2011. február 26., szombat

DIREKTÍVÁK, KÁNAÁN...

A leghatékonyabb romániai magyar demokratikus erő, a RMDSZ kongresszust tartott.
Elküldte a magyar kormány is a képviselőit, nagyon magas szinten képviseltette magát.
Egyenesen a mennyország üzenetét vitte Semjén Zsolt, de a magyar kormányzó párt „használd és dobd el” tipusú alelnöke Pelczné Gál Ildikó is részt vett a rendezvényen.
A kongresszus elvégezte munkáját, elnököt választott a politika első vonalából hátrahúzódó Markó Béla helyett, hadd gratuláljunk innen is az utódnak, Kelemen Hunornak
Ha ő is olyan eredményesen és hatékonyan képviseli az erdélyi magyarság érdekeit, mint elődje tette, akkor szép fokozatosan talán oldódhatnak az évszázados feszültségek román és magyar között.
Akkor emberi léptékkel belátható időn belül eljöhet egy olyan kor, melyben az emberi minőséget egyik fél szemében sem a nemzetiség, hanem az egyéni kvalitások és cselekedetek döntik el.
Nevezetesen ha – feltéve, de meg nem engedve - akár Georghe Georghiu , akár vitéz lófő Máramarosszéki Ábel gané ember, akkor egyikük nemzetisége sem hordoz sem magyar, sem román szemekben felmentést.
A kétharmad emberei nagy mellénnyel érkeztek és valószínűleg lógó orral távoznak, a Fidesz ismét gyarapította gigantikus diplomáciai sikerei számát.
Várni lehetett egyébként, hogy megpróbálnak nyomást gyakorolni az RMDSZ-re, nemigen tetszett nekik soha az a független politika, melyet a remek taktikus és kiváló politikus Markó Béla neve fémjelzett, és ennek látványos jelei is voltak.
Bevetették magát Tőkés Lászlót is, aki egy új pártalakulat gründolásába fogott, kétségkívül a magyarországi kormánypárt hathatós támogatásával, ámde meglehetősen fékezett habzású eredménnyel.
Tőkés, a szentéletű csődör sajnos az évek során igencsak sokat amortizálódott, erkölcsi tőkéje, melyet a romániai puccsban való szerepe alapozott meg, mára a múlté.
Hiába képviselője az Európai Parlamentnek, ez ma már nem tudja ellensúlyozni a romániai magyarok szemében zavaros pénzügyeinek presztízsromboló hatását, a családjával szembeni abnormális viszonyt és a lelkészhez méltatlan szexuális kicsapongásait.
Nemigen van vevő szélsőséges nacionalizmusára sem, a romániai magyarok évszázadok keserves leckéinek során át tanulták meg, hogy a kompromisszumok mindig jobban beválnak, mint a gőgös nacionálsoviniszta handabandázás.
Tőkéshez képest Markó maga volt a konszolidált biztonság, a hatékonyság és az eredményesség, és ez rányomta bélyegét az egész szervezetre.
Nem egy rokon, ismerős, munkatárs és barátunk él Erdélyben, vagy származik onnan, - mindahányan azt mondják, ha a politika békén hagyja az embereket, akkor a magyar békén elvan a románnal, leszámítva persze a nagyjából egyforma arányban fellelhető román és magyar idiótákat.
Orbán úgy érezhette, hogy Romániába is exportálnia kell a forradalmat -  Che Guevarának Semjén Zsoltot nevezte ki, aki hozta is a rettenthetetlen forradalmár szerepét.
Papírról olvasta fel a direktívát, Szent Pál apostolt idézve figyelmeztette az RDMSZ vezetőit az összefogás fontosságára: „hogyha marjátok is, rágjátok is, fel ne faljátok egymást!” Majd hozzátette: „Amikor önök döntenek, mindannyiunkról hoznak döntést; milyen lesz az országnak a stabilitása, és milyen lesz a magyar-magyar kapcsolat.”
Namármost nekem Orbán nemzetegyesítő buzgalma mellett ez a magyar-magyar kapcsolat értelmezhetetlennek tűnik, ennyi erővel ezt a kifejezést elmondhatta volna a magát már szinte papnak képzelő hőbörödött egyházfi a csatkai búcsún is, ott is magyar állampolgárok jönnek össze, ugye…
De a farbával a Fidesz nőpolitikai kirakatbabája jött elő.
Pelczné Gáll Ildikó azt fejtegette, hogy amint tavaly Magyarországon, eljött a változás ideje az RMDSZ életében is.
Korszakhatárhoz érkeztünk, szögezte le.
A mai nap útkeresésről, a jövő együttműködéseiről is szól – mondta.
Aztán finoman, mint a tapintatos őrmester figyelmeztetett: amikor a jövendő elnökről dönt, az RMDSZ-nek gondolnia kell a környezetére is.
Ha ez a gondolkodás elmarad, valami véget ér.
Ha a változás mellett döntenek, segítő kezet nyújtunk Önöknek – mondta a küldöttek hurrogása közben.
A Fidesz alelnöke egyúttal rámutatott: „a figyelmetlenségből adódó tévedések egy életre szólnak”.
Na, igen - már csak azt kell pontosítani, hogy kinek az életére…
Viszont a gőgös arrogancia el is nyerte méltó jutalmát – Orbán kapott is azonnal két jókora maflást, az egyiket Borbély Lászlótól, aki a politikai alelnöki tisztség várományosa kikérte a szövetség nevében a „Budapestről jövő utasítgatást”.
Nem ez jelenti a nemzetstratégiát, mondta.
Partnerek vagyunk és leszünk a magyar kormánnyal, de kioktatásra nincs szükségünk.
Nincs szükség olyanokra, akik nem látják a célt.
A cél pedig az, hogy összetartsuk ezt a közösséget, mondta - utalva a nyílt támogatásra, amelyben a Fidesz-kormány nyújt a pártalapításra készülő Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak, Tőkés cégének.
A másikat a küldöttektől kapta Viktor, akik a Fidesz által támogatott jelöltnek, Olosz Gergelynek az ötszázharminchat érvényes szavazatból negyvenhét voksot juttattak
Viszont az MSZP alelnökét, Balogh Andrást, aki kifejtette, hogy az MSZP elutasítja, ha bármelyik magyar politikai erő úgy érzi, hogy a tanítómester szerepét kell betöltenie, nagy tapssal jutalmazták..
Orbán semmiből, soha nem tanul, csak megy, mint a vak ló, fejjel a betonfalnak.
Szlovákiában már sikeresen szétverte a magyarságot, most Erdélyben kísérleteik, de voltak már próbálkozásai a Vajdaságban is.
Ennek a szerencsétlen embernek mániája a konfrontáció, ha nincs ellenfele, akkor csinál magának, aztán beáll a várvédő hős szerepébe, Dobó Istvánnak képzelve magát, pedig csak a puskaműves szegény.
Az csak a baj, hogy magyar emberek sorsával lutrizgat, még ha sokan ezt egyelőre nem is ismerik fel.
Erdélyben persze könnyebb, őket már nemegyszer verte az Isten ostoba és tehetségtelen ámde annál nagyképűbb fejedelmekkel, ők már tudják, hogy hogyan kell az ilyeneket világgá zavarni.
Az anyaország is megtanulhatná…
Miközben írom ezt a jegyzetet, a televízióból megtudhattam, hogy az ország anyagi helyzete rendezett, merthogy Orbán költözködni készül, ez pedig magyar hangja szerint csak akkor következhet be, ha az ország anyagi helyzete rendezett.
Babszem Jankó megy a Sándor-palotába, míg az a mobil díszlet, amely a Köztársasági Elnököt jelképezi, megy majd Horthy néhai rezidenciájába - a Nemzeti Galéria meg az Országos Széchényi Könyvtár meg megy a francba.
Örvendjünk barátaim, - én már meg is rendeltem a hatfogásos vacsorát, lesz a menün húsleves, ludaskása, vadas baromállatokból - zsemlegombóccal, resztelt máj meg libasült krumplipürével és párolt káposztával!
De boldog is vagyok, hogy így felvitte a dolgát az Úr a mi Vezérünknek, palota kell neki!
Viszont azért – már csak költségtakarékossági megfontolásokból is - érdemes lenne megfontolni a javaslatom: a Műszaki Egyetem hallgatóinak pályázatot lehetne kiírni egy antropomorf bélyegzőautomata megvalósítására.
A robot érzékelne minden papírt a környezetében és akár üldözés árán is, de mindet aláírná, lepecsételné, majd a Sándor palota felé fordulva diszkrét harsonaszó kíséretében megbiccentené a fejét.
Mondjuk, a robot neve lehetne akár Palkó is…
Tényleg kár volt bezárni a Lipótmezőt…


:O))))

32 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy legalább a romániai magyarok értik........

Unknown írta...

Ha Che Guevara-nak nevezi ki, akkor fegyvert is adott volna hozzá, és ideológiát a politikai gyilkosságokhoz. Egyébként nem tudom igaz-e, és innen meg tudjuk-e ítélni a romániai magyarok véleményét. Valószínűleg osztott.

lúdtalpas írta...

AMI ITT EZEN AZ OLDALAKON MEGY AZ MEGY MÁS, MINT HÁNYÁS ÉS HÁNYTATÁS! UNDORÍTÓ IDEGELÉSE AZ EMBEREKNEK! BLOGGER! NAGY GEC…SKEDÉS AMIT ITT CSINÁLSZ!NEM TUDOD ÉRTELMESEBB DOLOGGAL ELÜTNI AZ IDŐDET?

PuPu írta...

Tifusznak:
Valóban osztott.
Ötszázharminchat:negyvenhét arányban...
:O))))

Névtelen írta...

A derék urak akik évszázadokon át gyilkolták a népet(persze Tífusznak nincs köze ezekhez)egyszer emberükre akadnak,mindjárt gyilkost kiabálnak.De arról nincs véleménye hogy kit hurrogtak le a kongresszuson.

tenyészbika írta...

ateista csődör mondja a szentéletű csődörnek, hogy nagyfejű, az vesse rá az első követ aki még nem csődörködött.

Névtelen írta...

Aljas és gusztustalan féreg aki a fenti blogot irta!

PuPu írta...

Tenyészbikának:
Kedves marha, hogy Moldovától hadd kölcsönözzek: a paptól eváható, hogy ő legyen a két lábon járó vasárnap...
:O)))))

PuPu írta...

Névtelennek:
Szerintem meg csecsebaba.
De gustibus non est disputandum...
:O)))))

gúnár írta...

Örülj, hogy nem pedofil.mit foglalkozol te más farkával, te szeretnél tán ráülni?Hatalmas egy tuskó vagy.mi szent neked, a liba?

PuPu írta...

gúnárnak:
Ki tudja, a gyerekei még nem írtak az életükről, csak a felesége...
Kedvenced a tepsiszájú vátesz?
És hát igen - a liba iránt gyengéd érzelmeket táplálok, neked bevallom...
Te mire bux, mert ha nincs ötleted, bátran kérj tőlem tanácsot!
:O)))))

kedves marha írta...

valóban a pap legyen tisztességes , hű férj, de azt hiszem, hogy a nem papoktól is elvárható. A gerendától még látsz?

terlasz írta...

Ne bosszankodj Lúdtalpas! Igazad van a hányás tekintetében. Én is majdnem kidobtam a taccsot a témát illetően.
A libasültnél már megszűntek ebbéli ingereim és reggelire gyorsan felfaltam a vacsorából megmaradt libacombot párolt káposztával, hagymás krumplival.
Kérlek, ne a tükröt próbáld összetörni, inkább cserélj plasztikai sebészt!

PuPu írta...

Kedves marha: vannak foglalkozások, hivatások, melyek az átlagemberhez képest többletkötelezettségeket rónak gyakorlójára.
A rendőr ne csenjen csokoládét az ABC-ben, a pap ne prédikáljon vizet, miközben bort vedel.
De azért azt elárulom, a tepsiszájú képmutatót nem a nőügyei miatt nem szeretjük - azok, és ahogy a családjával bánik, csak az emberi hitelességét illusztrálják - ugye érted?

gúnár írta...

Nem kedvencem a tepsiszájú, nem vonzódom a saját nememhez.Az a legnagyobb erénycsősz, aki épp a legfeslettebb életű.még a családod sem írt könyvet rólad, de ha írna az is megérne egy posztot, te szentéletű

Névtelen írta...

a komcsikra mindig is jellemző volt az álszentség.a legnagyobb k.rva kivénhedt elvtársnő kolléga cseszegette a legjobban azokat, akiket nem is volt miért.bar ha jobban belegondolok mégiscsak, a fiatalságuk miatt.

bors írta...

"bar ha jobban belegondolok mégiscsak, a fiatalságuk miatt."

Névtelen rátapintott a lényegre,Lehet,hogy itt van elásva a kutya?

éva írta...

A kutya ott van elhantolva, hogy most a fideszben is elkezdenek azon mélázni, hogy jó ötlet volt-e a kettős állampolgárság mellé megadni a szavazati jogot? Merthogy külhoni honfitársaink nincsenek kitéve az itthoni agymosásnak, és netán reálisabban látják, kire NEM szabad szavazni?

éva írta...

Egyébként részvétem Pupu! Ugyan korábban gratuláltam, hogy már rád is állítottak narancskullancsokat, mivel ezzel felértékelik a blogodat (azaz jobbról is "jegyzik, mint veszélyest) de a színvonalukról ítélve még nem eléggé. Ide csak resztli (ordenáré, bunkó)jutott.
EDDIG. Csak így tovább! az talán emeli az ideküldöttek színvonalát is.

vérszívó éva írta...

évike, ebben az ügyben a fidesz olyan ártatlan mint te, looo %.nem kell mindig farkast kiáltani.szeretnétek, ha a fidesz foglalkozna veletek, ugyan már nem vagytok ti olyan súlyosak hehehe. tudjuk mindennek ez a fránya viki az oka. a ti agyacskátok nagyon beteg, orvos látott már benneteket?

forradalmár írta...

Hát ez a tepsiszájú jelző pupu nekem nagyon tettszik, kiválóan alkalmas ...............liba elkészítésére.Nagy butaság azt hinni, hogy az erdélyi magyarság a Ferire fog szavazni, hogy elvegye tőle a már megkapott kiváltságokat, egyáltalán a szavazati jogot már megkaptákmert itten annyi de annyi rémhír terjeng. Ebben a holnap is szop nagyon profi.

B. Tamás írta...

SOK HÜLYE BAROM!!!!!!
MI A F*SZNAK OLVASSÁTOK EZT A BLOGOT HA HÁNYADÉKNAK TARTJÁTOK!?
MENJETEK VIKTOR VEZÉR FACEBOOK OLDALÁRA AZT OTT "MŰVELŐDJETEK".

2011 írta...

b.thomAS ,ez jobb mint 2010 viccgyűjteménye,valahová járni kell röhögni.

Névtelen írta...

"Tényleg kár volt bezárni a Lipótmezőt…"

Nem volt kár, onnan hogy írnál blogot..? :D

Karesz írta...

Igazad van ismét B.Tamás!
Ezek annyira debilek, hogy csak itt tudják kiélni frusztráltságukat. Pupu annyira felértékelődött a jobbosoknál, hogy egyre több idiótát küldenek ide. De megszólalásuk élő bizonyíték korlátolt felfogóképességükre. Évának is igaza van, ide azok írogatnak, akik az általános iskola alsó tagozatában befejezték a tanulást, aztán iskolaköteles kort ott eltöltve most jól elvannak az ordenáré szövegükkel. Mert hogy fel nem tudják fogni miről is szólnak Pupu blogjai, az biztos.

tudóska írta...

Ha tudnátok, hogy ki ez a pupu?

butuska írta...

Nocsak! Megjelent az első spicli "tudóska" néven! :) Képzeld, tudjuk! Széles látókörű, jó humorú ember, aki szeret és tud is írni. Mi meg szeretjük olvasni, mert nekünk nem tették ezt kötelezővé. Te meg kereshetnél magadnak kevésbé szennyes munkát, vagy ha az 1 millió munkahelyből neked csak ez jutott, akkor szánalmas vagy.

111 írta...

Nem mindegy?Nem lehet olyan nagy ember, ha itt éli ki magát.

PuPu írta...

111:
Tökéletesen igazad van, teljesen mindegy, hogy hívnak, és abban is, hogy nem vagyok nagy ember.
Abban azért reménykednék, hogy értelmes ember vagyok, és néha tudok olyat írni, ami más értelmes embereket is érdekelhet.
Sajnos, néhány értelmetlent is, de hátha okosodnak, az Úrnak munkaköri kötelessége, hogy időnként csodát tegyen...
tudóskának: Ne csigázd az idegeinket, írd meg, hogy ki vagyok?
:O)))))

Névtelen írta...

Én is tudom, hogy ki,meg nyilván többen is, de nincs ennek semmi jelentősége.

hát én írta...

Pupu = Lendvai Ildi?

PuPu írta...

:O)))))))
Igen megtisztelő a feltételezés, de nem.
Pöcse van a menyasszonynak...
:O))))))))