2010. június 9., szerda

KATONAI SZAKÉRTŐK...

Minden napra egy tojás, - van úgy, hogy több is...

Miután életet lehelt a Kisantantba, lenullázta az ország négy éves erőfeszítéseinek eredményeit, kirugott minden állami alkalmazottat a portásokkal bezárólag, szívott egy jót Barrosónál, kivett a legszegényebbek zsebéből egy rakás pénzt és lefejezte a Honvédséget, reménykedni kezdtünk, hogy a hetedik napon végre megpihen.
Tévedtünk.
Fejét hoszasan vakargatva felködlött benne, hogy bár a Rendőrséget nyolc éven át gyalázta rombolta, a Honvédség végre NATO-kompatibilis  vezetését világgá zavarta - talán a fegyvereseket mégsem alázta meg eléggé, pótolni kellett hát a mulasztottakat.
Magához szólította hát éves állománygyűlésre  a katonai vezetőket, ahol előzenekara, Hende  Csaba lelkesítő szózatot intézett hozzájuk, megállapítván: az új vezetés egyik legfontosabb feladata, hogy becsületes, kitartó munkával visszaszerezze a honvédség becsületét.
Ebből arra lehet következtetni, hogy szerinte a Honvédség elvesztette becsületét.
Nem kis bátorság kell egy ilyen kijelentéshez, aki utoljára ilyenre vetemedett, azt később felakasztották, - reméljük, vele azért kegyesebb lesz a sors.
Ami azt illeti talán kibonthatta volna jobban is a gondolatot, hogy mire alapozza ezt a véleményét, - sokat törtem rajta a fejem magam is, - hátha eszembe jut a támadó ellenség elől megfutamodó Honvédség, de ilyen esetre nem emlékeztem.
Az lmúlt évekből meg az maradt meg az emlékezetemben, hogy a sorpozott állományból álló tömeghadseregről áttértünk a hivatásosokból és szerződésesekből álló modern hadseregre, meg megszüntettük a sorkatonai szolgálatot, felkészítettük az állományt a ma jellemző békemissziókban való részvételre és végezzük is ezt a feladatot teljes nemzetközi elismerés mellett, néhány hősi halottunkkal hitelesítve a feladat komolyságát.
Erre jön Tornábólfelmentett Hende az elvesztett becsülettel.
Szánalmas.
Aztán eszembe jutott, - tán a büntető eljárás alatt álló néhány katonai gazdasági vezető az oka ennek a kemény minősítésnek?
Lehet, de hát a korrupció az, ami ellen legnehezebb védekezni, - itt van ugye mindjárt ez a Gripen-ügy is, - melyhez képest bagatell a mostani bűncselekmény,  - Orbán Viktor mégsem tudta kivédeni, pedig - mondhatnánk - eléggé közel volt hozzá az évszázad magyar korrupciójának centruma, ha beelenyúl a zsebébe, meeglehet, meg is tudja fogni...
Hende nagyon ért a katonai ügyekhez, 1991-94 között mint kabinettitkár ő készíttette be a vizeskancsókat a honvédelmi kabinet üléseire, és ő volt az, aki ellenőrizte a fénymásolót kezelő polgári alkalmazott munkáját, - a megjelenése is olyan Bem-após...
Aztán maga a Legfőbb Hadúr is megszólalt és értékelt, - hej, de sokszor elképzelhette ezt a jelenetet, amikor Zalaegerszegen húzta a fókát, meg amikor az elhárító tiszttel beszélgettek a vallás, a szocialista világnézet és a béketábor biztonságának összefüggéseiről...
De minden rosszban van valami jó is, - szakmailag oly magas szintre jutott, hogy skrupulusok nélkül értékelhette a Honvédséget, - a híradások szerint elégedetlenségének adott hangot a honvédség hadrafoghatóságának színvonalával összefüggésben.
 Azt találta mondani, hogy egyaránt sérti az alkotmányt és a NATO-t megalapozó washingtoni szerződést a honvédség hadrafoghatóságának jelenlegi színvonala.
Szép duma, habár már nem is nagyon lpődünk meg rajta, - megszoktuk már tőle az ilyen nagyívű baromságokat.
Ha igaza lenne, akkor a NATO tiltakozna, de nem ezt teszi, a Honvédség meg nem a törvényességnek megfelelően működne, - márpedig ezt teszi.
A nép meg benyalja ezeket a hülyeségeket, mert ugyan sem nem igazak, sem nem értelmesek a Vezér állításai, de oly szépen hangzanak, - hisz mi kell nekünk? - Erős Haza, Erős Hadsereg, Erős Antónia...
Merthogy rendnek muszáj lenni, mondá, és ő ezt a rendet helyre is fogja állítani.
"Kizökkent az idő, ó kárhozat, hogy én születtem helyretolni azt!” - mondá a mi Hamletünk, majd magárahagyta a megszeppent állományt mert szólította a kötelesség.
Még ma meg kellett sértenie a Rendőrséget is, és a mi hősünknél számtalan jótulajdonsága szorgalommal is párosul.
Imígyen hát elment megalapítani a Királyi Testőrséget, szanaszéjjel zavarni a Köztársasági Őrezredet és beintegrálni az állami erőszakszervezetbe saját kis magánhadseregét.
Ez persze roppant tetszik azoknak, akik azokra a feladatokra készülnek nap nap után, melyek ellátására most nem találták megbízhatónak őket, - ha én rendőr lennék, nagyon lelkesednék most a miniszterelnökömért...
Merthogy egyéb mentális betegségei mellett cseppet paranoiás is a Nemzet Miniszterelnöke, aki esetleg elfelejtette volna, annak hadd idézzem fel első kormánya idején tett szlovéniai kiruccanását, mikor is a vasúti szerelvénye előtt előfutó mozdony haladt, a levegőből helikopterrel fedezték a szerelvényt, és amikor a vonat áthaladt az állomásokon, akkor mindenkit betereltek a peronokról, meg ne merényeljék magasztos személyét.
Szóval akkor most a fegyveresek piszkosul motíváltak lettek, biztos tekintettel néznek a bizonytalan jövőbe és azt számolgatják, hogy az új adórendszer áldásaként mennyivel kell olcsóbban vinni vásárra a bőröket, amelyben egyébként is olyan jól érezhetik mostanában magukat.

:O)))

Ps: Kellene egy jó ötlet, - vagy nincs semmiféle mód a Kósa-botrány kivizsgálására?
Nálam sokkal okosabb (nem egy kunszt...) emberek is mondják, - nagyot kaszáltak ezen némelyek...

2 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

A FOTÓN EZ A KATONA A HENDEVIKTOR?:)

A HENDE CSABA,
DÁVID IBOLYA KÁVÉFŐZŐ KISASSZONYA IS VOLT,GONDOLHATOD MENNYI MINDENT TUD A KÜLÖNBÖZŐ HARCMODOROKRÓL..HÁTBATÁMADÁSBÓL KITŰNŐRE VÉGZETT A TULOK,AMIKOR AZ MDF-BŐL ÁTSASSZÉZOTT A FIDESZBE...SZERINTEM EZ A MINISZTERI POZÍCIÓ JUTALOMFALAT ÉRTE...NEM MINTHA ÉRDEKELNE AZ MDF DE EZ ÍGY TÖRTÉNT...TE NEM EMLÉKSZEL ERRE AZ ÁRULÓS TÖRTÉNETRE?

PuPu írta...

A fotón magát Orbán Viktort tekintheted meg, mikor éppen megszerezte a szakértelmet a tábornokok lecseszéséhez...
A marsallbot a nadrágjában volt...
:O)))))