2011. május 26., csütörtök

VÉDELEM

Még egyszer-kétszer megvéd minket Viktor és végképp annyi nekünk.
A pofátlanságnak van egy olyan szintje, amelyen az ember már nem háborodik fel, nem dühöng, nem küldi fennhangon az elkövetőt az anyja csipájába, nem csóválja hitetlenkedve a fejét, csak áll, mint Orbán a lakodalomban és röhög.
Szijjártó – miután az adatvédelmi biztos vizsgálatot indított a nemzeti Inzultáció kérdőívecskéinek vonalkóddal való ellátása ügyében – úgy érezte, hogy a magas miniszterelnöki szájnak is illene büfögni valamit.
Össze is ültek sebesen a Fidesz spin-doktorai és hosszú órák megfeszített munkájával kidolgozták, hogy mi is legyen a magyarázata annak, hogy imígyen felcímkéztek bennünket.
Aztán hívták Orbán száját és a szájába adták, amit nagy kínjukban, minősített szenvedések közepette odacsináltak - a derék vazallus meg a tőle megszokott blazírt, rezzenéstelen képpel verte a pofánkba a tutit, nevezetesen, hogy a kormány ezzel az intézkedésével csak megvédett bennünket, egérszürke, mezei állampolgárokat.
Rengeteg roppant tudományos érvet sorolt fel, például megemlítette, hogy az egyik vonalkód a borítékolást segíti, ami ugye egy egyenlevélnél meglehetősen vicces, mint ahogy az is, hogy ezt a Posta kérte volna – ugyan minek?
A másik vonalkód számára meg enyhítő körülmény szerinte, hogy az egy, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) által „véletlenszerűen generált és a kiküldött kérdőívre érkező válaszok feldolgozását segítő azonosító szám.”
Szijjártó tájékoztatása szerint ez utóbbi vonalkód az adminisztrációs feladatok ellátását segíti, leginkább a visszaérkező küldemények érkeztetését és pontos nyomon követését.
Azt valamiért elfelejtette említeni, hogy ez az azonosító szám minden további nélkül hozzárendelhető – és a lábjegyzetben kért felhatalmazás alapján joggal vélelmezhető, hogy hozzá is rendelt – egy konkrét állampolgárhoz, akinek a címe is mindjárt társítható a másik vonalkód alapján.
Innen már csak egy lépés, hogy az állampolgárok holnaptól a fülükben különféle színű, saját vonalkódjukkal ellátott krotáliával legyenek kötelesek sétálgatni, javaslom a marháknak kifejlesztett változatot rendszeresíteni azoknak, akik ezt eltűrik.
Persze be lehetne festeni mindenki fejét is a megfelelő színre – a libáknál ez rendszeresen alkalmazott é bevált eljárás, kivéve a büszke vadludakat, melyek valószínűleg nagyokat csípnének az ecsetet tartó óvó kézbe, a hálátlanok!
Persze lesznek sokan, akiket a krotália rendszeresítése mély elégedettséggel tölt majd el, hiszen mégiscsak kíméletesebb ez, mintha a fülünket kicsipkéznék, mint a nagyüzemi disznóknál szokás, - a Mi Vezérünk nagyobb humanista, mint Janus Pannonius.
Persze semmi sincs ingyen, de ez az akció minden pénzt megér – egyrészt lehet frissíteni a Kubatov-listákat, másrészt meg ezekből a listából további listák állíthatók össze annak alapján, hogy válaszolt-e  rá a címzett, ha igen, akkor a válasza kedves e Viktor szívének, avagy a hálátlanság eme borzasztó megnyilvánulása redőkbe vonja e a mi Kedves Vezetőnk intelligenciát sugárzó homlokát.
Ennek függvényében már gyerekjáték elkészíteni a különféle egyéb listákat, kezdve a deportálandók listájától az adóhivatal figyelmébe ajánlottak listáján át az állami állásra alkalmatlanok listájáig.
De szép is lesz és milyen praktikus!
Szóval az ember csak áll és röhög – pedighát ez az ügy nem is olyan nevetséges, ilyet eddig leginkább Orwellnél lehetett olvasgatni, most meg itten ez a büdös nagy magyar valóság, és a nép megint csak hallgat, mintha megkukult volna.
Ami azt illeti, ilyesmire – és még sok másra sem – a sokat gyalázott pártállam idejében sem volt példa, de hát persze az diktatúra volt, nem ilyen fejlett demokrácia, mint a mienk.
A pofátlanság nem egyedi esete ez, mellé lehet nyugodtan tenni a MOL megvásárlásának és az államadósság kérdéskörének fideszes értelmezését, meg Orbán legújabb ötletét az önkéntesen felajánlott fizetésekről, nyugdíjakról.
Ez az ember beteg, de ettől még ismerhetné a mai magyar valóságot.
Ha ennek ellenére képes lenne elvenni a majd hárommillió létminimum környékén tengődő öreg, beteg vagy csak munkanélküli embertől és gyermekeiktől egyhavi megélhetésüket, akkor az annak a biztos jele, hogy lejárt a legutóbbi bulgáriai nyaraláson beszerelt elemek garanciális ideje, ideje lenne bevonulni megint egy kis feltöltődésre valamelyik bécsi klinikára – nem kell azt szégyellni, kinek podagrája lesz idővel, kinek meg az elméje roggyan meg időnap előtt…
Mindenesetre most mindenki takarja be két tenyerével a füleit, hátha jön valami Orbán-huszár, oszt mire felocsúdunk, már a fülünkben virít a kis színes táblácska a vonalkóddal – valamiért azt gyanítom, hogy amit nekem szánnak, az nem narancssárga színű lesz…

:O))))

6 megjegyzés:

:) írta...

A birkaság öröklődik:
Nem akarom, hogy egyszer majd az unokáink Viktor "hőstetteiről" tanuljanak történelemórákon, de úgy tűnik benne lesz a könyvekben, hiszen kétszer alakíthatott kormányt.
Az ilyen írásokat el kellene menteni az utókornak, nehogy majd boldog békeidőknek nevezzék a fideszes éveket...

éva írta...

Pupu, hogy Te ezért mit fogsz kapni a narancs kullancsoktól?!Bizony, így jár az a nép, amelynek olyan rossz a memóriája, hogy 8 évig sem tart ki! A mi Szeretett Vezérünk már akkor sem volt gömbölyű az egész pályás letámadásával, de legalább annyi esze volt, hogy 2 évig nem bizgerálta a gazdaságot, amely a Bokros csomagot követően - annak következtében éppen ezért nála fel tudott lendülni. DE aztán jött a 2 éves - költségvetés - zárszámadás és elszámolás nélkül, Eltolcsy 1.0 rászabadítása a gazdaságra, a fedezet nélküli lakáshitelezéssel felpörgetett belső fogyasztás, az államadósság 50 %-al való növelése 6000 mrd-ról 9000 mrd-ra, a félig üresen kongó termálfürdők szakmányban építése , amikben az volt az igazán bájos, hogy a számlát már az Mszp kormányzatok fizethették (a fidess által eldugott csontvázak kidőlése után annak következményeivel is - nem véletlen keresgéltek: magukból indultak ki!)
Most meg itt állunk, vitorláink a keleti szélbe fordítva csattognak - és lavírozunk Albánia megüresedő helyére egy nagy csapat birkával.
Nem mindegy, hogy színes biléták vannak - vagy nincsenek - a fülükben?
Pedig az a pár értelmesebb liba nem győzte elgágogni, hogy mi vár rájuk! Sok lúd disznót győz (értelmes érvekkel egy intelligens lényt)- de kevés liba nem tud meggyőzni egy egész ostoba juhnyájat.

Névtelen írta...

" Eltolcsy " :)))

Pikk írta...

Emlékszem amikor az egyenes beszéd-ben az államtitkár a sokadik (szakszerűtlen) kérdésre kinyögte, hogy azonosítóról van szó. Itt érkeztünk el Orwell világába.Egykori informatikusként azonnal helyére került nálam a dolog. A birkák (mi polgárok) billogot kaptak.

éva írta...

Pupu, bocsika a témától való eltérésért: de megnéztem a Kapcsolat.hu-t, és sehol egy árva reakció vagy utalás a "Tóth László" néven anonim Gyurcsány ellenes levélre. Az Mszp-sek (és főleg Gyurcsány) komolyan azt hiszik, hogy a fidesz-technikát alkalmazhatják, és remélik, hogy a saját !közönségükhöz csak az az infó jut el, amit oda szánnak? A nol-on meg már valami 150-es kommentnél járnak. Ez a lapítás a fűben NEM FOG BEJÖNNI!
Ha a Gyurcsány ellenfelei csak ilyen alattomos módszerrel tudnak harcolni - akkor tényleg a szemétdombon a helyük!

PuPu írta...

kedves Éva, már van erről valami a kapcsolat.hu-n...
Is...
:O))))))))))))))