2011. február 18., péntek

CSINÁLJUNK ÚJ PÁRTOT - A RÉGIBŐL!

Jó beszéd volt.


Mindenki talál majd benne csemegéznivalót, barát és ellenség, magát barátnak mutató ellenség egyaránt.
Tulajdonképpen jószerivel minden kérdésre kitért, konkrét volt és egyértelmű és tisztázott egy sorkérdést, amelyik idáig lebegett a levegőben, mint Mohamed koporsója.
A legfontosabb, hogy becsukta egy új párt alakításának lehetősége felé tárt ajtót, egyértelművé tette, hogy az MSZP keretein belül akar modern baloldali pártot építeni.
Ettől persze pártbeli ellenfelei majd idegrángást kapnak és a ma esti alkoholfogysztási statisztika érzékelhetően meglódul majd, meglehet, tudatmódosult állapotukban előkészítik a százas szöget és a kalapácsot, mellyel hozzászegeztetik holnap reggel asztalt szorító kezüket az életet adó bútordarabhoz.
Pedig milyen szép lett volna, ha Gyurcsány zászlót bont, miként Rákóczi a majtényi síkon és odahagyja a pártot, az infrastruktúrát, a logót a nimbuszt, a múltat, melynek úgy öt százaléka az ő nevéhez kötődik – lehet, már a vacsorát is megrendelték, - aki kitalálja, hogy mi lett volna a fő fogás, annak fizetem a párolt vöröskáposztáját!
A beszéd őszinte volt, de nem önmarcangoló, hanem tárgyilagos hangvételű, nem volt ellenfelével sem kulturálatlan, sem alpári, európai beszéd volt, mint ahogy európai politikus az, aki elmondta.
Tetszett az is, hogy politikus beszéd volt, mert például amikor arról beszélt, hogy pénz kell az egészségügybe, mert tarthatatlanul alacsony az orvosok és a nővérek bére, akkor nem a kormányra mutogatott, hanem arra buzdított mindenkit, hogy vegyünk együtt részt az anyagi áldozatvállalásban.
Tetszett, amit a pedagógusokról mondott és tetszett, ahogy Hoffmann Rózsa tevékenységét bírálta.
Tulajdonképpen a beszéd végére nem maradt hiányérzetem, annak dacára, hogy rengeteg gondja van az országnak, mindegyik külön-külön megérne egy misét.
Arról is biztosította a kormányt, hogy ha takarékos államot eredményező indokolt intézkedéseket hoz, akkor nem fogunk szociális elégedetlenséget gerjeszteni, mert megtanulta kormányon, hogy a felelőtlen ellenzékből felelőtlen kormány lesz, ha hatalomra kerül.
Aki látta vagy hallgatta a beszédet, az megint meggyőződhetett róla, hogy Gyurcsány - erényeivel és hibáival együtt – az ország egyetlen reménye arra, hogy Európában maradunk, neki kell ismét jönni, mikor a Balkán-expressz végül leszalad a sínről.
Neki kell a pártot is vezetni, méghozzá minél hamarabb és ezt nem Mesterházy ellenében mondom, hanem annál az egyszerű oknál fogva, hogy Mesterházyra ma még túl nagy ez a kabát.
Gyurcsány azt mondta, hogy ő szociáldemokrata, én meg azt gondolom, hogy nevezzük akárhogyan is a pártot, a lényeg az, hogy baloldali legyen és szociálisan érzékeny demokrata.
Gyurcsány legjobb tulajdonsága az, hogy képes tanulni a hibáiból, képes felülemelkedni a hiúságán és képes korrigálni is, ha ez szükséges, politikai tekintetben és technikai kérdésekben egyaránt.
Kedvelem ezt az embert, drukkolok neki.
Talán nem is túl sokára eljön majd az az idő is, amikor a választók is felismerik, hogy ki akarja az ország javát és ki csak a javait…


:O)))

51 megjegyzés:

Törzsi írta...

Komoly ember, jó beszéde volt. Egyértelműen ő ma a baloldal vezetője, sarzsi nélkül.
Valószínű holnap Maligán Tibor biztos mond egy ütőset, az áruló pedig tudhatja, hogy tudják ki ő.
S lásd be: ehhez a beszédhez ez a miliő kellett, nem a romkocsma.
Törzsi

OXITOCIN írta...

nem hallottam a beszédet, de tudom, hogy a lényeges itt van benne az írásodban.
1. nem örülök, hogy nem csinál új pártot gyf., mert szanyifélékkel, akik képtelenek ALKALMAZKODNI az ő európaiságához, és újításaihoz,csak süllyedni lehet...
2. az elmúlt 8 év alatt, akárhány mszp-s lopott, csalt, azt mind gyurcsány számlájára írták, pedig nem ő rakott zsebre állami milliókat, viszont ő nevezett ki szarembereket fontos pozíciókba. ha annyira tanulékony, ahogy írod, akkor ebből is a tanulnia kell, és +kell találnia a +felelő embereket maga mellé...
3. szili katit nem emlegette?
4.nem hiszem, hogy mesterházy önként javasolná gyurcsányt a pártvezetésre...mert, ha önként+tenné, akkor az a kabát nem is lenne már olyan nagy rá...de ebben senki sem reménykedhet, mesterházyval jól eltrappolt már veres paci...
5. szociáldemokratákra nagy szüksége lenne az országnak...de miért csak most jött rá gyf. hogy ő szocdem? eddig mi volt?
6."...magát barátnak mutató ellenség..." -írod. ezen elgondolkodtam.... olyan mélyen vannak a szocik, hogy ki az akinek megéri ebben a helyzetben barátnak mutatnia magát, bár nem barát?
ezek a besúgók? kiknek súgnak?
szanyistókok, akik félnek gyurcsánytól? de mi a rettegésük oka??!!
tudod pupu, akik ebben az igen szar helyzetben kitartanak a szocik mellett, azok vagy nagyon hisznek gyurcsányban, vagy nagyon utálják és joggak viktorékat, vagy mindkettő együtt, vagy kezdik felismerni, hogy melyik a jó út, melyik az emberségesebb és az országnak hasznosabb...
én a te logikád útján poroszkálgatok,mert senkiben sem bízom már igazán, és nagyon remélem, hogy nem tévedsz...
nagy ám a te felelősséged is, mert HATSZ!

OXITOCIN írta...

UI. HOL LEHET+HALLGATNI A BESZÉDET? ITT LESZ MAJD, VAGY A VENDÉGOLDALON?

Derek írta...

Nekem is tetszett ,jol osszeszedte


P.S: Rakoczi nem bontott zaszlot a majtenyi sikon ott Karolyi tette le a zaszlot

kovi írta...

Kedves PuPu,
mi is nagyon drukkolunk Gyurcsány Ferencnek - magunkért... Végignéztük és egyetlen hibának az idealizmusát tartjuk azzal együtt, hogy hallhatóan már sok mindent másként tenne. Én attól félek, hogy nem tud, mert jó és korrekt EMBER és ez politikusnál kizáró ok SAJNOS!!!!Bár sikerülne, mert jobbat nem kívánhatnék magunknak!!!

Törzsi írta...

No, ha Dereknek tetszett (kinek régi odafigyelő olvasója vagyok), akkor tényleg figyelemreméltó volt.
Nála nagyobb kritikust még nem olvastam.
A felvételek a kapcsolat.hu-n lesznek elérhetők, több tételben.
Most még csak Vágó István bevezetője érhető el.
Törzsi

Névtelen írta...

Ma már gyf jól fog aludni, kellőképpen ki lett fényesítve, nyalva a segge.

Névtelen írta...

Azért vannak még Kérik is.Akik be segítenek az agymosásba. Egy politológus tegye félre a szimpatiát.

XXL írta...

névtelennek: ne vetítsd ki a saját vágyaidat senkire...nyalnád te, ha nem ragadt volna bele a nyelved a sajátodéba...
itt EMBEREK BESZÉLGETNEK EMBEREKRŐL...
az ólak arrább vannak...

se se írta...

Ennek a két hazudozónak gyurcsánynak és orbánnak egyszerűen szólva még azt sem lehet elhinni, hogy a tej fehér. Még az oly szelíd, jóhiszemű szavazó is, mint én voltam, ezentúl inkább mást választ, de még véletlenül sem őket. Inkább a Jobbikot, majd az rendet tesz, másban már nem lehet bízni. Készülhet gyf. bármire, de már csak illúziókat kergethet vagy lepkéket a réten.

kötélidegzetvételező írta...

névtelen agymosott! engedd már meg, hogy saját akaratomból az mossa át az agyam, akit én választok, ahogy te is választottál... :(
ne itt ugass!! zavarsz! én nem ugatok bele a te választásodba...

Névtelen írta...

az ország egyetlen reménye arra, hogy Európában maradunk, neki kell ismét jönni? Hát ekkora baromságot! De csak ábrándozz, mint a libacombról!

csaba írta...

tetszik nekem ez az iras mert nincsenek benne csunya szavak, es gunyolodasok sem. Bar a gyurcsanyt nem kedvelem, nem europai o, hanem csak egy szelkakas.eloszeretettel szaladgalt o a putyin elvtarshoz. kedvenc mediaja szamolta az orakat es perceket orban vagy gyurcsany toltott tobbet a volt kgb-sel.szerintem az mszp-ben o lopta a legtobbet, ti igy mondjatok privatizalta az allami vagyont szinte semmiert, igy lett belole edes proletar, es pofatlan tolakodo. szerintem evertekelot a hatalomban levo miniszterelnokok szoktak tartani. gyucsany meg csak nem is partelnok, csak egy szemtelen tolakodo, ha ertelmes ember lenne a hatterben maradna, vagy ha minden aron vezer akar lenni csinaljon egy partot, hivja ossze az elvbaratait a volt szabad madarakat stb.az egeszsegugybe penzt akar betenni, eppen o vett ki a legtobbet, a lipotot is bezaratta , nehogy szegenyt oda zarjak, ha beborul az agya, ami minden bizonnyal be fog kovetkezni, a megerzeseim mindig valora valnak. kovetni fogja kadart es hornot, elore is szanom, meglatjatok be fog kovetkezni.

GYURCSANY FERENC írta...

ELJEN A SZOCIALISTA PART, GYURCSANY NELKUL, ELJEN MESTERHAZY ATI.

PuPu írta...

Kedves csaba.
Bár csak én is azt írhatnám, hogy tetszik a hozzászólásod, de nem tehetem ezt, mert rengeteg butaságot írtál itt össze.
először talán beszéljünk Putyin elvtársról.
Putyin annaka nagyhatalomnak a vzetője, amelyiktől az életünk függ, ha hiszed, ha nem, szó szerint szinte.
Vele - vagy a mindenkori orosz vezetővel korrekt kapcsolatokat ápolni minden magyar miniszterelnök kötelessége, ezt jó, ha miondenki tudomásul veszi.
Gyurcsány pedig azért töltött többet Putyinnal, Merkellel, Saerkozyvel, Blairrel, mert azok vele szóbaálltak, ellenben a kis mitugrászból meg állandóan bohócot csinálnak.
A privatizáció mindenki előtt nyitva állt, ha te vagy apád nem élt vele, akkor ne panaszkoggy, húzd az igát.
És ne komcsiskoggyál itten nekem, mert nem bírja a hazafiságom!
Évértékelőt meg Viktor minden évben tartott az utóbbi tizenöt évben, pedig abból csak négyet volt miniszterelnök, - már akkor sem állt vele szóba senki.
Azt viszont még nem is hallottam, hogy felvett volna tanácsadónak, jól fizet?
Ami az egészségügyet iilleti, Szócska most éppen azt hirdeti, amit Molnár Lajops csinált,egy önálló ötletetek sincs, - majd meg is írom már, kösz a tippet!
A Lipótot meg ne sajnáld, nem vagy te egy annyira bonyolult eset, majd ellátnak a szakrendelésen, utána meg mehecc a gondozóba!
és hát, kinek mi van megírva - lehet, hogy neked holnap a fejedre esik egy tetőcserép az ötödikről,és már régen a kondérból nézed szomorúan, mikor ezek mosolyogva bevonulnak a mennyországba...
Miért van az, hogy te mindíz a kellemetlenebb végén találod magad a faxnak?
:O)))))))

Zsuzsa írta...

Csaba! A te agyad már beborult. Orbán eddig 15-ször tartott évértékelést, ebből 5-ször, mint miniszterelnök, és mi van a 10 értékeléssel? Menj el a körzeti orvoshoz és írass fel Cavintont! Továbbá: Gyurcsányt fogadták, és érdemben tárgyaltak vele Moszkvában, Berlinben, Párizsban, Washingtonban, Viktor ezekről a helyekről lógó orral jött vissza, mely még néha vérzett is, mert úgy orrba verték. Igazi tárgyaló partnere Berlusconi volt -- megtalálta a zsák a foltját.

Névtelen írta...

Egy politikai hulla néhány elvbarátjához beszélt, kb. ennyi történt, magyarul semmi... :)

adrenalin írta...

PuPu!
Ismét egészen jó volt a helyzetértékelésed, gratulálok,
Azonban van néhány megjegyzésem.
1) 1711. április 30-án Károlyi Sándor a császári főparancsnok előtt letette a kuruc zászlókat, a szatmári béke után. Itt nem történt zászló bontás.
2) Értem is meg nem is a Gyurcsány álláspontját.Praktikus okokból elfogadható, miért hagyja ott az infrastruktúrát, stb. Ugyanakkor lehet, hogy jobb lenne ezzel az MSZP-vel "szakítani", A szociáldemokrata párt nem azonos a szocialistával, másrészt mit fog kezdeni a szanyizmussal, puchizmussal. Ilyen nagy terhet kár lenne cipelni.( A pécsi tündérről már nem is beszélek.) Az sem biztos, hogy az új párt vezetőjének neki kellene lenni -- bár elismerem, hogy a legkarizmatikusabb személyiség, de kell a társadalomnak egy kis idő, míg az emlékek "megszépülnek", a csalódások halványulnak. Talán kicsit kevésbé elfogadott, de szerintem hasonló kvalitásokkal rendelkezik Molnár Csaba. Őt is megpróbálták kikezdeni, de eddig nem találtak rajta fogást. Ezt talán lehetne hasznosítani.

Zsuzs írta...

Névtelen!
Ha Gyurcsány politikai hulla, akkor miért fél annyira tőle a Fidesz? Miért viszket a minicsászár tenyere?
Hamarabb lesz belőle politikai hulla. Az EU-ban már leírták, a csúcstalálkozót sem mi rendezzük, most keresgélik az eladható magyarázatot.
A hazudozásairól már nem is beszélve. Azt hiszed hogy a nyugati újságírók a Hír TV-ből és az Echoból szerzik ismereteiket? Nagyon jól látják ezt a kétfelé politizálást, amit folytat, mást mond itthon, mást nyugaton (l. pl. a média törvény megváltoztathatóságát, magánnyugdíjtörvényt, stb.

Névtelen írta...

Orbán legnagyobb ellenfele a vegyes világnézetű saját söpredéke,ami egy puskaporos hordó.Aztán az átvert szavazók.Majd garázdálkodásának kárvallottjai.Végül valamelyik politikai formáció.De a hazát ki emeli fel?

Erik írta...

EMBEREK BESZÉLGETNEK EMBEREKRŐL? Talán egy bizonyos vallású emberek!
Hogy a privatizáció mindenki előtt nyitva állt, ezt azért normális ember nem gondolhatja komolyan. A tűzhöz közel álló nagyorrúak szereztek meg mindent fillérekért. Tisztességes úton honnan lenne bárkinek is hatalmas vagyona, na meg általad imádott bukott nagyorrú vezérednek. Nagy a szerelem köztetek. Bár már az egyneműek szerelme elfogadott.
És ne komcsiskoggyál itten nekem, mert nem bírja a hazafiságom! Miért a komcsiskodás tényleg sértés lenne? Szerintem nem, mert nem oly nagy a különbség a komcsipárt és a szegfűpárt között. Talán csak annyi, hogy a komcsik szerényebben mertek lopni, a szegfűsök pedig, ahogy a privatizáció elkezdődött, attól kezdve gátlástalanul LOPNAK, CSALNAK ÉS HAZUDNAK.

csaba írta...

valoban a vilagot a nagyhatalmak iranyitjak, de azert nekunk kicsiknek gerinceseknek kell lenni mi kicsik vagyunk tobben. te a maganeletben behodolsz egy gazdagabbnak, politikai szinten magasabbnak allonak, mert en nem.inkabb vesszek el, mint behodoljak. nem ertem miert nem szereted a komcsi szot, biztos temagad is v oltal ifju k..viszont, jo hogy nem ti dontitek el hogy ki kerul a husos fazek mellol a konderba is ki a mennybe, bizzuk ezt a jo Istenunkre.Eleg nagy hulyeseget mondtal a provatizacioval kapcsolatban, mindenki nem volt kozel ahhoz a bizonyos tuzhoz. nekem meg egy telket sem sikerul kedvezmenyesen kapnom, de egyaltalan szomorkodom, mert a szegenyeke a mennyek orszaga.

Blaha Lujza írta...

Érdekes, hogy most hirtelen mennyire szociálisan érzékeny lett a nagy bal…vezér Fletoklész. Most azt mondja nyúljunk a zsebünkbe az egészségügyért. Még most is Ő akar kotorászni benne.! A vizitdíjat hozza fel példának, hogy nem kellett volna leszavazni. Ez viszont ellentmond a szociális érzékenységének és észre sem veszi magát. Azoknak a kisnyugdíjasoknak, akik betegek, és sűrűn járnak orvoshoz, azoknak igen is megterhelő volt anyagilag a vizitdíj. És azoknak a többgyermekes családoknak is, akik a létminimum alatt éltek. Ő emelte fel az egészségügyi hozzájárulást is, akkor sem bántotta a lelkiösmeret. Egészségügy címén hány bőrt szeretne még lenyúzni az emberekről?. Velünk akarja megfizettetni az ápolókat és az orvosokat!
Ebben az országban kinek uniós a fizetése? Kizárólag csak a politikusoké! Mindenkiét fel lehetne emelni! A fizetések a béka seggénél, a közüzemi számlák, azok igen, azok uniósak! Ne akarjon Fletoklész egy-két szakmacsoport bérével foglalkozni. Mindenkiével kellene!

OXITOCIN írta...

szia, pupu. meghallgattam a gyurcsány beszédet. mind külsőségeiben, mind tartalmában bárhol +állná a helyét, a mongol pusztákon épp úgy, mint az unióban vagy a fehér házban. abban, ahogy gyf. látja a dolgokat semmi szégyellnivaló nincs, nagyon is bevállalható pirulás nélkül. mert, nem hiszem, hogy van olyan ország van olyan társadalom, ahol nem biztonságra, szabadságra, munkára vágynának, hülye önkényuralom, ártalmas adó és médiatörvény helyett...
gyf. jól mondta, hogy a szabadság nem egyenlő a jóléttel, csak feltétele. az is igaz, hogy a szabadság önmagában nem teremt rendet. és abban is igaza van, hogy le kell váltani a fideszt. örülök, hogy nem ígért kánaánt ahogy a fidesz tette...valóban úgy van az ahogy mondta, hogy nem lehet rögtön jó az élet, legalább 5-1o évet kell egy irányba menni, hogy észrevehető legyen majd valami pozitív változás.
én a nato és az eu-s csatlakozás ellen döntöttem annakidején, de a fidesz ámokfutása és gyf. beszéde után úgy gondolom, hogy végül is akár hasznos is lehet ez az országnak pl. az önkényuralom ellen és nemcsak gazdasági érdekből. a fidesz külpolitikája siralmas, ezt még egy hülye is érzékeli csak maga viktor nem!!!
EZ A GYURCSÁNY MÁR NEM AZ A GYURCSÁNY!!!!! megrendítő és emberileg mindenképpen egy új, nagyon sokat szenvedett és tapasztalt ember önvallomása hangzott el, aki már tudja az igazságot, tisztában van azzal, hogy hol és kikkel rontotta el...ILYEN MÉLY BESZÉDRE VIKTOR TELJESSÉGGEL ALKALMATLAN, VIKTOR MINDIG MÁSOKRA MUTOGAT, MÁSOKBAN KERESI A HIBÁT ÉS NEM TUD FELELŐSSÉGET VÁLLALNI A TETTEIÉRT...MINDENKI HIBÁS, CSAK Ő NEM!!! EZ VISSZATASZÍTÓ!!!! ezzel szemben gyf. belátta,megszenvedte, hogy voltak hibái, és nem azokban bízott, akikben bíznia kellett volna. LETISZTULTAK BENNE A DOLGOK, ETTŐL VOLT OLYAN ÖSSZESZEDETT ÉS MÉLYSÉGESEN ŐSZINTE. ha lenne egy " Új Magyarország Szociáldemokrata Párt" biztosan rájuk szavaznék!!!! de a régi mszp-re még úgy sem, hogy egy új gyurcsány áll az élén!!!! nagyon szimpatikus az a változás, ami végbement benne, és szimpatikus a felvázolt út is, amin követni lehetne...DE NEM A RÉGI SZOCIKKAL!!!!!!!!azok még nem néztek szembe önmagukkal, és ahogy a szanyit elnézem, nem is fognak soha!!!!!!!!
a beszéd alatt jutott eszembe, hogy az ország aranykora, leggazdagabb időszaka a 14. században volt I.Lajos uralkodása alatt, érdekes, hogy egyes jobboldaliak, mégsem őt tűzték zászlajukra horthy és szálasi helyett...
egyébként meg valóban nem vezet sehová, ha a múltat akarják visszahozni egyesek... alkalmazkodni kell európához, és tudatosan abban a korban kell élnünk, amibe beleszülettünk. a magyar királyok és párttitkárok ideje lejárt, és ha ezt nem veszi tudomásul viktor, az éhséglázadás úgy lesöpri a trónjáról, mint paraszt a taknyot ...

XXL írta...

csaba, a rendszerváltáskor is lehetett kölcsönt felvenni. ismerek olyat, aki 4oo ezer forint kölcsönnel kezdte a vállalkozását és ma már nincs nap, hogy te vagy én ne hallanánk valamilyen módon az utcai könyvárusítással kezdőről:)))
nem hiszem hogy pupu arra gondolt, hogy kis manci vett 2 milliárdért egy gyárat csak úgy zsebből...
egy mára kizárólag külföldre szállító (külföldi megrendelésre dolgozó) bútorgyártó cég tulajdonosa, 3o ezer forinttal(!!!) indult el, ebből bérelt egy műhelyet, használt munkagépeket vett és némi faanyagot, és mára milliárdos az illető...nem csalt,nem lopott, nem volt közel a tűzhöz, csak volt bátorsága belevágni...
te 4-5 haveroddal megvehettél volna egy üzemet...miért nem tetted?? nem volt bátorságod? nem láttad meg a lehetőséget és a lehetőségben a magad szabadságát? na, látod viktor meg az apja meglátta és még állami pénzekből is szépen loptak hogy jól éljenek...nem te élsz jól, hanem a vezéred, ÉS Ő BIZONY KÖZEL VOLT A TŰZHÖZ!!! NA B..D+, CSAK NEM A VIKTORODAT KRITIZÁLOD??:)))))) RAJTA KÉRD SZÁMON A NEMLÉTEZŐ KISKERTEDET...A FELESÉGÉNEK KIUTALT, VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ 4O MILLIÓBÓL JUTOTT VOLNA NEKED 4 TELKECSKÉRE IS...+ EZÜST HAJÓRA IS... a mennyek országa épp úgy a földön van, mint a pokol...ezt jól elkúrtad csaba...

Névtelen_re írta...

Zsuzs írta...
Ha Gyurcsány politikai hulla, akkor miért fél annyira tőle a Fidesz?

Nézd, elzavarták miniszterelnöki székből, majd nagy többséggel lett mszp elnöke, néhány napra rá a nagy többség elzavarta a búsba... te ezt hogy értékeled? Ez kb a politikai hulla ismérve, itt még ov nem tart, feri ebben megelőzte.. Miből gondolod, hogy félnek tőle? A maszopban többen rettegnek tőle, ebben egész biztos lehetsz...hány mszp-s prominenes hallgatta ezt a beszédet a helyszínen..? Ezen kéne gondolkodni kicsit...
Látod, te is rögtön orbánozol, meg hirtv-zel, de itt most gyf-röl van nagyba szó... :) Majd 3 év múlva kiderül, hogy ov mekkorát bukik...

"Nagyon jól látják ezt a kétfelé politizálást, amit folytat, mást mond itthon, mást nyugaton"

:D:D Ezt hívják politikai kiszámíthatóságnak, ugyan mennyiben különbözik az előző garnitúrától..? kb semennyire..sajnos

"A privatizáció mindenki előtt nyitva állt, ha te vagy apád nem élt vele"
Gratula a mai nap leghülyébb szövegéhez...

szellemi segédmunkás írta...

BLAHALUJZIkáNAK: valamikor én is kikeltem a vizitdíj ellen, úgyhogy értem a problémádat, csakhogy azóta nekem leszakad a pofám a helyéről, ha eszembe jut a kicsinyességem, szaros 3oo forint miatt, amit sajnáltam bedobni a közösbe!!!!! A SZEGÉNYEKNEK EGYÉBKÉNT NEM IS KELLET VIZITDÍJAT FIZETNI, CSAK ERRŐL NEM TUDTAK AZ EMBEREK, MERT AZ mszp MEGBÍZOTT EMBERE SZART JÓL, VAGY ROSSZUL TÁJÉKOZTATNI BENNÜNKET!!!!
A FIDESZ 1OOO FORINTOS VIZITDÍJÁT SZÓ NÉLKÜL LEPERKÁLNÁD...NO, LESZ MÉG ERRE ALKALMAD ÉS VISSZA FOGOD SÍRNI A SZOCIKAT...ÉS TE LESZEL A LEGJOBBAN MEGDÖBBENVE EZEN:))))))))) EJNYE LUJZIKA, A NEMZETI ÉRZÉS NEM SMUCIGSÁG...NEMDE?!

Szabadnapos hullamosó írta...

LUJZI A KÖZÜZEMI SZÁMLÁK BŐDÜLETES ÖSSZEGÉT A FIDESZEN KÉRJED SZÁMON...ÉS, HA MÁR KENYERET SEM TUDSZ VENNI, GONDOLJ ARRA, HOGY ILYEN GONDOD A SZOCIK ALATT NEM VOLT ÉS FÉLNED SEM KELLETT, HA RÁD JÖTT A POFÁZHATNÉK...
VOLTAK ÉS VANNAK DISZNÓK AZ MSZP-BEN, DE, HOGY A FIDESZ NEM AZ ANGYALOK SEREGLETE AZT ELHIHETED...
NÉZD+HÁNY SITTES OSZTJA AZ ÉSZT MA!

éva írta...

Pupu, hogy a fenébe sikerül MINDIG arról és úgy írnod, ahogy mindig is szerettem volna, de sajnos nem fogok tudni?! Mindenesetre köszönöm, a szövegeid elviselhetőbbé teszik az életet.
Gyurcsány politikus - és egy politikus soha nem mondhatja, hogy soha. Szerintem a nehezebb utat választotta, amikor megpróbálja az Mszp-n belül
elérni a megújítást, majd meglátjuk, mennyire sikerül. Ha mégis új pártot kell gründolnia, túl sokáig nem halogathatja.
Borzasztó nagy kár, hogy a Szociáldemokrata nevű pártot annyira lejáratták a vezetői az elmúlt évtizedekben. Én el tudnám képzelni, Kapolyi helyett Gyurcsány vezetésével. Mert lássuk be: Gyurcsány inkább szociáldemokrata, mint szoci!
P.S. Másik kedvenc bloggerem Négymadár (csak ő nem szövegel, hanem rajzol) még a beszéd előtt tette fel a Gyurcsány rajzát - és sokat elmond a lényeglátó képességeiről, hogy még a beszéd után is aktuális! Nem válaszoltál múltkor, hogy feltehetem-e hivatkozásként. De sokat veszítesz, ha nem nézed meg!

PuPu írta...

ÉVÁNAK: KÉRÉSED PARANCS - A KÉP A CÍMLAPON VAN!
ERIKNEK: TE MEG ITT NE ZSIDÓZZ ÉS NE IRIGYKEGGY, HOGY NEKIK MÉG ÚGY IS NAGYOBB, HOGY A VÉGÉBÜL LEVÁGTAK, - TÖRŐGGY BELE!
HA MÉGECCER ITTEN ZSIDÓZGATNI PRÓBÁLSZ, AKKOR ONNANTÓL NEM VAGY ÉS ÍROK SZALAI ANNAMÁRIÁNAK IS!
TÖRZSINEK: NE IS MONGYAD, EZ A DEREK EGY SORSCSAPÁS, MÁR EZERSZER ROJTOZTA KI AZ IDEGEIMET, MINT MÓNUS ILLÉS REINKARNÁCIÓJA.
MINDENKINEK: TUDOM ÁM A MAJTÉNYI SÍK SZTORIJÁT, A SZÖVEGBEN EZZEL KÍVÁNTAM VOLNA ÉRZÉKELTETNI, HOGY MI IS LETT AZ ELEVE BUKÁSRA ÍTÉLT ZÁSZLÓBONTÁS UTÁN A FELKELÉS SORSA, DEPERSZE A FENE MEGETTE, AMIKOR MAGYARÁZKODNI KELL, - ÚGY VAGYOK MOST, MINT A TÖBBI ÖREG PASI IS: MOSMÁR AZÉR BENNHAGYOM!
:o)))))

Erik írta...

Pupu!
Ha nem tudnád nem a méret a fontos, hanem, hogy tud-e valamit kezdeni vele az ember. Nekem még megy,lehet megnyugodni, számotokra azonban ez a blog maga a bujaság, márcsak itt élvezkedtek.
Nyugodtan irjál Annamarisnak.

Lujzi írta...

Szabadnapos hullamosócska
Nem félek pofázni, ettől te se félj.
A számlák az elmúlt 8 évben emelkedtek őrült mértékben, persze most is emeltek, ezt is tudom.Igaz, hogy voltak és vannak disznók és hozzáteszem lesznek is itt is ott is. SAJNOS!!!!!!!

XXL írta...

pupunak: neked éva a hozzászólók között a kedvenced.......de nem baj, remélem még sokat fogtok levelezni...majd olvasgatlak benneteket!!


erik nekem a mellem nagy és nem a farkam, az ugyanis nincs...pénzzel pedig csak a down-babákat támogatom! te dolgozz, elvégre viktor 1 millió munkahelyet ígért. gondolom te a viktor miatt okádók után takarítasz...nézd, a munka nem szégyen...
1. a nagyapám félig zsidó volt, úgy mesélték nem volt nagy az orra, és a gyereke sem, aki 5 éves volt amikor a hozzád hasonlók miatt gőzként égbe szállt...
2. semmiféle csapathoz tartozni nem akarok!!!, de azt sem akarom, hogy befogják a pofám, ha véleményem van dolgokról...
3. az én blogomba te be sem tehetnéd a lábad többet egy ilyen szöveg után, még más néven sem!!!

csaba írta...

pupu, ha azt gondolod, hogy megsertettel a porhadassal, miert te nem fogsz? Tovabba a husos fazek es a konder szinonimak, gondoljunk csak a szegeny Lazar esetere.Meginkabb viccesnek talalom a bevonulastokat a mennybe, milyenbe a szerintetek nem is letezobe? Ez a szegeny ceger allat, marmint a teve nem jo valasztas volt jobban illene az arany gyapju, vagy inkabb az aranyborju?A kedves Ferivel gyorsan csinaljatok mar egy partot, eleg volt mar a lopasbol, a feri meg nem lakott jol. Itt a blogodon is van jo nehany szimpatizans, kivanok nektek sok szerencset, eleg volt mar a sok sirasbol, lepjetek a tettek mezejere.

talpas írta...

PUPU(TEVE)te nagyon beteg vagy.az ide irogató lejárt ősbarom haverjaiddal együtt.neked is 2 útleveled van?tartsd melegen az izraelit.ja,és ne cenzúrázz,elvégre nem vagy te kommunista.

Gábor írta...

Blaha Lujza!
Először is szégyelld magad, hogy ezt a nevet használod!
Ezzel a szöveggel az ostoba táborodban bizonyára nagy sikered van. Ne is fizessetek vizitdíjat, vagy egyéb támogatást, maradjon csak az egészségügy ebben az állapotában, oszt hamarabb felfordulsz a hozzád hasonló itt vergődő eszetlenekkel együtt.Persze ha téged a vezéred befizet egy magánklinikára, az más, akkor értelek,hogy itt kárálsz, különben nem. Az öregeknek állandó gyógyszereik vannak, amit 3 hónapra felírhat az orvos, akkor mennyi is az annyi? A nagyon rászorulók nem kellet hogy fizessenek, ebben is hazudsz.
Köszönhetően nektek megugrott a magánrendelőkbe járók száma, aki teheti ugyanis azt veszi igénybe, aki meg nem, az ilyen érzéketlen tuskók miatt mint amilyen te is vagy, feldobja a talpát, mert nem kap időben orvosi ellátást a hosszú várólista miatt.

Nagyon jó volt Gyurcsány Ferenc helyzetértékelése, ez abból is lemérhető, hogy a sok jobbos követve Kósa huszárt, rohamot indított . Kövessétek bátran, irány a szakadék!!

Kertész írta...

Szuper vagy Pupu! Nagyon jót írtál most is, és az külön tetszik, hogy helyükre teszed azokat, akik nem találják a helyüket.
A humorod meg külön osztályon felüli.:)))))))
Ma sikerült meghallgatnom Gyurcsány Ferencet, lenyűgözött.Akik itt a szájukat tépik, biztos nem hallgatták meg, vagy egyik fülükön be, másikon ki, nem volt közben semmi, ami megállította volna.
A zászló díszlet külön tetszett. Orbánnál csak a piros és fehér szín látszott, egy ici-pici zöld csak néha villant be.:))

utolsó üzenet írta...

Talpas Miki egy újabb,ismert, régi fasiszta, Pupu, akit beengedtél ide!!! :((((

colambo írta...

Tartalmas írás! Választ ad egyetértőknek és kétkedőknek egyaránt. Gratulálok. :)))))

Névtelen írta...

1. Bárki bármit mond, a vizitdíj leginkább a szegényeket sújtotta, miként a tandíj és a kórházi napidíj is. Előre kellett befizetni, és utólag, egy év múlva, bizonyos esetekben vissza lehetett igényelni a vizitdíjat. Rengeteg adminisztrációval járt, a vizitdíj-automatákon meg Gyurcsány haverja, Kóka János gazdagodott meg.

2. A Gyurcsány-féle egészségügy csinált potyautasokat a pályakezdő fiatalokból, mert megvonta tőlük a TB-támogatást.

A baloldali gondolkodás lényege, hogy az élethez szükséges alapfeltételek ingyen JÁRNAK.
A százmilliós végkielégítésekért pedig börtön JÁR.

éva írta...

Pupu, a rajz nem parancs volt, csak tanács. Megnézted a szilveszteri tace-paót is? Néhány A/4-es lapon nem semmi összefoglalni egy egész évet. Ha el vagy kettyenve - garantáltan felderít: bár a kínjában vihogni fajtából.
És vissza az eredeti témához:
Nagyon szép, hogy Gyurcsány nem akar populista ellenzékiséget, nagyon komoly, nagyon európéer - és nagyon hatástalan!
Elmondott egy értelmes, komoly beszédet egy értelmes, komoly közönségnek címezve: azoknak, akik nem is igen szorultak volna rá. TALÁN elér néhány ingadozót, akiknek most kezd leesni, hogy Orbán iszonyatosan átverte őket a palánkon - de az előző évek agymosása után azok még mindig képtelenek Gyurcsány (az hagyján, de az MSZP!) mögé állni.
Nagyon szép, nagyon értelmes aggódni a demokrácia lebontása miatt - egy olyan népnél azonban hatástalan, akik az elmúlt évszázadban mindig diktatúrák konszolidált szakaszában éltek meg némi életszínvonal-növekedést.
Igen lelkesen eladnák tehát a szabadságot egy tál lencséért.
Mi a populizmust pejoratív értelemben használjuk, azonban magyarul népszerűségre törekvő lenne. Tehát amíg Gyurcsány nem tudja 4-5 RÖVID, ütős tőmondatban (tehát populista módon) megfogalmazni, hogy a diktatúrával nem (csak)az a baj, hogy elvész a szabadság, hanem az, hogy a szegényeknek a lencséhez most vették el a mélytányért, és lapos (vagy desszertes) tányért kapnak helyette, hogy felkopjon az álluk - addig sajnos hatástalan lesz! Már ott, ahol számít: a tömegeknél.

csaba írta...

xxl-nek! le a kalappal az ilyen vallalkozok elott. en nem ilyenekrol beszelek, vedd ki a homokbol a fejed, es lass realisan , tudnod kell hogy nem csak ilyen alapu vallalkozasok vannak, ha meg ezt nem erted, akkor nem is akarom neked az eszt osztani, felesleges.pupu-nak feltalaltak mar a potencia novelo szert, azzal a mennybe repulhetsz, es repithetsz.

éva írta...

Látom, levetted már a négymadár rajzot, túl meredek volt? Akkor itt van egy még meredekebb Bartus szöveg a LÉnyegről:
http://nepszava.com/2011/02/velemeny/bartus-laszlo-a-gyurcsanyi-ut.html
Puchtól előbb-utóbb szabadulnia kell Gyurcsánynak - és az nem lesz egy könnyed puki!
Kekec, aki Éva is, csak elvesztette az egyik jelszavát.

Lusti írta...

Csak a pontosság kedvéért... Miben érintette súlyosan a nagycsaládosokat a vizitdíj? Csak mert gyermekek (14 év alattiak) után nem kellett sem vizitdíjat, sem kh-i napidíjat fizetni.
A rettenetesen sok adminisztráció pedig relatív... nekem betegenként egyetlen kattintást jelentett és már jött is a nyugta. Hónap végén volt +1 kattintás, mely az összesítőt nyomtatta az adóbevalláshoz. Mi ebben a rettenetesen sok(k)?
A betegek megszervezték/megtervezték 'magukat' értsd:összeszedték az elintézni valójukat és elintézték egyszuszra s nem naponta jöttek ezért meg azért, mikor mi jutott eszükbe..
Azért nagyon beszédes volt, ahogyan a háziorvosok kétszer ellenkeztek... először mikor bevezették a vizitidíjat - akokr azért, aztán meg amikor kivezették a vizitdíjat, akkor meg azért... ;)
Lusti

Névtelen írta...

Nem mindenki gyereke 14 év alatti lustika. Akinek több 14 év feletti gyereke volt, annak igen sokba került a betegség. Ha az egyik elkapta, átment az összesen. A betegséget pedig általában nem tervezi az ember, az csak úgy jön. S akkor lelkiismeretes szülő rohan az orvoshoz. Nem tervezget. Lehet, hogy nem vagy szülő, azért beszélsz így.

Lusti írta...

Az a 14 év 18 év akart lenni... elnézést az elütésért.
Tehát a mondat helyesen: 18 éves kor alatt nem kellett vizitdíjat fizetni sem kórházi napi díjat.
Egyébként szülő vagyok, névtelenke...

Névtelen írta...

Melllé fogtál. A 18 év feletti, de középiskolás, főiskolás, egyetemista gyerekekért is fizetni kellett. De te ezt nem tudtad érzékelni. Lehet, hogy a te gyereked nem volt beteg ezidőben.

Lusti írta...

Nem én fogtam mellé... azt írtam, ami tény volt: 18 év alatt nem kellett fizetni vizitdíjat.
A hatályos rendelkezések szerint 18 éves kor alatt számít gyermekkorúnak az emberfia/lánya...
Lehet, hogy az én gyermekem nem volt beteg ezidőben, de pontos adatokkal tudok szolgálni, hogy pld egy 1000 fős háziorvosi praxison belül havonta hány 18 év feletti "gyermek" volt beteg, és hánynak kellett vizitdíjat fizetnie... A legerősebb hónap 4 fő volt, lassan mondom, hogy mindenki értse: n é g y 18 év feletti "gyermek" fizetett vizitdíjat a legerősebb hónapban. A kb. 1 éves vizitdíjas futamidő alatt - a 7000-es betegforgalomból összesen 24 fő volt, aki fizetett vizitdíjat, lassan mondom ezt is: h u s z o n n é g y - gondolom, sikerül kiszámolnod azt a rettenetesen magas havi átlagot...
És ha nem, hát kisnyúl... de legalább már tudod, mit nem tudtál, mikor szavaztál a vizitdíj ellen...:O)
Egyébként a mostani hiper-szuper családi adókedvezmények idején gyermeknek számít a főiskolás, egyetemista?

Névtelen írta...

Lusti: nem számít gyereknek, de mivel nincs jövedelme, ezért a szülőnek kell fizetni utána.
Egyezzünk meg abban, hogy volt akinek nem, meg volt akinek igen is megterhelés volt.

doktor írta...

helyes,hogy eltörölték a vizitdijat, éppen elég baja van annak az embernek, akinek orvoshoz kell menni. Ezt a pénzt az állam gazdálkodja ki az adókbol.

Haligali írta...

na fasza az orbánista csőcselék blogja után a gyurcsányista csőcselék blogja. fel kéne ébredni gyerekek, attól hogy orbán alkamatlan szar, attól még gyurcsány is éppen ilyen alkalmatlan szar, ezt mindkettőjük alaposan több éven keresztül bebizonyította. Új emberek kellenek minden posztra...