2011. április 6., szerda

PAPALAP

A kormány szerdai ülésén egy győri társadalmi kezdeményezés mellé állva létrehozta az "Összefogás az államadósság ellen" nevet viselő alapot - jelentette be Szijjártó Péter.

A társadalmi kezdeményezést egy győri katolikus pap, Rédly Elemér plébános indítja.
A kezdeményezés célja, hogy azok a vállalatok és magánszemélyek is, akik fontosnak tartják az államadósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját forrásaikkal is hozzájárulhassanak ehhez.
Szív hasadj meg, te szem, ejtsél könnyeket, megvan a megoldás a nemzet bajaira!
Szinte látom, amit Isten méltatlan szolgája ül a plébánián, éppen ebédelgeti szegényes elemózsiáját, tömi magába a libasültet, - nem csorog a zsír a szája szélén, mert sovány a liba, minden kukoricaszem után ivott egy korty almaecetet, de azért finom volt - majd hirtelen megáll kezében a villa, mert megjelenik előtte Gábriel arkangyal Szijjártó Péter képében és imígyen szóla hozzá:
Fiam Elemér!
Az Úr szavát hoztam el néked, az ő parancsolatja, hogy ne tétovázz, haladéktalanul tégy alapítványt, felszámolandó az Ördög művét, az államadósságot, és kedves leszel te az Úrnak!
Ne hezitálj, ne kételkedj te az ő végtelen bölcsességében és ne is derogáljon neked ez a feladat – ha nekem nem derogált ezt a meglehetősen fertelmes és ocsmány külsőt magamra öltenem, akkor neked se essen nehezedre teljesíteni az Ő parancsolatját.
Hát most nézd meg ezt az ostoba villanykörte fejet, az értelmesebb népekből egyszerre viszolygást és röhögést kiváltó ostoba szövegeket, hát nem ocsmány?
Mégis belebújtam – ne is kérdezd, hogy hol és hogyan – csakhogy eljöhessek neked elhozni az Úr igéjét, hát tedd te is a dolgod, mert legközelebb terrorelhárító lángpallosommal serkentelek nagyobb hitbuzgalomra!
Ezzel elemelkedett a földől cseppet, szó szerint beszállt az A8-as Audiba (lángpallos a csomagtartóban…) és enyhe tömjénillatot hagyva maga után elviharzott.
Elemér atya meg felpillantott az égre: legyen meg a te akaratod Uram, oszt belenyúlt könyékig a bitangkasszába és Megyéspüspök Urunk engedelmével megtette alapítványát polgári kezdeményezésképpen.
Majd a végén megszokásból hozzátette, hogy „Isten fizesse meg” – és kicsit csodálkozott a furcsa érzésen, ami erőt vett rajta – volt némi ritkaságértéke annak, hogy egy pap pénz ad és nem kap - de túltette magát ezen, az Úr megpróbálta az ő méltatlan szolgáját és ő hitében megerősödve élte túl ezt a megpróbáltatást is!
Neve mától fogva ott ragyog majd boldog emlékű Kaszap István neve mellett, és elmerengett: ha majd megint a magyar király nevezheti meg a magyar főpapokat, akkor biztosan számíthat egy püspöki stallumra…-  nem ő lenne az első, aki a politikai hatalom fenekét cirógatva jutott el Esztergomba…
Rédly Elemér hercegprímás... - belebizsergett még az ánusza is...
Orbán már megint tanújelét adta, hogy az ország gondos gazdája, vigyáz minden fillérre, márpedig azt a bolond is beláthatja, hogy a fillérre akkor tudunk a legjobban vigyázni, ha a mi zsebünkben van, Magyarjózsi még képes lenne sört, meg a gyereknek cipőt venni belőle, amilyen szűklátókörű.
Kicsit ugyan rontja a kezdeményezés sikerébe vetett hitet az, hogy a kormány nem is olyan rég már visszaélt egyszer az emberek szolidaritásra való hajlamával és lenyúlta a kolontáriak pénzét. Ebben egy-két egyházi szeretetszolgálat is buzgón tevékenykedett, és nyomorult károsultaknak felszámította a segélyként kiosztott pudvás matracok és árkai vaságyak általuk megállapított árát, mint segélyösszeget, és hát maga az Úr is épített egy-két, természetesen az utolsó petákig már régen kifizetett, teljesen felesleges dolomitgátat a területen úgy hosszában mint keresztben, de Viktor optimizmusa határtalan.
Ő mer nagyot álmodni.
Jelen esetben társadalmi összefogásról álmodik és nem lennék meglepve, ha egyszer majd, nem túl sokára Elemér atya megtépné magán a reverendát, mikor a temploma harangjait és a kegytárgyakat, továbbá a házvezetőnője fülbevalóit viszik beolvasztani a haza üdvére!
Hende Csaba rézágyúja fel lesz virágozva!
Vagy nem, mert a nép talán még nem teljesen hülye.
Te meg csak ne nyeherésszél, mint akit szexni visznek, hanem nézz körül tüstént házad táján, kotorássz kicsit a lajbizsebben – te mit tudnál adni a hazának, aki most éppen nincs ellenzékben?
Szóval kapd össze magad, viselkedjél jómunkásember módjára, oszt adakozz a szegény hazának, hadd apadjon az az államadósság!

Orbán Viktor azt üzente
Elfogyott már minden centje
Ha még egyszer azt üzeni
Lehet, neki kéne menni…
Éljen a magyar szabadság,
Éljen a haza!

:O))))

3 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Ebben végül is semmi újdonság nincsen. (A téma az utcán hever-mint mondta volt anno Brachfeld Siegfried. De még hozzátette: én jól le is hajoltam és orra is estem).
Ezzel csak jelzem, sok lesz még, amin éppenséggel lehet csodálkozni, remek blogbejegyzéseket írni (már ropogtatom az ujjaimat), de ezek csak fáradt cirkuszi erőlködések. A nép érdeklődését mindenáron ébren kell tartani, hetente bedobni a gumicsontot az újságíróknak, heti 1:0-át elkönyvelni Európa ellen, és kettőt belerúgni Gyurcsányba.
Hát ennyi telik, nagy az Isten állatkertje, és csak remélem, nem mi vagyunk belül!
Üdv.

anya írta...

Volt ebben az országban nem is olyan nagyon rég a Békekölcsön. Most minek hívják?

Miközben olvastam az írásodat, Zorán egyik dala jutott eszembe az Adj valamit.
Annak egyik sora "Ha nem adod önként, hát én veszem el".
Még megérhetjük.

Margó írta...

Remélem Szíjjártóval az élen kezdik a törlesztést....