2011. május 28., szombat

ÉRDEKTELENSÉG

Szétveri Orbán az érdekegyeztetés jelenlegi rendszerét is, mint annyi mást.
Megszünteti az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT), a Gazdasági és Szociális Tanácsot (GSZT), valamint a Gazdasági Érdekegyeztető Fórumot (GEF).
Lesz helyettük más - az  új testületnek konzultációs, véleményező és javaslattevő joga lesz.
Elképzelhető, hogy az érdekegyeztetés rendszerén alakítani kell, de demokráciákban folyamatos érdekegyeztetésre szükség van, méghozzá olyanra, melyben egyenrangú partnerek vesznek részt.
Márpedig itt ezt számolják fel éppen, mivelhogy az utóbbi információ tartalmazza a lényeget – lehet pofázni, lehet okoskodni, de ez senkit nem kötelez semmire, a kormány korlátozások nélkül azt csinál, amit akar.
Újabb pofánverése ez a szakszervezeteknek, a munkavállalóknak, de a munkáltatók buksi fejét sem simogatta meg a Nép Atyja, - ha nem tévedek, akkor ők is szopóágra kerültek.
Lehet elgondolkodni a dolgok ilyetén fejleményén a szakszervezeti vezetőknek, a közelmúlt oly nagypofájú és fenemód harcos, habár kissé elhízott szakszervezeti vezéreinek, akik minden szíre-szóra képesek voltak megbénítani az országot.
Hol van ilyenkor Gaskó?
Hol van ilyenkor Borsik?
Mert Kerpen Gáborról a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDDSZ) volt elnökéről legalább tudjuk, hogy hol van, ő megfelelő stallumot kapott, mondhatnánk, megvették kilóra, mint a libát.
És azt is tudjuk, hogy legújabban nincs a helyén Kónya Péter, aki hosszú-hosszú évtizedek után az első valamirevaló szakszervezeti vezetőként tűnt fel munkásvezérekben szegény hazánk jelenleg éppen kissé felhős egén.
Pedig volna most dolguk rogyásig a szakszervezeteknek, akiknek ma még – és már nem sokáig - rengeteg törvényes lehetőségük van a nyomásgyakorlásra.
Olyan ok, amely miatt ezeket az eszközöket alkalmazniuk kellene, csőstül rendelkezésre áll.
Ahogy elnézegetem, ennek dacára éppen ahhoz asszisztálgatnak, hogy az eddigieknél is nagyobb majmot csináljanak belőlük, és már megint a piszkos kis egyéni alkuk ideje jön majd el.
Olyan alkuké, amikor a szakszervezeti vezetők a jólfűtött – hűtött iroda zavartalan használatáért és saját egzisztenciájuk fenntartása érdekében eladják tagságukat, feladják azok érdekeit, sőt, most még a fórumot is hozzácsapják saját kínálatukhoz, ahol esetleg érdemben tenni tudtak volna szót emelni valamiért.
Senkinek, egy darab kutyaguminak nézi őket Orbán, ők meg zavartan heherésznek, hogy jó vicc, jó vicc.
Most majd jönnek a szép idők.
Majd konzultálgatnak, mint liba a gazdasszonnyal, hogy melyik alkatrészéből készüljön a ludaskása, melyikből meg a töltött lúdnyak vagy a libasült párolt vöröskáposztával.
Remek lesz.
Mindig felháborított, amikor a falakra felfirkálva elolvastam egy-egy amatőr társadalomtudós véleményét nemzetünkről, miszerint BIRKA NÉP! – de mostanában hajlani kezdenék arra, hogy meg kellene vizsgálni a kissé érdes értékelés mögött rejlő társadalmi valóságot.
Merthogy azt még csak el lehet képzelni, hogy a szakszervezeti tagság önként ültet a nyakába megalkuvó csinovnyikokat munkásvezér gyanánt.
De azt azért már nehezen, hogy amikor egy szociopata egyeduralomra tör és ennek keretében és folyományaként a munkavállalók nyakára lépve mosolyog, ne zavarják világgá őket, ne válasszanak helyettük olyanokat, akik képesek a lelküket is odaadni azokért, akik a bizalmukat adták nekik.
Mert ilyen emberek nélkül soha nem lesz rend ebben az országban, ugyanis a munkavállalókat – már csak hogy meg ne sértsem őket azzal, hogy dolgozóként emlegetem őket – szervezni kell, merthogy ereje csak a szervezett munkásságnak van.
Márpedig erővel csak erőt lehet szembeállítani, minket pedig most éppen Törperőssel vert meg a sors, aki nem tud, csak az erő nyelvén beszélni és nem is ért meg mást, csak az erő nyelvét.
Az érdekegyeztetés rendszerének szétverése közvetlen támadás a demokratikus intézményrendszer maradéka ellen, lassan nem marad semmi a demokratikus államberendezkedésből.
A mai hatalom – úgy tűnik – azt az egyetlen társadalmi mintát próbálja követni, amelyet gyermekkorában megismert, és szocializmust akar építeni.
Az új, érdekegyeztetőnek csúfolt intézmény neve Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács lesz.
Aki kitalálja, hogy milyen szocializmust épít Orbán, azok között kisorsolom a Nemzeti Együttműködés nyilatkozatának egy példányát.

:O)))

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Viktor naponta ájultra józanítja a dolgaival az embereket...a félholtak pedig balra kapaszkodnak, minél távolabb tőle...
GyF. alapítson már egy új demokrata pártot aranyszegfűs jelképpel (aranykorra vágyunk...), végre ne vacakoljon a régiekkel, mert semmi értelme!
A szakszervezeti vezetőket ki kell lőni az űrbe, szemétszedőknek, közmunkásként...Ilyen még úgy sincs...Két váltás szkafandert,és a kilövést Viktor apjának kell állnia, a vörös iszapon nyert pénzekből...
Láthatod mennyire megviselt a hír ez a nemzeti gazdasági izé.

Névtelen írta...

Viktor naponta ájultra józanítja a dolgaival az embereket. Itt a szopás ideje. Feri is beadta a cumit rendesen, 8 éven keresztül. És ez a barom azt hiszi, hogy rájuk még szavazni fognak. Ne szakadjon a párt, maradjon Ferike ott, így legalább lenullázza teljesen szeretett pártját.
Hajrá FIDESZ!

MoonRiver írta...

Ezért léptem ki a szakszervezetből éppen 15 éve. Most kell rádöbbenni, hogy nem is arról szól az egész mutyi, amire ki lett találva?

Névtelen írta...

Barmozó névtelennek: tőlem te nyugodtan írhatod azt, hogy hajrá fidesz, én tőled miért nem írhatok sértegetés nélkül bármit? Nem szoci vagyok, hanem demokrata, és, ha GYF. új pártot alapít, egy demokrata pártot, nagyon is ott lesz a parlamentben, de a te vezéred kényszerzubbonyban lesz addigra az elmeosztályon, ami sajnálatos, mert jól és normálisan is tehette volna a dolgát. Csak nem gondolod, hogy értelmes, pártonkívüli emberek ok nélkül támadják a Viktort? Ami neki és neked jó, abba mások beledöglenek! Örülök, hogy szorgalmasan olvasod a Tevét, engem is ő térített észhez azzal, hogy elmagyarázta, mi van a dolgok mögött...

bőrpofi írta...

Nemzetit?

Névtelen írta...

jó olvasást a komcsi , szemet nyitogató katonatiszthez.

Névtelen írta...

Komcsizó névtelen komcsizik - közben meg kedvenc Fidesze (Vik-tor Vik-tor, éljen a Párt!) pártállamot épített és állampártként viselkedik.

Komcsizzál csak nyugodtam, asshole...

éva írta...

Komcsizó névtelen nem komcsi, hanem BOLSEVIKI - az még rosszabb, Kádár apánk helyett Rákosi pajtás.
Bár némi antagonisztikus ellentmondást érzek a "Viktor naponta ájultra józanítja a dolgaival az embereket" nagyon is helyénvaló megállapítás és az azt követő narancsdebil szövegrészek között. Egy kicsit skizós. Bevette a gyógyszereit?
Egyébként Pupu, legalább Tétényi Éva mellett még van egy másik karakán ember, akit szívesen látunk a MI táborunkban. Ami kb. úgy aránylik a jobboldalhoz, mint Kónya pl Gaskóhoz.

Névtelen írta...

nem vagyok én bolseviki csak vikiviki.

Névtelen írta...

pupu te egy nagy segglyuk vagy.

B. Tamás írta...

Látom a Fideszesek színvonala még nem változott, ellentétben a "Kedves Vezetővel", aki már alaposan kezd leépülni...

Névtelen írta...

Én még emlékszem a pulykapénzre és a 200 ezerre a MÁV Cargo eladásából. Állt a fél ország miattuk.
HJP