2011. április 18., hétfő

SZEGÉNYSÉGI BIZONYÍTVÁNY

Ilyen okmány sokfelé készül a világban, de hogy nálunk miért hívják ezt Alkotmánynak, az rejtély.
Talán azért, mert szellemi atyja megrekedt a gyermeki lét egy szintjén, úgy kb. a második általános környékén, ahol a foci aktuális szabályait az dönti el, hogy kié a labda.
Nem is csak tartalma az, ami nevetségessé, egyben elszomorítóvá teszi ezt a remekművet, hanem létrejöttének módja, az a sunyi, agresszív gátlástalanság, amellyel ez a szánalmas társaság alkotmányozó testületté kente fel magát.
Az már régóta világos, hogy a Fidesz nem párt, hanem a hűbérúr vazallusainak bandériuma, de ilyen szépem talán még soha nem mutatkozott meg ennek a társaságnak az emberi minősége – már ha velük kapcsolatban emberi minőségről egyáltalán lehet beszélni.
Nem volt egy ember sem köztük, aki a Vezér szemébe merte volna mondani, hogy amit csinál és amihez a segítségüket igénybe veszi, az ellentétes a demokrácia alapértékeivel, egy modern európai állam felépítésével, amit létre akar hozni az maga a múlt, annak legkártékonyabb és legocsmányabb formájában.
Természetesen ezen sem kell csodálkozni, hiszen már a alcsuti audienciával kiírták magukat a gerincesek rendjéből, már akkor boldogan lihegtek és akkor sem volt egy sem közöttük, aki azt merte volna mondani, hogy ha ez egy párt, akkor legyenek testületei, melyek ilyen kérdésekben döntenek, ne pedig az egyszemélyi lótuszfaktusz döntsön ebben, a jelölt által tanúsított szervilitás foka szerint.
Amikor felálltak a képviselők a szavazás végén elénekelni a Himnuszt, elég szomorú képet mutatott a két szociopata között a szánalmas bohóc - hát ide jutott ez az ország.
Izgatottan várom, hogy vajon alá tudja e írni a legfőbb állami méltóság az alaptörvényt, vagy kap egy gumibélyegzőt – Vityka nem szokott semmit a véletlenre bízni.
A Jobbik persze megint kitett magáért, - mint kiderült, legfőbb kifogásuk a remekmű ellen az, hogy ugyan eléggé eldugva, de szerepel benne az Európai Unió is, ahelyett, hogy a Kárpát-Duna Nagyhazára, meg a talajgyökér-rögvalóságra lett volna kihegyezve a dokumentum.
Türelmetlenek, Kormányzó Úrtól ki fogják húzni a gyufát…
Eltöprengtem – ugyan, hol élhetnek ezek az emberek?
Merthogy a történelemórákon a legyek lábait tépkedték ki, az még csak rendben van, de hogy a maradék józan eszük is elment, az már mégiscsak necces.
Hogy akkor, amikor a magyar gazdaság tokkal-vonóval a nyugat-európai EU tagállamok beszállítója, amikor a hiteleinket tőlük vesszük fel, amikor az ország fejlesztéséhez elengedhetetlenül szükséges támogatásokat tőlük kapjuk, akkor rendszeresen beleköpjünk a felénk nyújtott kézbe – és ez nem csak a nácikra vonatkozik, hanem a hatalomra jutott maffiára is – ez azért elképesztő.
És ezzel párhuzamosan persze a legnagyobb energiaszállítónkat is magunk ellen hangoljuk, ez már csak hab a tortán.
Ha az első hazánk felett áthúzó libacsapat vezetőjét lehívnánk egy rövid konzultációra, az is el tudná mondani, hogy az Orbán által viselt ekkora nagy archoz igen kicsi a tehetség, - vissza kellene kicsit venni talán…
Persze, csak ha menet közben Semjén testvér Krisztus nevében agyon nem lövi…
Ma új korszak kezdődött Magyarországon, véget ért a Köztársaság és elkezdődött egy átmeneti kor, a szokott táncrend szerint, - mikor az ország lép egyet előre, akkor azt két lépés követi – hátra.
Mindenesetre a mai napnak volt egy másik, az alkotmányozással egyenrangú híre, ez legalább annyira jellemzi az országot, mint az előző hír: megkezdődtek a kilakoltatások.
1989-ben senki nem ilyen államot akart, senki nem gondolta, hogy ilyesmi még ebben az országban bekövetkezhet – úgy látszik, tévedtünk.
Talán ezzel kellett volna foglalkozni, mert erősen felmerül a kérdés, mi lesz akkor, ha már a hatalom elégé erősen be lesz betonozva és elfogy Viktor feladata?
Jobb lenne nem hadat üzenni Amerikának…

:O))))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tudsz valamit, a világban különböző helyeken létesült intézményről a "szegénységi bizonyítvány"-nyal kapcsolatban, komolyan kérdezem, nem arról, amiről itt írtál, mert érdekelne, nem nagyon találok forrást .

Névtelen írta...

Kedves első kommentelő!


A vargai@igyfk.pte.hu címen elérsz szegénységi bizonyítvány ügyben ...