2011. február 16., szerda

VÁRAKOZÁS...

Nem volt túl jó sajtója mostanában Viktornak

Ami azt illeti, a neten fellelhető bloggerek és az írott sajtó nagy része igencsak szorgalmasan ekézte őt az elmúlt napokban.

Nem véletlenül kapott hideget – meleget, kiérdemelte jókedvvel – bőséggel a kritikai hangokat, melyek közül a legenyhébb az volt, mikor beszéde semmitmondását emlegették, holott igazságtalanok voltak, mert a hantavirtuóz képes volt arra, hogy még a semmit is kislingelje, körbehazudozza, népünk nagyobb örömére.
Azt mondtuk itt jónéhányan, hogy a beszéd azért keltett csalódást, mert olyan volt, mint a kisgyerek Mikuláshoz írt levele, a vágyakat felsorolta, de sem a miből, sem a hogyan kérdésére nem adott választ.
És most, nemsokára, eljön az a nap, mikor a hóhért akasztják.
Gyurcsány Ferenc beszédet fog mondani 18.-án, a Corinthia Grand Hotel Royalban, ahogy mondani szokták évértékelő beszédet.
Remélem tartalmas beszéd lesz, mert Orbán-féle semmitmondásokba bonyolódni éppoly felesleges, mint liba talpára patkót verni. (helyi folklór, tetszett…)
Szerintem az előadást célszerűbb lett volna évértékelő beszéd helyett inkább helyzetértékelő beszédnek nevezni és más helyszínt választani hozzá.
Helyzetértékelő beszédnek azért, mert a mai állapotok kialakulásához nem a múlt év eseményei vezettek, hanem az okok a teljes szocialista kormányzati cikluson átívelnek.
Sőt, tán még korábbról indult a folyamat, hiszen ha belegondolunk, akkor már Medgyessy miniszterelnöksége is maga volt az isteni csoda – ott voltam a választás napján a Köztársaság téren, és az eredmény bejelentéséig amit a párt vezetőinek arcáról tükröződni láttam, az minden volt, csak nem magabiztos optimizmus.
Valami túl nagy zsúfoltság sem volt a házban, a potentátok csak később értek oda lélekszakadva a Millenáris Parkból…
Természetesen valahol határt kell húzni, és ez a határ lehet akár a Szocialista Párt bukásának napja is, de így a persze saját választóinkat csapnánk be, merthogy vannak az előző időszakból még megválaszolatlan kérdések, melyekre egyszer, végre már egzakt választ illene adni.
Hogy mást ne mondjak, azt biztosan várjuk, hogy valaki mondja már ki hangosan az őszödi beszéd kiszivárogtatójának nevét, vagy például mesélje már el a Köztársasági Elnök választása körüli bonyodalmak során a pártvezetés jelenlegi tagjai közül ki milyen álláspontot képviselt.
Nem hinném, hogy ezt bárki másként látná - a választás elveszítése alapvetően kommunikációs vereség volt,
Márpedig ha az volt, akkor esetleg el lehetne mondani, hogy azidőtájt ki felelt az MSZP kommunikációjáért, és mi volt az oka, hogy nem sokkal azután, hogy vörösbe borítottuk az Andrássy utat, úgy kaptuk a pofonok ezreit, hogy közben vissza sem ütöttünk, mintha lebénultunk volna.
Egy profi kommunikációs szakember egy hatalmon levő kormány szolgálatában csak akkor enged ilyet, ha az ellenfélnek is bedolgozgat, vagy ha sík hülye, de hát ez utóbbit az Andrássy úti rendezvény után nehéz elhinni…
Arra is kíváncsi a baloldali szavazó, hogy amikor a kormányfő lemondott, akkor ezt milyen párton belüli kényszerek – netán a megyei elnökök - hatására tette, és hogy engedhette meg azt a bohózatot a kormányfő-keresés körül, ami aztán látványosan alátámasztotta kormányzásképtelenségről már évek óta sulykolt vádakat?
Ha ezekre a dolgokra nem kapunk választ, akkor sajnos ugyanott fogunk tartani, mint Orbán, aki úgy kerülgette a konkrétumokat, mint macska a forró kását.
A társadalom józanabbnak tűnő részének már rettenetesen elege van a mellébeszélésekből és a semmitmondásból, a döntések halogatásából, az egyrészt-másrészt szövegekből és konkrét válaszokat vár Gyurcsánytól – és utána az sem baj, ha pártbéli ellenfeleitől is.
Tudnunk kellene végre, hogy Gyurcsány milyen pártot akar?
Nem általában, mert persze általában mindenki tiszta, az országért dolgozó és a népért a lelkét kitevő pártot szeretne építeni, hanem konkrétan.
Például kiket szeretne a párt tagsága és támogatói között látni?
Milyen elvek szerint szeretné működtetni az újjáépített - esetleg új - pártot, milyen szervezeti és működési változtatások tennék ütőképessé és győzelemre esélyessé az új politikai alakulatot?
Ennek a pártnak milyen lenne a viszonya a múlthoz, elsősorban a Kádár-rendszerhez, mert az már mégiscsak vicces, hogy nekünk csak olyanok vannak a cégérre festve, akik ennek a népnek csak szenvedést hoztak eredmények nélkül, aki meg nyugalmat és relatív jólétet adott behatárolt lehetőségei között, annak az emlékét zsebkendővel fogva jó messze tartjuk magunktól, mint szűzlány a fakanalat…
Itt térnék vissza egy gondolat erejéig a rendezvény helyszínének megválasztásához, - aki ezt a helyszínt kiválasztotta az mazochista lehetett, de hogy a tömeglélektanhoz analfabéta, az biztos.
Nem gondolom, hogy a párt mai helyzete vagy a tagság összetétele indokolná a főúri környezetet, bármelyik évek óta üresen álló hajógyári üzemcsarnok jobban passzolna hozzánk most, mint a hotel relatív pompája.
Nem hiszem, hogy a politikai ellenfél kihagyna egy ilyen ziccert, nem kétséges - megint hallgathatunk egy – két strófát az oligarcha rongyrázásáról szóló örökbecsűből.
Az se lenne baj, ha nagyon világosan megtudnánk végre a beszéd végére, hogy Miniszterelnök Úr hogyan kívánja rendezni az MSZP-hez fűződő viszonyát, hiszen elég sokszor kell feszengve hallgatni egyes épeszű szocialista vezetők panaszait, és a személye iránt elkötelezettek számára is kínos igazságok hallatán hümmögni.
Megköszönnénk, ha hallhatnánk valamit arról, hogy mi a szándéka a Demokratikus Koalícióval, mivelhogy jelenleg úgy tűnik, hogy legfeljebb arra voltunk jók, mint a vásári rugós játékkrampusz, amelyet az MSZP vezetőinek kezébe nyomott, hogy hadd kapjanak frászt, mikor felnyitják a dobozt.
Egyszóval érdemi beszédet lenne jó hallani, ami – miként Lenin elvtárs is tanácsolta – konkrét kérdésekre adna konkrét válaszokat.
És végül nem ártana a beszéd végén egy rövid fogadalmat tenni, hogy a továbbiakban nem rendes, szimpatikus emberekkel veszi körül magát, hanem olyanokkal, akik értenek is ahhoz, amit elvállalnak, merthogy az elmúlt hét év bajainak gyökerét itt is lehetne keresgélni.
Érdeklődéssel és bevallom, Gyurcsánynak drukkolva várom a beszédet, remélem értelmesebb lesz, mint ellenfele semmitmondó mesedélutánja volt.


:O))))


A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/varakozas
És már csak egy napig lehet szavazni arra, hogy kihez hasonlít leginkább Orbán Viktor?

22 megjegyzés:

Kertész írta...

PuPu! Nagyon jó kérdéseket tettél fel, én is szeretném tudni az öszödi beszéd kiszivárogtatójának a nevét, Gyurcsány lemondásának okait és a többi sumák dolgot ott az MSZP háza táján. Úgy érzékelem, hogy a a tagok sem tudnak semmit, párton kívüli baloldaliak pedig még annyit sem.
Ezektől függetlenül meg arra lennék még kíváncsi, hogy az áruló Szilitől miért nem tudják a mandátumot visszavenni,mindenki látja, hogy lefeküdt a fidesznek, mint a többi díszpéldány, a gyógyszerét elgurító Pozsgai, stb.
Engem is érdekelne nagyon a Demokratikus Koalíció helyzete, lesz abból valami? Várom a beszédet és nem érdekel különösebben hogy hol mondja el, egyébként meg azt olvastam valahol, hogy a következő olyan helyen lesz, ahol sokan elférnek.

Törzsi írta...

Pupu,
ma teljesen autentikus forrásból tudom, hogy ez a cég adta a legolcsóbb ajánlatot.
S szándékos a teremválasztás is, bár nem ez volt a célpont, de ez lett a legolcsóbb, nem a pompa miatt.
Méltoságteljes beszédet prognosztizálnak, DK megy tovább.
Alakultunk ma...

PuPu írta...

Törzsikém, a DK el se indult, akkor hogyan menne tovább?
Nem akarnám itt túlragozni, de ez a világ legnagyobb pazarlása, amit politikus elkövethet, - ezeket az embereket mégegyszer nem fogja tudni belelkesíteni.
Már miondenkit ki kellett volna tömni feladattal, a szervezőknek meg nem arctaanul sunnyogni, hanem büszkén bevállalni a dolgot...
A legolcsóbb ár pedig sokban múlik azon, hogy honnan kérünk árajánlatot, ennél bármelyik szakszervezeti székház nagyterme is jobb lett volna...
És itt most nem méltóságteljesnek kell lenni, hanem gyakorlatiasnak...
Na, majd meglátjuk, - csak emlékeztetnélek a lányom kedvenc szlogenjére...
:O))))

SoDI írta...

Pupu, ha hiszed- ha nem, ezt a hszt még azelőtt írtam az Mszp.hu-ra, hogy ezt a szövegedet olvastam volna. Örülök, hogy sikerült "egy húron" pendülni. Netán-tán azt is tudod, hogy ki a franc beszélte le 2006 nyarán Gyurcsányt, amikor a nyaralása előtt rendkívüli adást kért az TV-ben,
hogy elmondja az "öszöd-light-ot?" Annál nagyobb kárt még nem okozott a baloldalnak, mint az a "személy"


ÁLTALÁBAN sikerül arról írnom, amiről akarok. Szerintem most is. NEM tévedés: amit Gyurcsányék csináltak:
1. Az ország (hosszú távú) érdeke volt
2. NEM sikerült az átlagzember szintjén elmagyaráznia
3. és ez az MSZP kommunikációs gyengeségével magyarázható.

Gyurcsány legnagyobb hibája, hogy ŐSZINTE VOLT,
amire a magyar népnek (a jelek szerint) NINCS fogadókészsége. Nálunk nem lehetett volna azzal lelkesíteni a népet, hogy "Nem ígérek mást, csak vért, verítéket és könnyeket" ehhez nálunk IS párszáz évig nyírni kellett volna azt a rohadt füvet!
Az, hogy még mindig viszonylag magas a fidesz és személyesen Orbán népszerűsége, azzal magyarázható, hogy sikeresen bujtatta narancs köd mögé a megszorításokat, le lehetett tagadni őket, "szabadságharcos"benyomásokkal lehetett elfedni, a jónép csak késve, a nadrágszíj fájdalmas megfeszülésével kap észbe - és még EKKOR SEM AKARJA ELHINNI, HOGY ENNYIRE ÁTVERTÉK, MERT ORBÁN NEM ESSZONTA!
Hát mi a francnak nem találta ki ezt a fajta kommunikációt az MSZP kommunikációs csapata, miért kellett azt feltételezni, hogy a magyar felér a több évszázada kapitalizmusra szocializált angolokkal?
NÁLUNK? Ahol ha valaki akart valamit, akkor vagy disszidált, vagy "káromkodott és fütyörészett"?

Lukács írta...

PuPu! Az utolsó mondatoddal az én várakozásomat is kifejezted!
Teljesen egyetértek Kertész megjegyzéseivel, Nem tudom miért kell
tartani attól, hogy nyilvánosságra hozzák az öszödi beszéd kiszivárogtatóját (egyébként elég komolytalanok lehettek az ottani biztonsági intézkedések), -- a Fidesz üléseiről soha semmi nem szivárog ki.
Még néhány megjegyzésem:
Az MSZP-ben nincs fegyelmi szabályzat? A fityiszben valaki azt csinálná, mint itt a pécsi démon, már páros lábbal, régen kirúgták volna.Bármennyire nem tetszik a szajkó kommandó, de nálunk hatásos. Az MSZP nem használja ki az adódó lehetőségeket, úgy tesz, mint a könnyű vérű menyecske-- egyszer, halkan tiltakozik, aztán csend.
Túl hosszúra nyúlt a jelenlegi vezetés seb-nyalogatása, ha nem tudnak/tudtak lépni, akkor inkább húzzanak el, mint a vadlibák (ma már ők úgyis elég hiteltelenek) adjanak teret annak a kevésnek, akik tudnak és akarnak tenni valamit.
Egyébként én is inkább helyzetelemzést várnék Gyurcsánytól, és nem évértékelést.
Remélem tavasszal tiszta víz kerül a baloldal poharába, s elindul valami komoly folyamat, mielőtt a posványba belefulladunk!
Végül Petőfit idézve. "TALPRA MAGYAR!....

Törzsi írta...

PuPu,
a DK pedig, de....
Tegnap volt a választóköri összeröff.
Nincs különösebb jelentősége annak h döntenek vagy nem döntenek.
Sorba halad Varjú a vk-ön, nem reménytelen, de lassú lesz, mert mindenki azt várja h majd megmondják neki mit tegyen. Nem így megy, a köröknek kell kitalálni a dolgaikat, bizony ehhez kreatív emberek kellenek.
A pártstruktúra béklyói nyomják a tagokat, az látható volt. Nekem könnyű, engem nem nyom.
Törzsi

Erzsébet írta...

Kedves PuPu a bölcs!

Cikked minden felvetésével mélyen egyetértek! A helyzetértékelés lényegesen átfogóbb téma lenne mint az évértékelés, hiszen ez utóbbi nem azokra a felgyülemlett és eddig válasz nélkül maradt kérdésekre adna feleletet, amit a józan, GONDOLGODÓ, pártállástól, pártszimpátiától független, demokratikus elveket valló, hazájukért, közösségükért, családjukért aggódó emberek várnak.

Az ország politikai és gazdasági helyzete, a kormányzat jövőbe mutató intézkedései illetve meg nem hozott döntései miatt sürget az idő!! Eltelt egy év a jogos vereség után, talán ideje lenne a konzekvenciák levonása után elkezdeni újraépítkezni és felkészülni az elkövetkező időszak kemény kihívásaira. Mindezt persze csak úgy lehet,ha előtte a ködös foltokat - mint cikkedben megfogalmaztad - az illetékesek eloszlatják.

Peterba írta...

1. Jol tette Gy., hogy nem nyomoztatott a kiszivarogtato utan. Ezzel elismeri, hogy a kiszivarogtatas kellemetlenul erintette, vagyis maskent beszel szuk korben, mint a nagy nyilvanossag elott.

2. A fouri kornyeyettel Gy. azt a kispolgari vetelkedo mentalitalitast erzekelteti, hogy lam, o tobbre vitte,mint az alcsuti parasztgyerek. Nem veszi eszre, hogy OV tadatosan alakitja magarol ezt az imazst es ezzel szazezreket allit maga melle.

Nem bolcs dolog a "milliardos komcsi" imazst erositeni!

Névtelen írta...

Leser hol vagy, merre csavarogsz? lol

Névtelen írta...

Peterba szerint nem bolcs dolog a "milliardos komcsi" imazst erositeni! Ez így van. Bár számomra nem a milliárdos imázs, hanem inkább az idegbeteg, táncoló Gy kép ugrik be, amikor a nevét említik.

éva írta...

Pupu, ez a Kádárhoz képest hanyast adnál a zorbánnak szavazás kérdései nem túl jól sikerültek!
Én pl kénytelen voltam 4-est adni (miszerint éppen szétver mindent) de ezzel csöppecskét sem akartam arra utalni, hogy egy hajszállal van Kádár alatt! Ráadásul Kádár 5-se azt jelentené, hogy egykutya, és ő sem különb a többinél?
Jól meggondoltad?

OXITOCIN írta...

Szanyi Tibor az MSZP rákfenéje!!! Ha ilyenek és a hozzáhasonlók eltakarodnának, fellélegeznének sokan, és végre világosság lenne. Gondolom, az az igen tulok olvassa a blogodat árgus szemekkel...hát üzenem neki, hogy az MSZP vezetősége is tévedhet! Az, hogy megszavaztak a vereségtől félkómásan középszerű dolgokat, az semmit sem jelent!!!! Az jelent valamit, ha figyelembe veszik a tagság, és a szimpatizánsok véleményét is, és nem egy előkelő de fossal bélelt teniszklub szintjén intéznék az emberek sorsát...Ha Gyurcsányt fikázza ez a Gyurcsánynak amúgy sokat köszönhető senkiházi, erőszakos törtető barom, akkor bárkibe ugyan így bele fog marni, mert fingja sincs az összetartásról, a belső ügyekről való kussolásról, az árulás és hablatyolásmentes politizálásról!( A FELELŐTLEN HABLATYOLÁS AZ ÁRULÁS EGY FORMÁJA, MERT ÁRTALMAS!!!) Szanyi az MSZP elnöki címére pályázik, és a Fidesz elismerésére. Ez a véleményem arról az őrjöngésről, amit évek óta levág az MSZP ellen a médiában a Fidesz legnagyobb örömére!!!! Gyurcsány alapítson egy új pártot, és az MSZP kasszából emelje ki mind azt, ami az ő segítségével oda bekerült...Aki nem követi, az ugasson együtt szanyibodrival és kap egy narancsot................ELÉG VOLT SZANYIBÓL!!!!

Névtelen írta...

Kedvenc videom: http://www.youtube.com/watch?v=YR-bvNZp00o&feature=related
(((:O:)))

Leo írta...

17:39 és 10:59- kor írt névtelennek:
Hej te bunkócska te drága! Mi a megvetendő abban, hogy valaki a barátja esküvőjén táncol? Van barátod? Voltál már esküvőn? Ha igen, akkor azt hiszem, hogy a NENYI-t olvastad, tágult a fejed, lassan megérett , hogy abroncsot tegyenek rá.
Egyébként is ez már rég lerágott csont. Bölcs vezéred és a szajkó kommandója sem emlegeti, mert ez sem jött be.

Névtelen írta...

Te alig ostoba jámbor lélek: ki beszélt eskővőröl? :D Idegbeteg gyf a dolgozószobájában táncolt, fogod? Milyen esküvőről beszélsz? Te bunkózol, nenyi-zel, vezérezel, meg felmondod a mai leckédet, oszt olyan setét vagy, mint az éccaka... :)

PuPu írta...

Csak tájékoztatásul:
Gyurcsány tánca Hugh Grant egyik filmjelenetének parafrázisa, viccnek szánták, és annak kiváló is volt, persze a jobbik zombik rögtön halálhörögtek és a rajtuk levő összes lyukakból kénköves füstöt fújtak.
Mint tudjuk, jobber baátaink humorérzék ügyében rendkívül jól állnak, mindjárt a tulok után és közvetlenül a rinocérosz előtt állnak a rangsorban.
Ellenben ha Viktor eltáncolná a hattyúk tavából a fekete hattyú táncát, tombolva vernék az asztalt, hogy a balett történetének aranykönyvéből mindenhonnan húzzák ki Pliszeckáját és kerüljön a helyéra a Viktor!
Akinek van humorérzéke, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes, tartja a népi bölcsesség...

Névtelen írta...

Napi viktorozás, jobberzombizás, ésatöbbi, ésatöbbi megvolt, jólvan, csak az nem derült ki magasröptű okfejtésből, hogy hol, és mikor volt az esküvő...? :D

PuPu írta...

Kedves jobberzombi, ha valóban a táncművészetről akarsz értekezni, akkor két leghetőséged van:
1. Írsz magadnak egy blogot.
2. ha nem tucc írni, akkor megrendeled tőlem és én méltányos díj fejében megírom neked.
Ezzel kb. a témának ezt a vonulatát le is zárhatjuk, innetől kezdve itt csak akkor táncolsz, ha fizeted a zenészt.
PuPu
Karvezető

Névtelen írta...

Kedves ballerzombi,
1. megfontolom
2. vak vezet világtalant
Zárjuk le, így legalább sose fog kiderülni, (bár jó kérdés, hogy Leo helyett miért te írsz...) hogy milyen esküvő volt... :D

Leo írta...

Bunkócska névtelen: Menj vissza az általános iskolába helyesírást tanulni!

OXITOCIN írta...

pupu karvezető :))jaj akkorát röhögtem köszi!!:))))))))

PuPu írta...

Milyen esküvő, milyen esküvő?
Hát a Viktoré!
Amikor elvette a Tisztiházat!
:O)))))