2011. április 1., péntek

NYUGDÍJZŰRÖK...

A negyven év munkaviszonnyal rendelkező nőknek beígért nyugdíj-kedvezmény nagyon csábító volt.

Annyira csábító, hogy valóban hozott szavazatokat a Fidesznek és az érdekeltek annyira odafigyeltek rá, hogy ezt nem lehetett letagadni, mint a 14. havi nyugdíj ígéretét.
Azt 14. havi nyugdíjat ugyanis senki sem vette komolyan, mindenki tudta, hogy csak néphülyítés és erre a magyar lakosság már immunis.
De ez egy megvalósíthatónak tűnő gesztusnak látszott, ezt boldogan számolgatta minden nő, aki a nyugdíj környékén volt és aki szeretett volna már megszabadulni a mindennapi munkába járás nyűgjétől, a hisztériás főnököktől, a bizonytalan sorsú cégektől, az államigazgatás labirintusainak mélyén élő lélekzabáló szörnyetegtől, amit polgármesteri hivatalnak vagy minisztériumi intézménynek hívnak.
Aztán a választások után várták valamennyien a boldogságot hozó bejelentést, de egy darabig hiába.
Aztán egyszerre megszületett a döntés és kiderült, hogy sokan nem tudnak számolni, ugyanis nem a munkaviszonynak elismert évek alapján számolt Viktor szupertakarékos csapata, hanem csak a munkában töltött éveket vette számításba, - agyő orvosok, agyő felsőfokú végzettségűek, húzzátok tovább az igát.
De még mindig maradtak elegen, akik reménykedve várták a dátumot, mikor leketyeg végre az ominózus negyven év, és beadhatják alázatos kérelmüket a nyugdíjbavonulásra.
Az állam ült és rettegve figyelt, megbánta már nagylelkűségi rohamát régen, de elszánt volt.
Most meg állítólag vagy a fejét, vagy a tökét vakarja – mindegy – merthogy a várt hatezer kérelem helyett hatvanezret nyújtottak be a reménykedő nők.
Azt mondják a hírforrások, hogy a nyugdíjfolyósítónál minden egyéb munka áll, csak a kérelmek elbírálásának előkészítésével foglalkozik minden hadrafogható hivatalnok, nem megy ez olyan gyorsan, mint a kilencszázezer, a Nemzeti Inzultáció során visszaküldött kérdőív feldolgozása…
Egy politikai eredményt mindenesetre már elért Viktor: a nyugdíjasok rettegnek, hogy elvész a nyugdíjuk egy része, a nyugdíjba készülők rettegnek, hogy milyen új baromságot talál ki a Szeretett Vezető, amivel ellop a nyugdíjukból vagy hozzácsap még egy-két évet a nyugdíjjogosultságot megalapozó szolgálati időhöz, a fegyveresek féltik a kedvezményeiket és a kép egyre zavarosabb.
Ha igaz a fenti hír - amit sajnos még nem tudtam ellenőrizni, de a forrás megbízható – hogy elkalkulálták magukat Viktorék, akkor két eset létezhet: vagy annyira felelőtlenek, hogy az ötlethez nem készíttettek előzetes hatástanulmányt, vagy annyira amatőrök, hogy a pontos adatok birtokában sem tudtak felkészülni a várható hatásokra.
Hatvanezer ember már statisztikailag is számottevő, érdekes lesz a dolog végkifejlete, hiszen a nyugdíjasok és a négy éven belül nyugdíjba vonulók száma meghaladja a legutóbbi választáson a Fideszre és fiókintézményére leadott szavazatok számát.
És ha Viktor azt képzeli, hogy a nyugdíjas idióta, akkor az csak saját állapotának kivetítése, mivelhogy a nyugdíjas teljesen tisztában van a helyzetével, az érdekeivel és egy idő után elérkezettnek fogja látni az időt arra, hogy - Obama fogalmazásával éljek – összhangba hozza érdekeit az értékeivel.
A nyugdíjas békés jószág, de nem liba, melyet egy pálcával és némi kukoricával kordában lehet tartani, a nyugdíjas jobban fog sziszegni, mint a megmérgesített gúnár és valószínűleg csípni is fog a tojókkal együtt, márpedig a liba csípése igen fájdalmas tud lenni.
Érdekes, hogy mennyire ostoba Orbán – egy egyre sokasodó réteget nyaggat, sérteget, ahányszor csak hozzáfér a hatalomhoz.
Beteges ügy ez, a tudatalattija  valószínűleg így próbál elégtételt venni ifjonti éveinek dörgő atyai pofonjaiért.
Mellesleg a Vezér örökifjúnak is képzeli magát.
Pedig az idő fölötte is szalad és azt sem kellene felednie, hogy az Úr az ő végtelen kegyelme mellett büntetni is szokott – ha azt kapja, amit érdemel, akkor igencsak csúf öregkora lesz.
Hosszú életet kívánunk hozzá.


:O)))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem 6 ezerrel számoltak, 25 ezerrel. De nincs is több 25 ezernél. A többi csak hülyítés. Az ezt követő években pedig csak pár ezer lesz. Nem olyan nagy szám.
A rendőrök több pénzt visznek el a 25 év utáni nyugdíjukkal. Azon kell spórolni. (Életerős emberek kb. 40 évesen a f...ukat lógálják, jó pénzért.)
JÓ LENNE, HA A LEDOLGOZOTT ÉVEK SZÁMÍTANÁNAK, NEM PEDIG AZ ÉLETKOR.DE HA MÁR ÉLETKOR, AKKOR SENKIT NEM LENNE SZABAD 60 ÉV UTÁN DOLGOZTATNI.A 65 ÉV FÉRFIAK ÉS NŐK ESETÉN IS ELÉGNEK KELLENE LENNI.A MAGYAR EMBEREK A 60-AT SEM NAGYON ÉRIK MEG.HA MEG MEGÉRIK, MÁR RONCSOK ÉS MUNKÁT SEM NAGYON KAPNAK.