2011. február 4., péntek

ÖZVEGYEK

Egyre több helyről hallani, hogy a Fidesz meg kívánja szüntetni az özvegyi nyugdíjakat.


Anyukám lamentált ezen egy sort a minap – meg van ijedve, mert a mostani nyugdíjából ugyan tisztességesen meg tud élni, de ha bekövetkezne ez a változás, akkor – kiszámolta - a rezsi kifizetése után maradna neki vagy húszezer forintja arra, hogy egyen, kiváltsa a gyógyszereit és kaszinóba vagy lóversenyre járjon.
Márpedig, mint egyik hajdani kollegám fogalmazott, „nem zörög a haraszt, ha a szél nem zergenye” – minden esély megvan arra, hogy Viktor rámozduljon a könnyű prédára.
Viktor ugyanis szereti a problémáit a gyenge érdekérvényesítő képességű, szervezetlen rétegek rovására megoldani, márpedig az özvegyek éppen ebbe a kategóriába tartoznak.
A hajdani „nagymamák kedvence” mára a mai nagymamák – és nagypapák – első számú közellensége lett, szinte kéjes élvezettel zsigereli ki a nyugdíjasokat – bosszút áll a sok rohadt veterán bolsin, akik nem az ő szavazótáborát gyarapították évtizedeken át – a legutóbbi választások kivételével.
Meg is kapták érte méltó jutalmukat azonnal, de a Vezérnek ez nem elég, ő nem felejt, visszamenőleg áll bosszút azokon, akik a rohadt Kádár-rendszerben tették a dolgukat és megteremtették anyukának, apukának, meg mentálisan sérült gyereküknek a lehetőséget a tanulásra, a kiemelkedésre a nyomorból.
Normális ésszel azt képzelné az ember, hogy amikor elmegy nyugdíjba, akkor a nyugdíja fedezni fogja az aktív életéhez hasonlítható életminőség fenntartását, persze ez illúziónak bizonyult már régen, de az azért a világ legembertelenebb dolga lenne, ha olyan helyzetet teremtenének bölcs vezetőink, hogy a házastárs halálával az özvegy földönfutóvá váljék.
Merthogy azzá válik, hiszen annak a rezsiköltségnek nagy részét, melyet addig két nyugdíj fedezett, onnantól kezdve csak egy nyugdíjból kell kifizetni, - ez meg a többségnél reménytelen vállalkozás.
Mondhatják persze a racionális ifjú titánok, hogy változtasson az özvegy addigi pazarló életformáján, költözzön kisebb lakásba és ne dőzsöljön tovább - nem kell mindenkinek csirkefarhátat enni meg libacombról álmodozni, a csirkeláb-pörkölt is nagyon finom tud lenni és lehet a libacomb helyett nagy adag paprikáskrumplival is álmodni – a gazdagabbjának esetleg még egy-két nokedli is beleálmodható…
Orbán a tűzzel játszik, mert a nyugdíjrendszer átalakítása kényes feladat, ő meg trappol fel-alá a trágyás talpával az emberek lelkében, mint elefánt a porcelánboltban.
Nemigen fognak örülni az emberek a nyugdíj-korhatár hetven évre emelésének sem, hiszen a magyarok egyébként is olyanok, mint a mosónők – korán halnak - de ez csak az ötven fölötti korosztályt fogja halálra ingerelni, a fiatalok zöme ostoba és nem hiszi el, hogy milyen gyorsan szalad az élet.
Majd rájönnek, hamar.
Az viszont, hogy szerzett jogokat próbálnak elvenni tőlük, az minden érintettnél ki fogja vágni a biztosítékot, mert ez nem olyan pénz lesz majd, amit nem éreznek meg azonnal és közvetlenül, mint a nyugdíjpénztárakból lenyúlt pénz hiányát, ez azonnali és kemény érvágás lesz.
Ha a Vezér csak egy pillantást vet a korfára, akkor – ha valaki mellé áll és lassan, tagoltan elmagyarázza neki, - láthatja, hogy egyre több az idős és egyre kevesebb a fiatal, tulajdonképpen a korfa törzsére van kiszögezve az ő politikai pusztulására vonatkozó prófécia, melynek beteljesülését egyre többen várják epedve.
A nyugdíjas ugyanis nem hülye, csak korosabb kissé nála, és vele ellentétben többségüknek szüksége is van arra az aprópénzre, ami neki tán nem is összeg, különösen így az adótörvények személyreszabása után.
Hát majd meglátjuk, mit tesz a vezér, nekimegy-e fejjel a falnak, mint a cigány vak lova, és ha igen, segít-e rajta majd, ha azt hiszi, hogy ő nem is vak, csak bátor…


:O)))

26 megjegyzés:

fiatal írta...

Mi fiatalok már berendezkedhetünk az öngondoskodásra. Nekünk 30-40 év múlva nem lesz nyugdíjunk az államtól, az biztos. Ezért mondom, hogy úgy lenne igazságos, ha senkinek sem lenne. Ezért én minden nyugdíjast 75 év alatt, aki egészséges és mozogni tud elzavarnék dolgozni. Nekünk semmilyen nyugdíj, a mostaniaknak pedig még özvegyi is? Milyen eljárás ez? Igen költözzön kisebb lakásba, csak nálunk szokás az, hogy a párja halála után is a nagy lakást akarja bitorolni a nyugdíjas.

Lajos bácsi írta...

Fiatal!(???)
Ennyire idióta mint te nincs másik az országban! Hajtsd ki nyugodtan apádat, anyádat, nagyszüleidet kapálni, ne is lopják otthon a napot, ha már a nevelésedre nem fordítottak gondot.Az olyanoknak meg mint te vagy javasolnék egy kis kényszermunkát valamelyik zárt intézetben, legalább megtanulnád, hogy mi az dolgozni és nem napot lopni, na meg hülyeségeket beszélni. Csak valamilyen tudatmódosító hatása alatt írhattál ilyet, legalábbis remélem.

MArgó írta...

Lajos bácsival egyet értve.....
Fiatal nem jól érvel,persze abban meg vele értek egyet,ha megéri a 60-70 évet, itt már nyugdíj nem lesz,tehát jobb,ha a mai "fiatalok"úgy tervezik az életüket....
De találna-e vajon a nyugdíjasok között olyan sok egészséges embert?
Mert ezt sem hiszem?
Csak míg a nyugdíjasok ledolgozták a nyugdíjas évekhez a kötelező éveket,addig a mostani fiataloknak a nyugdíjuk megteremtésére is kevés az esélye,hisz a munka egyre kevesebb,hiába volt a mézesmadzag elhúzva az egymillió munka hellyel!
Kedves fiatal, a lakásbitorlásról meg csak annyit,nem mindenki él bérlakásban,tehát az övében had legyen,hisz az életét,az egészségét tette bele.
A lényeg persze itt, az özvegyi nyugdíj léte,vagy nem léte....
Persze,most magam felé beszélek,hisz én is érdekelt lennék benne.
Nem elvenni kellene,hanem amikor a korhatárt emelték,akkor a jogosultságot is inkább meg kellett volna emelni, tízről a tizenöt évre!!!!

Névtelen írta...

Kedves fiatal! Azt hiszed, hogy a nyugdíjasok azért maradhatnak otthon, mert az állam kedveskedni akar nekik? Ha az öregek betöltenének egy csomó munkahelyet, még ngyobb lenne a munkanélküliség! Akkor azt mondhatnád, hogy elveszik a fiatalok elől a helyet. Vagy se nyugdíjat, se munkát ne kapjanak? Akkor a gyerekeik nyakába varrná az állam a teljes ellátásukat. Már akinek olyan gyerekei vannak, hogy törődnek a szüleikkel...

mazsantyu írta...

Fiatal !
Na figyelj ! Amikor te becsülettel ledolgozol 40- 50 évet, akkor beszélj az idősebbekről. Fogalmad nincs arról, hogy mi a munka. Igaz, hogy ez nem a te hibád. Első sorban a szüleidé. Örülj nekik, hogy élnek, és..............felneveltek.Remélem, hogy Milliomos családban élsz. Ne feledd egyszer hopp, máskor kopp.
Miről beszélsz Te kis Köcsög elveszítettél már valakit? tudod mi az hogy egyedül élni? Nem kívánom neked, hogy a környezeteból kiszakítsanak. Tanulj meg tisztelni és téged is tisztelni fognak . Még finoman fogalmaztam.
Egy özvegy nyugdíjas

Névtelen írta...

Te nem fiatal vagy, barátom, hanem síkhülye...

kovi írta...

Kedves (??) Fiatal,
igen a mostani fiatalok korosztálya MÉG berendezkedhet az öngondoskodásra. De a mai 50-60 évesek nem tudhatták, hogy a több évtizeden keresztül vont nyugdíjjárulék befizetésése után is jelentős összeget kellene félretennie amiatt, hogy képes legyen munkaviszonyának megszűnése után is életképes maradjon. Felnevelte a gyerekeit, támogatta szüleit, kicsit élt: utazott/olvasott/színházba járt/barátkozott. Élt normális lakásban, megszokta. Idősen nem könnyű változtatni, lebonyolítani költözéseket, megválni kedves tárgyaktól, öröklött bútoroktól, megannyi emléktől. Ilyenkor már fontos, hogy ismerjük a boltokat/orvosi rendelőt...Öreg korban nehéz ez, méltatlan, hisz nehéz évtizedek vannak mögöttünk..NINCSENEK munkahelyek, a többség alacsony fizetésért dolgozik, nem tud félretenni, hisz takarékos gazdálkodással is feléli a havi járandóságát... Én nem idiótázlak, mint Lajos bácsi, mert tudom, hogy ezt meg kell élni és empatikus készség hiányában nehéz másként gondolkodni. Kár...

Névtelen írta...

Én erről a kormányról , már mindent eltudok képzelni . először cáfolnak, aztán hoznak egy törvénymódosítást kényúk kedvük szerint mer kell a pénz a milliomosoknak akik nem tudják, hogy mi a nyomor a nélkülözés. nem tudják miaz hogy a legjobbann szeretett párját elveszíteni. mindegy, hogy nő vagy férfi. ketten húzták az igát egy életen át. Tudom, hogy törvény van az özvegyi nyugdíjra,, de ha még ehhez is hozzá nyúlnak, akkor mehetek a HÍD ALÁ

Ezt a hszt. a Facebookra feltett linkről hoztam, üdv. Citoyen

Orbánimadó írta...

Fiatal!

Te tényleg magadtól vagy ennyire hülye, vagy OV fan klubjának vagy a tagja?! Ne is legyen nyugdíjad, dolgozzanak a mai öregek, te meg várj nyugodtan, hogy legyen munkahelyed--de a pofád ne járjon, hogy elfoglalják hiszen te javasoltad e megoldást. Soraidat remélem, hogy megosztottad idősebb családtagjaiddal (vagy a lelencből kerültél elő). Addig meg élj az utcán, s ne abban a házban, melyet őseid bitorolnak, vagy bitoroltak.

Névtelen írta...

Kedves Fiatal!
Mindannyian jobban jártunk volna,ha Apád inkább kis széket csinál helyetted! Ő is!

zombi írta...

Most miért vagytok úgy oda ezért az örvegyi gyugdíjért?
Orbán biztosan olvasta azt az útleírást, ahol valamelyik déltengeri szigeten a nagymamát meg a nagypapát megeszik az unoka esküvőjén. Na. Csak egyéni indítványként be kell nyujtani és a Fidesz megszavazza. Micsoda buli lesz, ha majd az Orbán nagypapát és nagymamát valamelyik unoka esküvőjén feltálalják a családi ezüsttel. Meg persze valamilyen körettel.
Különben is Orbán már az első regnálása alatt megmondta, ez az ország csak 7,5 millió embert tud eltartani. Persze abból is csak az egészségesebbeket. Mint a fáma mondja. Orbán nem egészen egészséges
Meg persze, ha lesz törvény, előbb-utóbb ő is a menű része lesz.

Névtelen írta...

A fiatalok elkeseredése teljesen jogos! Én megértem. Én is ebben a helyzetben vagyok. Br. 230 ezres fizetésemből levonnak nyugdíjra 23 ezer forintot, a munkáltatóm befizet 56 ezret. Ez 79 ezer forint. Kérdem én: mire? Felemelik a korhatárt 70 évre? Lehet, hogy meg sem érjük. Legszívesebben egy fillért sem fizetnék. Akkor, ha nem kaphatunk majd nyugdíjat, akkor talán fizetni sem kellene, ez lenne az igazságos. A semmiért miért fizessünk? S még a nyugdíjasok háborognak? Ők már legalább megérték és élvezték idáig a nyugdíjat. De a nyugdíjas csak magát tudja sajnálni. A mai fiatalokat az aztán NEM!!! S ez pártállás nélküli vélemény!!!

ahetszazat írta...

gy.f és tettestársai kölcsönökből fizették akkori nyugdíjemeléseket, és 13havi (mert ugye 13 hónap van 1 évben...) nyugdíjat, amit most lehet kamatostul (főként az aktív munkaerővel) visszafizettetni...

o.v és tettestársai néhány tollvonással nemrég nyúltak le tőlem kb. 2millió ft-t (ennyi volt manyup-os számlámon reálhozammal együtt) Ráadásul még meg is zsaroltak: vagy állami nyugdíjba megyek át, vagy maradok manyup-ba, és ugrik az állami, amit semmi se garantál, hogy lesz, mire odajutok...

Igen tisztelt nyugdíjas korosztály, ugye látjátok, hogy mekkora nagy szarban vannak a fiatalok??

Pákosztos írta...

Nagyon nem kellene vergődni a 230 ezres fizetéssel!Mi ketten keresünk ennyit és gyereket nevelünk belőle.Pedig tanultunk is,nekem két évente kell vizsgáznom az egyetemen,hogy dolgozhassak,mégsem adnak több fizetést.Mit gondolsz kik építették föl az egyetemeket és kiknek a pénzén ingyenes az oktatás ahol tanultál,hogy ennyit kereshess?A fiataloknak sem egyszerű,nekünk sem az de a vezérnek addig jó amíg a magyar egymást marja,mert akkor nem vele foglalkoznak!

raptor írta...

Névtelen írta...
A nyugdíjas tehet arról, h a törvényt megváltoztatta Orbánc?
A nyuggerek ledolgozták a törvényes idejüket, fizették a járulékot!
Miért is kell sajnálni tőlük? Vannak olyanok, akiknek 28000 a nyugdíja!!
Ezt sajnálod? :-((

Névtelen írta...

Névtelen:
"Kedves Fiatal!
Mindannyian jobban jártunk volna,ha Apád inkább kis széket csinál helyetted! Ő is!"
Ne már!
Ha még gyereket sem tudott rendeset csinálni akkor milyen széket tudott volna faragni.
Inkább kapált volna.

Névtelen írta...

Jó módszer: egymás ellen heccelni a fiatalokat , meg az öregeket. Akkor el vannak foglalva egymással és kevésbé figyelnek arra mit vágnak zsebre drága vezéreink. Ne a nyugdíjakon akarják megspórolni, amit a 16%-os adó bevezetésével zsebrevágtak! A fiataloknak meg biztos állás kell és nyugalom, mert másképp valóban nem érik meg az öregkort.

MArgó írta...

Nana...
Nehogy már a kapálni menjen,akinek a szék készítése sem ment....
Amúgy,ha elakarják törölni a"zemberekre" való hivatkozással úgy is megteszik.
Valahogy már belefásul az ember a mindennapi küzdelembe,hisz azon kívül keveset tehet!

Névtelen írta...

Az egyszemelyes haztartas luxus... tessek vegre tudomasul venni.

Névtelen írta...

Sok vén hülye .... pupuval az élen. És hogy melyik felekezethez tartozó azt már nem is mondom. Úgy is tudjátok.

MArgó írta...

Reméld,hogy egyszer még Te is lehetsz vén hülye...
A vénre kell már csak hajtanod,a másik jelző már a tiéd...
Fiatalság,vénség,állapot mindenkinek,de a vénség sajnos nem jár mindenkinek...
Ezt jól jegyezd meg "névtelen",és örülj ha vén leszel,és a Tieid ott lesznek még melletted....

B. Tamás írta...

"Névtelen írta...

Sok vén hülye .... pupuval az élen. És hogy melyik felekezethez tartozó azt már nem is mondom. Úgy is tudjátok."

Nem! Nem tudjuk!
Légyszíves okosíts fel minket is!

És ha már másokat sértegetsz akkor vállald a nevedet is te barom!

Névtelen írta...

„a fiatalok zöme ostoba”

Ezt csak gondolják az öregek, valójában már ők ostobák, abból is látszik, hogy hangoztatják.

„megteremtették anyukának, apukának, meg mentálisan sérült gyereküknek a lehetőséget a tanulásra, a kiemelkedésre a nyomorból”.

Arról azért el lehetne beszélgetni, hogy ki is a mentálisan sérült.

Kékesi írta...

Névtelen!

"Arról azért el lehetne beszélgetni, hogy ki is a mentálisan sérült."
Azzal valóban el lehetne beszélgetni, akinek némi szürkeállománya is van --már ha tudod, hogy ez mit jelent. Veled kizárt dolog, hogy beszélgetni lehetne. Ráadásul a sértéseket gerinctelen módon név nélkül írod. Na ez nagyon jellemző a hozzád hasonló narancsos ivadékokra. Legalább találnál ki valami nevet magadnak, hogy ne keverjenek össze a többi névtelennel, de annyi ész sem szorult beléd.
Ennyi erővel a te hozzászólásod lehetne az is, aki azt írta ide, hogy "Az egyszemelyes haztartas luxus... tessek vegre tudomasul venni." Na igen...Akkor miért is van az, hogy a fiatalok inkább szinglik? Ez azért minőségi különbség azzal összehasonlítva, hogy valaki elveszíti párját. Bár ezt sem érted, minek is beszélek. Az ilyen agymosott hülyegyerekek azt sem tudják felmérni, hogy nem a sajátjaik között járnak.Próbáld bepötyögni a keresőbe, hogy fidesz.hu, hátha kidobja, hová kell menned írogatni.

szellemi segédmunkás írta...

ORBÁN EGY LÓTETŰNÉL IS KEVESEBB, HA KÉPES BELERÚGNI AZ ÖZVEGYEKBE!!!!! ÖZVEGY ORBÁNNÉT PERSZE MAJD NEM KELL SAJNÁLNI....
LAJOS BÁCSI, KÉKESI MEG A TÖBBI "VÉN HÜLYE" IGEN KEDVEMRE VALÓAN GONDOLKODIK...:)))
MA MÁR AZ 5O ÉVESEK IS ROZOGÁK, NEM TUDOM KI FOG ITT DOLGOZNI...........MAJD A HATÁRON TÚLI MAGYAROK, AKIKNEK MINDENFÉLÉT ODAÍGÉRT MÁR ORBÁN, CSAK AZT NEM, AMI AZ ÖVÉ... ÍGY KÖNNYŰ...

dinnye írta...

fiatal, te most itt minket jol felultettel arra a bizonyos arpad apad altal faragott vagy nem faragott kis micsodara. Meg jo, hogy csak kapalni kuldtek (NEM KELL LENEZNI, A KAPALAST NAGYON HASZNOS ES FONTOS TEVEKENYSEG KULONBEN A GAZ MEGENNE A HASZONNOVENYEKET,MINT AHOGY TI RAGJATOK A MI LELKUNKET)es nem kaszalni. A religio pedig romai katolikus.