2011. április 14., csütörtök

MERÉNYLET

Végre értelmet kaptak az Orbán-testőrségre fordított milliárdok, végre kiderült, hogy nem az ablakon át szórták ki az adófizetők pénzét, fennforgás van emberek!
Mint a jobboldali média megtudta, meg akarják merényelni a Vezért!
Döbbenet!
És nem fogja senki elhinni, hogy ki áll az ördögi terv mögött az árnyékba húzódva, - na, ki?
Hát természetesen Gyurcsány, hiszen az ő hívei akarják ezt a fertelmes bűncselekményt elkövetni, az ő felügyelete alatt üzemeltetett internetes portálon tobzódnak a felbujtók, akik kommentjeikben nem átallják megszövegezni az ördögi tervet.
Mint a hajdani Kennedy gyilkosság idején Lee Harvey Oswald, úgy ma is fogékony lehet az ötletre ez a Lee Hervadt Ország…
Gyurcsány természetesen elhatárolódott a dologtól, mondván, hogy ő egy európai országért dolgozik, márpedig a politikai ellenfelek lemészárlása nem Európa konform viselkedés, de azért azt megjegyezte, hogy anno, mikor őt akarták a Dunába hajigálni a lelkes hazafiak, akkor Orbán azt sem mondta, hogy fapapucs.
Napersze, azok jogos felindulásukban vetették el kissé a sulykot, talán elég lett volna Gyurcsányt fellógatással fenyegetni, az teljesen jogos lett volna.
Az ember már valóban nem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön, amikor meglátja a Hír tv-ben aggodalmas és komoly pofával ezen a témán rugózó komoly embereket, akik – pedig ez lenne a szakmájuk – sem a mai modern média világát nem ismerik, sem a politikai merényletek természetét.
Ez az ügy nem Gyurcsány híveinek elvetemültségéről szól, a célpont itt maga Gyurcsány, ami szép célkitűzés, csakhát ez a dolog gyenge, mint a nyári harmat.
Ez az ügy legalább olyan nevetséges, mint a Bajnai által halálba kergetett libatartók legendája, vagy az új alkotmány.
Az internetes portálok egyébként – beleértve a Facebookot is – nagy számban tudnak felmutatni mindenféle futóbolondokat, vegyes világképű megváltókat és – sajnos – remekül eléldegélnek a neten mindenféle szélsőséges eszmék hívei is.
Utóbbiak között egyaránt fellelhetjük azokat, akik nagyon egyszerűen csak ki akarják irtani a cigányokat, Dunába lövöldözni a zsidókat, felkötni a nekik nem tetsző politikusokat, aztán vannak olyanok is, akik megelégszenek bibliai átkok írásbeli elmennydörgésével, és utána darabidőre megnyugszanak.
Ami viszont bosszantó, ez a „Gyurcsány hívei” kitétel.
Talán rögzítsük le: hívei vallásoknak vannak, és ebben az értelemben van némi minőségi különbség Orbán hívei és azok között, akik egyet tudnak érteni a Gyurcsány által vizionált jövőképpel, nagyjából ugyanoda szeretnének eljutni, ahova ő és olyan országban szeretnének élni, mint amilyet ő vizionál Magyarország számára.
Számunkra, akik Gyurcsánnyal számtalan dologban egyetértünk és szívesen megyünk vele egy irányban, bár egyes dolgokban néha eltér a véleményünk az ő elképzeléseitől, de egyvalamiben ez   elképzelhetetlen - ez pedig az erőszakhoz való viszony.
Ő maga sem hirdetett soha erőszakot és mi, akik egyetértünk a célkitűzéseivel, mi sem szeretnénk azt, ha valaki elvakult indulatában merényletet követne el akármelyik politikus ellen.
A magyar baloldal békés népség.
Nekünk még a tüntetéseinken sem csurog a vér senki szája széléről, nem követeli senki politikai ellenfeleink életét, a magyar baloldal – talán éppen a múltjában előforduló erőszakos események miatt – nem híve semmiféle brutalitásnak.
Persze van olyan politikai forgatókönyv, amely szerint jól jönne valami kis erőszak, ha a Vezér mentális állapotához hasonlóan politikai állaga is romlásnak indul.
Lehetne például jó kis rendkívüli állapotot elrendelni, betiltani amiről eddig elfeledkeztek,  lekapcsoltatni a szervereket - néha az az érzésem, hogy a cigányok elleni jobboldali hisztériát ezért tűri el a jelenlegi hatalom, de persze, ebben az ügyben azért nem az én érzéseim relevánsak.
Szóval ez az ügy ugyan egy komplett marhaság, de némi tanulságot azért le kell vonnunk ebből is.
Mégpedig azt, hogy nem szabad megengedni magunknak, hogy elvigyenek az érzelmeink különféle szélsőségek felé, még viccből sem illik Orbán nyakkendőjének rendeltetésellenes felhasználását propagálni, vagy arra bíztatni embertársainkat, hogy a Vezért hajigálják a Dunába.
Persze azt nem szabad hagyni, hogy ilyen ócska trükkökkel megfélemlítsenek bennünket, ne feledjük azt, hogy amikor azt írjuk, hogy ideje lenne már ezt a bohócot seggberugni, akkor azzal nem merényletre bujtunk, hanem bár kissé rusztikus formában csak a véleményünket mondjuk el.
Ahhoz pedig jogunk van.
Még.
Egyelőre.
Mert aztán a sarkalatos törvények között feltűnik majd a felségsértésre vonatkozó jogszabály, és akkor törhetjük a fejünket, hogy hogyan is írjuk meg a véleményünk, ha lesz még hol…
Mindegy is, ha nem lesz, majd kihajtjuk a libánk a rétre, magunk is leülünk melléje, oszt megosztjuk vele magvas gondolatainkat, csak az fog fájni, hogy addigra minden szem kukoricán a vezér gazdagodik.
Rengeteget röhögtem anno a Tanú című filmen, aztán Bacsó megcsinálta a folytatását, de azért ez gyengébb lett az alapműnél.
Akkor még nem sejtettem, hogy a harmadik részt, mely talán még az eredetinél is jobb, majd Orbán rendezi és az ő főszereplésével kerül előadásra.
Gondolom, Semjén most aggodalmasan ül az asztalánál, - hát Puska elvtársat már meg sem akarják merényelni?
Szánalmas ez a mi kis filmszínházunk…

:O)))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Első számú közellenség válasz | megnéz 2011.04.14 08:24:04 © (58)
Nem árt tisztázni: az indulatok valahol 2002-ben korbácsolódtak fel. Ott lett az ország szekértáborokra bontva, és ebben Orbánnak elévülhetetlen érdemei vannak. Ugyan akkor elutasítom, mert el kell utasítanom azt a hozzáállást, amit a topiknyitóban idézett véglények képviselnek. Be kell azonban látni: mindkét fél sokat tett 2002 után hogy ez a helyzet csak romoljon és rosszabb legyen. Nem idézem Kövér mondatait, mert felesleges, megtette előttem más. Ne csodálkozzon itt egyetlen fideszes, meg jobboldali szimpatizáns se, hiszen a politikai porondot a fidesz tette harctérré, ők változtatták az ellenfeleket ellenségekké, ők folytatnak szabadságharcot folyton, ők azok, akik a választáson fülkeforradalmat vívtak. Ők azok, akik képtelenek felfogni, a harcnak vége, megnyerték, most már nem harcolni kell, hanem építeni, de lám, nem megy, nem tudnak kilépni a harcos szerepéből, jól mutatja ezt az az ostoba, dilettáns nyílt levél, amit a képviselőcsoportjuk Gyurcsánynak írt. Ezek az emberek betegek, megragadtak valahol egy szinten és még mindig küzdenek, csatáznak, de képtelenek felfogni: ha nem hagyják abba, rámegy az ország! Ezek után azon csodálkozni, hogy a fagyi ilyen durván visszanyal és néhány fehérjehalmaz balról lemegy a szintjükre és a másik kinyírásáról, eltörléséről, megsemmisítéséről, "levadászásáról" beszél? Meddő képmutatás, semmi egyéb.

Névtelen írta...

A magyar baloldal valóban békés népség,- MOST.Mert már kiélte magát ANNAK IDEJÉN.Megöregedett.De azért EGY KANÁL VÍZ is elég lenne ahhoz, hogy Orbánt megöljék.

bors írta...

"Gyurcsány által vizionált jövőképpel, nagyjából ugyanoda szeretnének eljutni, ahova ő és olyan országban szeretnének élni, mint amilyet ő vizionál Magyarország számára."

Lehet indulni, vele együtt......

Névtelen írta...

Pupu! Már egy ideje nekem is az az érzésem, hogy Orbán a Tanú című filmet rendezi meg velünk.

Kun Béla írta...

Baromság!
Akinek van egy kis esze az tudja, hogy ha orbánt megölik jön helyette más a hülyék táborából, mert van elég. kósa, kövér, navracsicska stb. stb. Sokan vannak. Az igazi ellenség nem ők, hanem az a 2.7 millió (igazából jóval kevesebb, mert ebben benne vannak a megtévesztettek is) de kb egy milliós nyilas réteg, aki megszavazza orbánékat. Őket kell elpusztítani, elzavarni nem orbánt.
Ha ők nem lennének ez volna amerika és nem az USA. Polgárháború kell nincs mese!
Az olyanokat mint pl. az ide firkáló "bors"!

Névtelen írta...

Bors pedig -gondolom- Grazba indul Orbánt vezetve a Klinikára.... Kogito

Névtelen írta...

Ez egy nagy marhaság! Már megint valakinél elindultak a vezérhangyák. Ki a fene akarná bántani az ország miniszterelnökét? Akiben ez a gondolat felvetődött bizonyára nem gondolta át a dolgot. Vagy valakinek üldözési mániája van kialakulóban,ami bizony nagy baj. Ez az ország nem Amerika,ugyan Amerika,Amerika visszainteget...

MoonRiver írta...

Régi bölcsesség: "Cui prodest?" Szóval, ami nagyon bejön valakiknek és erre azonnal-nyomban rácsapnak, az szinte kapóra jön, balkézről akár.
Más bajom nincs is, de ez nagyon. Egyébként pedig ahol sokan vannak, ott miért ne lehetne sok idióta is, vica-verza lehet ilyeneket találni. Nem az az érdekes, a hír, hogy mi van a facebokorban. A lényeg, hogy mit teszünk vele.

puputolvasó írta...

Az I. Orbán ciklusban is gyakori volt a zindexen megjelenő 1HSZ-es fikanick aki meg akarta ölni a regnáló miniszterelnököt és oly habzóan gyűlölködött, h az évek óta fórumon írogató öreg balosok maguk sorolták OVi pozitív döntéseit - kompenzálandó törzs-asztalra okádó olv'társuk "szalonképtelenségét". Ne essünk újra ebbe a hibába! Nyilván vannak hülyék mindenhol gazdagon, de nekem Gyöngyöspata kapcsán is ugyanaz a kérdés merül fel mint a Kossuth teret összeszaró csürhe láttán anno - KINEK a NAPSZÁMOSAI EZEK ?!!