2011. február 23., szerda

HÜLYE VAGY!

Hülye vagy, mondta a feledékeny Navracsics Tibor a választónak, aki erre megrázta a fejét.

Azt hitte, nem jól hall, holott a hallásával nincs semmi baj.
Azt eddig is tudta, hogy a politika idiótának nézi, csak eddig még ahhoz nem szokott hozzá, hogy ezt ilyen nyeglén a pofájába is vágják.
Hát majd most megszokja, hiszen messze még a választás, amikorra kiderül, hogy a választó mecsoda rátermett és okos magyarember, aki bizonyára nem lesz olyan ostoba, hogy másra szavazzon, mint népünk lánglelkű Vezérére és annak pártjára, népünk élcsapatára, mely csak a zemberekért küzdött, forró szívvel, hideg fejjel, tiszta kézzel, miként Dzerzsinszkij elvtárs mondotta volt.
De addig azért kuss, és te, te egérszürke parlagi választó vedd tudomásul, hogy nem csak senki vagy, hanem ennek minősített válfaja: egy ostoba senki.
Azt mondta Navracsics, hogy nem ért egyet az új Alkotmány a népszavazásra bocsátásával.
Ennek oka, hogy referendummal nem lehet bonyolult jogi szövegekről dönteni.
Szerinte az alkotmány – emberi jogok felsorolásával, a hatalmi ágak viszonyának rendezésével, a nemzeti szimbólumok rendszerével és a közpénzügyi fejezettel – túl összetett ehhez, nem úgy, mint annak idején a vizitdíj.
Hát ez azért így, ebben a formában, ugye, nem teljesen igaz.
Ugyanis a vizitdíj is bonyolult kérdés volt, különösen, ha azt nézzük, hogy tulajdonképpen az egészségügyi reform egy eleméről nyilvánított véleményt a választó, ami aztán meg maga a szakmai bonyodalom maga, és ha ennek pénzügyi kihatásait is nézzük, akkor azért meglehetősen összetett is a probléma.
Viszont a Fidesz leegyszerűsítette ezt a bonyolult kérdést és megkérdezte a választót: akarsz fizetni, ha az orvoshoz mész?
Mire is a választó átszámította a vizitdíjat sörre és azt mondta, hogy nem
Persze továbbra is fizetett, mert azt nem kérdezték meg tőle, hogy adót és paraszolvenciát fizetni akarsz e, - nem fért rá a lapra, meg aztán ez a paraszolvencia szó is, ugye - ezt még aláírni se tudná Schmitt Pál, nem, hogy leírni…
Namármost a hatalmi ágak viszonya ezidáig rendezett volt, éppen most rúgták szét a jogállammal együtt, az egyébként jogász Navracsics hathatós részvételével, mint kakas a ganét.
Az ökör választó meg úgysem érti, hogy mi a baj azzal, ha Viktor az Alcsuti Nagy Tölgyfa alatt tart majd törvénynapot, ahol az elítéltet mindjárt helyben fel is négyelik, és az ellen sincs kifogása, hogy a procedúrán részt vegyen Gyurcsány is, egy vasketrecbe zárva, ruhátlanul.
És ezek a nemzeti szimbólumok is, - hát ez aztán igazán bonyolult kérdés, tartsa e két oldalról két angyal a címert, egyik ugye legyen Anikó asszony, de ki legyen a másik?
A buta választó persze a vizitdíjas népszavazás három kérdésére is tudott válaszolni, mert a kérdések közérthetőek voltak.
Lenne nekem is javaslatom az Alkotmánnyal kapcsolatos népszavazás kérdéseire, amire talán még a sárbuta, murugya választó is tud behúzni egy X-et:

1. Egyetért ön azzal, hogy a képviselők alkotmányozás helyett az ország valóságos gondjaival foglalkozzanak?
2. Egyetért ön azzal, hogy új alkotmány helyett minden héten libacombot adjanak a népnek?
3. Szereted, ha ostobának néznek?


Bízni kell az emberekben, de ha mégis olyanok, mint amilyennek Navracsics lefestette őket és kell nekik az új Alkotmány, akkor sincs baj – a neve már meg is van, - ez lesz a magyar Bamba Charta…


:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratula PuPu! Az általad föltett kérdéseket csipőből megválaszolnám. A hatalmi ágakkal összefüggőeket is, hiszen most tanitott meg rá a Nagy Tanitó, mit is jelentenek ezek, ha nincsenek. A többi alkotmánnyal kapcsolatos kérdésen meg lehet, hogy el tudnék gondolkodni, bár nem vagyok FIDESZ-es. Azonban én is tudnék ennek a nagymellű Navracsicsnak olyan kérdést feltenni /pl. egy tengely csapágyméretezéséről/, amit meg sem tudna lőni. Ezért azonban, nem biztos, hogy le is hülyézném.

Lusti írta...

Azért, mert ő hülyének néz, attól én még vak nem vagyok...
És inkább legyek hülye, mint navracsics(ka)..