2011. április 15., péntek

NYUGDÍJSIRATÓ

Azt szeretem ebben a Viktorban, hogy következetes.


Legalábbis a nyugdíjasok ügyében kétségtelenül, hiszen amikor megszállja az ihlet és rájön, hogy pénzt kell elvenni a társadalom valamelyik rétegétől, még véletlenül sem a magas jövedelműek jutnak az eszébe.
Nem kell neki egyetlen perc sem ahhoz, hogy ésszerű gondolkodása áttörje a gyógyszerei által emelt merev falat és megvilágosodjon, majd egy népies mozdulattal a homlokára csapjon – meg is van a megoldás!
A nyuggerek!
Azoknak a mogyoróit lehet nagyobb kockázat nélkül szorongatni, a vénasszonyoknak meg lehet smúzolni vagy megfenyegetni őket a vibrátorokba való elem árának egekbe emelésével – nem ellenfelek!
Így volt ez mindahányszor, amikor egy cseppnyi hatalomhoz jutott az ország jelenlegi elszabadult hajóágyúja, a mi fapados megváltónk, az őrült dakota.
Tulajdonképpen csodálkozásra semmi ok, hiszen várható volt, és szerintem ez még nem lesz a dolog vége.
Most csak a nyugdíjemelésekbe babrált bele a Nagy Polihisztor, aki egyszemélyben szakértő a közoktatás, a külpolitika meg a nyugdíjrendszer ügyében, de nem hinném, hogy itt megáll majd az ötletelésben.
Az aranyhalas vicc itt is elmondható, - a nyugdíjas aranyhalacskák már megtették kötelességüket, kívántak tőlük aktív életükben nem hármat, - százhármat, teljesítettek mindenféle kívánságokat, lehet már őket sütögetni.
Egyelőre csak a nyugdíjemelésektől fosztja meg őket, - ezentúl csak az inflációt követik a nyugdíjemelések és nincs kétségem, hogy az infláció mértéke igen alacsony lesz, hiszen maga Viktor fogja kiszámolni téntacerutzával a Magyar Nemzet szélén…
Idáig volt a svájci indexálás, amelyik az inflációt és az aktív dolgozók béremelését vette figyelembe a nyugdíjemelés mértékénél, Bajnai megszorítása is benne hagyta a rendszerben a lehetőséget, hogy amennyiben az országnak jobban megy, úgy a nyugdíjasnak is mehessen kicsit jobban, de most eljött az igazság pillanata.
A nyugdíjas kussoljon, tengesse életét és ne kapkodjon az ország fejlődéséből esetleg adódó lehetőségek után.
A nyugger meneteljen délcegen rogyadozó térdekkel a sír felé, melynek eléréséhez az utat gondos kormányunk és annak feje – mely fejről már csak a szökőkút hibádzik – humánusan lerövidíti neki.
Ha meg az infláció esetleg magas lesz (magas lesz…), akkor majd legfeljebb törvényt módosítunk, és csak az infláció 75%-a számít be a nyugdíjemelésbe.
Persze a rokik sincsenek jobb helyzetben, hiszen a sok rohadt munkakerülő rokkantnyugdíjast Jövőnk Záloga vissza akarja terelni a munka világába, oszt ha nem jut nekik munkalehetőség, hát istenem – ezt dobta nekik a gép.
Hiszen mi sem természetesebb, minthogy a munkáltatók kapkodni fognak a már vagy öt-hat éve nem dolgozó, mozgásszervi betegségekkel vagy magas vérnyomással küszködő reaktivált népségért - persze ez utóbbiak mikor megkapják a határozatot rokkantnyugdíjuk folyósításának megszüntetéséről, úgyis gutaütést kapnak.
Takarékos megoldás, a temetési költség a családé, míg ha belelőnék őket egy gödörbe, mindenképpen felmerülnének mindenféle költségek - ezekben a nehéz időkben, amikor alig lehetett azt a párszázezer forint/hó adójóváírást összekaparni a családnak, nem lehet herdálni.
Szóval békés, szép öregkor vár az idősebb korosztályokra, akik már csak abban reménykedhetnek, hogy ha elmennek libát lopni, akkor majd egy nyugdíjból visszahívott potrohos rendőr üldözi majd őket – de a zsandár ne is reménykedjen, - ha egyszer a libát én a hónom alá kapom, nincs az a podagrás főtörzsőrmester, aki utolérne!
Hát akkor most lehet elgondolkodni, és a sok megtévesztett nyuggernek, aki ott csápolt I. Viktor Mihálynak, a mi kis Miskakancsónknak, hogy kit is szabadított a nyakunkra.
A nyugdíjas belátó, amikor le kellett mondania a 13. havi nyugdíjáról - ami már be volt építve a költségvetésébe, amelyik valamivel feszesebb, mint a kormányé, hiszen nem szerepel benne egyetlen Audi Q7-es terepjáró beszerzése sem – egyetlen hangos szó nélkül lemondott róla, belátva, hogy az országot a válság rossz helyzetbe hozta.
Tudta, hogy az ő sorsa nem választható el az ország sorsától, úgy képzelte, hogy együtt sírunk és majd együtt nevetünk, ha megérjük.
Na, ettől a stressztől már megkímélte a nyugdíjas-társadalmat Viktor, a nevetés gondját elvetheti minden nyugdíjas, hacsak nem nevet egyszer együtt majd az ötletgazdával, ha végre valaki ki meri majd mondani  a diagnózist.
Az inflációkövetés egyenes út az elnyomorodáshoz, elszegényedéshez, márpedig amelyik társadalom nem dédelgeti a gyermekeit és nem becsüli meg az időseit, az nem lesz hosszú életű.
Ez sem.

:O)))

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

"a vénasszonyoknak meg lehet smúzolni vagy megfenyegetni őket a vibrátorokba való elem árának egekbe emelésével"
EZT TALÁN KI LEHETETT VOLNA HAGYNI!TISZTELETLEN.

realista írta...

Sok vén hülye! Meg is érdemli. Kezet csókolnak drága szeretett vezetőjüknek, a nyomorba vezetőjüknek. De itt egyik oldal sem kivétel. Gyurcsányt is csókolták a vén hülyék. Eddig még mind a nyomorba vezető utat mutatta meg. Több mint 20 év után is csak életképtelenségbe tudták vezetni az országot.

éva írta...

Bizonyos mondások nem véletlenül élik túl az évszázadokat: Vigyázz, hogy mit kívánsz, mert megkaphatod. A nyugdíjasok azt kívánták, hogy menjen az Mszp, amely "elvette" az egyébként általa adott 13-ik havit, és még a válságban is próbálta menteni legalább a kisnyugdíjasoknak, amíg lehetett. Az Mszp ment (nem utolsósorban a nyugdíjasok szavazatával, vagy otthon maradásával - no meg a minősíthetetlen kommunikációjával, illetve annak teljes és tökéletes hiányával) a Fidesz meg jött.
Akárhogy is sajnálom a nyugdíjasokat emberileg: csak azt kapták, amit megérdemeltek azért, amit az országnak okoztak - és némi memóriával vagy józan ésszel előre lehetett látni.
Senilitas delectat!

Névtelen írta...

Úgy látom kedves Éva, Te sem vagy oda a nyuggerekért! Sajnos rosszul tudod, mert éppen hogy a nyugdíjasok zöme utálja a nagy Machinátort! Nézd meg, anno a szavazáson, hány fiatal állt sorba éjszakáig, hogy erre az elmebeteg, skizofrén őrültre szavazhassanak!
Ismeretségi körömben majd' minden ifjú ezt a barmot tömjénezte és még mindig ez a korcs a példaképük! Bizony Évikém, az éremnek 3 oldala van! Kogito

Névtelen írta...

Talàn abban a reményben hogy nem mosott kezet, és vannak rajta étel maradékok???

Névtelen írta...

REALISTA! NE FÉLJ EL JÖN A TE IDŐD IS,LESZEL"VÉN HÜLYE" KÍVÁNOM NE LEGYEN AKI MAJD FOGJA A KEZED!

Névtelen írta...

PuPuka... akartal valamit mondani is, vagy csak zorbanoztal egy joizut? Speciel pont a jelenlegi nyugdijasok erdekeben lopta el a fityesz a jelenlegi aktivak megtakaritasait, igy eleve baromsagokat beszelsz.

Névtelen írta...

Javaslat a nyugdíjrendszer reformjára:

- Felosztó-kirovó rendszer helyett sorsolásos - aki nyer, az nyugdíjas lesz,
aki nem, az dolgozik tovább.

- Testvérnyugdíjas program - mindenkinek kisorsolnak egy testvérnyugdíjast,
akit el kell tartania, ezzel párhuzamosan a nyugdíjjárulék megszûnik. Akinek
nem jut testvérdolgozó, az így járt.

- GDP rulett - a kormány minden évben egy szektortól vagy egy nagyobb cégtõl
elvesz annyit, amennyi a nyugdíjra kell. Ehhez szerencsekereket használ
Alkotmánybírók jelenlétében.

- Nyugdíjszerzõ háborúk indítása szomszédos országokba, akikre nem annyira
figyel a nemzetközi közvélemény.

- 13. havi munka bevezetése - ennek bevételét a Nyugdíjasmentõ Alapnak
ajánlják fel.

******************************


Mit tegyünk a kötelezõ magánnyugdíj-pénztárban lévõ megtakarításunkkal?

- Nyomtassuk ki az utolsó egyenleget, keretezzük be és emlékezzünk rá!

- Hagyjuk bent egy évig és a pénztár magától is lenullázza, ami az addigiból
megmaradt.

******************************

Amit a kormány tenni fog a magánnyugdíj pénzekkel:

- Olcsóbb magánnyugdíjasokat vásárol Kínából.

- Módosítják az Alkotmányt, így minden 4 életben töltött év csak 2 évnek fog
számítani a jövõben.

- Matolcsi György felteszi a 24-esre Monte Carloban.

- Keres egy olyan excel rovatot a költségvetésben, ahova befér ez az összeg,
és beírja.

*****************************
A legrosszabb mondat, amit a nyugdíjas postástól hallhatunk 20 év múlva:

- Ne tessék aggódni, a Gitta néni a 3/d-bõl sokkal rosszabbul járt, tõle
minden hó végén elviszek 980 forintot a diákhitelére.

- 82 évesen már nem szedem olyan gyorsan a lépcsõket, de már csak 6 évem van
hátra a nyugdíjig.

Névtelen írta...

Szégyen Gyalázat, hogy igy beszélnek az Idős Nyugdijasokrol akik mellesleg Felépitették ezt Gyönyörű Országot nem kis áldozatok árán!!! És most egy Őrült Hatalom Hajhász lerombolja mind azt amit ez a szorgalmas Nép Évtizedek alatt felépitett!!! Talán nem kellene egymást szapulni inkább Teljes Összefogásra volna szükség ebben a helyzetben! Te Névtelen Nem mered vállalni az arcod? Igy könnyebb Beszólogatni!!!!! Igaz?????

Névtelen írta...

Hűha, de nagy az Isten állatkertje, és mily alacsony a kerítés !..Méghogy a nyugdíjasok szavaztak erre a minősíthetetlen bandára?...a nyugdíjasok megcsömörlöttek, és nem mentek el szavazni, ez sajnos most az ő bűnük....és az, hogy nem igazán lehet a többséget "agymosni" !
Fiatalaok, nektek meg kívánom érjétek meg a nyugdíjas kort, de ne hasonlóképpen , mint mi, kik kikapartuk a gesztenyét a sok munkával sokaknak !

éva írta...

Hát ez az! Az eredmény szempontjából totál mindegy, hogy a nyugdíjas zum trucc otthon maradt, vagy elment, és behúzta az X-et a fidesznek. Így is - úgy is a fidesz 2/3-ához járult hozzá. Lehet hogy Isten megbocsát - én nem!
Akinek ez nem tetszik nyugdíjasként, szíveskedjék egy kitüzőt hordani "Nekem ne tégy szemrehányást, és nem ezekre szavaztam!" felirattal!
Az ifjúság mentségére szolgáljon a naivsága, a hivatalból ellenzékisége - és hogy tovább "élvezhetik" majd áldásos szavazásuk eredményét.
Isten nem bottal ver - hanem jelen esetben Nyomor Bánnal!

egy_kerdezö írta...

éva írta...

"kitüzőt hordani "Nekem ne tégy szemrehányást, és nem ezekre szavaztam!" felirattal!"

Tisztelettel, kérdésem lenne hozzád: mire/kire lett volna érdemes szavazni szerinted? És miért?

B. Tamás írta...

2Névtelen írta...

... Speciel pont a jelenlegi nyugdijasok erdekeben lopta el a fityesz a jelenlegi aktivak megtakaritasait, igy eleve baromsagokat beszelsz.2

Akkor miért nem nyugdíjemelésekre fordítja az összeget????????????

Névtelen írta...

B. Tamás írta...

Szerinted a nyugdijkassza ~720mrdFt-os hianyat miu a lopikulabol finanszirozzak?

almakukac írta...

Ha valakinek ennyire halvany lila goze sincs a nyugidjrendszerrol, a magyarorszagi (v)iszonyokrol, a megerdemelt es valoban kapott nyugdijak aranyarol, a demografiarol, a F/K rendszer sajatossagairol, stb,stb, az mi a feneert akar rola beszelni?!?!