2010. november 8., hétfő

FANYALGÁS

Felháborodtam.



Már a minap is felszedtem a vizet, amikor az Élet és Irodalom főszerkesztője volt oly kedves a baloldalnak jótanácsokat osztogatni.
Merthogy Gyurcsány vette a bátorságot és élére állt annak a baloldali csoportosulásnak, melyet ezidáig senki sem akart és senki sem tudott megszólítani, lévén, hogy tagjai azok közül kerülnek ki, akik többé-kevésbé értik és helyeslik Gyurcsány vízióját a jövő nyugatias Magyarországáról.
Ezek az emberek nem átallják még akár az őszödi beszédet is érteni, az abban foglaltakkal egyetérteni és az azóta történteket annak parádés visszaigazolásaként felfogni.
Ellenben Kovács főszerkesztő úgy véli, hogy Gyurcsány nem alkalmas erre a szerepre, mertmivelhogy Gyurcsányt Gyurcsánynak hívják és honunk kiművelt emberfői belefájdulnak, ha e név hallatán nem kezdenek azonnali és vad fanyalgásba, nem osztják meg velünk magvas kritikai észrevételeiket, és mint véleményvezérek nem tanácsolják azonnal Gyurcsány eliminálását, emléke hűlt helyének sóval felszórásával egybekötve.
Aztán eljött a helyzet, amikor a Demokratikus Charta tüntetést szervezett az alkotmányos rend megdöntésére irányuló szervezkedés bűntette ellen, és Gyurcsány megpróbálta ezt a tüntetést a demokratikus ellenzék közös célja érdekében egy együttes demonstrációvá bővíteni - kiderült, hogy vannak itt magasabb szempontok is.
Elsőként saját pártja hágott a szűk prakticizmus történelmi magaslataira és úgy határozott, hogy majd külön fog tüntetni, valamikor akkor, amikor a tüntetés már teljesen okafogyottá vált.
Várhatólag addigra már a parlament megszavazza tán még a Nemzeti Átnevelő táborokra vonatkozó előterjesztést is, az Alkotmánybíróság tagjai (Stumpf kivételével) pedig nevezetes talárjukban kitömve álldogálnak a Nemzeti Múzeum folyosóján, kezükben egy-egy tányérral, ahová a látogatók a kolontári hajléktalanok számára dobálhatják adományaikat.
Persze esténként, zárás után megjelenik egy kacsázó járású, zsebredugott kezű kis ember és egy zsákba szórja az aprópénzt, majd sebes léptekkel távozik a Cinege utca irányába…
Azt is mondták, hogy azt a tüntetést majd szélesebb elméleti bázison szervezik, nem csak a döglött lovat verik, hanem egyúttal értékelni fogják a teljes elmúlt időszakot, összeszámlálva azt a sok ügyességet, melyet a kormányváltás óta elkövetett a párt.
Majd összefogtak a LMP vezérével.
Hát nem akarom az egyébként igen szimpatikus Mesterházyt agyba - főbe dicsérni, de ma már csak a vak nem látja azt, ami az első percben is látható volt, hogy ez a párt a Fidesz fiókintézménye, amelyik azért jött létre, hogy a baloldalon belüli egység hiányát garantálja, és amelyik csak annyira zöld, mint a baromságaiknak bedőlő fiatal magyar értelmiségiek füle.
Schiffer meg tette a dolgát, először hülyét csinált Mesterházyból, majd elkezdett volna a hajdani szabaddemokrata recept szerint diktálni is, - na, ez aztán végre elérte még a Szocialista Párt agytrösztjének ingerküszöbét is, de még ez is kevés volt ahhoz, hogy a Charta mögé tegyék a szocialisták infrastruktúráját.
A párton belül a dilemma leszűkült a „megy-e Szanyi a tüntetésre” sorsdöntő kérdésére, de aztán persze nem ment, mert nem kapott felszólalási lehetőséget, ami legutóbbi parlamenti vidám szereplésének tükrében akár előrelátónak is minősíthető döntés volt.
Mindenesetre fájó hiánya a hálátlan tömegnek nem tűnt fel.
Aztán voltunk jó sokan, - a baloldali véleményformáló értelmiség szerint alsó hangon Gyurcsány, Dobrev Klára meg a Vica meg a Katus, a Gyurcsány fan véleményformálók fanyalgászati részlege szerint akár kétezren is, - egyébként meg úgy tízezren lehettünk, igen jó kis tüntetés sikeredett a dologból.
Aztán jött a lesajnálás és jött az „egyrészt-másrészt” klán, meg jött a Babarczy Eszter azzal a világraszóló megállapítással, hogy ha a kormány célja az, hogy az alkotmányosság felrúgásával megmentse a költségvetést, akkor tulajdonképpen feledhető epizód ez a mostani, mert ha a kormány nem teljesít, akkor majd leváltjuk.
És ez biztosan így lesz, hanem verik át nagyon a választót, mint tették ezt 2006-ban - fejtette ki.
Na mármost én azt mondom, hogy a filozófus nem okvetlen az okos szinonimája, ezt már akkor is gyanítottam, amikor a modoros dámának 2006. október 23-án estefelé a gyerekét a Madách téren támadt kedve sétáltatni, de most véglegesen beigazolódott ez a tézis.
Érdemes lenne talán kifejtenie, hogy mivel lett a magyar választó olyannyira rendkívüli módon átverve, hogy az a mai helyzetet felülmúlná, - netán Gyurcsány számolta volna fel a jogállamot?
Hol él ez a nő?
Megjelent egy cikk Szlazsánszky Ferenc tollából is, aki három hasábon ugyancsak végigfanyalogja azt a szerinte kétezer résztvevős tüntetést, amelyen nyilvánvalóan ott sem volt, hiszen szerinte tisztán hallatszott az „Orbán takaroggy!” kiáltás.
Tájékoztatnám, hogy nem volt ilyen, habár igény lett volna rá…
Hogy a fanyalgás helyett írhatott volna esetleg arról is, hogy ha a LMP is a Chartával tüntet, akkor a tüntetés lehetett volna akár 3000 fős is, az láthatólag eszébe sem jutott.
Azt gondolom, hogy mielőtt az úgynevezett véleményformálók elkezdenék formálni a véleményt, nem lenne baj, ha eszükbe jutna az a rengeteg baromság, ellendrukkerség és fanyalgás, amivel annak idején a baloldali kormányok munkáját ekézték, egyes liberális eszementek tevékenységét meg magasztalták.
Amikor a rendőröket gyalázták, nem pedig azokat, akik a rendet megbontották.
Nem lenne baj az sem, ha megpróbálnának ma, amikor baj van legalább annyiban korrigálni, hogy nem próbálnák szétzilálni még jobban az amúgy is zilált baloldalt, de ha ez a meghatározás bántja kifinomult ízlésüket, nevezhetjük ezt akár demokrata tábornak is.
Tetszik – nem tetszik, a Szocialista Pártban is és az egész baloldalon ma az egyetlen valóban ütőképes személyiség Gyurcsány Ferenc.
Nem kötelező őt szeretni, de vele szemben alternatívaként nyeretlen kétéveseket próbálni helyzetbe hozni - öngyilkosság.
Nem véletlen, hogy az egész jobboldal őt és csak őt szeretné végleg eltakarítani az útból, miközben Mesterházy vállát lapogatja, Szanyit meg kiröhögi.
Ha a baloldal még valaha is tényező szeretne lenni a magyar politikában, akkor most össze kell fogni minden demokratikusan gondolkodó erőnek és Gyurcsányt meg kell védeni.
Ehhez pedig az kell, hogy a párt tagsága válassza meg pártelnök frakcióvezetőnek, ezt kellett volna tenni egyébként is, már az első percben a kormányváltás után.
Hogy nem ezt tették, ez csak a párt vezetésének szűklátókörűségét tanúsítja.
Ma még nem késő lépni, de januártól Polt Péternek nem lesznek sem szakmai sem erkölcsi skrupulusai, és aki azt hiszi, hogy Orbán bármitől is visszariad, az téved.
Orbán beteg és a pártján belül nincs, aki szót merne emelni vele szemben, - ha jól emlékszem, jó darabig sem Nérónak, sem Caligulának nem volt belső ellenzéke.
A demokráciát ma Alkotmánybíróságnak hívják, és Gyurcsány Ferencnek hívják.
Nem kellene hagyni egyiket sem…

:O)))


A bejegyzés olvasható a http://kapcsolat.hu/blog/fanyalgas címen is.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem alapvetően téves a kiindulópontod: hogy melyik "véleményformálónak" mi a véleménye gyurcsányról, az egy dolog, azt viszont valamiért nem vagy hajlandó észrevenni, hogy a választók körében talán a legjobban elutasított személy gyurcsány... persze erre baloldalnak egy egész rakat lózunggyüjteménye van, hogy ez miért alakult így, hagyjuk is.... gyf egy bukott politikus, marha ügyesen háttérbe vonult a választások alatt, pontosan tudta, hogy ha akkor reaktiválja magát, az a maszopnak kb 5%os választási eredményt hozott volna... Mostmeg persze, hogy ugrál, kirekesztő módon demokratázik, meg a haverja révén kurvaanyázik, hiszen tudja ő nagyon jól: sukoróért felelni kell, meg még ki tudja mi fog előjönni....

"Tetszik – nem tetszik, a Szocialista Pártban is és az egész baloldalon ma az egyetlen valóban ütőképes személyiség Gyurcsány Ferenc."
"Ha a baloldal még valaha is tényező szeretne lenni a magyar politikában, akkor most össze kell fogni minden demokratikusan gondolkodó erőnek és Gyurcsányt meg kell védeni."

Ez aztán a szerelem....:DD
Oszt kitöl kéne megvédeni szegényt? Saját magától? :)

"A demokráciát ma Alkotmánybíróságnak hívják, és Gyurcsány Ferencnek hívják."

Ennél kirekesztőbb szöveget, (a mondat második felére gondoltam), hogy egy politikai hulla lehet a .... gratulálok :)

PuPu írta...

Bizonyára van a választóknak egy széles rétege, amelyik ma nem szereti Gyurcsányt,de ez ma lényegtelen.
A választóknak ugyanekkora és ezzel általában átfedésben levő része elhitte azt is, hogy ő egy nyomorult, porrá zúzott országban nyomorgott az elmúlt nyolc évben, és a téányektől cseppet sem hagyta zavartatni magát.
Aki ezt elhitette vele, az azt mondta, hogy lehetne itt remek élet, mindenkinek audiA6, afarkadra vitézkötés, csak ez a Gyurcsány ellopja a zemberek pénzét, de majd ha mi jöbnnénk akkor ezbizony másként lenne.
Ti jöttetek és a történetetek ezidáig másról sem szólt, mint a HUF szétbarmolásáról, a leggátástalananabb baromkodásokról, az állami szintre emelt tolvajlásokról, rablásokról, a nyugdíjasok meglopásáról, a jövő feléléséről.
És a demokratukus államrend szétveréséről.
namármost még kell kis idő oszt el lehet beszélgetni artról, hogy kinek is volt igaza.
Másrészt megható az aggodalmad, de talán hagyni kellene, hogy a baloldal maga válassza ki azt az embert, akiben hisz, - mi sem adtunk nektek 2004-ben taácsot, nektek sem kellene ennyire strapálnotok magatokat...
És hogy kitől kell megvéldeni gyurcsányt?
Érdeklődj talán elvbarátaid házatáján...
:O))))

Névtelen írta...

Először is: Én itt egyedül vagyok, a kettőslátásoddal nem tudok mit kezdeni, ez állítólag gyógyítható....
Másodsorban:
"Aki ezt elhitette vele, az azt mondta, hogy lehetne itt remek élet, mindenkinek audiA6, afarkadra vité" Látod, jön a lózunggyüjtemény egyik része, én a helyedben a kolbászból a kerítést klasszikust húztam volna elő... :)

"Gyurcsány ellopja a zemberek pénzét"
Ez viszont tényszerű!

"Ti jöttetek és a történetetek ezidáig másról sem szólt, mint a HUF szétbarmolásáról, a leggátástalananabb baromkodásokról, az állami szintre emelt tolvajlásokról, rablásokról, a nyugdíjasok meglopásáról, a jövő feléléséről.
És a demokratukus államrend szétveréséről."

Többesszám már megest... Amúgy tökéletesen leírtad a gyf-bajnai kormányok működését, hiszen még a válság előtt jóval sikerült a gazdaságot teljesen leállítani, majd a válsággal együtt hajszálnyira az államcsődből visszarántani az országot... ---> IMF dicső tett :)
Persze ne legyünk igazságtalanok: gyf nem tehetett a világválságról, arról viszont, hogy ilyen sebezhető állapotban volt az ország IGEN!
szegény nyugdijasakat hagyjuk, az elmúlt 5 évben 0 fizetésemelést kaptam, sőt a 13havit is elvették, de azért ők kaptak emelést, persze ők a jövő...

"namármost még kell kis idő oszt el lehet beszélgetni artról, hogy kinek is volt igaza"

Nyilván OV kormánya is fog hibázni, ez nem kérdés, ebben egyetértünk, viszont ez nem menti fel gyf-et az ámokfutástól, bárhogy is szeretnéd...

"Másrészt megható az aggodalmad, de talán hagyni kellene, hogy a baloldal maga válassza ki azt az embert, akiben his"

Baloldal, vagy liberális..? Nem mind1 ugyanis, mintha kedvenc maszopod is kezdene erre ráébredni... Amúgy hajjrá, válaszd ki :)

"És hogy kitől kell megvéldeni gyurcsányt?"

Újabb mantra, ha jó sejtem itt arra gondolsz, hogy ov retteg gyf-től...
bizony retteghet is, hiszen mégiscsak gyf miatt kapott 2/3-ot a fidesz, és ez így is van... :)
ov-nak amúgy elemi érdeke, hogy feri ne tűnjön el, elrettentő példának mindig fel lehet hozni, valamint hihetetlen mozgósító ereje van...a jobboldalon is! Bár a ballib ezt ov rettegésének akarja betudni, ez valójában szegény gyf tökéletes kihasználása, és mit ne mondjak tökéletesen hozza a palimadár szerepét, csak így tovább.... :D

PuPu írta...

dehogy vagy te egyedül, az egész Orbán-párt ezt énekli reggltől estig, - de ha már belekezdtél menjünk szépen sorba.
Gyurcsány ellopja a zemberek pénzét" - ez egyátalán nem tényszerű. Szmélyében például hat éven át nem vett fel egy fillér fizetést sem, mindt kormányfő oedig azért nem, mert egyetlen válságévet leszámítva az utóbbi hat évben, ami Gyurcsányhoz köthető, minden évben növekedett a reáljövedeéem és a nyugdíj is, - tehát ebben mondjuk tévedsz.
Mindezt úgy. hogy közben rendbetette az elszaladt (nem az ő kormányzása idején elszaladt) költségvetést, méghozzá úgy, hogy a lemondása idején éppen akkora volt a hiány, mint aciklus végén, - 3.8%
Az ország sebezhetőségéről sem ő tehet, már ha egyátalán tehet valaki, az a sajátosságainkból fakad, - mire kitört a világválság államok sora térdenállva adott volna hálát az istennek, ha ilyen mutatókkal rendelkezik, mint mi.
Éppen ennek a felélése folyik most, jóllehet a feladvány ma csak 0.8 államháztartási hiány lefaragása, - ehhez nem kellene ellopni a nyugdíjpénztári befizetéseket talán...
Hogy te nem kaptál fizetésemelést?
Ritka szarul dolgozhatsz, vagy pedig kényszermunkát végezhetsz, ez az egyéni peched, de ha a hivatalos adatokat nézzük, akkor ezek mind-mind ellentmondanak a te állításaidnak.
Ami a csődközeli állapotot illeti, Gyurcsány még a lemondása előtt elrendezte, hogy a világválság alatt is finanszírozható legyen Magyarország, és nem azért nem lettünk volna finanszírozhatók, mert valami extra baromságaink lettek volna, hanem azért, mert a nemzetközi pénzpiac összeomlott.
Ami az IMF-et illeti, ez egy olyan szervezet, melyet éppen az átmeneti fizetési nehézségek áthidalására hoztak létre a tulajdonosai - köztük Magyarország is.
mellesleg olcsóbb hitelt nyujtott, mint a piaci hitelek lettek volna.
Örülök, hogy bízol a törvényességben, magam is azt gondolom, hogy törvényesen nem lehet Gyurcsányt felelősségre vonni, úgyhogy remek, hogy így egyetértünk.
És ha ilyen jó a jobboldalnak, hogy van, akkor talán te is beletörődhetnél abba, hogy mi Gyurcsányban látjuk azt a politikust, aki Európa felé vinné az országot, mivel a jelelegi útjelzőtáblák - türkmenisztán felé - nemigen tetszenek, nem tagadom...
:O))))

Névtelen írta...

"dehogy vagy te egyedül, az egész Orbán-párt ezt énekli reggltől estig, - de ha már belekezdtél menjünk szépen sorba." A Te olvasatodban aki nem azt mondja, amit te, az Orbánista.. eccerű logika, eccerű, mint a 100as szög....

"utóbbi hat évben, ami Gyurcsányhoz köthető, minden évben növekedett a reáljövedeéem és a nyugdíj is" Hol tudnék ennek utánaolvasni?

"Mindezt úgy. hogy közben rendbetette az elszaladt " uhh, bazz :)

"Az ország sebezhetőségéről sem ő tehet, már ha egyátalán tehet valaki, az a sajátosságainkból fakad," az elqurásra gondolsz?

"Hogy te nem kaptál fizetésemelést?
Ritka szarul dolgozhatsz, vagy pedig kényszermunkát végezhetsz"
Primitív, és bunkó megjegyzésedet nem veszem magamra, hiszen téged minősít, elég ha annyit tudsz: egészségügyben dolgozom lassan 20 éve, középkáderként, havi 200 óra meló, + túlóra, és nincs fizetésemelés egy fillér se évek óta, ezért hát megbocsáss, de nagyívben leszarom a hivatalos adatokat, elég visszanézni a fizetéspapírjaimat....a csödbiztos szerint nem is lesz egyhamar pénz, ráadásul már a túlórákat se tudják fizetni....

"Ami a csődközeli állapotot illeti, Gyurcsány még a lemondása előtt elrendezte, hogy a világválság alatt is finanszírozható legyen Magyarország" Elöbb csödbevitte (majd beledöglött, hogy úgy köll csinálnia, mintha kormányozna), majd felvette a bazi nagy IMF hitelt... deügyesvolt, húúú.... :)

"mellesleg olcsóbb hitelt nyujtott, mint a piaci hitelek" Valóban...?

"talán te is beletörődhetnél abba, hogy mi Gyurcsányban látjuk azt a politikust"

Mint írtam az előzö hsz.ban, hajrá válasszátok meg, gondolod hogy engem érdekel? Amúgy meg, délamerikába már elvitte az országot, hátha mostmár tényleg eu felé indul el, hátha.... :)

PuPu írta...

Nem kell, hogy azt mondd, amit én, csak nem mondd azt, amit a szádba adnak, mert az valóban elég primitív duma.
Az adatoknak egyébként a KSH-nál tudsz utánaolvasni, de itt van egy képeskönyv is, - hirtelen ezt találtam, nézegessed.
http://entellektuel.freeblog.hu/files/elotteutana/elotteutana/elotte_utana_mcs.pdf
Az elqrás a költségvetési hiány megugrására vonatkozott, és ezt ketten hozták össze: Orbán a lakástámogatási rendszerrel és Medgyessy a közalkalmazotti béremeléssel, - gyurcsány meg abból az anyagból dolgozott, ami rámaradt.
Azegészségügyben meg nem kellett volna megfúrni a reformot, akkor ugyanötven kórháznak nevezett kócerájt bezártak volna, de a maradékot jobban lehetett volna finanszírozni - nyilvánvaló volt, hogy amirt nem tudott elremdezni egy reform, móajd jókikényszeríti az élet a te helyzeted rongálva.
magyarország soha nem volt csődben és nem volt csődközeli helyzetben sem, de az IMF hitellel kevés vérvesztséggel ki lehetett bekkelni a világválságot, ez volt az éretelme. és valóban, ha érdekel nézz utána - sokkal olcsóbb volt, mint lett volna a piaci hitel, amit mellesleg egy ideig hozzá sem lehetett volna jutni, - Gyurcsánynak ezért a seggéát csókolgathatná minden magyar, ha hiszed, ha nem.
Délamerika felé meg a te idolod lökdöste az államot, - de ott egy meg a fene őt ahol van, tőlem imádhatod is.
Azt viszont nem szeretem, mikor valaki a tények helyett a hülye fideszes lózungokat böfögi vissza!
:O))))

kovi írta...

Pupu, a mai írásod libabőrössé tett. Nagyon indulatos és szívből jövő volt, minden szavával egyetértek. Ugyanezt érzem/gondolom és hihetetlenül dühös vagyok, amikor az "öszödi" idézésekor még a baloldalinak tartott médiamunkások is pironkodnak mind a mai napig. Én még nem hallottam, hogy bárki megdicsérte volna, bátor kiáltásnak ítélte volna az MSZP tagságnak szóló fejmosást! Szerette volna felrázni őket, mint ahogyan most is... de sajnos EDDIG lepattant. Fáj ez nekem, hogy nem állnak mellé, nem állnak ki érte és az országért... nem büszkék rá, a saját pártjában is tartanak tőle, nem csak Orbán. Orbán nem hülye, csak önző, hatalomvágyó. Kevés gondolkodó áll GYF mögé, a többiek saját érdekeiket nézik, nem az országot és népét. Szeretném, ha nem így lenne.
Névtelen-névtelen pedig szajkózza, amit a HÍR Tv-n, Echo Tv-n, Duna tv-n, közszolgálati (!) rádiókon hall évek óta. Talán az sem ejti gondolkodóba, hogy ex-köztársasági elnök finoman, de megszólalt, hogy Bod-Péter Ákos is furcsállja a gazdasági intézkedéseket. Hihetetlenül nagy anyagi károkat okozott a fidesz átgondolatlan dafke politizálásával, hogy hány szerződést bontottak fel oktalanul 1998-2002 között (MALÉV), Nemzeti Színház és sorolhatnánk a Millenáris Park, Ezüsthajó-herdálást, Széchenyi-filmet, zászlós országjárást, Széchenyi tervből meg nem épült, el nem számolt beruházások, FOLYT a pénz...és ott folytatják, ahol abbahagyták.

Névtelen írta...

Pupuka! Azt mondod, hogy az egész ország csókolgathatná gyurcsány ferenc seggét?
Erre az a válaszom: te mindennap csókolgatod, - bőven elég ez neki. Ha neked ez kielégülést okoz, hát csak csókolgasd és mondogasd közben, hogy ferikém ne haggyál el soha.
S mivel vizuális tipus vagyok, el is tudom képzelni, hogy míly jól áll ez neked.
K.K.

Névtelen írta...

"csak nem mondd azt, amit a szádba adnak,"
Tőled, mint a maszop-feri szócsövétől ez nem gyenge kijelentés...

"KSH-nál tudsz utánaolvasni"

Olvastam, és veled ellentétben meg is értettem: csak mszp kormányzás közben/után volt mindig államcsőd veszély, hiába mosdatod őket...

"volna megfúrni a reformot,"

Csak nem a vizitdijra, meg az elqurt egyéb intézkedésekre gondolsz? Vagy a több biztosítós modellre?? Tudod hány embert nyirt volna ki az a rendszer...? Jó sokat, de te csak hidd azt, hogy jó lett volna.... Nem, kedves Pupu az nem reform volt, hanem egyszerű pénzbehajtás: ami befolyt a vizitdijból, annyival kevesebbet kaptak az intézmények, ráadásul csak azok fizették, akik amúgy is fizetik a TB-t, nyugodtan jöhetsz "de a statisztika mást mutat" dumával, aki benne dolgozik, az látja, hogy mi történt...

"magyarország soha nem volt csődben és nem volt csődközeli helyzetben sem"

Régóta olvasgatlak, de a legnagyobb ferdítésedet sikerült leírnod, rosszindulatúan hazugságnak mondhatnám...ráadásul logika teljes hiánya: "az IMF hitellel kevés vérvesztséggel"
Lehet, hogy neked feri nem szólt, de az értelmesebbje rájött: pontosan az államcsődöt kellett elkerülni, és ehhez kellett IMF...

"sokkal olcsóbb volt" :DD a hét mondása...

"Gyurcsánynak ezért a seggéát csókolgathatná "
Mint már írták előttem (nem én) tedd azt, végül is folyamatosan azt teszed...

"meg a te idolod lökdöste az államot"
Ki az idolom? Nálad a világ csak fekete és fehér gondolom... eccerű életed lehet....

"tények helyett a hülye fideszes lózungokat böfögi"
Ugye mennyivel jobb a maszopos, bukottgyurcsány mantráit nyomni, mint ahogy te teszed.... :) ráadásul még gondolkodnod se kell, majd bukottferi megmondja, hogy mit gondolj... :)

Névtelen írta...

kovi írta...
"Névtelen-névtelen pedig szajkózza, " legyint...

Nagyon okos vagy ám, Te sosemantrázó okostojás, de kihagytál valamit: kajaibrahimot! Hát hogy lehet kihagyni a Nagy Baloldali Gondolkodók örökzöld mantráját...?
Persze a visszafizetendő IMF hitel az aztán kismiska vót ezekhez képest, ugye sosemantrázó, sokatszámoló, matekzseni elvtárs..?

PuPu írta...

Kedves névtelen, hát bizony, ezután sem a sok eszedért fogunk kedvelni...
:O)))))