2011. május 1., vasárnap

SCHIFFER

Nekem ugyan nem csalódás, de a környezetemből jónéhány embernek az.
Pedig az első perctől kezdve tudható volt, hogy ezt a céget célirányosan hozták létre azok számára, akik a már éppen dögrováson levő SZDSZ romjai alól kilesve kerestek maguknak egy szervezetet, melyhez csatlakozhatnának.
Merthogy miközben vadul dolgoztak azon, hogy tönkretegyék azt a koalíciót, melynek maguk is tagjai voltak, azért a politikai érdeklődésüket nem veszítették el és erre az újonnan gründolt szervezet nagyon megfelelt.
Legfőképpen azért, mert elsősorban a szocialistákkal szemben határozta meg magát, másrészt mert a magyar választó a gyerekességig naiv és bedől mindenféle elnevezéseknek meg kenetes dumáknak.
Lehet más a politika, mondták a ki tudja kinek megbízásából alapítók, és az akol nélkül maradt liberális választó meg a gyanútlan fiatal úgy sétált be a csapdába, mint a liba, mikor kiszórják neki a kukoricát.
Vitatkozni sem lehetett velük, mert ha az ember megkérdezte, hogy ki is finanszírozza a pártalapítást, akkor boldogan lobogtatták az elszámolást, melyen tízezer ember egy-egy forintos adományát sorolták, de senki nem taglalta, hogy ki volt az az egy, aki fizette a súlyos milliókat és főként azt nem taglalta senki, hogy miért is invesztált valaki egy új pártba, hiszen ingyenleves nincs, mint tudjuk.
Az sem érdekelte az új hívőket, hogy a párt alapítói voltak nagyrészt, akik Sólyom köztársasági elnökké választását előkészítették, akik a jobboldalhoz köthető szervezetekből jöttek – szopták csak a cumit, hogy behorpadt a homlokuk.
Most meg néznek csak, merthogy azt gondolhatták, hogy ennek az új pártnak lesz valamilyen normális politikai irányvonala, lesz programja, de sajnos egy év után is csak az derül ki, hogy ilyesmiről szó nincs,
Ha éppen nem őfelsége lojális ellenzékét alakítják, akkor összevissza halandzsáznak és időnként szép jelszavakat rikkantanak.
Hogy mitől más ez a politika, azt ugyan senki sem tudja, merthogy én semmiféle másságot nem látok se tartalomban, sem stílusban – tartalom egyáltalán nincs a stílus meg talán legjobban Gyurcsány feljelentésével minősíthető.
A tagságuk meg borzasztó, zömében a multik öntudatos rabszolga-serege, a Tarlós által emlegetett szingli-hordák, az ötvenedszer is hülyére vehető figurák, akik  boldogan szemlélik a politizálás címen folytatott semmittevést, a zöldségek megfogalmazásában manifesztálódott, általuk zöldpolitikának nevezett handabandázást.
Idő kell nekik, míg majd végre rájönnek, hogy szép, színes luftballonokat etetnek velük.
A szocialisták meg arra vannak ítélve, hogy velük keressék az együttműködést, merthogy mégiscsak ők az a parlamenti párt, amely demokratikusnak és a demokrácia iránt elkötelezettnek tűnik, kicsi a választék.
Együttműködni viszont kell, mert ugyan a nevében is hazug párt vezetői szerintem bábok Orbán kezén, de a tagság jórészt jószándékú, demokrácia iránt elkötelezett emberekből áll, akik számára érték a Köztársaság, érték a védett környezet, érték a független, önálló akaratát szabadon kifejező ember, a társadalomba belesimuló önálló egyéniség.
Velük kell elsősorban megtalálni a hangot, mert ők azok, akik tenni tudnak azért, hogy pártjuk valóban az legyen, mint amit jelszavaiban hirdet – akkor egy megújult szocialista pártnak nagyon egyszerű lesz velük az együttműködés.
Schiffer feljelentését meg értékeljük annak, ami – aljas indokból, politikai haszonszerzés céljából elkövetett gusztustalanságnak, ami szerintem még pártjának jobbérzésű tagjai körében is visszatetszést kelthetett.
Lehet ugyanis Gyurcsányt nem szeretni, de egyet egyetlen liberálisnak sem lehet elfelejteni: az egyetlen kormányfő volt, aki valóságos mozgásteret adott a liberális célkitűzések megvalósítására.
Hogy nem tudtak élni vele, ez persze tovább frusztrálja őket, hiszen mégsem lehet, hogy ők legyenek a tehetségtelenek vagy alkalmatlanok.
 Gyurcsány nekik is kapóra jön, mint bűnbak – mintha nekik semmi közük nem lett volna a kormányzáshoz.
Schiffer - balról nézvést - „jó családból” származik, dédapja Bokányi Dezső tanítványa, a szociáldemokrata Szakasits Árpád, aki köztársasági elnökünk volt, és akit Rákosi koholt vádak alapján börtönbe csukatott.
A dédunoka éppen most tolta le a nadrágját a sírja felett.

:O)))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

"A tagságuk meg borzasztó, zömében a multik öntudatos rabszolga-serege..."
"...a tagság jórészt jószándékú, demokrácia iránt elkötelezett emberekből áll..."

Akkor most melyik a kettő közül, merthogy ellentmondani látszik a két állítás, nem szólva egyéb következetlenségekről.
Schiffer feljelentése valóban több mint kínos, az most igencsak a Fidesz kezére játszik, noha 2009-ben történt, de akkor sem volt kétséges a következő választás eredménye.

Névtelen írta...

"A tagságuk meg borzasztó, zömében a multik öntudatos rabszolga-serege..."
"...a tagság jórészt jószándékú, demokrácia iránt elkötelezett emberekből áll..."
Nem látok ellentmondást. Az emberek nem veszik észre, mennyire és kik manipulálják őket.

éva írta...

Pupu, "nincs drágább, mint az ingyenebéd" - no meg rendes maffia módszer, hogy a szívességért cserébe majd kérünk "valamit". Schifferékhez a választások előtt a "szél" befújt jó néhány kopogtató cédulát - talán ezért nem kérte ki magának, hogy a 3 évvel ezelőtti feljelentése és a mostani eljárás között bármiféle kapcsolat lenne. Különös tekintettel a feljelentésével az útból eltakarított sukorói kaszinóberuházás - és a fidesz érdekeltségbe tartozó bezenyei kaszinóberuházás megindulása között. Magyarország ugyanis nem bírt volna el KÉT nagy kaszinót (vagy a beruházók nem találták volna meg ANNYIRA a számításukat)
Egyébként találtam rájuk jobb jelzőt is, mint a lepkeháló: a sárgarépa! a felszínen némi zöld, ami mindenre használhatatlan, alul meg lapul a hasznos narancssárga gyökér.

Névtelen írta...

azt gondolom, hogy ez a feljelentés - ami szerintem is igen elhibázott, és színpadias dolog volt, - Schiffer "öszödi beszéde". Jó időben elő lett húzva a dossziéból, és része a szalámi-taktikának. Mert valljuk be: a 2010-es választások előtt nemigen volt olyan párt, akinek ne lett volna vastag flekk a kabátján. Hagyó, Horn Gábor, Kóka, és akkor még nem említettem a démonizált Gyurcsányt. (gondolj csak PuPu, Bäher Iván nevezetes tárcájára....)
Ha az ember nem akart egyik vagy másik politikai címeres szerencselovag mellé ikszet tenni, nemigen volt más választása. Tudta, max. annyit ér el, hogy az LMP bekerül a Parlamentbe. /Tüske Zs.

Névtelen írta...

Köszönöm PuPu, nagyszerűen megfogalmaztad a véleményemet az LMP-ről. Megspóroltál nekem egy csomó fárasztó gondolkodást.
HJP

Schiffer_fan írta...

Afene ez a SCHIFFER gyerek mit képzel? Hogy meri vádolni igazmondó ferencet? Felháborító!!!

"Lehet ugyanis Gyurcsányt nem szeretni, de egyet egyetlen liberálisnak sem lehet elfelejteni: az egyetlen kormányfő volt, aki valóságos mozgásteret adott a liberális célkitűzések megvalósítására."

Ez magyarul annyit tesz, hogy szabad a gazda, és azt lehet lopni, amit csak akarunk? Eme fantasztikus programnak köszönhető a fityesz mostani 2/3-a, legyél rá büszke!

Névtelen írta...

Schiffer-fan! Köszönöm, hogy felvilágosítottál. Többször elolvastam, de mégsem értettem, hogy mit is jelent az hogy gyf valóságos mozgásteret adott a liberális célkitűzések megvalósítására. Milyen igazad van?

Schiffer_fan írta...

"Többször elolvastam, de mégsem értettem, "

Nem is baj, ha nem érted, ne erőltesd! :D