2011. április 22., péntek

BÖLCSESSÉGFOG...

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar gazdaság egyik fontos kitörési pontjának nevezte a fogászati turizmust egy csütörtöki szakmai konferencián a Pest megyei Herceghalmon.
Huhhhh!
Nagy kő esett le az érző honfi-szívről – megvan hát végre az a kitörési pont, mellyel magunk alá gyűrhetjük Európát, amelyben világhatalom lehetünk, hacsak a Nagy Tanító menet közben meg nem változtatja elképzeléseit.
Hazánk kétségtelenül alkalmas arra, hogy ellássa ezt a küldetést, fogorvosunk, mint a tenger, egy főre eső fogtechnikusaink száma meghaladja a világátlagot, jöjjön hát a gazdag sváb, tátsa nagyra azt a randa fogatlan száját, oszt mire hazamegy tőlünk annyi foga lesz, mint egy fogászatilag közepesen ellátott cápának – mehet haza zabálni a nagy jólétbe.
Azt is mondja Viktor, hogy a magyar állam azért támogatja az Európában jelenleg is piacvezető fogászati ágazat szakmai berkeiben kidolgozott fejlesztési programot, mert az évi 60 milliárd forint bevételt termelő ágazat a magyar gazdaság egyik fő kitörési pontja lehet, s számos új munkahelyet is teremt.
Ha meg nem, hát kisnyúl.
Gondolom, majd a munkanélküli cigányok állnak kapanyéllel a doktor mögött, és ha a a beteg nem tátja rendesen a száját, akkor ráhatnak egyet a feje búbjára.
Vagy a kirugdalt kormányfőtanácsosok fogják eltávolítani a fogköveket.
Az évi hatvanmilliárd forint mellé pillanatnyilag (szűkös idők, komcsik, talicska, Nokiás doboz stb…) sajnos csak 31 milliárd forintot tud betolni ez az árvalányhajas, sorsnak csapásaitól vert kis ország az ágazatba, de a későbbiekben azért majd még odatolunk valamennyit, hadd érezze az a turista, hogy itten aztán gondoskodva vagyon róla.
Igazán fontos ágazat lehet ez, ha már az évi hatvanmilliárdos árbevételt (Figyelem Nem nyereség -  árbevétel…) ilyen szépen kigömbölyítjük, ezzel is támogatva népünk elszegényedő fogászati iparosait, mert ha valaki, akkor a fogorvos mindig is a támogatandó rászorultak között szerepelt a listán.
Igaz, hogy a magyar lakosság leginkább arról nevezetes, hogy több füle van, mint foga – erről az előnyös tulajdonságáról a világ bármely részén fel lehet ismerni.
Az is igaz, hogy az utóbbi húsz évben a társadalom kétharmada részére a fogászati ellátás megfizethetetlenné vált, de nekünk Herr Kuckenmüller fogazatának és Dr. Fogvájó praxisának felvirágoztatása ezerszer többet ér holmi teljesen felesleges alkatrészeink karbantartásánál – rágni lassan úgysem lesz mit, pofázni meg fogatlanul is lehet, legfeljebb kicsit selypít a dolgozó.
Természetesen most, hogy felépítettük az ország háromezer libaúsztatójának helyén a modern wellness-fittness központokat, meg is kellene tölteni ezeket, - Viktor úgy döntött, hogy első lépcsőben fogorvosokkal tölti meg ezeket.
Jóllehet a liba sokkal jobb választás lenne, mivel kevesebbet fogyaszt százon és érdekérvényesítő képessége is gyengébb, mint egy fogorvosnak gyökérkezelés közben.
Mellesleg a magyar fogorvos meg fogtechnikus időnként kirohan nyugatra, merthogy ottan a kerítés anyaga (a kolbász) erőteljesen rongálja a fogazatot, és csak akkor jön haza, mikor rájön, hogy arrafelé dolgozni is kell, kitartóan, szorgalmasan.
És felelősséggel.
Ha ide beesik a sváb, elbuherálgat svarcban rajta, valamennyi vicceset tol az adóhivatalnak, többet a vérszívó technikusnak, de jut is, marad is, - oszt ki a franc fog ide visszaautókázni Thüringiából, ha kiesik a tömés?
Ha meg aranyból kell a telhetetlen dögnek az a híd, hát kiveszi Anyu füléből a fülbevalót, mindent a vevőért, te meg majd kapsz másikat Anyukám!
Vagy kettőt. ha nem fogod be a szád, első a biznic.
De ne legyünk kishitűek és próbáljuk meg ne elküldeni mindenféle meleg helyekre politikusainkat, mikor a hír közlésének napján a magyar televízió bemutatja az éhező magyar kisgyerekeket, a filléres gondokkal küzdő gyermekétkeztetést, legyünk belátóak.
Nagy a család, egy vagyon lenne a rendszeres fogászati karbantartás, és nem nélkülözhetjük a hálás fogorvosokat – ezeknek nem lenne egyébként sem elég a kitüntetés, mint a suszterunknak elég volt hajdan - pénzéhes társaság.
Aztán harminckét villogó fogunkat rávillantjuk a választóra, hadd lássa, hogy van mivel harapni – hát nem megéri azt a csóró harmincegy milliárdot?

:O))))

7 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Azt hittem, amikor meghallottam, hogy vicc. Vagy kabaré megy a rádióban. Azt hiszem, keményen csúszunk "Abszurdisztánba", a pénzünk már az úgyis, és lassan minden, ami körülvesz bennünket. Hogyan fogom már majd elfogadni, ha lesz egy nem ide való ötletük? Abszurdisztánban a normalitás a hülyeség, az a legokosabb, aki képes a kettő között egyensúlyozni, foggal, vagy fogatlanul. Én is csúszok a trendbe. Javaslatom: miután egyre többen hajtanak fel az autópályákra ellenkező irányból, cseréljük meg az irányokat, hogy ne legyen ennyi baleset. Lehetek a következő közlekedési miniszter???

Névtelen írta...

Szia Pupu!

Rendszeres olvasód vagyok, és észrevettem, hogy pár nap kimaradt...
Már aggódtam, hogy levágott libafejet találtál reggel az ágyadban, és inkább más szórakozás után néztél...
Vajon miért születhetnek ilyen gondolataim ?

Névtelen írta...

pupu a betűk színe miatt ez az írásod nehezebben olvasható, gondolj a szemüvegesekre is...

éva írta...

No de Pupu! Ez mégiscsak háromszor több, mint a debreceni stadion, vagy a terrorelhárító legények! És ebből majd valamennyicske csak visszajön! Ráadásul ha boldog-boldogtalan fogászatot nyit (pesten már így is kb 1 fogorvos/egy ház az átlag) akkor lehet, hogy az árak is egy kissé alább hagynak. Bár a fiúkák EZT SEM gondolták végig: lehet, hogy a vendégek után majd a német fogorvos is nyit nálunk rendelőt, aztán tartja a markát a támogatásért.

? írta...

pupu nyiss te is egy rendelőt, és legyél te az
új Batthyány Strattmann László.

Kertész írta...

Sikerült elsőként tetszést nyilvánítanom, annyira vártam az új bejegyzést, hogy folyton erre kattintgattam.:) Csak most tudtam meg, hogy miért kellett nélkülöznünk a mindennapi olvasnivalónkat. Jó, hogy sikerült megszabadulnod a kövektől, sokkal jobb lesz ezután és eheted bátran a libát.:)) Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk így családilag.:)

Névtelen írta...

PUPU! Már a faceboocon is "terjedsz"!De jó!:)A