2011. április 29., péntek

VADÁSZ-SZEZON

VADÁSZAT

Ma a Facebookon közzétette Gyurcsány a hírt: A Legfőbb Ügyészség mentelmi joga felfüggesztését kezdeményezte.
Az erről szóló értesít lésből kiderült, hogy a gyanúsítás Sukoró kapcsán történt.
Gyurcsány bejelentette, hogy lemond mentelmi jogáról – áll az eljárás elé.
Várható volt ugyan, hogy folytatódik a vadászat, mégis meglepi az embert, amikor konkrétan sor kerül rá, hiszen azért mindenkiben van egy szikrányi remény, hogy hátha mégsem ennyire gatya itt a helyzet, hátha mégsem veszítette el még teljesen az eszét és a mértéktartását a Rákosi-klón - de hiú volt a remény.
Gyurcsányt el kell takarítani az útból, mert ha le kell egyszer és mindenkorra számolni a baloldallal, akkor annak ez a járható útja: gúnár nélkül a libák is csak összevissza kóvályognak, soha nem találnak le a tóra.
Márpedig – mondjon akárki akármit és higgyen bárki bármit önmagáról - a baloldalnak ma Magyarországon egyetlen vezetője van, Gyurcsánynak hívják.
Persze vannak testületek meg vannak okos baloldali és liberális politikusok is, akik próbálják tenni a maguk dolgát, de ahhoz, hogy magukkal tudják húzni a politikába és a napi kenyérharcokba belecsömörlött embereket kellene valami megfogalmazhatatlan dolog, pontosan körülírhatatlan tulajdonság, amivel ma csak ő rendelkezik a baloldalon és ez egyre inkább ki is derül.
Éppen ez az, amiért most sietőssé vált a lőgyakorlat, hiszen addig kell lépni, ameddig a legostobább magyar szemében is ki nem derül, hogy az elmúlt nyolc évben ki hazudott, ki csapta be a választókat, ki az, aki a hatalmat az oligarchák érdekében használja fel, ki az, aki csak erőszakosan elvenni tud, még a legszegényebbektől is.
Sukoró egyébként is iskolapéldája a tőke és a hatalom összefonódásának.
A Velencei tó partján egy nem különösebben értékes területen létesítendő beruházás egy lett volna azok sorából, melyek közül most a Mercedes és az Audi beruházás kapcsán úgy veri a mellét két féltéglával Orbán, mintha a szalag átvágásán túl bármi köze is lenne az elődei által előkészített projectekhez.
Egy csak a differencia: ezek a járműipari gigászok nem sértettek érdeket, márpedig a sukorói tervezett élményparkban kaszinó is létesült volna, az pedig erősen sértette olyanok érdekeit, akiknek az egyik projectjét – egy hasonló kaszinóval spékelt élményparkot - Pozsonyban Metropolisnak hívták, a másikat meg Orbán Viktornak.
Csak az egyik project jött be, legalábbis egyelőre…
Sukorónak ahhoz, hogy a Metropolis virágozzon el kellett halnia, hiszen Disneyland sincs minden utcasarkon, elég abból egy is.
A beruházás, melyet az ügyészség és a különféle álkörnyezetvédők segítségével kinyírtak, volumenét tekintve akkora lett volna, mint a Mercedes kecskeméti beruházása, ezreket foglalkoztatva sokmilliárdos idegenforgalmat generálva ismét egy színnel gazdagította volna a Magyarországról kialakított képet, de nem lett belőle semmi.
Mint ahogy nem lett semmi a gyöngyösi gumiüzemből vagy a sávolyi motorkerékpár-versenypályából sem, mely utóbbi megint csak gazdasági érdekcsoportokat sértett.
Úgy tűnik, ma Magyarországon csak egyetlen gazdasági érdekcsoport fér el, és aki ennek útjában áll, az könnyen Allende sorsára juthat…
A kormányváltás óta Orbán sleppje vért izzad és aprófát kakál az erőlködéstől, hogy valamit össze tudjon hozni Gyurcsány ellen, akinek egyetlen nagy vétke van: ahányszor ránéz Orbán, annyiszor önti el a megfékezhetetlen kisebbségi érzés, saját mérhetetlen kisszerűségének tudata.
Nem egy biztató kombináció – a gazdaság –politikai érdek és a személyes bosszú randa elegyet képes képezni.
Lehet persze bizakodni, hogy Gyurcsány nem követett el semmit, úgyis felmentik, de ezzel kapcsolatban csak a régi bon-mot jut az ember eszébe: azt már tudom, hogy mi lesz, csak azt nem tudom, hogy addig mi lesz?
Merthogy abban senkinek ne legyen kétsége, hogy az egyik fő cél itt a megalázás.
A vád meg éppen olyan lesz, mint Orbán egész politikája: agresszív és hazug, a hozzá kapcsolódó propaganda meg gátlástalan – aki nem tudja mi várható e tekintetben, az nézze kicsit Szijjártó nyilatkozatait, a gátlástalan cinizmus iskolapéldáit.
A hírnek sokan örülnek, jobbról-balról egyaránt.
Nagy lehet a megkönnyebbülés az MSZP egyes köreinek tájékán is, pedig igencsak össze kellene most kapniuk magukat, mert itt már csak a nagyonhüje nem ismeri fel, hogy Gyurcsány politikai halála az egész baloldal politikai halálát jelentené vagy húsz évre.
Ezidáig sem lehetett volna magárahagyni, már régen neki kellene lenni a pártelnöknek, akkor Orbánnak ezerszer meg kellene gondolnia, hogy le merje–e tartóztattatni a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét – így kisebb a kockázat, nagyobb lesz a bátorság és átmenetileg le lehet csillapítani majd a széljobb szavazótábort, überelni lehet Vonát.
Mellesleg meg lehet mutatni hogy senki sem érezheti magát biztonságban.
Próbatétel lesz ez mindenkinek – próbatétel Gyurcsánynak, mert más szabadlábon bátornak lenni, mint pórázon sétálni esetleg a hisztérikus jobboldaliak sorfala között, próbatétel a szocialista pártnak, a vezetésnek, a tagságnak és próbatétel minden demokratának.
Remélem, senki nem fog elbukni ezen a próbatételen…

:O)))

11 megjegyzés:

puputolvasó írta...

Kedves Bölcspupu!
Nem minden olvasód ért ám félszavakból Téged. Magamnak is rá kellett keressek a guglin a metropolis + pozsony szópárosra, hogy tudjam ki kivel van. Ezt adta ki a kereső:

A Trigranit bejelentését követően – mintegy fél órával – Jan Pociatek szlovák gazdasági miniszter is tartott rögtönzött sajtótájékoztatót, ahol üdvözölte a beruházást, és vakító számokat sorolt fel. Szlovákia a beruházással 5 millió új turistával számolhat évente, a Metropolis projektből az éves adó mértéke megközelítheti a 600 millió eurót, az építkezés 10 ezer új munkahelyet teremthet. A beruházás ráadásul számításai szerint 5 %-kal megdobja a szlovák GDP-t,

HÁÁÁÁT ERRE RÁCSESZTÉL KISPAJTÁS!!!
Még szerencsE, h OVi és pártja éber volt és nálunk ez nem történhetett meg! Még belegondolni is borzasztó, hogy mennyire belezavart volna egy ilyen beruházás a "10év- 1.000.000munkahely projektbe" egy ilyen kaszinó. A szlovákoknál a lepkefingnyi 5,4milliós nemzetük esetében 10ezer új munkahellyel és a GDP 5%-os növekedésével számolnak!!!!
Matolcsi 2%-os GDP növekedést és 10szer ekkora plusz munkaerő növekedést tervezve egyetlen év alatt 25Xhatékonyabb befektetésekkel számol!!!!
Na ugye! A számok nem hazudnak, akár a JEL és az ő tévedhetetlen közgazdÁSZa :)

éva írta...

Pupu, látom olvasod a kommenteket - lehetne egy személyes kérésem? A népszaván egy kommentelő régebben feltette a gyurcsány, mint félénk és óvatos vad becserkészésére vonatkozó vadászati szakcikket - HA A STÍLUSODRÓL NEM ISMERTEM VOLNA RÁD, akkor is egyértelműen közölte, hogy puputeve szöveg. Viszont nálad sehol sem találtam! Azt hiszem, most ismét aktuális lenne. Elérhetővé tennéd valahogy?
Rajk óta tudjuk, hogy a koncepciós perek egyáltalán nem veszélytelenek, főleg nem a diktatúrákban. Dimitrov peréből az ügyészek is tanultak - nem hiszem, hogy Gyurcsánynak lesz módja a tisztességes és NYILVÁNOS védekezésre.
Balogh úr meg elkezdhetne mosakodni, hogy nem az eheti cikkében adta meg a kilövési engedélyt.
Már aki hajlandó neki hinni.
A régi zsidó vicc szerint: Magyarázni én is tudom - de nem éééértem! hogy mi a fenét eszik Gyurcsány még mindig ezen a szocialistának csúfolt bagázson!
Egyébként meg az LMP-t mindig is Orbán személyes lepkehálójának tartottam a repkedő liberálisok befogására. Egy ilyen Schifferrel nehéz lesz ám összefogni - pedig muszáj lesz!

PuPu írta...

http://bolcspupu.blogspot.com/2010/07/vadaszideny.html

Micsoda változatos címadás...

:O))))))

Névtelen írta...

Ez igen, le a kalappal a Feri előtt, hogy le mer mondani mentelmi jogáról, a másik oldalon ezt senki sem merné megtenni.

polkorrekt írta...

gyf oda kerül, ahova való, mit kell ezen pityeregni? Néhány év, és ov lesz soron, bár lehet, jobb lenne, ha mindkettő egyszerre kapná meg a nehéz vasat..

gaga írta...

névtelen te nagyon naiv vagy, a fletó nem bátor, csak annak akar látszódni.Tudjuk, hogy a parlamenti többség mindenféleképpen kiadja. remélem megy a többi maszopos mellé a dutyiba. oda kerül, ahová való.

Névtelen írta...

Szálem, Atyafiak!
Ha meg lehetett vádolni a Berlusconi előtti legsikeresebb olasz miniszterelnököt, Craxit, és meg lehetett vádolni az elmúlt 40 év legsikeresebb német kancellárját Kohlt, akkor egy percig se gondoljuk, hogy olyan példa nélkül való ("történelmi"/"forradalmi" - bármi behelyettesíthető!) lenne egy volt magyar miniszterelnök perbefogása. Hja, hogy ők a választás-finanszírozási banánhéjon csúsztak meg? (utólag) Ez az apróság nem lehet akadálya a marhamód független kontraszelektált Ügyészségi Kreativitásnak! Érdekes lesz szemlélni, hogy miként "lesz kommunikálva" a helyzet "fokozódása", valamint a permanens küzdelem a "bolsevik reakció" ellen!
Üdv, Néktek!
szomjas teve

Névtelen írta...

Bár már az utolsó politikust látnám, hogy pórázon vezetgetik. Talán, ha 5 százalékuk becsületes. Korrupt, hazug banda mind. S ez alól táncbajnokunk sem kivétel.

Névtelen írta...

Gaga: váljon valóra reményed!

Névtelen írta...

Azért ez a mentelmi jogról való lemondás PARASZTVAKÍTÁS: A Parlament függesztheti fel !!nem is tudom milyen arányban!! Amúgy mindenki(MINDENKI) felelősséggel tartozik az általa elkövetettekért!!

Margó írta...

Névtelennek....
"MINDENKI" felelősséggel tartozna,csak hát ott ez a mentelmi jog,amivel a felelősség alól kibújnak....
Szerintem ez a gyanúsítotti idézés a "PARASZTVAKÍTÁS".
Kíváncsi vagyok én arra,hogy a Fidesz frakció ezt a mentelmi jogról való lemondást elfogadja-e?