2011. május 27., péntek

LEVÉL TÓTH LÁSZLÓNAK

Találtam egy levelet, közreadnám!
A levél címzettje Tóth László, aki a minap az MSZP belső levelező listáján „Elég volt! Gyurcsány Ferenc távozzon az MSZP-ből!” címmel küldött körbe egy meglehetősen dühös kis elaborátumot.




Kedves Tóth elvtársam, Laci!

Leveled megkaptam, nagyon megörültem neki, merthogy végre véget vetettél a langyos szar maszatolásának és bátor, elvi alapokon nyugvó véleményed közzétételével tiszta vizet öntöttél a zavaros fejekbe.
Értem én, hogy a Gyurcsány féle javaslatok és a pártszavazásra feltett kérdések megvitatása piszlicsáré molyolás lenne, mely nem méltó nagymúltú pártunkhoz és az olyan elkötelezett baloldaliakhoz, mint amilyen te is vagy - nekünk nagyban kell gondolkodni és megfontoltan dönteni – nix ugribugri, aber langsam spazieren, miként a bolhaidomár mondta, mikor kitépdeste a bolha lábait…
Szerintem is egyszerűbb személyeket támadni, mint az elveket, hiszen mindahányan emberek vagyunk, és mint ilyenek, folyvást követünk el hibákat – nem kivétel ez alól Gyurcsány sem, akit te most példás szerénységgel és szelídséggel hirtelen távozásra bíztatsz.
Nem akarlak hiú ábrándokba ringatni, de nem hinném, hogy fognának rajta a te bölcs szavaid, hiszen hívei is nyakra-főre ezért rágják a máját – hagyjon már a fenébe benneteket, merthogy rátok akkor se szavaznának, ha kiderülne, hogy te vagy személyesen Marx reinkarnációja, amitől kímélje meg őt a marxista Atyaúristen…
Azt írod a leveledben, hogy a legutóbbi választmányi ülésen, „amikor Gyurcsány Ferenc megjelent és helyet foglalt Varju László, a Demokratikus Koalíció Platform igazgatója mellett”, a mögötte ülő küldött azt mondta a szomszédjának, hogy a tanácskozáson szót fog kérni és keményen neki fog esni Gyurcsánynak.
Aztán ez elmaradt és te ennek örültél, merthogy „ez már nem a demokraták kommunikációja lett volna”.
Hát ez majdnem biztos, mert demokraták kommunikációjához alsó hangon is minimum két demokrata kellett volna, de ez esetben csak egy volt – az, aki elmondta a véleményét.
Aki meg kussolt és lapított, az egy konformista senki volt, aki nem mer kiállni az elvei mellett – esetleg tán nincsenek is elvei, csak érdekei.
De ott voltál te is a közelben, már ha ezt hallottad, ugye, és ha már ő nem, akkor te, elvhű, gerinces tagja pártunknak ugyan miért nem kértél szót, elmondani ott azt, amit ott pártszerűen és tisztességesen elmondhattál volna, miért kellett ezt a formát választanod véleményed kifejtésére?
Nálad tán még a Puch Laci is tisztességesebb, ha ezt a szót ebben a szövegösszefüggésben egyáltalán alkalmazni lehet…
Olvasom, érdeklődtél afelől, hogy Gyurcsány miért nem akkor kezdeményezte ezeket a változásokat, amikor kormányfő-pártelnök volt, és az okokat Varjú Laci nem tudta neked számodra is érthetően elmagyarázni, hát megpróbálom én – mindig mondtam, hogy azoknak van igazuk, akik a kommunikációt egy hetedikes gyerek szintjén javasolják lebonyolítani.
Ha egy szóban kéred a választ: miattatok.
Merthogy – ha nem vetted volna észre – a politikai helyzet roppant bonyolult volt, és a ti bátor kiállásotok addig tartott és tart ma is, ameddig az egzisztenciális érdekeitek veszélybe nem kerülnek.
Ne tévesszenek meg a nyílt színen hangoztatott egyetértő nyilatkozatok, ahogy leengedtétek a kezeteket a szavazások után, mindjárt rohantatok elhatárolódni, egyéni álláspontokat közkinccsé tenni – vagy közületek némelyek a politikai ellenfélhez, valamilyen majdani jutalomfalat reményében.
Aztán meg – lássuk be – a tagság elöregedett, ritka adománya az a sorsnak, ha valaki idős korára is meg tudja őrizni szellemi rugalmasságát, és még mielőtt elégedetten megveregetnéd a saját vállad, éppen a leveled bizonyítja, hogy ebben a szerencsében sok elvtársad társaságában neked sem volt részed.
 Márpedig ultrakonzervatív tagsággal nemigen lehet a pártot megújítani, pedig igencsak meg kellene, hiszen lassan úgy néz ki a baloldal, mint a Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége.
Azon siránkozol, hogy a párttagságnak nincsenek úszómedencés villái, amivel odanyesel egyet Gyurcsánynak, nekem meg az a véleményem, hogy a baloldaliság nem az ostobaság és a tehetetlen teszetoszaság szinonimája, attól még lehet valaki elkötelezetten baloldali – az igazságos társadalmi viszonyok iránt elkötelezett és szociálisan érzékeny – hogy szert tett vagyonra, villára, úszómedencére. Ez önmagában nem lehet érv senki ellen, - mintha elakadtál volna az ötvenes évek közepén – talán bele kellene pillantanod a naptárba néha.
A Demokratikus Koalíció meg nem a te pártodat akarja, mert az a mai állapotában nemigen ér semmit, hogy desztillált vagy milyen is legyek, ellenben a pártot, amelyik a magyar baloldal emblematikus képviselője olyanná akarja alakítani, amelyik súlyát és hatékonyságát tekintve meghaladja a mai jobboldali pártalakulatok hasonló tulajdonságait.
Olyan pártot, amelyik nem csak arra jó, hogy a tagság havonta egyszer összejöjjön – lassan úgy, mint az elődök hajdan az illegalitásban – nyafogni meg panaszkodni, hanem olyan pártot, amelyik a választók szemében alternatíva ezzel a poshadt, neohorthysta diktatúrácskával szemben.
Lacikám, ha te baloldali lennél, akkor kézzel-lábbal támogatnád az átalakítást és nem keresnél a kákán is csomót.
Persze lehet, hogy neked furcsa, hogy Gyurcsány és társai nyíltan megmondják a véleményüket – nem erre vagy te szocializálva, jobb lenne tán, ha ők is kiszórnának neked néhány ígéretet, mint libának a kukoricát, meghintenék szép színes szóvirágokkal, de a mai helyzet, lássuk be, erre nem alkalmas.
Nincs ugyanis erre most idő, mert az idő a harcra való felkészülésre kell.
Itt nem lehet már azzal nyerni, ha rendezünk újabb aktívaértekezleteket, vagy írunk újabb egyrészt-másrészt tanulmányokat, itt döntéseket kell hozni, mozgósítani kell, aztán meg kell harcolni a választók bizalmáért.
Amit egyébként nem Gyurcsány tékozolt el, hanem ti, a nyálas képmutatással, azzal, hogy még azt sem tudtátok elérni, hogy például a közalkalmazottak megszeressenek minket, jóllehet annyi pénzt kaptak a kormányainktól, mit se előtte, se utána soha.
És az impotenciátokkal, meg a beszariságotokkal, mert talán az sem biztos, hogy az utcát át kellett volna adni a jobboldali csőcseléknek.
Ma sem te vagy a bátorság etalonja, hiszen rettegsz a nyilvános megmérettetéstől és arra biztatod a tagságot, hogy ne mondja el arról a véleményét, ami napjaink pártéletének legnagyobb problémája, helyette azt javaslod, hogy konzerváljuk a kamarillapolitikát, az elvtelen pártalkuk világát.
Szerintem szedd össze a bátorságod és vegyél részt a pártszavazáson, ne aggódj, a szavazólapokon nem lesz vonalkód.
De előtte gondolkodj, milyen pártot akarsz?
Egy nullára leírt zárványt, vagy egy széles demokratikus alapokon álló, a választókat megszólítani és maga mellé állítani képes erős, markáns szervezetet.
Ehhez kívánok neked jó egészséget és okos megfontoltságot.

Barátsággal:

Elvtársad, 

Kiss Jóska

21 megjegyzés:

Névtelen írta...

Farkas Flórián és Orbán találkozójáról készült képhez fűzött szellemesnek szánt megjegyzés igen ízléstelen.
Mindkét figura rendkívül ellenszenves, ám ehhez semmi köze a vélt vagy valós származásuknak.
Vigyázni kellene az efféle kínos tréfák elkerülésére.

Névtelen írta...

Teljesen egyetértek, csak a "nix ugribugri, aber langsam spazieren" sztorija nem stimmel. Történt pedig, hogy egy magyar kamionos üres óráinak egyikén összefeküdt egy prostival. Nemi betegséget szerencsére nem kapott, de mivel ócó volt, lakótársat sikerült összeszedni. Elment hát a burgerlandi patikába lapostetű-irtószerért. A patikus nem tudott magyarul, bolhairtót akart adni neki. Erre mondta az ominózus mondatot a kamion sofőr.

Névtelen írta...

Gratula PuPu! Egyetértek!

PuPu írta...

Klikkelj rá a képre és reklamálj talán ott!
Egyébként cigány származásúnak lenni - mint ahogy zsidónak, örménynek, svábnak, rácnak sem - nem szégyen, állapot.
Az ilyen típusú trükközés meg vicces - szerintem.
:O))))

éva írta...

Pupu, köszike! EGYETLEN hibát találtam benne: a reklámosok szerint a kommunikációt a 12 éves gyerek szintjére kell belőni, olyan meg ritkán található a hetedik osztályban. Tehát hatodikos, vagy ötödikes gyerekek szintjén hatásos a kommunikáció. Birkáknak, tömegben meg akár O.Vi-s szinten is hatásos lehet.
Ráadásul egy semmilyen kommunikáció semmilyen hatást sem tud kifejteni. Amikor a NOL-on már órák óta vitatnak egy MSZP-s "nyílt" levelet, akkor nekem ne éjszaka kerüljön a Kapcsolatra reakció! Vagy szerinted ez teljesen normális?
(a zárt levelező listáról való kikerüléssel egyetemben)
Továbbá köszike a névtelennek a sztoriért. Egy reggel kétszer is jót kacarásztam - igazán jól indul ez a nap!

Varga Éva írta...

Ez megint 5* PuPu!

éva írta...

Egyébként a fotóaláírást kifogásoló névtelennek egy RAJZ, csak hogy legyen mihez viszonyítani:
http://negymadar.blog.hu/2010/11/23/megelhetesi_bunozes_5

Névtelen írta...

Aki a képaláírást kifogásolt biztos érti a viccez, csak nem szereti

Névtelen írta...

A négymadár.blog karikatúrájának színvonalát mondjuk a zsidó bankárokról készült "mókás" gúnyrajzokkal tudom egy nívón megjelölni: átkozottul vicces!
"A cigány-gádzsó találkozó" cím a Fideszesek földszintes humorérzékét minősíti, ám a képaláírás sem emeletráépítés.
Az is tréfás, amikor Lendvai Ildikó származásáról viccelődnek?
A megállapítás helyes: a származás állapot.
Akkor hol a vicc a nemzeti sztereotípiákkal való operálásban?
Bizonyára baj van a humorérzékemmel, de én nem találok az ilyesfélékben semmi komikusat.

Névtelen írta...

... látod PuPu! Most az elsőtől az utolsó szóig egyet értek Veled.

érteni ... az fontos ...

Szatmáry Gyula

Névtelen írta...

"...baj van a humorérzékemmel..." - írja egy másik névtelen.
Szegééény! Gyógyulást! Gondolom ez csak átmeneti állapot...

éva írta...

Névtelen, te nem találsz vicceset abban, ha lenyúlják a manyup pénzeket, hogy feléljék és a saját maguk ütötte léket foltozgassák belőle? Igazad van - én sem! Viszont az ilyen képek elviselhetőbbé tették.
De persze ha neked a Mi Boldogságunk és Vezénylő Csillagunk rasszjellege tűnik fel és nem a KÉP CÍME, szíved joga!
Netán Pupu szövegéhez is van hozzáfűznivalód,
vagy csak a képeket nézegetted?

Névtelen írta...

KINEM SZARJA LE A FASZKALAP volt MSZMP-ek cigánykodását,ez csak a felszin,aki akarja beveszi,de az nem én vagyok!!!

éva írta...

Pupu, fáradhatatlan hittérítő munkám (és utólagos engedelmeddel a szöveged másod közlésével) sikerült neked egy új hívet szereznem a népszava.com-on. Remélem örülsz az elismerésnek, egyébként én az "Ürgepörkölt rummal" óta fedeztelek fel, és azóta is az egyik kedvencem vagy - én akkor visítottam a röhögéstől először (de nem utoljára) Ha nem is fejezem ki minden szövegednél: köszönöm, hogy vagy! Elviselhetőbbé teszed ezt az egészet!

szendam 2011. május 28. szombat 16:52

Kedves “kekec”!
Elolvastam!!!!!!!!!
Óriási!!!!!!!
Feleségem és gyerekeim majdnem kihívták hozzám a mentőket! Állítólag “hisztérikusan” röhögtem és azt is “görcsösen”! Én csak arra emlékszem, hogy csorgott a könnyem és alig kaptam levegőt!
De a lényeg!
A blog írójának és így Neked is teljesen igaza van! Ez a “Tóth” vagy tényleg párttag, de beszürcsölte a zsurki vodkát (éveken át, napmintnap és folyamatosan!), vagy igazából nem is szoci. De ez mindegy is!
(Ha van/lesz még ilyen netes “találmányod”, kérlek ne kímélj!)
Szép napot!

László írta...

Laci, a mai szocik megtévesztője, a kongresszusig (kerük amibe kerül)a Lacik a szervezett mutyit kialakitják, és a változást pártdemokrácia döntési jogára hivatkozva eltussolják, már járják a pártagok-lelkét, jótanács, ne legyen 50% így nincs döntés, valójában totális érdektelenség és passzivitás van a pártszervezetekben, várakozás miatt nem folyik érdemi pártmunka, ezt minden szinten tudják.....???

vica01 írta...

PuPu gratulálok! Szenzációs az írásod, köszönöm és innentől olvasóddá válok!

Névtelennek üzenném, ha már végzett a képek nézegetésével, vegye át a betűket is. Akár egyenként. lényeg, hogy próbálkozzon meg EGYBE rakni a kettőt és talán a humor is megjelenik számára is. De az Ő vélemény is egy vélemény és mint ilyen tiszteletben tartandó.

Névtelen írta...

Jó seggnyalást.

Névtelen írta...

"A Demokratikus Koalíció meg nem a te pártodat akarja, mert az a mai állapotában nemigen ér semmit"
Valóban semmit sem ér, mindössze 1 millióan támogatják. Már csak az a kérdés, mióta semmi 1 millió?
"Amit egyébként nem Gyurcsány tékozolt el, hanem ti, a nyálas képmutatással, azzal, hogy még azt sem tudtátok elérni, hogy..."
Biztosan én nem vagyok kellőképpen felkészült, de a Feri nem volt a pártban akkor? És a Feri támogatottjai, társai, ideológiai partnerei sem? És a most DK-t alkotó akkori párttagok sem? Itt mindenki csak úgy értelmezhető, hogy van a DK és van az MSZP? Gyerekek, ha ennyire nem értetek egyet az MSZP-vel, akkor nem kellene más pártot csinálni? Ott van a saját pártotok, a Demokrata Párt. Tessék nekiveselkedni és megmutatni, hogy szerintetek hogyan kell ezt csinálni. De az azért nem járja, hogy egy párton belül létrehoztok egy az adott párttal ellentétes elveket, érdekeket valló pártot. Bocsánat a kifejezésért, de azért ez finoman szólva is gusztustalan.
Ha számodra, számotokra "Egy nullára leírt zárvány" az MSZP, akkor nem kellene vele ennyit foglalkozni, hanem tessék saját pártot építeni, alkotni és megmutatni, mit tudtok.
Ha már bátorság, büszkeség...

Névtelen írta...

PuPu ! Nagyon tetszik !

Névtelen írta...

nem vagy te kiss jóska, ismered a dinnyés józsit?

Névtelen írta...

a pápai gyerek nem mer pártot alapítani, mert fél egyszemélyes lenne a pártja. az meg nem egy pár-t.