2011. április 8., péntek

EZ ELMENT VADÁSZNI...

A forradalom kitermeli vezéreit.
Nincsen ez másképp az állatok között sem - a legnagyobb állatok döntenek a többi állat sorsáról és itt nem az oroszlánra gondoltam…  
Merthogy új uraink szerint természetesen a vadgazdálkodás is a padlón hever, tenni kell valamit annak érdekében, hogy a vadgazdálkodásból befolyó összegek megfelelő csatornákban csordogáljanak a megfelelő zsebekbe.
Forradalom kell az állatok között is, de nincs semmi gond, a szentéletű miniszterelnök-helyettes majd utat mutat, és mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet  elnöke két Miatyánk és egy Hiszekegy között felokosítja az ágazatért felelős minisztert a célirányos teendőkről.
Ez nekem kissé furcsa, hiszen attól még, hogy feltűzték becses személyét zergetollnak a magyar vadásztársadalom kalapjára, ettől még miniszterelnök-helyettes maradt, és esetleg tán el tudta volna intézni, hogy fogadja őt a miniszter,
Fazekas Sándor.
Annál is inkább, mivel nem valószínű, hogy a vadgazdálkodási szektort megmentő szikra az ő fejéből pattant volna ki, hiszen vannak ottan nála sokkal potensebb emberek is, - hogy ne is menjünk messzebb, mindjárt ott van a főnöke főnöke is (capo di tutti capi).
Nincs őneki arra szüksége, hogy a szentéletű miniszterelnök – helyettes legyen a kijáróembere, meg tudja ő mondani közvetlenül is a Viktornak, hogy mit is fog akarni vadászati ügyekben tenni…  
Ha mégis saját kútfőből pattant volna ki a szikra, akkor annál nagyobb a baj, azért az már a legalja mindennek, hogy a nemzetközi hírű és elismert magyar vadgazdálkodás ügyeit egy megvadult sekrestyés próbálja befolyásolni, holott még az állatok mibenlétével sincs tisztában – látnivaló, hogy az Úr bárányait folyvást összekeveri a birkákkal.
Jelentős szellemi tőkét tükröző javaslatai sorában az első természetesen az, hogy tenyérrel előre nyújtott kezébe rakjon lóvét a kormányzat, de izibe, úgy hatszázötven miller alsó hangon meg is felelne.
Aztán meg rendezni kellene végre, hogy ne csak a rapsicok árulhassák a vadhúst, a vadhúsforgalmazást a mezőgazdasági kistermelők áruinak értékesítéséhez hasonlóan kell kezelni és a vadhúst, mint fehérjedús és olcsó élelmiszert, be kell vonni a közétkeztetésbe, adta ki az irányelveket.
Ez pedig úgy lehetséges, ha a termelő a rendeletben szabályozottaknak megfelelően közvetlenül értékesítheti a termékét.
Namármost a termelő itt a vadgazdálkodást folytató erdő és mezőgazdasági üzemeket jelenti, melyek ezidáig is értékesíthették a vadhúst, viszont a feszes szabályok igencsak visszafogták a kreatívabb vadászok értékesítési tevékenységét, tenni kellene ez ellen, hadd legyen már még nagyobb zűrzavar ebben az országban.
Aztán persze a piacon valamit árulnia is kell Puskás Józsinak, hát teremtsük meg az árualapot, meg itt az ideje például a régi szép világ haladó hagyományait is visszahozni - "az erdei szalonka tradicionális tavaszi vadászatát vissza kell állítani" – javasolja.
Hiszen milyen szépen hangzik majd, mikor a Parlamentben megkérdezi tőle valamelyik mameluk, hogy mi lesz a hétvégi program kegyelmes Uram? Hát megyünk a Sándorral szalonkázni, úgy tervezzük, hogy a teríték majd úgy tíz kilométer hosszú lesz négy sorban…
Nincs igazság a világban, hogy egy Ferenc József anno lőhetett vagy hatszáz szalonkát és akkor egy magyar királyi miniszterelnök-helyettes ne lőhessen mondjuk háromszázat?
A Sándor meg négyszázat?
Méltánytalan, fel kell ezt a méltatlan helyzetet mihamarább számolni!
Az is a javaslatok között szerepel, hogy lehetővé kell tenni a nyári lúd, kanadai lúd, barátréce, menyét, nyuszt vadászatát is. Monitoring program keretében fel kell mérni a fenyőrigó, a vadgerle és a fürj állományát, melynek eredményei alapján átértékelhető lenne ezen fajok vadászhatóvá tétele is. 
Fel kell emelnem érces hangom a libamészárlás ellen, el a tömjénfüstös kezekkel a libáktól!!!
De el a puskákkal a többi említett állat és madárfajtól is, - gondolom, nagyon kevés embernek lenne kedvére, ha az egyébként rokonszenves olasz vadászok az o sole mio-t énekelve itt rendeznének mészárlást a fürjek között.
Meg aztán mondja már meg valaki, hogy miért is kellene bevezetni a szabadrablást a vadgazdálkodásban is?
Szerintem van megfelelő számú, magasan kvalifikált vadgazdálkodási szakemberünk, miért nem lehet rájuk bízni a szakmai kérdések eldöntését – vagy a miniszterelnök-helyettes ma is úgy gondolja, hogy akinek az Úr hivatalt adott, észt is adott hozzá?
Ugyan – ő ennek a kétlábon járó cáfolata…
Orbán első kormánya az Orbán-Torgyán kormány volt, azt hittük, nincs lejjebb, - de mára kiderült, hogy az Orbán-Semjén kormány idején vissza kell sírnunk a chilei cseresznyét és a patakvért, itt a hülyeség immáron nem patakként, hanem folyamként hömpölyög.
Mindenesetre most kivárok, de ha a libáknak bántódása esne, akkor megyek és lebontom a Parlament előtti - fotokiállításnak látszó - kordont, felverem sátram a Metro-megállóval szemközt a füvön és ha arra jár Semjén, akkor körbehu… körbehuhogom, - hadd tudja meg, hogy a libákkal nem lehet packázni…

:O)))))

4 megjegyzés:

Kertész írta...

Megáll az eszem eme hír olvasásakor.Az úr tényleg csak hivatalt adott ennek a szentfazéknak, észt meg elfelejtett.Undorító alak, már úgy ránézésre is, de az már mindennek a netovábbja, hogy a természetvédelembe is beledumál.Először az élőhelyeket teszik tönkre, utána majd lelövik az állatokat, sima ügy. Ha az én átkom fogna........

Zs írta...

Az ország bíztatóan halad a polgári forradalom felé. Tartsátok szárazon a puskaport.Kell a szalonkázáshoz.

Névtelen írta...

Szenzációsak a blogbejegyzések, hogyhogy ilyen kevés a hozzászólás?

Az egy igaz szegény emberé! írta...

El gyomot honfitársaim Halld a nemzet hívó szavát!

Emberek, valahol meg értem ezt a nagy vehemenciát, amikor már minden türelemnek vége szakad és csak a harc marad arra, hogy helyre állítsunk mindent! De biztosak vagytok abban, hogy nem lesz ilyen zsigerelő banda még egyszer. Mert az, hogy honfitársaink és embertársaink éheznek és e véget vesztenek el mindent ez nem mehet így tovább. Aki olvassa ezt és hallja a Magyarok hívó szavát az fellázad a mi szabadságunkért, és azért, hogy országunk Népköztársaság maradjon! A nemzeti érsekünkének érdekében felszólítlak benneteket állj be és mondj nemet a további kizsigereléseknek!