2011. május 31., kedd

CSAPATAINK HARCBAN ÁLLNAK…

Áll a huszonvalahány, nehéz selyemből készült, nemzetiszínű zászlóerdő előtt és mondja a magáét.
Rákosi elvtárs hatvanadik születéásnapján volt utoljára ilyen a dekoráció, a forma ezek szerint utolérte a tartalmat.
Mondja, hogy mecsoda sikereket értünk el az elmúlt egy év alatt, gátlástalanul kisajátítja a szocialisták politikai öngyilkosságát jelentő, de az ország érdekében meghozott áldozatát a költségvetési egyensúly kialakításáról, nyomja a rizsát ezerrel.
Nagy mellénnyel emlegeti, hogy a költségvetési deficit tekintetében a nyolcadikak vagyunk az Unóban - ha ő nincs lehettünk volna negyedikek is.
Elmagyarázza, hogy a világnak vége, de majd ő utat mutat a sötétben, majd ő megteremti az új gazdasági rendet, mely az állam gazdaságirányító szerepén alapul.
Hát, ami sikeres volt, azt nem is szabad elfeledni, már várom, hogy mikor leszünk a vas és acél országa.
Elmondja, hogy bár sok kritikát hallott az országgal kapcsolatban a nemzetközi politikai életből, de mi nem hallgattunk senkire, mentünk tovább rendületlenül, szembe a forgalommal, és ez az egyetlen üdvözítő megoldás továbbra is.
Ha valakinek ez nem tetszik, akkor kérdezzük meg tőle, hogy „közöd?”
Vagy ha nagyon európaiak akarunk lenni, akkor mondjuk nekik, hogy bakfitty! - ja, nem, ne ezt - azt mondjuk akkor nekik, hogy szubszidiaritás!
A közönség persze hálásan röhög, hiszen ez olyan viccesen hangzik, mi is röhögünk, mert Orbán szájából hallani ezt az elvet felér egy Móricka viccel, a tetejébe mi még értjük is, hogy mit jelent ez a jogelv: követelményt, hogy a döntéseket a polgárokhoz a lehető legközelebbi szinten hozzák.
És hát ki állna hozzánk közelebb, mint ő?Azt is szóvá teszi, hogy az elmúlt húsz évben soha semmit nem csináltunk végig, demajdmost, - merthogy amit felépítettünk nappal, azt lebontottuk éjjel.Arról nem esik szó, hogy éveken át a bontóbrigádok vezetőjeként kereste nehéz kenyerét…
Minden ország találja meg a maga útját és járja azt, mondja az Európai Unió soros elnöke, és senki nem néz közönségéből rá csodálkozva – nem tudom, én ezen - ezt a közönséget látva - nem nagyon csodálkozom.
Aztán megint elénekli - a szokásos társadalommegosztó technikát alkalmazva - hogy nem tűrhetjük, hogy életerős emberek nyugdíjba menjenek, mikor akár még közmunka-felügyelők is lehetnének a bivalytosznádi víztározó kényszermunkásait felügyelve. És ezt a zemberek joggal rosszallják, és ő a zemberek pártján áll.
Ha valaki azt mondaná neki, hogy akkor a zemberek menjenek el tűzoltónak vagy rendőrnek oszt loholjanak be az égő házba kihozni a kisgyereket vagy a magatehetetlen nagymamát, vagy lövessék magukat halomra a belügyminiszter kollegái által havi százezer nettóért, akkor valószínűleg demagógiáról beszélne, holott csak a realitásokról esne szó.
Aztán fenyegetőzik egy sort, hogy majd jönnek a sarkalatos törvények – ez ám a megújítása a jogrendszernek - jön majd a második félévben a beton, személyesen fogja irányítani a mixert meg a betonpumpát, ezzel egyidejűleg majd elkezdődik a felvirágzás is – vagy kisnyúl.
Merthogy jobb, ha tudjuk, hogy Magyarország háborúban áll.Nagy kár, hogy erre nem lehetett valahol fogadni, mert az lehetetlen, hogy ne álljunk háborúban, hiszen akkor nem lehetne győzni, csak élni talán, nyugodtan, békésen, nem rettegve hülye ötletek törvénybeiktatásától, szociopata politikusok lázálmaitól.
Mint megtudhattuk, az ellenség a munkanélküliség és az eladósodottság.
Az elsőn, mint tudjuk azzal fogunk segíteni, hogy a csatornatisztítás, a víztározók építése nem XXI. századi eszközökkel, hanem munkanélküli tanárokból, adminisztrátorokból, reaktivált rokkantnyugdíjasokból és egyéb rendszerellenes elemekből álló kubikos-brigádokkal fog történni, az eladósodottság csökkentése érdekében meg még vásárolunk a MOL mellé egy-két libafarmot is, nehogy elfogyjanak a libák, még mielőtt elfogynának az ötletek - ne kerüljön nehéz helyzetbe a mi pápaimádó protestáns csodarabbink…
Aztán végignéz a terem első sorain és homloka ráncba szalad, és elmondja, hogy az első évben nyújtott kormányzati teljesítmény nem lesz elég a következő időszakban, mert ami eddig történt, az semmi volt, most jön még csak a java.Megnyugtató volt hallani, mert végignézve a sorokon tényleg lehangoló volt a látvány, a konformista senkik gyülekezetétől hozzávetőleg ezt lehetett várni, amit megélünk, hát ezekből bizony nehéz lesz várat építeni.
Aztán már csak némi istenkedésén kellett túllennünk, és megállapíthattuk, hogy azon kívül, hogy egy laza, sunyi mellékmondatban meghirdette a tervgazdaságot, - horizontálisan, vertikálisan, keresztbe meg kasul - csak a szokásos makutyi dumákat hallhattuk tőle.
Ez a koma a semmitmondást olyan művészi tökélyre fejlesztette, hogy ideje lenne benevezni a Guiness-bookba, - nemigen lenne ellenfele.
Hát akkor jöjjön a második menet, igazán kezd érdekes lenni a dolog, - ki bírja tovább: a magyar nép, vagy Viktor Viktorovics.
Mindenesetre szerintem jobban járt, hogy csütörtökre halasztotta a rendvédelmiekkel való találkozót, ha hétfőn tartja, lehet, ma is találkozott volna velük - befelé is, kifelé is…


:O))))


13 megjegyzés:

Névtelen írta...

ha nem vette vóna észre mi a narancs országa vagyunk. egyébként a legszebb szín a sárga.

MoonRiver írta...

Az bizony elég baj, hogy Magyarország már megint háborúban áll, mert mi mindig rossz oldalon szálltunk eddig mindenféle háborúkba. Vagy most máshogy lesz?

éva írta...

Névtelen: Szerintem is a magyar néplélekhez a sárga szín áll legközelebb (sárga irigység), ahogy elnézem az állam irányító szerepének növelését és a tervgazdaság bevezetését (noné: már nem is kétéves lesz a költségvetés, hanem 4 netán 5 ????, és mikor vág ki vele minket az Unió????)
valamint a hadikommunizmus meghirdetését: teljesen jogos a vörösbe hajló sárga (gyengébbeknek narancs, rothadva barnás)
Mrs. mamó: Naná, hogy mi megyünk jó irányba - csak a sok hülye MIND szembe jön az autópályán!

Névtelen írta...

Elkezdtem nézni én is Kedves Vezetőnk szónoklatát a neten, és nagyon meglepődtem. Remegett, mutált a hangja, összefüggéstelenül beszélt, hülyeségeket mondott. Alul múlta a Gyurcsány - Orbán vitát is, pedig most csak magával vitázott. Kádár utolsó beszéde jutott eszembe. Végig nem is néztem, elég volt az első 10 perc... Valaki nagyon beszaratta a beszéde előtt az látszott...

A MOL-lal kapcsolatban: Elsőre nekem is felment a pumpa, amikor bejelentette, hogy ugyan egy kanyi vasunk sincs, de abból megvették a részvényeket, de aztán végiggondolva a helyzetet, rájöttem, hogy ez a MANYUP pénzek egyenletes elosztása miatt kellett nekik. Mivel azt a pénz nem tudnák elszámolni az Unió felé, kézenfekvő, hogy valahova befektessék. Ebből a szempontból jó választásnak tűnik a MOL. Eddig is meg akarták venni, már a Oszkóék is... A vásárlással, és a jövőbeni eladással az idén megszerzett nyugdíjpénzeket időben szét tudják teríteni a ciklusuk alatt, hiszen a részvények bármikor eladhatók. Várhatóan egy energetikai cég részvénye nagyobb hasznot termel, mint az "IMF" felvett kölcsön kamata. Persze a pakliban az is benne van, hogy ha az állam bevásárol egy ilyen cégben, onnantól a részvények árfolyama nem alakul olyan kedvezően. Egy másik aspektusból nézve, így könnyebben tudják a pénz a pártkasszába pumpálni a MOL-ból. Az MVM-ből is rendesen vitték a milliárdokat, ez még nagyobb biznisznek látszik számukra, minek oda konkurencia (oroszok).
A MOL-on inkább csodálkozom, őszintén szólva nem néztem ki belőlük, hogy ennyire rafináltak. Az jutott eszembe, talán az Oszkó súgott Csányinak, az meg a Viktornak...

Névtelen írta...

Orbán Viktor valóban KISZ tag volt Kádár alatt??? Költői kérdés volt, mert minden jel arra mutat, hogy a kommunista ideológián "nőtt" fel ...

Névtelen írta...

Másik névtelennek: van egy olyan érzésem, hogy a MOL 5 éven belül újra az oroszoké lesz...

Névtelen írta...

Méghogy KISZ tag(titkár). Apuci a Gánti kőbányák párttitkára volt. Hát idológiát ott tanulhatott. De ahogy elnézzük a fejeket a halgatói között,inkább egy multbeli MSZMP vezetői beszámolóra hasonlit.

Névtelen írta...

nem értem mi bajotok van a viktorral. mindig a komcsi rendszer után nosztalgiáztok, na most megkapjátok.

Névtelen írta...

ne fintorogjatok,csináljatok valamit!!

NÉGYmadár írta...

Higgyétekel, van fordulat:
http://negymadar.blog.hu/2011/06/01/fordulat_dolgainkban_1eves_a_kormany
Üdv NÉGYmadár

Névtelen írta...

Tetszik a grafika NÉGY madár! Grat. :)

Névtelen írta...

itt meg a hárommatyi.

éva írta...

Névtelennek, aki a Fidess-t fineszesnek tartja: Biztosan nagyon meggyőzhetők lesznek a segélyezettek, ha a segélyalapot (minimál nyugdíjat) leviszik 28.500-ról 12.000-re, hogy milyen kis ügyesek a fijjug! Fociban ezt egyébként úgy hívják, hogy öngól!