2011. április 27., szerda

CIGÁNY - MAGYAR PÁRBESZÉD

 Persze kitört a balhé, egy cigánygyereket és négy nácit rendesen elkalapáltak Gyöngyöspatán, folyt a vér, a nácik most siránkoznak, hogy százharminc cigány verte le a hős „őrmestert” és társait.
Mecsoda méltánytalanság.
A rendőrség a helyzet magaslatán állt, a nácik eljátszadoztak velük, a falu egyik végén csinálták a műbalhét, hogy a másik végén nyugodtan próbálkozhassanak egy kis cigóidomítással, csakhát a fagyi visszanyalt.
Menet közben ugyanis a cigány férfiak is úgy-ahogy megszervezték magukat, és a karikásostornál és fokosnál ugyan egyszerűbb kivitelű eszközökkel, de fel is szerelkeztek, oszt jól pofánvagdalták támadóikat.
Most mit lehet erre mondani?
Ha az én házam előtt randalírozna már hetek óta a Teveellenes Liga és időnként berikkantana az ablakon, hogy ma éjjel minden tevének annyi, akkor igen felelőtlen lennék a gyermekeimmel, a családommal szemben, ha nem készíteném oda az ágyam mellé a speckó Molotov-koktélt, a kapanyelet, és ha lehet két-három kézigránátot, hogy az első gyanús jelre hozzávagdalhassam mindenkihez, aki a családom életére tör.
Nem lehet emberektől elvárni, hogy minden provokációt hidegvérrel tűrjenek, van a pszichikai terhelhetőségnek egy határa, amelyet túllépni nemigen lehet reakció nélkül.
Most lesz egy-két nap csend, de aki azt hiszi, hogy itt majd meg is áll a dolog, az rettenetesen téved.
A folyamatok ki szoktak futni a végpontjukig és ez a gyöngyöspatai randalírozás még messze nem a végpont, a feketeleves még hátra van.
A problémát tulajdonképpen nem is ez a párszáz idióta jelenti, akik akciófilm-hősöknek képzeli el  magát a kapanyél fejét ért első ütéséig, aki azt képzeli, hogy a háborúban csak az ellenség esik el, de ő persze sérthetetlen + még szép is – a problémát az jelenti, hogy ezek mögött a bohócok mögött ott áll a társadalom egy nem elhanyagolható része, közöttük nem egy, magát baloldalinak tartó ember is.
Érthető ez valamelyest, hiszen az élet egyre borzasztóbb és az nem lehet, hogy ne legyen valamilyen külső oka annak, hogy én ide jutottam, nincs elég jövedelmem a megélhetésemhez, nincs a gyerekemnek állása, a gyógyszer is egyre drágább, pedighát én mindent megtettem.
Világ életemben becsületesen dolgoztam, mindig eleget tettem a kötelezettségeimnek, azt ugyan nem tudom, hogy hozzányúltam volna-e a közpénzhez, de hát ezt kipróbálni esélyem sem volt, mégis ide jutottam!
Ki az oka?
A nácik készen szállítják a választ: hát természetesen a cigányok, akik kiszívják a nemzet vérét, elveszik előlünk a pénzt, kocsmába hordják a segélyt, meg még libát is lopnak!
Igaz ugyan, hogy amennyi libáról itt a legendák szólnak, azokkal be lehetne takarni Kanada egét, de ezek a dumák annyira jól hangzanak, hogy még Pesten is erre hivatkoznak, ahol libát legfeljebb a Tesco hűtőpultjaiból lehet lopni – mondjuk, nem ötleteket szeretnék adni.
Így aztán készen is van a recept, a szélsőjobb azt ígéri, hogy ő majd biztosítja a rendet, melyhez egyébként minden épeszű ember vonzódik, a baloldal ímmel-ámmal tiltakozgat, mert félti a szavazóbázisát, a Fidesz meg a szokásos receptekkel válaszol a kihívásra.
Először is bejelenti, hogy a probléma nem létezik.
Ha létezett is, már legyőztük.
De a létezéséért egyébként is a szocialisták meg az LMP és a polgárjogi szervezetek felelősek, akik tulajdonképpen előidézték azt a helyzetet, ami nincs is.
Merthogy önös politikai számításból gerjesztik ottan az indulatokat, melyek egyébként nincsenek is.
Úgyhogy azonnal hagyják abba gerjesztést, és vegyék tudomásul, hogy a probléma nincs.
Orbán meg bejelenti, hogy ő akkor az erő nyelvén fog megszólalni és teszi – jobban tenné persze, ha magyarul szólalna meg és kivételesen értelmes dolgokat mondana.
Orbán törvénymódosítást kezdeményez az „egyenruhás bűnözés” visszaszorítása ügyében.
Baromság.
Vannak megfelelő törvények, csak be kellene tartani őket, most legfeljebb adnak majd Vona jogászainak egy kis házifeladatot, de ne legyen kétséges, hogy ez nem old meg semmit az ügyvédek anyagi helyzetének javításán kívül.
Mellesleg valamelyik nap itt megírtam, hogy Orbán szomorú percei akkor jönnek majd el, mikor a szélsőjobb – mégcsak nem is a vérnácik – elkezdi őt is cigányozni, és lám, Vona kihívta őt cigány-magyar párbeszédre, képzelem, mit röhöghetett össze a náci agytröszt az ötleten.
Megérdemli egyébként.
Amúgy elvárható lett volna, hogy megjelenjen Gyöngyöspatán, személyesen.
Merthogy itt párszázezer magyar állampolgárról van szó, akiken ugyan személyesen nyerni nemigen lehet, de veszíteni rengeteget – mondjuk, végképp ki lehet iratkozni az európai politikából, és el lehet intézni, hogy ha még száz évig is lesz hatalmon, akkor se fogadja őt soha többé a Fehér Ház, legyen bár a következő elnök Hófehérke személyesen, akkor sem.
Tulajdonképpen ma itt tartunk, és a jövő semmi jóval nem kecsegtet.
Orbánék most egy sor gazdasági intézkedést vezetnek be, azokat is éppoly brutalitással előadva, mint összes eddigi intézkedésüket, eléggé sanszos, hogy a lakosság – a zemberek – túlnyomó többsége rosszul fog járni.
Hogy klasszikust idézzek, nem kicsit – nagyon.
És dühös lesz, és megoldást keres majd az életére, amelyre ismét majd a szélsőjobb fog egyszerű megoldásokat kínálni, amit az egyszerű emberek egyszerűen el fognak fogadni.
Majd a nácik megmondják, hogy kitől mit kell elvenni, és el is veszik, a nép meg majd asszisztál hozzá, mint volt már rá példa.
Merthogy jelenleg senki nem tud neki más receptet adni, hogy hogyan oldja meg az életét – a napi gondokat nem lehet jelszavakkal orvosolni, a libák meg már régen elfogytak az ólakból.
Ekkor itt már sokkal többről lesz szó, minthogy Orbán menjen a francba, mert ha el is megy, már késő lesz.
Undorító kilátások.

:O)))

5 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, ez igazán meglepő - no nem az, amit írtál, hanem hogy még nem öntött el nyakig a barna mocsok, amely minden cigány témájú blogot el szokott önteni. Vagy csak te tartod vissza ezeket?.
A cigányság mai helyzete gyönyörűen illusztrálja a "pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve" mondás értelmét. Mert a cigányok eleve gyermekközpontúak, viszont a családi pótlék, mint egyetlen jövedelemforrás még csak tovább növelte a szülési kedvet - és éppen a legelmaradottabb térségekben, ahol egyébként is szinte lehetetlen lesz a kitörés.
Ráadásul a hagyományosan alacsony képzettségű segédmunkát igénylő szakmák leépülése még azokat is kilökte az asszimiláció útjáról, akik már félig rajta voltak.
A szociológusok váltig állítják, hogy a "cigánykérdés" főleg szociológiai probléma, mert a megélhetési bűnözés az összes létminimum határán létezőre jellemző - viszont azon belül a cigányság erősen felülreprezentált.
A cigányoknak más a tulajdonhoz való viszonyuk - mert soha nem volt tulajdonuk, és a kisebb lopások évszázadok óta jellemző volt. Akkor viszont a falusi népesség is jobb színvonalon élt, jobban "le tudták írni" a veszteségeket.
A falvak viszont elöregedtek, nincs a háznál életerős férfiember, aki az erőszakos bűnözőket elriasztanák, és amikor a nyugdíjas létfenntartásához szükséges a pár tyúk vagy kevés zöldség - minden egyes UBORKA érzékeny veszteség. Azaz a velük kényszerülten együtt élők ingerküszöbe is alább szállt. Aztán az egyébként sem egyszerű problémahalmazra a rosszabbik előállt egy egyszerűnek tűnő megoldással - hát persze, hogy a sok debil
kapva kap rajta.
Az, hogy az állam (szerintem is szándékosan) ilyen tesze-tosza viselkedést tanúsít Gyöngyöspatán, szerintem két nagyon mocskos kis szándékra vezethető vissza:
1. Szükséghelyzet kihirdetése által megkerülni a valahai választások kockázatát (vannak országok, amelyek több évtizedig is elvegetálnak így)
2. A szükséges gazdasági megszorítások miatt minden felelősséget a cigányságra - és a mellettük kiálló ellenzékre hárítani. Akkor is, ha ez a "kiállás" Gyurcsány milliójára és az LMP szavacskáira korlátozódik.
Nehéz és főleg mocskos időszaknak nézünk elébe - ehhez képest röhejes, hogy a kínai befektetőket azzal csábítgatják, hogy mi vagyunk az 500 milliós uniós piac előszobája. Úgy ki fognak minket onnan vágni, ha így folytatjuk, hogy a kínaiak is visítva menekülnek!

éva írta...

Ja bocsika, ez lemaradt!
Aki meg elhiszi, hogy 100-120 cigány kaszával kapával négyből csak egyetlen ember fejét verte be, azzal bármit be lehet szopatni, mint libával a nokedlit. A tanár urat pár tucatnyian puszta kézzel is halálra verték, ha csak egy kapa vagy kasza ott lett volna - mind a négy ott marad kiterítve. Amikor ennyi cigány kapával-kaszával elindul - ott emberhalál lesz, és sajnos nem is egy. Nem kellene addig provokálni őket!

Névtelen írta...

Mi meg majd várjuk őket ölbe tett kézzel,AK-47-el:D.

libafigyelő írta...

"És dühös lesz, és megoldást keres majd az életére, amelyre ismét majd a szélsőjobb fog egyszerű megoldásokat kínálni, amit az egyszerű emberek egyszerűen el fognak fogadni."

Nagyon igazad lehet ebben, mert mostanában sok fiatal embertől hallom, hogy a Jobbikra fognak szavazni, mert már más pártokban nem bíznak.

Névtelen írta...

Na, itt egy viszonylag korrekt helyzetkep:

http://index.hu/belfold/2011/04/29/az_ordog_gyongyos_pataja/