-nek, és nekem kezdenek igen rossz érzéseim támadni.
Attól tartok, hogy előbb-utóbb születik egy jogszabály, amelyik hatályon kívül helyezi a zokat a döntéseket, melyekről még hiányzik a magas testület ellenjegyzése, vagy valami más akadálya lesz annak, hogy jövő év februárjától zökkenőmentesen folytathassa munkáját a baloldali körökben igen népszerű, ám a jobboldal által leginkább vértolulásos arccal méltatott rádió.
Ismerve a Fidesz telhetetlenségét és önkorlátozásra képtelen mentalitását, ez egyátalán nem tünik kizártnak, - szerintem meglehetősen reális a veszély.
Pedig úgy kell nekünk ez a rádió, mint egy falat kenyér.
Olyan társadalmi rétegekhez ér el, melyek számára roppant fontos, hogy valahol  szembetalálkozhassanak  saját véleményükkel is. akik számára ez a rádió  fórumként szerepelve nyilvános kibeszélési lehetőséget nyujt.
Ez egy olyan rádió, ahonnan a baloldali emberek tájékozódhatnak a világ aktuális dolgairól, ahol érvanyagot kapnak a lépcsőházi beszélgetésekhez, melyet hallgatva megérthetnek folyamatokat, megismerhetnek szándékokat hétköznapi, közérthető módon és nyelven tálalva.
Ha a Drágajóbolgárúr nevű intézmény és társai nem lennének, lehet, már szocialista párt sem lenne, ezt illene tudni a párt mai vezetőinek is.
Ha valóban ki akarná zárni őket a Fidesz a médiapiacról, akkor mindent meg kell tenni ennek megakadályozására, de nem ártana megvizsgálni a külföldről sugárzott adások és az internetes rádió működtetésének lehetőségét is.
Esetleg ez utóbbival már most, a hagyományos adással párhuzamosan is lehetne indulni, csak részben azonos műsorokkal, - részben minőségi könnyűzenével, - a tulajdonosnak ez még profilba is vágna...
Meg kellene teremteni a fiatalok Klubrádióját is, merthogy a mai baloldalnak ez az egyik nagy poblémája, - a tagság és a szimpatizánsok zöme a korfa felsőbb ágain tanyázik, - lassan kihalunk és akkor végképp szabad a tér Orbán és Schiffer-féle segédcsapatai előtt, ami azért nagy kár lenne...
A Szocialista Pártnak rengeteg mulasztást kellene bepótolni rövid időn belül, meg kell szervezni jeelenlétét az internetes közösségi portálokon, át kell alakítani saját portáljait a kor követelményeinek és a rétegigényeknek megfelelően, és nagyon offenzívnek kell lennie, mert ez a mai totyorgásos védekező stratégia nem tünik igazán sikeresnek.
Kis párt lettünk, de még megvan a szavazóbázis, ha ideiglenesen cserben is hagyott bennünket, - vagy lehet, hogy a párt hagyta cserben őket?
Ez ma már mindegy is, - azon kell dolgoznunk, hogy iosmét mellénk álljanak és ne engedjük, hogy hülyét csináljanak belőlükEhhez kell a Klbrádió is.
Ha veszélyben lesz, próbáljuk megvédeni!
:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Próbáljuk megvédeni?? Volt hasonló kezdeményezés, a Sláger Rádió esetére gondolok. Nem sikerült megvédeni a rajongóknak.Bár nem vagyok túl jól informált az ügyben, hogy miért kellett megszűnnie.
Egyetértek, kellene rádió is, TV is, mert az ATV műsorain kívül nincs választék, azt meg nem mindenki tudja nézni.
Az ORTT-től, de főleg Szalaitól csak az ember vérnyomása ugrik meg.
üdv.: MC

Cigany Roxana írta...

szia,pupu.
ezt sosem találtam volna ki,hogy a klubrádió lesz a témád:)
jó téma.szerintem minden pártnak kellene egy rádió.nem csak a fidesznek és nektek.
a Jobbiknak sincs rádiója.
az biztos,hogy minden párt adását hallgatnám,mert állati kíváncsi vagyok.voltak évek,amikor alig is lehetett különbséget tenni pártok és pártok között.mintha minden párt ugyan azt mondta volna,ugyan azt ígérte volna,ugyan azt akarta volna,mintha mind megtalálta volna a bölcsek kövét.és hiába volt ez a nagy egyformaság,a pártok még sem ugyan úgy hatottak az emberekre.na,ezért lenne jó minden pártnak 1 rádió.a hatás miatt...
egy szoci rádióban szóló széles a Balaton vize című népdal máshogy hat a hallgatóra,mintha ugyan ezt hallgatná pl.a Jobbikos rádión.
elemzés tárgyává tehető minden,de ebbe most nem akarok belemenni.
csak annyit akarok mondani,hogy csodálkozom,hogy nincs egy vadi új szoci rádió.a "gyurcsány korszak "haszonélvezői igazán ennyit megtehettek volna a pártért,hogy szereznek egy rádiót,ha már annyi pénz elúszott...de ahogy látom,nem a pártra ment el az a rengeteg pénz.
a klub rádió fiatalítása,megújulása jó ötlet,épp ma gondoltam ugyan ezt a Bibliáról.közérthetőbb lehetne,mert a fiatalok nem értik azt a nyelvezetet amin írták,igaz én sem értem a mai fiatalok nyelvezetét,de én ezzel nem veszítek sokat,míg ők a Biblia nem ismerésével elég sokat veszítenek,mondjuk azt,hogy olvasása után,nemet mondjanak rá.joguk lenne hozzá,de ezzel a jogukkal nem élnek és a befogadás jogával sem,hiszen igent is mondhatnának a Bibliára.
említetted bolgárgyörgyöt.húúú...nagyon haragudtam rá a választások előtt,mert mindent megtett a Jobbik lejáratására.hát,felétek elkötelezettként ez volt a dolga.még sem nyertétek meg a választást.../ennyire hasznos csak a rádió???/
gondolod az mszp-sek megvédik a klubrádiót,amikor még egymást sem védik meg?
látod az orbán mennyire kiállt a kubatov mellett?
kubatov "bakija" épp olyan tudatos előre +beszélt népszívatás lehetett,mint a kósa beszéd...orbán nélkül dehogy is mertek volna ezek pofázni!!
nálatok meg mindenki engedély nélkül pofázik,szét is estetek szépen.tudod mit mondok pupu?hogy ezt amit most itt írtál a klubrádió mellett,azt a mesterházynak kellett volna megírnia,ha valóban olyan fontos neki az mszp jövője.
én nem haragszom ám rád azért,mert mszp-s vagy!és máshogy gondolkodsz dolgokról.
a tegnapi írásodhoz csak annyit akarok még hozzáfűzni,hogy a zsanett ügy óta kiemelten nem hiszek a rendőrségben.a magyar rendőrségtől félnek az emberek és erre meg van minden okuk.
a Magyar Gárdától én nem félek,mert értem őket,és tudom,hogy nem gyilkolásztak,mint hirdetik egyesek.
te féltél a munkásőröktől annak idején?nem hiszem,hogy féltél.na,így vagyok én a gárdával.
arra nem lehet szavazni nálad,hogy a fidesz elmossa-e a klubrádiót,vagy sem?
szerintem elmossa...eltapossa...
de most ne gondold,hogy ez öröm nekem,hiszen láthattad mit írtam az elején:minden pártnak kellene egy rádió...így lenne igazságos...

PuPu írta...

"miért kellett megszűnnie."
Lejárt a koncessziós időszak, - jött helyette más.
Nem a megszünés volt a probléma, hanem az utód kiválasztása...
:O)))

PuPu írta...

Egyszer majd még megbeszélhetjük, hogy miféle dac vitt rá téged a Jobbik pátyolgatására, - és azt sem hiszem, hogy pártrádió kellene, - én inkább értékekben gondolkodnék, - már amennyiben a Jobbikkal kapcsolatban ezt a fogalmat meg lehet egyátalán említeni...
sajnos több dologban van igazad, mint szeretném...
:O)))