2011. február 28., hétfő

BEFEKTETŐ-ETETŐ...

Most ugrik a majom a vízbe.


Holnap tizenegy órakor az Aranytízben hivatalosan is bejelentik az Orbán-csomagot, amit szemérmesen strukturális reformprogramnak neveznek, és amelyik arra hivatott, hogy a magyar gazdaságot végre a fejéről a talpára állítsa, ha jelent ez egyáltalán valamit.
A hely neve, ahol a történelmi eseményre sor kerül, azt jelképezi, hogy ezzel a csomaggal tán tíz ember, ha jól jár, de ebben a számban benne vannak Orbán nagyszámú gyermekei is…
Bevezetésképpen hadd szögezzem le, hogy természetesen a strukturális reformok elkötelezett híve vagyok, szilárd meggyőződésem, hogy a Kádár-kor szociális struktúráját nem lehet fenntartani a kapitalizmus viszonyai között.
Az olcsó bölcsőde, az ingyenes, állampolgári jogon járó egészségügyi ellátás és a SZOT üdülők kora lejárt, eljött az a kor, melyről azt gondoltuk, hogy csak a polgazd tankönyvek íróinak fantáziájában létezik, pedig azok a könyvek nem is voltak képesek érzékeltetni azt a fertelmes gusztustalanságot, amit manapság élvezni módunk van…
Szóval, mikor a kukoricát a libák osztják el, akkor nem biztos, hogy a baromfi-népség minden tagja jól jár…
A csomagot, melynek boldog gazdája maga a mi Vezérünk nem ő, hanem csicskásai fogják elővezetni, Matolcsicska meg Navracsicska.
Tényleg gyáva alak ez a mi Szeretett Nemzetvezetőnk - amikor a rossz hírt kell bejelenteni, akkor tör rá a szerénység hirtelen, akkor nem áll ki a Rákosi hatvanadik születésnapját idéző zászlóerdő elé.
Nem meri a nép pofájába vágni, hogy strukturális reform címen a nyugdíj-megtakarításainkat tapsolja el éppen.
A kiszivárgott anyagból kiderül, hogy Orbán a lopott lóvé uszkve hatvanhárom százalékából az államadósságot kívánja csökkenteni, a többi megy a levesbe.
Tulajdonképpen, ha az egész összeget az államadósság csökkentésére használja fel, még el is lehetne spekulálni a lépés célszerűségén, mert akkor elérnénk az euró bevezetésének előfeltételeként meghatározott 60%-os GDP arányos adósságcélt.
Így túlontúl kilóg a lóláb: a 37% volt itt, ami nagyon kellett a mi boldogságunknak, amiből szabadon felhasználható pénz lett, amiből lehet majd mindenféle, a Vezér szívének kedves célokra, a Várban a trónterem kialakítására, egy ügyibevaló kis repülőgépre meg a labdarúgásra költeni.
Ami így előzetesen ugyancsak látható, hogy ismét szopóágra kerülnek a nyugdíjasok, a rokkantnyugdíjasok és csak az isten tudja, mi lesz a következő években nyugdíjba vonulókkal, de sok jó nem vár rájuk.
A felsőoktatási intézmények is csökkentik a bálatenyésztők képzését, a közösségi közlekedésben is várhatók változásoknak nevezett áremelések és a gyógyszerár támogatások is – eufemisztikusan fogalmazva - felülvizsgálatra kerülnek.
Örülnek a gyógyszergyártók és örülnek a betegek, gondolom.
Mindenesetre azt leszögezhetjük, hogy eddig ez nemhogy strukturális, mégcsak nem is reform, hanem csak megszorítások eklektikus halmaza, ami a hitelezők megnyugtatására szolgál, adja az Úr, hogy elég legyen nekik.
Ami valódi reformnak tűnik, az az önkormányzatiság felszámolásának terve, Orbán itt is mindent maga alá kíván kaparni, jönnek vissza Rákosi járásai.
Az önkormányzatok meg hatáskörök és jogkörök hiányában olyan feleslegesek lesznek, mint punin a szőr, olyanok lesznek, mint amerikai filmben a bűnöző: joguk lesz hallgatni.
Nem véletlenül hánykódik ez ellen Kósalali, az ő személyes súlya is éppen annyi lesz, mint amennyit a mérleg mutat, ha nem lesz mögötte Debrecen súlya.
Lassan oda jutunk, ha egyszer a mi Vezérünk – mencsen meg a Zisten minket attól – feldobná a bakancsot, az állam úgy esne össze, mint Julcsa, mikor először meglátta a Jancsi csúnyáját, idő kellene, mire minden a helyére kerülne.
Na, mára ennyi elég is, majd holnap már lehet esetleg a gittet rágni konkrétabb dolgokról is, de az igazi az lesz, mikor a Közlönyben megjelenik a testté vált Ige.
Addig is a rokkantnyugdíjas kezdjen el tréningezni, vagy karmolja össze magát, ha túl egészségesnek látszik, mert könnyen megérheti, hogy Orbán professzor felülvizsgálja, oszt mehet követ törni a Dolomitokba, a rohadt munkakerülője…


:O)))

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bizony, ez a kormányzás másról sem szól, mint az elkövetett hibák javitgatásáról a mi bőrünkre. Bocsánat, ezek már nem is hibák, hanem a nemzet ellen elkövetett bűnök! És még mindig nem látják ezek a kábult fülkeforradalmárok,amit a társadalom többsége már lát. Ott táncolunk a szakadék szélén. És reformokat, bocs "struktúrális átalakitásokat" még nem is csinált ez a bagázs. Vagy nem mernek, vagy az intellektuális fölkészültség hiányzik. Rendben van, hogy a hülye fülkeforradalmi jelszavaikat elhitték saját maguknak, de most már a tényeknek is hinni kellene. Persze egy diktátor soha nem a tényeknek hisz, csak a saját maga ábrándjainak. A körülötte lévő hűbéresei pedig nincsenek abban a helyzetben, hogy kijózanitsák.

Rabszolga írta...

Nem megszorítások lesznek, csak átalakítások!?
Mottó: A görényt hiába öntjük le kölnivízzel, az attól még görény marad! (Más gondolata, de nagyon tetszik, és találó is!)

éva írta...

Pupu, mit lehet erre írni? Úgy látszik kies kis hazánkban ellenzékben a "minél rosszabb, annál jobb" érvényesül, azaz bíznunk kell abban hogy ettől a pofontól még az is felébred, aki eddig ábrándokba merülve szunyókált, és a fidessesek hamar vagy észre térnek és végre elkezdenek kormányozni - vagy visszahívják a Bajnait.
Istenkém, ha belegondolok, mit tudott volna elérni ez az ország a rendszerváltáskor meglevő tudati, jogszabályi előnyünkkel, ha SZAKemberekre bízzák a gazdaságot?! Ha csak egy kicsit is tisztességesebb emberekre az állami vagyon elherdálását? Ha a rendszerváltó filoszok komolyan veszik azt a marxi tanítást, hogy a lé határozza meg a tudatot, és a nagy felépítmény átalakítási buzgalmuk mellett megkérdeznek néhány szakembert is, hogy mely szektorokat ajánlatos állami tulajdonban tartani? Ha nem verik szét a nagyüzemi-kisüzem
együttműködésén alapuló mezőgazdaságot? Ha nem veszítik el a piacainkat? Nem csak a külsőket, hanem még a belsőket is (lásd: cukormizéria)
Behunyom a szemem és elképzelem: 20 év Bajnai féle kormányzás, a politika meg szépen kiszorítva a pártirodákba meg akárhova: de a pénz közelébe sem engedve! Aztán kinyitom a szemem: és EZT látom! Orbán, mint gyarmatosító, már megint csavar egyet a "magyarember függelékén" De abból már csak vér sajtolható!
Orbánnak tényleg istenkomplexusa lehet, ha azt hiszi, hogy csak az ő akaratára majd lesznek munkahelyek. Vazze: azért meg kell ám nagyon dolgozni! Rokkantnyugdíjasok kihajtásával a nagy szabad éjszakába nem fog menni! Ráadásul amit megspórolnak a nyugdíjon, el fog menni a köztemetésekre!
Kekec

Hát ez jó írta...

"Az mszp a maffiózók gyűjjtőszerve a magyarok ellen

A magyarellenes, évtizedek óta külföldi érdekeket képviselő szocialista horda,
az ország kirablása után
... adósságcsapdába terelte a gazdaságot és
megélhetési hitelekbe, kényszerítette
az általuk tudatosan és tervszerűen végletekig elszegényített..
kizsigerelt és munkanélkülivé tett milliókat.. földönfutókká tették az ország 80%-át!!"

ahetszazat írta...

Hát ez jó-nak!

Ajjaj, az itteni elvtársaknak nagyon beletaposol a lelkivilágukba ezzel, mindjárt jönnek az okoskodó-kioktató arcok, és messzire küldenek...

Én ettől függetlenül egyetértek veled! :)

PuPu írta...

Hát ez jó:
Hát ez egy nagy marhasá.
Néha, csak úgy pihenésképpen megkísérelhetnéd a gondolkodást, talán sikerül...
Nincs valaki hozzád hasonó haverod?
Mer akkor szántani is lehetne veletek...
:O)))))

Hát ez jó írta...

ahétszázat:JÓ ARC VAGY,CSAK MOSTANÁBAN KISSÉ LUSTA.

terlasz írta...

Hát ez (tényleg nagyon) jó!
Ki az aki ezt a népbutító baromságot írta? Talán Bayer Zsolt, Orbán barátja?
Nemrégen jelentette ki a vezéred, hogy az államadósság magas ugyan, de nem több az Uniós átlagnál. Akkor, mi is az a rendkívüli gaz ármánykodás az ország ellen? Természetesen, ezek a hazugságok nem tudják elfedni a vezérlőtábornokod disznóságait (pl.,amit a világ értelmesebb része is elítélt).

ahetszazat írta...

Hát ez jó

Hát, unalmas Pupu minden baromságára reagálni, új dolgokat meg nem ír...

Látod, máris oktatva vagy, állatnak néznek, vezéreznek, és a többi... nincs új a nap alatt, ez a haladó baloldali gondolkodás... :)

Csak a rokkantakhoz egy kis adalék: http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-264580

Névtelen írta...

hát ez jónak. maximálisan egyetértek veled. sajnos ez a szomorú valóság. minden orbánra kennek, most éppen a hadsereg leépítését is. a kedves vörös fiúk ezt már eljátszották l8-ban, amikor a hadügyminiszter kijelentette, hogy nem akar katonát látni , igaz nem nem volt magyar. az ország eladósítását is orbán hajtotta végre, most viszont kizavarta a valutaalapot, ezért is kapott a fejére a komcsi és a madárkáktól. hát ezek sajnos ilyenek voltak és képtelenek változni.várom mikor jelenik meg már egy whiskys doboz valamelyik fideszesnél, erről nincs véleménye az okos tevének, kár.

Hát ez jó írta...

"a világ értelmesebb része" Vajh kik lennének ezek?Izraeliták?

PuPu írta...

Ahétszázát:
itten mostan új szelek fujdogálása kezdődik a moderációban.
1. Aki nem a poszt tárgyával foglalkozik, annak sajnos nem lesz hozzászólása.
2. demégha azzal is, és mellékesen az én méltatéásommal, neadjisten zsidózgatással, annak sem lesz hozzászólása.
Hadd segítsek: ha a mostani hozzászólásodban azt írtad volna, hogy érdekes cikk olvasható itt:
http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-264580
akkor ez egy normális komment, próbálkozz meg valami hasonló stílusban írni - és a cikket sem lenne baj, ha elolvasnád...
:O)))
A névtelen nevtelennek pedig azt szeretném javasolni, hogy ha legközelebb hozzászól, adjon magának nevet, pl. Debil vagy Infantilis vagy ilyesmit, mert a franc akar itten a sok névtelennel küszködni.
Ami a viszkis dobozról olvasható, arra meg azonnal megírom a választ, ha te meg megírod, hogy a Fidesz nyolc éven keresztül miből finanszírozta a tevékenységét és hogy hova lett a már ezelőtt évekkel is milliárdokra rúgó tartozása - és hogy kinek is tartozott?
Amit meg 18-ról írsz, az csak a történelmi ismereteid teljes hiányáról tanúskodik, de ezen már nem is csodálkozom...
:O)))))

PuPu írta...

Hatezjónak:
Ez volt errefelé az utolsó zsidózásod,az új szabéályok rád is érvényesek.
Egyébként nálad minden szembejövő értelmesebb, úgyhogy neked tulajdonképpen mindegy is.
:O))))